Copenhagen Cakes

Cakes and kitchen creations from a home in Copenhagen

Chokoladesmørepålæg uden nødder

Jeg synes ret godt om chokoladesmørepålæg, og på det seneste er der også blevet spist lige i overkanten af, hvad godt er. Men det er simpelthen fordi jeg har bikset en hjemmelavet én af slagsen sammen, og den er simpelthen så god!

Opskriften fandt jeg på en weekendformiddag hvor vi gik og gjorde klar til brunch. Vi havde sovet længe, og der var stillet juice, scones, frugt og god kaffe på bordet. Der manglede bare lige det der ekstra chokoladekick til scones’ne.

Jeg har før lavet en super skøn “Nutella”-variant med hasselnødder, men denne gang havde jeg lyst til noget helt og aldeles nøddefrit. Fordi det gik lidt stærkt fik jeg ikke vejet alle ingredienserne af, og derfor må I tage til takke med at finde decilitermålet frem.

Opskriften rækker til et stort glas.

Ingredienser
0,6 dl vand
100 g sukker
1 spsk usødet kakaopulver
1 tsk vaniljeekstrakt
1,6 dl finthakket mørk chokolade, 70 %
140 g smør, skåret i små tern
Evt. lidt salt

 • Hæld vand, sukker og kakaopulver i en gryde og opvarm det indtil sukkeret opløses.
 • Tag gryden af varmen når det begynder at simre, og tilsæt vaniljeekstrakt, chokolade og smør.
 • Rør indtil smør og chokolade er smeltet og blandingen er ensartet. Smag på blandingen og tilsæt evt. lidt salt.
 • Hæld chokoladepålægget i et rent glas med låg, og stil det i køleskabet. Konsistensen vil tyknes efterhånden som chokoladen afkøles.
copenhagencakes

Jeg hedder Cecilia, er 29 år, madelsker, bosiddende i København og Kandidat i Islamiske Studier. Arbejder med PR og marketing, og derudover får jeg også tid til kreere madopskrifter for diverse medier, magasiner og virksomheder, hvor jeg rigtig får lov til at gå i dybden med mit kagenørderi.

VISSKJUL Kommentarer (4)

Læg en kommentar

Din email-adresse vil ikke blive publiceret.

  1. Hej Tina
   Nej, nødder er ikke en ingrediens i alm. mørk chokolade. Læs ingredienslisten igennem næste gang du køber chokolade 😉 Jeg skal ikke kunne udelukke at noget chokolade sikkert er produceret steder, hvor der også håndteres fødevarer med nødder, hvorfor der kan være en risiko for at finde nødder i chokoladen. Men generelt består chokolade af kakao, kakaosmør og sukker.
   De bedste hilsner herfra

Jeg hedder Cecilia, er 29 år, madelsker, bosiddende i København og Kandidat i Islamiske Studier. Arbejder med PR og marketing, og derudover får jeg også tid til kreere madopskrifter for diverse medier, magasiner og virksomheder, hvor jeg rigtig får lov til at gå i dybden med mit kagenørderi.