Copenhagen Cakes

Cakes and kitchen creations from a home in Copenhagen

En spiselig værtindegave: Chokoladeskeer

Copenhagen-cakes-copenhagencakes-vaertindegave-spiselig-gave-chokoladeskeer-1

December betyder rigtig mange gensyn med venner og bekendte over en masse julefrokoster. Selvom jeg hvert år plejer at være julefrokostvært i eget hjem, så har jeg i år faktisk kun været ude af huset til diverse selskaber. Vi kender allesammen hvor stressende det kan være at være vært for et selskab, uanset om det er 2 eller 10 gæster der står for døren. Hjemmet skal rengøres, der skal handles ind, maden skal forberedes og man er bare “på” hele aftenenen. Hvis det har været et rigtig festligt selskab, så er der også rengøring dagen efter, der skal gribes an. Derfor synes jeg altid det er god stil, at man som gæst husker at medbringe en lille et-eller-andet som symbol på sin taknemmelighed. Det kan være en god vin, blomster eller en anden form for lille gave.
Har man mod på det, kan en sjov og anderledes værtindegave også laves selv. Det er ikke sjældent jeg medbringer en hjemmelavet spiselig værtindegave, og her til december er det især oplagt med chokoladeskeer, der giver den lækreste varme chokolade.

Chokoladeskeer kan selvfølgelig se ud på mange forskellige måder. Jeg har anvendt sølvskeer som jeg har fundet i en genbrugsbutik, og derefter renset grundigt. Man kan også sagtens bruge engangsskeer i træ eller noget helt tredje. Beholderne til skumfiduser, knust Candy Cane osv. har jeg fundet i butikken Notre Dame i København. Hvis man ikke kan finde sådanne beholdere med korkprop kan man gå på udkig efter andre små glasbeholdere, æsker eller måske endda fine små poser, som får et pænt bånd om.

Copenhagen-cakes-copenhagencakes-vaertindegave-spiselig-gave-chokoladeskeer-4 Copenhagen-cakes-copenhagencakes-vaertindegave-spiselig-gave-chokoladeskeer-6

Du skal bruge
To beholdere, f.eks. glaskolber med korkprop
Mini-skumfiduser
Knust Candy Cane
Skeer
Mørk chokolade, ca. 70 %
Pynt: Hvid chokolade, guldstøv, mini-skumfiduser, knust Candy Cane.

  • Fyld hhv. mini-skumfiduser og knust Candy Cane i hver sin glaskolbe og sæt prop på.
  • Smelt den mørke chokolade og hæld den i skeerne. Inden chokoladen størkner kan du dekorere skeerne med et par fnug guldstøv, mini-skumfiduser, knust Candy Cane eller nogle striber af smeltet hvid chokolade.
  • Pynt gaven fint med bånd og gran.
copenhagencakes

Jeg hedder Cecilia, er 29 år, madelsker, bosiddende i København og Kandidat i Islamiske Studier. Arbejder med PR og marketing, og derudover får jeg også tid til kreere madopskrifter for diverse medier, magasiner og virksomheder, hvor jeg rigtig får lov til at gå i dybden med mit kagenørderi.

VISSKJUL Kommentarer (6)

Læg en kommentar

Din email-adresse vil ikke blive publiceret.

  1. Sikke en god idé – de er virkelig fine! Jeg elsker spiselige værtindegaver, og det er så dejligt at glæde folk med noget hjemmelavet 🙂

    Tak for nogle altid insprierende indlæg 🙂

    1. Ja, er de ikke bare søde?! Jeg kan desværre ikke huske hvad de koster, da jeg købte dem for mange år siden men aldrig har fået dem brugt før nu. De bedste hilsner herfra <3

    1. Tusind tak, Kamilla. Jeg ville også elske at modtage sådan en hjemmelavet sag hvis jeg selv lagde hjem til et selskab 🙂

Jeg hedder Cecilia, er 29 år, madelsker, bosiddende i København og Kandidat i Islamiske Studier. Arbejder med PR og marketing, og derudover får jeg også tid til kreere madopskrifter for diverse medier, magasiner og virksomheder, hvor jeg rigtig får lov til at gå i dybden med mit kagenørderi.