Copenhagen Cakes

Cakes and kitchen creations from a home in Copenhagen

Safrankage med cream cheese-frosting

Jeg har verdens længste lister over kager, der skal testes og opskrifter der skal rettes og smages til. Hver gang jeg får en idé skriver jeg den ned, og det er efterhånden resulteret i en liste så lang, at jeg kunne bage hver dag resten af året og stadig have masser af kager på to-bake-listen.
Forleden fik jeg lyst til safrankage. Det er en kage jeg især forbinder med mit svenske ophav, da man i Sverige har de mest fantastiske opskrifter på kager og andet lækkert bagværk med safran.

For at give kagen et lille “Copenhagen Cakes”-touch har jeg bagt den i to små springforme og dermed lavet kagen i to lag. Mellem lagene og udenpå kagen har jeg smurt et godt lag creamcheese-frosting, som går super godt til.

Den fine vimpelguirlande er fra min webshop Copenhagencakeshop og kan fås her.

Jeg har brugt to små springforme på 15 cm hvilket giver kage til ca. 8-10 personer. Du kan også sagtens bage kagen i en stor springform i stedet. Så skal du blot være opmærksom på at bagetiden selvfølgelig forlænges.

Ingredienser
200 g smør
0,5 g safran
270 g sukker
2 æg
1½ dl mælk
240 g mel
2 tsk bagepulver

 • Forvarm ovnen til 175 °C (alm. ovn, ikke varmluft) og smør to springforme.
 • Smelt smørret i en gryde. Tilsæt safran og 1 spsk sukker til det smeltede smør.
 • I en skål piskes ægget med resten af sukkeret indtil det bliver luftigt. Tilsæt smørblandingen og mælken og rør rundt.
 • I en anden skål sigtes mel og bagepulver sammen hvorefter det vendes i skålen med de våde ingredienser.
 • Hæld dejen i springformene og bag kagerne i ovnen i ca. 25 minutter eller indtil overfladen bliver gylden og du kan stikke en pind i kagerne uden der hænger dej ved.
 • Lad kagerne køle af på en bagerist.

Frosting
450 g flormelis
75 g usaltet smør, stuetemperatur
190 g flødeost naturel (ikke light), køleskabskoldt

 • Flormelis og smør piskes sammen ved medium hastighed, indtil det er godt blandet.
 • Tilsæt al flødeost på én gang, og pisk, indtil det er inkorporeret. Skru op på høj hastighed og pisk videre, indtil frostingen er let og luftig, det tager ca. 5 minutter. Pas på ikke at piske for længe, da frostingen så bliver tynd og flydende.

Kagen samles

 • Skær de færdigbagte (og helt afkølede) kager til, således at de er helt lige og vandrette på overfladen.
 • Smør frosting mellem lagene og udenpå kagen.
  Du finder en rigtig god trin-for-trin-vejledning med billeder og detaljerede beskrivelser til samling og frosting af en høj kage i min kogebog Copenhagen Cakes.
copenhagencakes

Jeg hedder Cecilia, er 29 år, madelsker, bosiddende i København og Kandidat i Islamiske Studier. Arbejder med PR og marketing, og derudover får jeg også tid til kreere madopskrifter for diverse medier, magasiner og virksomheder, hvor jeg rigtig får lov til at gå i dybden med mit kagenørderi.

VISSKJUL Kommentarer (2)

Læg en kommentar

Din email-adresse vil ikke blive publiceret.

Jeg hedder Cecilia, er 29 år, madelsker, bosiddende i København og Kandidat i Islamiske Studier. Arbejder med PR og marketing, og derudover får jeg også tid til kreere madopskrifter for diverse medier, magasiner og virksomheder, hvor jeg rigtig får lov til at gå i dybden med mit kagenørderi.