Copenhagen Cakes

Cakes and kitchen creations from a home in Copenhagen

VIND // Kogebogen “Mit Grønne Køkken” af Ditte Ingemann

Copenhagencakes-vind-mit-groenne-koekken-ditte-ingemann-6
Foto: Ditte Ingemann

Konkurrencen er slut – stort tillykke til Sara og Josefine som hver har vundet et eksemplar af bogen <3

Indeni mig bor der en skabsvegetar. Det er der flere årsager til. Den primære er selvfølgelig, at jeg E L S K E R grøntsager. Jeg er vild med de mange smagsnuancer, jeg er vild med konsistenserne, jeg er vild med farverne og jeg er fuldstændig vild med at kokkere med de vidt forskellige grønne ingredienser. Der går gerne mange dage imellem der bevæger sig et stykke kød ind i mit køkken, og sådan kan jeg faktisk bedst lide det.

Selvom jeg i mange (mange!) år har haft det grønne køkken som en kæmpe passion, er jeg ikke den mest kreative til at kreere nye og spændende retter. Det kender vi nok allesammen. Det er som regel de samme 5-7 retter der kører på omgang når køkkengryderne skal svinges. Netop derfor er jeg storforbruger af kogebøger. Nogle gange følger jeg opskrifterne slavisk, andre gange bladrer jeg blot billederne igennem for inspiration.

Det er fuldstændig uden overdrivelse når jeg påstår, at mit liv, mit køkken og min mave i den grad er blevet beriget efter Ditte Ingemanns nye bog “Mit Grønne Køkken” er flyttet ind i mit hjem. Ditte har i øvrigt den fantastiske blog The Food Club, der ligesom bogen er gudesmuk (og fotograferet af Ditte selv) og spækfyldt med inspiration til grønne retter. Og nej – bogen handler IKKE bare om grønne salater på 10 forskellige måder. Vi taler alt fra morgenmad til lune salater, supper, hovedretter, tilbehør og meget mere.

Copenhagencakes-vind-mit-groenne-koekken-ditte-ingemann-7

Jeg har fået lov til at udlodde hele TO bøger til jer, så jeres køkkeneskapader også kan få lidt skøn grøn inspiration.
Alt du skal gøre for at deltage i konkurrencen er at fortælle mig, hvilken grøntsag, der er din yndlingsgrøntsag, og hvordan du bruger den i retter.
Skriv dit svar i kommentarfeltet herunder nederst på siden senest d. 26/10 kl. 23.59. Jeg trækker to tilfældige vindere ved lodtrækning.

For at kunne få tilsendt bogen skal du have adresse i Danmark. Husk at notere din emailadresse i feltet dertil, så jeg kan kontakte dig hvis du vinder.

Held og lykke <3

Konkurrencen er sponsoreret af Gyldendal

copenhagencakes

Jeg hedder Cecilia, er 29 år, madelsker, bosiddende i København og Kandidat i Islamiske Studier. Arbejder med PR og marketing, og derudover får jeg også tid til kreere madopskrifter for diverse medier, magasiner og virksomheder, hvor jeg rigtig får lov til at gå i dybden med mit kagenørderi.

VISSKJUL Kommentarer (182)

Læg en kommentar

Din email-adresse vil ikke blive publiceret.

 1. Hvor usexet det end er må løg være min yndlingsgrøntsag. De fleste retter bliver bare lige lidt bedre hvis man tilsætter løg. Og så er der få ting der er bedre end løgpizza. Den sprøde bund og de bløde, kandiserede løg. Det er lækkert!

 2. Min yndlingsgrøntsag må være guleroden! Den kan anvendes i både desserter såvel som almindelige retter.
  Den er god, hvad end den er kold eller varm; rå, kogt eller bagt.
  Jeg tilføjer den til mange retter for at få et sundere element ind i madlavningen – lasagne, kødsovs, you name it! 🙂

 3. Min ynglings grøntsag er grønkål. Jeg E L S K E R grønkål, det er sprødt og velsmagende og man kan lave alverdens lækre salater med det 🙂
  Min ynglings salat er med grønkål, avokado, granatæbler og hakket valnødder, toppet med en Senneps/olie dressing. MUMS 🙂

 4. Gulerødder. Jeg bruger dem altid, både som gnavegrønt men også gerne i alle mine salater. Jeg tilføjer dem også gerne i mos og fars

 5. Helt klart avokado Den bliver brugt til guacamole, sammen med laks på rugbrød, for sig selv med lidt salt og i drikke, en skøn grønsag/frugt

 6. Ihh én yndlingsgrøntsag er umulig at svare på. Men jeg kan nævne et par af mine yndlingsgrøntsager
  Squash og gulerod er perfekt i næsten alle former for varme retter som f.eks. Kødsauce, lasagne, wok mv.
  Sukkerærter er skønne i salater
  Feldsalat er altid at foretrække en i grøn salat frem for alm salater som iceberg mv da det både er smukt og smager godt
  Spinat kan bruges i varme retter med f.eks. ost, i lakselasagne, ovenpå hjemmelavet pizza mv
  Jeg har netop fået konstateret diverse fødevareallergier herunder mælk, gluten, soya, skaldyr, kaffe mv så hele min kost er omvæltet og jeg kommer til at spise mere grønt hvorfor jeg savner inspiration så det ikke bliver det samme resten af livet!
  Krydser fingre!

 7. Jeg elsker hvidkål og det spises meget meget ofte her i huset. Både snittet til salat, kålkarrygryde og hvidkåls suppe. Eller svitset på pande med tøm grøntsags skuffen

 8. Min favoritgrøntsag er helt klart broccoli. Jeg har det altid i køleskabet, bare fordi det smager godt råt, som broccolipizza, i pastaretter mv.

 9. For tiden er jeg helt pjattet med rødbede – specielt bagte hvor de bliver ekstra søde og sprøde, men også i juice og råkost gør den sig godt…

 10. Jeg elsker rødebeder! Ovnbagte eller helt simpelt: revet rødebede med feta, nødder og lidt æble/pære 🙂

 11. Jeg elsker aubergine. Den bedste måde jeg kan lide aubergine på er i skiver smurt med olivenolie og lidt groft salt og bagt i ovnen.

 12. Jeg ELSKER grøntsager, så har svært ved at vælge en favorit Skal jeg vælge må jeg dog sige squash. Den kan bare bruges til alt! I salat, som erstatning for pasta og smager helt fantastisk som pizzabund

 13. Jeg elsker Portobello svampe, som egentlig bare er forvoksede champignons. Jeg bruger dem bla. i en af mine favorit retter, svampe risotto. Men faktisk tager jeg den med, hvis jeg kan..

 14. Trods sødme og sprødhed er pastinak ofte en lidt glemt grøntsag, som jeg elsker at bruge. Det kan være som “erstatning” for fritter, som ekstra fyld i en kødsauce (revet), fintsnittet og lynstegt til en salat og selvfølgelig i alle former for simreretter 🙂

 15. Min ynglingsgrøntsag er broccoli – som kan bruges på utalligemåder!! Råb i en lækker salat eller ovnbagt som en salgs snakes, i wokretter eller til en dejlig varm suppe 🙂

 16. I´m sicilian and I use aubergines almost every week ; knowing a lot of recipes so I just tell you the last time I have used it 🙂 making pizza with fried aubergines, salt cheese and semi dried tomatoes

 17. Jeg elsker rød peber! Den lidt “kedelige” og almindelige grøntsag bliver smidt i næsten alt hvad jeg laver af mad.
  Jeg elsker peberens sødme og knasen når den er rå 🙂

 18. Jeg er vild med løg – særligt rødløg. De kan varieres i det uendelige og bidrage med sødt, såvel som surt. Jeg elsker alt fra finthakket rødløg, til syltede rødløg, karamelliserede løg, bagte løg, løg blendet i dressinger.. You name it. Og så er de sindssygt æstetiske og kan pifte en kedelig mat salat op med den smukke, røde farve.

 19. Jeg elsker virkelig agurk 😉 Der er bare et eller andet dejligt og friskt over agurk som jeg virkelig godt kan lide. Selvom den måske ikke smager af sååå meget så er det min yndlingsgrøntsager 😀 Jeg bruger den ikke særlig tit i retter men spiser den bare råt 🙂

 20. Jeg elsker gulerødder. Måske ikke på den måde at det er den grøntsag der smager bedst i hele verden (så er jeg nok mere til avocado, søde kartofler eller græskar her om efteråret) – men den kan jo alt! Den er god som snack, i salater, i forskellige retter, hvor den kan tilføje sødme (fx kødsovs) i grød osv. osv. Det er fandme en god grøntsag (eller rodfrugt, vel egentlig) 🙂

 21. Rødbede – især ovnbagt og derefter tilsat en salat med forskellige grønt tilsat gedeost og granatæblekerner.

 22. Jeg ELSKER avocado og aubergine! man bruge det til alt, morgen, middag og aften. om det er på en pizza, noget ristet brød eller tilberedt med ost ..det smager ALTID fantastisk!

 23. Jeg elsker blomkål. Jeg har fundet ud af hvor alsidig den er. God som pizza bund, lækker alene i ovnen eller rå. Listen er ikke udtømmende

 24. Min favorit over alle grønsager er peberfrugt! Den er så alsidig, og særligt god blandet sammen med grønkål og æg, som udgør verdens bedste omelet, haps.

 25. Min yndlingsgrøntsag (hvis det overhovedet er en grøntsag) er avocado – elsker den cremede, mættende stenfrugt, som jeg spiser i skiver på rugbrød med tomat, eller skærer i tern og bruger på min “white chicken chili”, sammen med æg, laver guacamole eller… 1000 andre muligheder. Jeg elsker bare avocado. 🙂

 26. Er glad for rødkål. En tungtvejende årsag: farven. Det bliver hurtigt en fest for øjet, når fintsnittet rødkål indgår i salatskålen og serveres på en musselmalet tallerken. En god kombi er rødkål, grønkål, gulerødder, nødder, tørret frugt og/eller friske pærer/æbler/granatæblekerner. Så kan man tilsætte lidt feta eller gedeost, olie/eddikedressing og kød efter humør. Det er blevet lidt af en vinterklassiker hos os – og så er det god fingermad for små fingre 🙂

 27. Jeg er rigtig glad for broccoli, men er ikke så vældig eksperimenterende, når det gælder madlavning, så den bliver bare kogt let med lidt salt og evt. stegt lidt med på panden 🙂

 28. Peberfrugt må være min favorit. Den passer næsten i alt! Alene rå, i salater, på pizza, grillet, i omelet, i sammenkogte retter og som sauce eller suppe.

 29. Måske en lidt kedelig og meget almindelig grøntsag, men jeg elsker gulerødder – i alle former, rå, i gryderetter, ovnbagte – det er godt det hele.

 30. Jeg er nok mest en kålpige og jeg kan finde på at bruge kål til alt. Lige fra at komme det i min morgensmoothie eller juice til at bruge det som fyld i supper, salater eller wok, til at lave sprøde chips af det. Og heldigvis er der så mange slags at jeg aldrig bliver træt af det. Endnu en vigtig grund er at kål ift. mængde ofte er en billig grøntsag og det er aldrig dårligt når man er en fattigstuderende 😉

 31. Det må være squash. I det vietnamesiske køkken bruger vi det i en supper med koriander og purløg, stegte squash med rejer, løg og hvidløg og rå i syltede salter.

 32. Uhhh der er mange lækre grønsager at vælge mellem, men må nok sige auberginen. Grillet på grillen med god olivenolie og lidt yoghurt med lidt hvidløg i til at komme ovenpå…så lækkert:) Eller skære den i tern, oliere det og bage det i ovnen med fx cherrytomater og squash og derefter blande det med kogt pasta og en lækker hjemmelavet pesto. Mums:)
  Tak for 2 super inspirerende blogs. I er begge super dygtige, og selvfølgelig ville det da være helt vildt fedt, at vinde Dittes flotte bog:)

 33. Gulerødder rå og i rå mængder. Det er næsten for let, men sandt. Elsker også fennikel, men får den ikke særlig tit, men det er så godt i lakselasagne.

 34. Jeg elsker (!!) squash Bruger den i retter, skiveskåret på panden med lidt sesam, frisk på rugbrødsmadder m.m

 35. Åhh, svært at vælge… Gulerødder er fantastiske pga deres mange anvendelsesmuligheder….men tomat smager fantastisk (hvis det kan angives som grøntsag…). Løg er jo også lækre som syltede, bløde, stegte, rå…. Kan slet ikke finde kun een….

 36. Det er svært bare at vælge én yndlingsgrøntsag, men én af dem, der står øverst på listen er auberginen! Jeg er selvfølgelig vild med smagen, men også dens facon og mørke dybe farve, at den kan fåes alle vegne, og alligevel synes den lidt eksotisk i mine øjne. Jeg bruger oftest auberginen i wokretter eller varmer den i skiver i ovnen. Til sidstnævnte drysser jeg efterfølgende salt og peber over, drypper med honning og et par skefulde fed græsk yogurt. Det smager helt dessertagtigt 🙂

  Det kunne være skønt med endnu flere gode og grønne ideer, så jeg krydser fingre for, at jeg er en af de heldige to, som kan vinde denne flotte og inspirerende bog.

  Kh. Maria

 37. Jeg elsker squash ´, især fordi den kan tilbereder og bruges på vildt mange måder. Derudover kan den altid fås for billige penge 🙂

 38. Uhmmm forårsløg! Forårsløg i karryretter, ananassalsa med forårsløg og i tunsalat, som jeg også spiser meget af 🙂

 39. Spidskål er så lækkert og ekstra godt hvis man steger det med lidt sesamfrø,soya og revne gulerødder..mums

 40. Elsker grøntsager, men kunne godt bruge inspiration til en mere varieret kost hvad angår grøntsager. Tit bliver det de traditionelle grøntsager tilberedt på samme måde der ender på middagsbordet, så bogen er velkommen her hos mig 🙂
  Har lige fået mine øjne op for hvor fantastisk græskar er! Har blandt andet lavet græskarsuppe, græskarfritter og det smager bare lækkert!
  Krydser mine fingre for denne fantastiske præmie kommer til at kunne give mig noget nyt inspiration i køkkenet…-I dette kolde vejr er der jo mere tid til at eksperimentere 🙂

 41. Uden tvivl aubergine!! Og den kan bruges på så mange måder. Grillet, i gryderetter, mousakka, bagt og jeg kunne blive ved. Og kan se på billederne at Ditte også har forslag til denne skønne grøntsag 😉 så håber jeg vinder!

 42. Champignon og svampe – og jeg bruger dem f.eks. i risotto, stegte som tilbehør til kød, i gryderetter, i æggeretter, på tærter, i stuvning. F.eks. stuvning af kantareller på ristet brød – så simpelt og SÅ godt :-).

 43. Rødbede! Jeg juicer dem, ovnbager dem, putter dem i salater enten bagte eller rå.
  The Food Club er en super blog 🙂

 44. Hokaido-græskar: Skåret i tern og bagt med hvidløg og rosmarin. Derefter vendt i en dressing af sennep, citron og balsamico, og pyntet med kernerne – ristet med salt. Billig og absolut uimodståelig aftensmad for en halvfattig studerende.

 45. Åh, at udpege én grøntsag er virkelig svært! Jeg spiser utrolig meget kål, squash, peberfrugt og løg, men det bliver bare brugt i alle retter 😉 Så hvis jeg skal pege på én lige nu, må det blive græskar, fordi vi er i den sæson. Der er intet, der slår en god hokkaidosuppe eller en salat med bagt græskar og feta lige for tiden 🙂

 46. Det er måske lidt snyd, fordi den egentlig er en frugt, men avocado er min favorit. Primært i salater, fordi den gør det hele mere lækkert, mættende og en næsten lidt dekadent. Og så fungerer den jo også glimrende blendet.

 47. Selvom den nærmest er lidt “out of style”(og lidt udenfor sæson) med hele Ny Nordisk-bølgen, så er og bliver tomaten altså min yndling. På panden, i ovnen, på pizza, på rugbrød i suppe, syltetøj eller bare som den er. En solmoden tomat, lidt salt, det er perfekt!

 48. Avocado! (Nogen siger godt nok, at det er en frugt….)
  Jeg bruger avocado tit og ofte og hele tiden! Til alt. På alle måder! 🙂

 49. tæller champignon? for så vælger jeg det 😀 jeg bruger dem rå, i ovnen med lidt salt og peber, i pastaretter og som pynt til supper

 50. Jeg er forfalden til spidskål, som jeg bruger hele året på alle mulige måder.
  Ditte Ingemans bøger har inspireret mig vildt meget ift. grønne rettet – jeg elsker hendes bøger!

 51. Jeg er ligesom dig en skabsvegetar, der ELSKER grøntsager, så det er svært at vælge, men hvis jeg skulle nævne en, så er det nok squash, da jeg synes, at den kan bruges til SÅ mange ting, og at den har en dejlig konsistens, både rå og tilberedt 🙂

 52. Lige nu kører vi rodfrugter i lange baner. Især pastinak og rødbede er mine favoritter. Men når årstiden er til det, er rå spidskål og hjemmedyrkede asparges favoritter som bruges tit i vores køkken.

 53. Det er svært at vælge 1 – det afhænger også af årstiden 🙂
  Porrer, spinat, græskar, majroe …………
  Jeg vælger spinat – smager godt både frisk og tilberedt

 54. Uuuh – elsker blomkål, rå som “popcorn”, i gryderetter, stegt som tilbehør og på alle andre u/mulige måder <3

 55. For mit vedkommende er det 8 ball squash. Man skal lede længe for at finde en mere nuttet grønsag 😀

  Den kan bruges rå, fyldes med f.eks. en god kødsovs, i brød og kager.

 56. Spidskål! Jeg er vild med kålsalater. Bruger bladene som wrap.
  Bruger også spidskål i vietnamesiske forårsruller eller de traditionelle friture stegte forårsruller,
  Det kan bruges til uendelig mange retter.

 57. Græskar! Uden tvivl græskar! Måske er jeg farvet af årstiden, men jeg spiser vitterligt græskar hver dag. Forleden dag sendte jeg en snap rundt, om det er okay at leve af græskar og varm kakao resten af året? For det gør jeg! Græskar vendt i pumpkin spice bagt sprøde i ovnen, åååårh <3

 58. Årh det er svært – for mig afhænger det af, hvad der er i sæson. Fortiden ryger der enormt mange græskar og søde kartofler i kurven. Fantastiske på så mange måder : bagt, stegt, på pizza… Og især som mos, både til mig og min baby 🙂

 59. Det må være gulerødder, den kan bruges i både salte og søde retter.. og hele året rundt.. jeg bruger den i alt fra sammenkogt kødretter til kage og is

 60. så absolut butternut squash. Jeg skærer den i både, lægger stykkerne på bagepladen, lidt olie og salt på, lidt friske timiankviste. Ind i ovnen ved 200 grader til de er møre. Mmmmmmmm

 61. Det er et virkeligt svært spørgsmål, for jeg elsker elsker elsker grøntsager! I denne sæson er min favorit jordskokker. Enten bagt i ovnen (med skal på) og serveret med en marcarpone-creme eller som en spicy thai-jordskokkesuppe.

 62. Blomkål – bruger den til alt og i alle afskygninger – i alle mulige salater, som ‘ris’, mos, ovnbagt… you name it. 🙂

 63. Jeg elsker, elsker, elsker hokkaido græskar! Min roomie driller mig (dagligt) når jeg cooker med det, men det er YNDLINGS! Jeg spiser det ovnbagt, i supper, salater, som pure og jeg bager med det. MUMS!

 64. Min er helt klart broccoli. Kan bruges til alt. Bruger det i salater og rigtig lækkert til mørbradgryde med bacon, flødesauce, peberfrugt, mørbrad og broccoli. Også lækkert på friskt pasta med flødesauce og broccoli!

 65. Min yndlings grøntsag på denne årstid er Hokkaido græskaret, som jeg enten bager eller bruger i supper! MUMS
  Det er virkelig en redning hver gang efteråret kommer lidt for tæt på, og jeg er u-inspireret på mad fronten og har tabt overskud

 66. Det er svært at vælge, men gule squash er helt fantastiske. Specielt, når de bliver grillet. De er desværre lidt svære at få fat i herhjemme, men de grønne er nu heller ikke dårlige 🙂

 67. Tror det må være løg: især rødløg, forårsløg og hvidløg – elsker dem alle og kan bruges til/i alt og ellers gulerødder – kan også bruges i/til alt! Og min søn på 2 elsker også gulerødder, så de blir flittigt brugt herhjemme

 68. Jeg er blevet virkelig glad for aubergine! Jeg steger den oftest på panden i olie, og så er den virkelig god i fx pitabrød sammen med grillede peberfrugter, tomater, persille, humus og creme fraiche! 🙂
  Men lidt inspiration er altid velkommen, og jeg har længe gerne villet have fat i Ditte Ingemanns bog.

 69. Jeg elsker løg i alle afskygninger!! Purløg, rødløg, hvidløg og forårsløg.
  Bruger løg i al min mad, men jeg skiller mig ud med mine rugbrødsmadder og boller, der altid får et par løgringe på. Det kan være på osten, på skinken eller æggemadden (prøv det!). Der findes heller ikke noget bedre end tomatsalat med MASSER af løg!
  Venlig hilsen løgpigen (og ja, det kalder mine venner mig)

 70. Helt klart rodfrugter da de smager fantastisk sammen og alene – i supper, rå, bagte, i kager og meget andet! Og så har de nogle lækre efterårs farver !

 71. Kål! Det kan bruges til at give knas i salater, i gryderetter, i stedet for pasta og ris. Mulighederne er uendelige!

 72. Det må være peberfrugt. Jeg elsker dens sprødhed og at den kan nydes kold og varm som snack og i alverdens retter 🙂

 73. Det er agurk! Kan spise året rundt, godt som snack, madpakker, salater og ikke mindst drinks, juice, smoothie etc. Og ja, som ansigtsmaske også!

 74. Min yndlings er jordskokker 😛 De smager dejligt både som creme, som hovedgrøntsagen i supper og som sprøde ovnbagte!

 75. Min yndlingsgrøntsag.. hmm den er svær, for der er jo så mange lækre, men jeg holder virkelig meget af aubergine. Stegt i lidt olie på panden med nogle gode krydderier, går den både i salater, lune pastasalater, i mange lækre simreretter, kødsaucer, lasagne, lune pastasalater og jeg kunne blive ved. Den er også virkelig lækker, hvis den bliver grillet i ovnen sammen med en skive gedeost på toppen.

 76. Min yndlingsgrøntsag er helt klart spinat. Bruger det til både salater og madtærter 🙂 det vil glæde mig at vinde bogen så jeg kan få mulighed for at bruge grøntsagerne på flere forskellige måde 🙂

 77. Puha, det er svært at vælge sin yndlingsgrøntsag, da jeg jo elsker mange af dem! En jeg dog bruger ofte, og som jeg elsker, er squash. Jeg bruger den sammen med andre grøntsager i ovnen, jeg bruger den som ‘pizza-bund’, og så giver den en fantastisk smag til bagværk.

 78. Min yndlingsgrøntsag er kål. Egentlig i alle afskygning, men det er nok mest spidskål (om sommeren) og hvidkål (om vinteren) vi spiser, da den har så mange anvendelser både rå og kogt/stegt. Der er så meget mad i et enkelt hvidkål – og så er det oven i købet både sundt og billigt.
  Nøj, jeg håber, at jeg vinder! 🙂

 79. Jeg er tosset med broccoli, især grundet den lækre konsistens og farve, den bidrager med i mine retter. Jeg bruger den bla. i broccoli-pandekager, lynstegt til wok tilberedt med teriyaki og i grov grønsagsmos – men den let dampede broccoli er nu også en velsmagende klassiker!

 80. Jeg elsker tomater – helt som de er, langtidsbagte og sødmefyldte, i salater med mozzarella, i saucer, på hjemmebagte pizzaer. Synes det er noget af det bedste på en tallerken

 81. Min yndlingsgrøntsag må være majs. Jeg elsker både majssuppe, majskolper, majs i salat, majssalsa og selvfølgelig minimajs stegt i lækre krydderier. Nogle i familien er vidst ved at være lidt træt a majs men jeg tvivler på at jeg når dertil. 😀

 82. Jeg elsker spidskål og bruger det fintsnittet med en skyrdressing med citronskal. På toppen drysser jeg med ristede græskarkerner og soltørrede tomater. Jeg kan også godt lide spidskålen smørstegt i en god karry og serverer det som tilbehør til kylling.

 83. Yndlingsgrøntsagen skifter lidt igennem åstiderne. Lige i øjeblikket er jeg ret vil med blomkål, som jeg steger på panden sammen med hjemmelavet dukkah.

 84. Uuh, jeg kunne godt tænke mig Ditte’s skønne, grønne kogebog. Alle hendes bøger står allerede på ønskesedlen til jul.
  Jeg er vild med aubergine. Jeg bruger den både i gryderetter, som “plader” i lasagne og bare sådan som halve bagte med tahin-dressing og granatæblekerner (inspireret af Ditte selv). Mums. 🙂

 85. Skal jeg pege på én favorit – ja så kunne det være lilla spidskål. Det smager skønt – og den lilla farve pynter på langt de fleste middagsretter.

 86. min ynglingsgrøntsag er helt klart majskolber! friske grillede majskolber med salt og smør på er simpelthen det mest lækre om sommeren! 🙂

 87. Min ynglings grønsag er lige pt rosenkål. Den er helt perfekt til alle slags salater, da den er en god smags giver og den giver bid og kant til salaten! 🙂

 88. Min yndlings grøntsag er i øjeblikket hokaido græskar , jeg laver græskarsupper eller bager det i ovnen ovnen og putter det i salater.

 89. Hmmm, det SVÆRT .. alle er gode, og afhænger meget af sæson 😀 men er blevet ret fan af squash da jeg lige har købt en fanzy maskine til at lave den til squash spaghetti 🙂 mmm.. men ellers ALTID gulerødder, kan spise dem hele tiden, haha altid med i skoletasken 😉

 90. Min yndlingsgrøntsag må være sukkerærten, lækker både som snack, knas på smørrebrød og i varme retter som fx wok.

 91. Den bog ligner én, der vil se super godt ud i mit køkken 🙂
  Min yndlingsgrøntsag må være hokaidogræskar: det bliver brugt i supper, salater og bliver bagt i ovnen med forskelligt lækkert fyld.

 92. Jeg ELSKER peberfrugt og jeg spiser mellem 1-2 af dem om dagen! Peberfrugt fungerer bare til alt! Lige fra snacking til mexicansk til fyldte peberfrugter og jeg kunne blive ved. Her til aften ryger peberfrugten i en tunsalat. I går blev den spist til frikadeller. Yndlingsretter må være en cremet bacon-peberfrugt-fløde pasta

 93. Først, tak for muligheden for at vinde denne lækre bog 🙂

  Jeg er meget glad for kål – i alle afskygninger. Jeg elsker en god spidskål salat med kerner 🙂

 94. Yndlings grøntsagen herhjemme er uden tvivl broccoli, især når den bliver lavet til broccolifritter i ovnen.
  Enkelt og virkelig lækkert!! 🙂

 95. Min favorit grøntsag er porrer som jeg bruger til porretærte, i wokretter, som tilbehør når jeg laver en steg i ovnen med andre grøntsager, som giver smag til saucen , suppe, slikporrer, og sammenkogte retter, m.m, smager så lækkert. 🙂

 96. Det er faktisk sværere, end jeg lige have troet, at finde på min absolut yndlingsgrøntsag, for der er godt nok hård kamp om pladsen blandt mange. Lige for tiden tror jeg dog det må være blomkål. Der er jo nærmest ikke den måde, blomkål IKKE kan tilberedes på. På det seneste er den dog en del gange blevet vendt i olivenolie, paprika, chiliflager, salt og peber og så i ovnen og blive (endnu mere) lækker.

 97. Måske lidt atypisk – men rosenkål ! Fantastisk kogt, i salater og i friske gryderetter. Jeg nyder dem hver dag hele sæsonen 🙂

 98. Jeg er vild med knoldselleri som pomfritter i ovnen, i risotto og meget andet. Og jeg er også vild med the food club så jeg er sikker på at kogebogen er super god!

  Mvh. Frederikke

 99. Min yndlingsgrøntsag er hokkaidogræskar eller blomkål – jeg kan ikke vælge 😉
  Hokkaidogræskar synes jeg er bedst skåret i grove fritter, vend i lidt olivenolie og bagt i ovnen til møre indeni og sprøde udenpå.
  Blomkål er jeg vild med sammen med kikærter vendt i olivenolie og karry og ristede i ovnen til sprøde.

  Kh Anna

 100. Den vil jeg da vildt gerne vinde.
  Min yndlingsgrøntsag er guleroden – den er fantastisk både som rå og tilberedt.
  Jeg bruger gulerødderne rå til at gnave af og i salater og som tilberedte er de rigtig gode bagt med feks chili og også sammen med andre “rødder”.
  Tak for en skøn blog.
  Hilsen
  Ghita

 101. Jeg ville på ingen måde kunne undvære haricot verts i mit liv! De er på menuen flere gange om ugen – nok mest som bønnefritter men de sniger sig nu også ofte med i mine supper eller wok-retter

 102. Ej kan da ikke vælge én 😉 Min yndingsgrøntsager er for tiden søde kartofler, rosenkål og græskar – alle sammen gerne bagt i ovnen med citron, hvidløg og olivenolie. Ville elske at vinde Dittes smukke bog til ny inspiration!

 103. Jeg ELSKER ærter. De kan bruges i bælg, fra frost og som pure.. De frisker en salat op og gør sig godt i så mange lækre ting.
  Håber, jeg vinder bogen så mit køkken også kan blive beriget med flotte salat og saftige grønne retter 🙂

 104. Kål, kål og kål! Elsker kål i maven og min SU-pung elsker mig for det!
  Elsker kål i salater med en god olie-æbleeddike-honning-senneps dressing 🙂

 105. Jeg er såå glad for grøntsager! Min favorit må være guleroden som jeg blandt andet bruger til gulerodsfrikadeller, som jeg synes er et fint alternativ til en kødfri dag 🙂
  Virkelig lækker giveaway og jeg glæder mig til også fremadrettet at få inspiration på din blog.

 106. Det er super svært at vælge én yndlingsgrøntsag. Men der er sjældent noget i vejen med en rå gulerod, og ville ikke undvære min mands bønner med plantain 🙂

 107. Min yndlings grøntsag må være broccoli selvom jeg er vild med stort set alle grøntsager. Jeg spiser det oftest dampet eller som et element i en salat:-)

 108. Er pjattet med bønner – de findes i alle afskygninger og kan tilberedes på mange måder og man kan (næsten) altid få dem til at passe ind i en ret eller snack (Y) alt fra edamame, kidney (i kødsovs fx), hvide (i salat), sorte (primært i mexicansk mad. har en enkelt gang forsøgt i brownie, det var ikke vildt godt ;-)), haricot verts (som “fritter” eller i salat med feta mm.) mmmh. absolut favorit er dog nok edamame. helt genial snack før aftensmaden som altid falder i god jord – og så er det nemt!

 109. Blomkål! Den kommer i alt. Sammenkogt, grønsagsbrød, på panden, i ovnen, som ris. Og så redder den mig næsten dagligt som mættende snack.

 110. Faktisk er jeg overhovedet ikke fan af ret mange grøntsager, men i de senere år har jeg alligevel fået øjnene op for flere. Lige nu elsker jeg spidskål i diverse salater – dog helst sammen med æble avocado og feta.

 111. Det er da virkelig svært kun at vælge 1! 😀
  Jeg elsker specielt spinat. Det er super sundt og kan bruges i både smoothies, salater og tilberedt i eksempelvis pastaretter

 112. For mig er kål bare det bedste! Spidskål, broccoli, rødkål, blomkål etc. Der er ebber så mange muligheder med kål!

 113. Jeg kan li næsten alle grøntsager og syns det er svært at vælge én yndlings, men champignon og hvidkål er nok dem jeg bedst kan li. Jeg bruger hvidkål alle steder man normalt ville bruge salat, det kan svitses på panden og spises som det er, eller indgå i wokretter. Det kan skabe bund for en ovnret, eller bages i ovnen med lidt olie dryppet over. Det kan laves til suppe, fyldes med fars og blive til dolmer. Ja der er næsten ingen grænser 🙂
  Champignon er også lækre, både rå og stegt. Jeg plejer ofte at putte dem på spyd når vi griller. Men ellers er stegt champignon eller fyldte svampe også lækkert tilbehør til en god bøf, couscous salat, pasta retter, suppe og sovs. M

 114. AVOCADO
  – hvis de må tælle med som grøntsag.
  Spiser den dagligt. Hapser lige en med ske, bruger den i salater eller har såmænd også lavet en avocado-lagkage engang.

 115. Grundet årstiden er jeg lige nu helt vildt med hokkaido-græskaren. Jeg elsker den i supper, tærte salater og så videre

 116. Jeg er især glad for gulerødder – rå til madpakken og kogte eller bagte til aftensmad 😀 Det er da nemt!

 117. Min yndlingsgrøntsag er aubergine. Elsker smagen, konsistensen og ikke mindst farven. Den ryger i kødsovsen og i lasagnen, men spises også ovnbagt med gedeost, parmaskinke eller andet. Den er også fantastisk på pizza!

 118. Uhh den er svær, men jeg elsker gulerødder ! Jeg har altid nogle med i skole og bliver aldrig træt af det haha. Det er lige meget om de er i ovnen med birkes, med dip eller som grøntsagspasta, så er jeg fan !

 119. Tror yndlingsgrøntsagen her er spinat.
  Primært fordi det egner sig både godt koldt og varmt.
  Fungerer fint i en frisk grøn salat men også i en spinatlasagne eller i andre pastaretter, for hvilke jeg virkelig har en svaghed.

 120. Blomkål!! Elsker blomkål og det kan puttes i alt! Blomkålsomeldt, blomkålspizza, blomkålsris, risotto, og i salater. Mums!
  Vil så gerne vinde den bog, krydser fingre 🙂

 121. Lige nu er det squash og spidskål. Har lige spist ‘spaghetti’ af netop de to grøntsager – revet på mandolinjern, vendt på panden i lidt olie og hvidløg, smagt til med salt og peber. Mums siger jeg bare

 122. Spidskål. Bruger den som del i salate, rå eller dampet. Som wraps. I sushi. Revet i grøntsagspsndekager og i juicer.

 123. Jeg eeeeelsker friskbælget ærter.. Helst bare helt naturel og i rigelige mængder just plukket fra køkkenhaven…. De fungerer også fantastisk i salater, kolde supper eller som ærter francaise.. For mig er det smagen af sommer!

 124. Min yndlingsgrøntsag er spidskål. Jeg bliver aldrig træt af den, da den kan tilberedes på tusinde måder. Mhmm…. 😀
  Jeg vil elske den bog, grøntsager fylder allermest i min kost, jeg kan ikke få nok!

 125. Jeg elsker grøntsager, og har netop set cowspiracy, som overbeviste mig om at prøve at leve så vegetarisk som muligt. Netop derfor ønsker jeg mig nogen!

  Jeg elsker især avocado, der sammen med en lille kniv og to skiver ristet rugbrød udgør den perfekte madpakke på en travl dag

 126. Jeg elsker grønsager, men med en kødelskende kæreste er det svært at lave mad uden kød (selvom jeg gerne ville) 😉 Måske der er inspiration at hente i denne fine bog, der kan overbevise min bedre halvdel?

  Puh, det er svært at nævne én grønsag der er min favorit… Tæller avocado? Hvis ikke, må det være gulerødder, da det altid er at finde i mit køleskab, og dem kan jeg snacke rå hele dagen lang 🙂

 127. Halløj 🙂 jeg synes rødbeder er herlige. Enten inde i ovnen sammen med guleroder og kartofler som rodfrugts-fritter, eller som i en salat med ælber og mandler. MUMS De passer perfekt til efteråret, og så bliver man så glad af farven.
  De bedste hilsner Karin 🙂

 128. Hej. Og sikke en skøn bog, du udlodder 🙂
  Jeg tror tomat rykker langt frem i køen af skønne grøntsager. Tomatsalat med løg og feta – det er altid godt 🙂
  Venlig hilsen
  Jette

 129. Jeg elsker virkelig kål (alle slags!), kan varieres fra rå i salater og også bruges i varme retter. 🙂

 130. Kære Copenhagen cakes

  Fantastisk præmie at udlove! Jeg ville elske at vinde bogen – grøntsager rocks! De smager fantastisk – men det kunne være lækkert med lidt inspiration til at variere tilberedningen lidt og holde grøntsags-kærligheden ved lige! 🙂 god dag til alle!

  Kh Mathilde

  1. Det skifter hele tiden mht hvilken årstid det er (så jeg kan få mest smag ud af de grønne lækkerier) og hvilke grøntsager der nu hitter i kogebøgerne og på nettet! Lige nu står det mellem Blomkål og Aubergine.
   Lige siden jeg fandt ud af blomkålsris har det været en favorit! det er e lækker konsistens med mere smag og slet ikke alle kalorierne. derudover har jeg for nyligt prøvet at bruge det som “mel” i boller, hvilket også blev ret interessant. derudover har en af mine yndlingsretter siden jeg var lille været blomkålsgratin!
   Aubergineruller med feta, hvidløg og tomat er altid en crowd pleaser! jeg kan også godt lide grilstegt eller ovnbagt aubergine som en sommersideret. Aubergine skåret i tykke runde skiver stegt eller bagt i krydderier er også vildt smart i en sandwich eller burger i stedet for kød 🙂

 131. Det er egentlig vidst nok en frugt, selvom de fleste ser det som en grøntsag. Nemlig en AVOCADO. Jeg har boet i Mexico, hvor jeg spiste det (næsten) hver evig eneste dag. Den kan simpelthen bruges til så meget. Ovenpå rugbrød, i dip, guaccamole, salat osv osv.

  Hvis ikke Avocado tæller med, når nu det egentlig er en frugt, så elsker jeg agurk. Det kan jeg spise til alt og spiser det også bare som snack med fx lakrids pulver på. Det er godt!

 132. Sikke en lækker lækker bog! Elsker butternutsquash som alternativ til kartofler, vendt i olie m. Krydderier, hvidløg/ramsløg og friske krydderurter! Mmmh! 🙂

 133. Min yndlingsgrøntsag afhænger af årstiden. Men ligenu er det græskar der hitter! Ellers er blomkål og spidskål altid et sikkert valg!

 134. Jeg E L S K E R avokado! (er det ikke noget med, at det egentlig er en frugt?) og jeg bruger den i alt! Laver kakao/avokadomousse til morgenmad og “dessert”, og bruger avokadoen rå i alverdens salater og som et næringsrigt supplement til mange måltider, hvor jeg har brug for en ekstra portion sundt fedt. Enten blot som den er, spist med en ske, eller lavet til en lækker guacamole!

 135. svært valg mellem grillet squash og spidskål der kan kombineres med alt i skønne salater og råkost…

 136. Jeg ØNSKER mig Dittes bog…!!
  Jeg har flere af de andre, og de er altid flotte, lækre og utroligt inspirerende at gå til..

Jeg hedder Cecilia, er 29 år, madelsker, bosiddende i København og Kandidat i Islamiske Studier. Arbejder med PR og marketing, og derudover får jeg også tid til kreere madopskrifter for diverse medier, magasiner og virksomheder, hvor jeg rigtig får lov til at gå i dybden med mit kagenørderi.