Copenhagen Cakes

Cakes and kitchen creations from a home in Copenhagen

Skøn sensommerdessert med bær og is


I sidste uge inviterede min far familien på Restaurant Koefoed i anledning af mit afleverede kandidatspeciale. Jeg har aldrig været forbi Koefoed før, men har hørt om stedet mange gange og kun hørt ros. Spiseoplevelsen var virkelig også guld værd, men den vil jeg lynhurtigt springe over – jeg vil i stedet vise jer desserten. Hvor min familie alle bestilte 2 små frokostretter bestilte jeg i stedet én frokostret og én dessert. Jeg kan simpelthen ikke lade være med at bestille dessert når jeg er ude at spise. Det er her jeg får meget af min inspiration til desserter og kager.

Desværre synes jeg ofte det er sådan, at mange restaurationer er virkelig gode til at lave de skønneste forretter og hovedretter, men når det kommer til dessertanretningerne falder det hele gerne til jorden. Det er som om man mange steder ikke giver desserterne den opmærksomhed de fortjener, og “bare” spiser gæsterne af med en blødende chokoladekage eller en tarvelig is. Hos Restaurant Koefoed er jeg faktisk lidt overrasket over desserten; den er så sindssygt simpel. Men det virker bare! Det er et eksempel på hvordan man med få, enkle og velsmagende ingredienser ikke behøver så meget hurlumhej.

Da jeg ikke selv har lavet desserten kan jeg af gode grunde ikke give jer opskriften. Men jeg kan give mit bud på de forskellige elementer, og så håber jeg det vil inspirere jer til at sammensætte en lækker dessert af få – men gode – ingredienser, næste gang der kommer gæster på besøg (eller når det bare er tid til selvforkælelse). Det er netop nu de gode danske sommerbær skal plukkes, så hvis du ikke har dem i baghaven er det bare om at komme ud i naturen og plukke løs (kan i København anbefale Amager Fælled og Nokken).

Desserten består af:
Hindbær
Brombær
Blåbær
Dulce de leche (klik her for opskrift)
Crumble (klik her for opskrift)
Is (køb en god sorbet eller find en opskrift her)

Velbekomme <3

copenhagencakes

Jeg hedder Cecilia, er 29 år, madelsker, bosiddende i København og Kandidat i Islamiske Studier. Arbejder med PR og marketing, og derudover får jeg også tid til kreere madopskrifter for diverse medier, magasiner og virksomheder, hvor jeg rigtig får lov til at gå i dybden med mit kagenørderi.

VISSKJUL Kommentarer (6)

Læg en kommentar

Din email-adresse vil ikke blive publiceret.

    1. Det er jeg glad for at høre! Jeg skal helt sikkert også kaste mig over en dessertkreation af denne slags mange gange fremover :))

Jeg hedder Cecilia, er 29 år, madelsker, bosiddende i København og Kandidat i Islamiske Studier. Arbejder med PR og marketing, og derudover får jeg også tid til kreere madopskrifter for diverse medier, magasiner og virksomheder, hvor jeg rigtig får lov til at gå i dybden med mit kagenørderi.