Copenhagen Cakes

Cakes and kitchen creations from a home in Copenhagen

Scroll down for recipe in English

Noget af det bedste ved at kreere søde sager i køkkenet, det er når ganske almindelige og velkendte bagekreationer kan genoplives i ny og sjov form. Således gik det til med mine “almindelige” marengs, der i sidste uge fik nyt udseende og kom på ispinde.

Copenhagencakes-marengskys-marengs-marengspinde-7

Jeg bagte faktisk disse marengs i forbindelse med at jeg skulle have en bod til Finders Keepers, og jeg havde brug for noget sødt og sjovt jeg kunne pynte bordet med. Når jeg tænker tilbage på weekenden – og min debut som standholder – er jeg helt overbevist om at marengspindene var en kæmpe succes. Alle forbipasserende (store som små, mænd som kvinder) skulle liiige hen og kigge, røre og løfte på min “marengsudstilling”. “Er de ægte?” og “Nej, hvor sjovt” var kommentarer, jeg hørte en del af.
Jeg er generelt forsigtig ved at udtale mig om, hvad børn kan lide og ikke kan lide, da jeg ikke selv har børn og ergo ved, at det er et sprængfarligt emne at udtale sig om. Men efter Finders Keepers-weekenden hersker der absolut ingen tvivl om, at marengspindene er et hit hos de små væsener, og således fik jeg faktisk også uddelt en masse til nysgerrige børn med julelys i øjnene. Jeg forestiller mig, at sådan en omgang marengspinde især vil hitte til børnefødselsdage, babyshowers og barnedåbe.
Det fede er jo netop, at man kan designe sine pinde lige som man vil have dem. Farverne er man helt selv herre over (jeg valgte hvid samt forskellige nuancer er rosa), og mønstrene behøver ikke at være små runde dutter, men kan være runde spiraler, “etager” eller noget helt andet.


På billedet her over har jeg sneget mig til at vise jer et lille udsnit af min “udstilling” til Finders Keepers. Jeg havde medbragt skønne sager fra min webshop i form af borddækning (tallerkener, papirsugerør og papkrus) og så havde jeg selvfølgelig benyttet muligheden for lige at sætte mine yndlingskageflag i et par af marengsene.

Jeg har brugt min gode gamle opskrift på marengskys. Hvor mange marengspinde der kommer ud af denne opskrift glemte jeg desværre at få tal på. Nogle gik i stykker og andre blev spist, før jeg overhovedet nåede at tælle. Antallet af marengspinde afhænger selvfølgelig også af, hvor store man vælger at lave dem.
Da jeg havde lidt overskydende marengsmasse tilbage sprøjtede jeg til sidst nogle små fine marengskys. Til dette brugte jeg Silikomarts tyl nr BC330 (skørt nummer, jeg ved det). Grunden til at jeg lige hurtigt vil nævne denne tyl er, at jeg er blevet ret så vild med den. Som I kan se på billederne giver den en virkelig flot “swirl” på marengskyssene. Jeg har også brugt denne tyl til frosting på cupcakes, og resultatet bliver helt fortryllende. Glæder mig til at vise jer billeder af det!

Ingredienser
160 g æggehvider (svarer til ca. 4 store æggehvider), stuetemperatur
180 g hvidt sukker
80 g flormelis
1 spsk vaniljesukker
Evt. pastafarve
Ispinde (Jeg bruger selv disse små mini-ispinde, da jeg laver små marengspinde. Du kan sagtens købe træpinde i alm. størrelse, hvis du ønsker lidt større marengspinde)

 • Forvarm ovnen på 120 °C varmluft.
 • Æggehviderne piskes indtil de er næsten stive – de skal kunne danne toppe, der står af sig selv uden at synke sammen.
 • Tilsæt sukkeret langsomt lidt ad gangen mens du pisker ved lav hastighed.
 • Når alt sukkeret er tilsat, tilsættes halvdelen af flormeliset og alt vaniljesukkeret på samme måde.
 • Det resterende flormelis vendes i med en dejskraber.
 • Tilsæt en smule pastafarve såfremt du vil farve din marengsmasse. Du kan også opdele marengsmassen i flere forskellige skåle og farve hver skål i forskellig farve.
 • Læg et stykke bagepapir på en bageplade og læg ispindene ud på bagepapiret med god mellemrum mellem hver pind.
 • Marengsmassen kommes i en sprøjtepose med en rund tyl (jeg har brugt Wiltons tyl nr 12). Sprøjt små “dutter” af marengs i tre rækker ovenpå ispinden (se ovenstående billeder af marengspindene, for at få en bedre fornemmelse af, hvordan marengsen er sprøjtet).
 • Sæt bagepladerne i ovnen og skru ned på 80 °C. Bag i 1 time – husk at bagetiden kan variere alt efter din ovns karaktér.
 • Ovnen slukkes og marengspindene tørres færdige i den slukkede ovn indtil de er helt afkølede.
 • Marengskyssene opbevares i en lufttæt beholder ved stuetemperatur. De kan også sagtens fryses!

RECIPE IN ENGLISH
Ingredients

160 g egg whites, room temperature
180 g sugar
80 g powdered sugar
1 Tbs vanilla sugar
Icing color
Ice cream sticks

 • Preheat the oven to 120 °C.
 • Whip the egg whites until they are stiff and form high peaks.
 • Add the sugar while beating at low speed.
 • When all of the sugar is added, add half of the powdered sugar and the vanilla sugar while still beating at low speed.
 • Add the rest of the powdered sugar into the batter and fold until combined.
 • Add a bit of icing color if you like.
 • Place a sheet of baking paper on a tray and place the ice cream sticks on the paper. Make sure they are well spaced.
 • Put the meringue in a piping bag with a round nozzle (I used Wiltons no 12) and pipe small round dots on top of the sticks. I piped three rows of five dots each (see above pictures).
 • Place the tray in the oven and turn the heat down to 80 °C. Bake for 1 hour. Remember that baking time varies depending of your oven.
 • Turn off the oven and let the meringues dry untill they have cooled down completely.
copenhagencakes

Jeg hedder Cecilia, er 29 år, madelsker, bosiddende i København og Kandidat i Islamiske Studier. Arbejder med PR og marketing, og derudover får jeg også tid til kreere madopskrifter for diverse medier, magasiner og virksomheder, hvor jeg rigtig får lov til at gå i dybden med mit kagenørderi.

VISSKJUL Kommentarer (11)

Læg en kommentar

Din email-adresse vil ikke blive publiceret.

 1. Jeg har tænkt på om du også oplever at dine hjemmelavede kys, uanset form og farve, bliver fugtige og klistret hurtigt efter at de er taget op af bøtten?
  Jeg er så træt af det, men har ingen anelse om hvordan man kan undgå det.
  Iøvrig et super sød ide med en ispind på, det må prøves en dag:)

  1. Hej Annette
   Ja det sker jo desværre uundgåeligt at marenskys bliver lidt fugtige og klæge med tiden. Det kan undgås/udskydes længst muligt ved at bruge en fuldstændig lufttæt bøtte til opbevaring. Når/hvis skaden er sket kan marengsene faktisk tørres på ny, ved at give dem en tur i ovnen ved lav temperatur.
   De bedste hilsner herfra <3

 2. Ih, dem vil jeg lave til min søns navnefest. Du skriver de kan fryses. Det har jeg aldrig hørt om. Det ville jo være smart, så kan jeg lave dem i forvejen. 🙂 Men er det bare i en pose eller hvordan? og er de stadig sprøde, når man tager dem op? og hvor længe i forvejen skal man tage dem op?

  1. Hej Maria
   Marengs kan sagtens fryses 🙂 Læg dem i en lufttæt beholder. Jeg har ikke helt styr på hvor længe i forvejen de kan tages op. Hvis de skulle gå hen og blive lidt bløde kan de sagtens tørres i ovnen ved 50 grader i 30 minutters tid 🙂

Jeg hedder Cecilia, er 29 år, madelsker, bosiddende i København og Kandidat i Islamiske Studier. Arbejder med PR og marketing, og derudover får jeg også tid til kreere madopskrifter for diverse medier, magasiner og virksomheder, hvor jeg rigtig får lov til at gå i dybden med mit kagenørderi.