Copenhagen Cakes

Cakes and kitchen creations from a home in Copenhagen

Cookies med Mørk Mælk og hasselnødder

Copenhagencakes-toms-chokolade-moerk-maelk-cookies

Scroll down for recipe in English

Helt tilbage i august måned, hvor jeg dag ind og dag ud sad på en læsesal og skrev de sidste sider i mit speciale, havde jeg en enkelt dag der var ekstra sjov: Jeg var nemlig på job som opskriftsudvikler for Toms Chokolade i forbindelse med lanceringen af den nye chokoladevariant Mørk Mælk.
Man kan sige, at min kageblog med årene har bragt rigtig mange spændende udfordringer, opgaver og jobs med sig. Jeg synes noget af det helt sjove er, når virksomheder hiver fat i mig for at få lidt hjælp til opskriftsudvikling med deres produkter og styling af kagerne/desserterne/retterne til fotoshoots.
Nogle opskrifter “beholder” virksomhederne selv og bruger som en del af deres pressemateriale eller måske endda som flyers i supermarkederne eller postkort i butikkerne. Der er mange opskrifter og i det hele taget jobs, jeg aldrig deler med jer her på bloggen, for måske har de ikke noget med mit “kageunivers” at gøre, eller andre gange kan det være fordi jeg prøver at holde andelen af virksomhedsorienterede input på min blog lidt nede. Når det er sagt, så synes jeg alligevel det er sjovt at vise jer lidt af, hvad jeg laver af kagekreationer uden for bloggens sfære, og derfor vil jeg dele denne opskrift med jer.

Nu er Toms Mørk Mælk omsider lanceret, og jeg synes simpelthen der er kommet de smukkeste billeder ud af vores fantastiske fotodag! Det er i øvrigt den mega dygtige fotograf Lars E, der har taget billederne. Lige disse cookies skulle som sidste trin i opskriften drysses med lidt salt. Vi fik lidt sjov ud af det og endte med de fedeste billeder hvor jeg simpelthen smider den ene håndfuld salt efter den anden ovenpå cookies’ne. Det ligner næsten et snelandskab. Jeg er virkelig vild med, hvordan billedet fanger saltflagerne, der flyver rundt i luften.

Ingredienser (ca. 30 stk.)
150 g Toms EKSTRA Mørk Mælk
150 g Toms EKSTRA Mørk Chokolade 70%
100 g hasselnødder
230 g smør, stuetemperatur
170 g sukker
120 g brun farin
330 g hvedemel
1,5 tsk. natron
0,5 tsk. salt
1 æg
Flagesalt til drys

 • Hak chokoladerne groft og læg dem til siden.
 • Hak også hasselnødderne groft og læg dem til siden.
 • Pisk smør med sukker og brun farin i en skål, indtil det er lyst og luftigt.
 • I en ny skål sigtes mel, natron og salt.
 • Tilsæt ægget til smørblandingen og rør rundt, indtil det er godt blandet i.
 • Tilsæt nu de tørre ingredienser til smørblandingen og arbejd det sammen til en god dej.
 • Rør hasselnødder og chokolade i dejen, indtil det er godt fordelt.
 • Læg bagepapir på to bagepladeplader, rul dejen til 30 små kugler og placer kuglerne godt fordelt på hver bageplade med lidt luft mellem hver kugle. Stil pladen i køleskabet i 30 minutter og tænd i mellemtiden ovnen på 200 °C varmluft.
 • Bag en bageplade i ovnen ad gangen i cirka 10-12 minutter.
 • Drys til sidst med en lille smule havsalt i flager.

Det skal selvfølgelig nævnes, at jeg ikke er blevet betalt for eller opfordret til at dele denne opskrift på bloggen, men har modtaget betaling for mit arbejde som opskriftsudviklinger.

RECIPE IN ENGLISH
Ingredients (30 cookies)
150 g Toms EKSTRA Mørk Mælk (47 % milk chocolate)
150 g Toms EKSTRA Mørk Chokolade 70% (70 % dark chocolate)
100 g hazelnuts
230 g butter, room temperature
170 g sugar
120 g brown sugar
330 g all-purpose flour
1,5 tsp soda
0,5 tsp salt
1 egg
Salt flakes

 • Chop the chocolates and hazelnuts coarsly.
 • Whip the sugar and butters until light and fluffy.
 • In a new bowl sieve together flour, soda and salt.
 • Add the egg to the butter mixture and stir until well mixed.
 • Add the dry ingredients to the butter mixture and stir until combined.
 • Add the hazelnuts and chocolates to the dough, until well combined.
 • Place a sheet of baking paper on two baking trays, roll 30 little balls of the dough and place the balls well distributed on each sheet. Place the trays in the fridge for 30 minutes and in the meantime preheat the oven to 200 °C.
 • Bake one tray in the oven at a time for about 10-12 minutes.
 • Let the cookies cool and sprinkle with a bit of salt flakes.
copenhagencakes

Jeg hedder Cecilia, er 29 år, madelsker, bosiddende i København og Kandidat i Islamiske Studier. Arbejder med PR og marketing, og derudover får jeg også tid til kreere madopskrifter for diverse medier, magasiner og virksomheder, hvor jeg rigtig får lov til at gå i dybden med mit kagenørderi.

VISSKJUL Kommentarer (6)

Læg en kommentar

Din email-adresse vil ikke blive publiceret.

  1. Du er for sød, Linn! Tusind tak 😀 Jeg er også vild med det billede – gid man altid havde en professionel fotograf og fem sæt ekstra hænder hver gang man skulle tage billeder 😉

Jeg hedder Cecilia, er 29 år, madelsker, bosiddende i København og Kandidat i Islamiske Studier. Arbejder med PR og marketing, og derudover får jeg også tid til kreere madopskrifter for diverse medier, magasiner og virksomheder, hvor jeg rigtig får lov til at gå i dybden med mit kagenørderi.