Copenhagen Cakes

Cakes and kitchen creations from a home in Copenhagen

INTERNATIONAL CHEESECAKE DAY!

Copenhagen-Cakes-international-cheesecake-day

Der findes en kanelbullens dag, der findes en vaflens dag, og SELVFØLGELIG findes der også en International Cheesecake Day! Jeg er tosset med det!

Jeg har gennem årene kreeret rigtig mange forskellige cheesecakes i mit kagekøkken. Jeg har forsøgt at finde dem alle frem, så vi kan se lidt tilbage på de forskellige opskrifter. Nogle skal bages, nogle er “non-bake”, nogle er store og nogle er små. Fælles for dem alle er, at de er über lækre og cremede, ligesom en god cheesecake skal være!

Jeg er på job i dag og skal direkte videre til universitetets læsesal bagefter, så desværre bliver det ikke til nogen cheesecakebagning for mit vedkommende. Derfor må I love mig, at I alle spiser en ekstra bid cheesecake for mig, og sender lidt god kage-karma i min retning 😉

Jeg kunne vildt godt tænke mig at høre, hvilken cheesecake der er lige netop DIN yndlingscheesecake? Jeg er nemlig altid frisk på lidt ekstra inspiration til lækre opskrifter.
Min yndlingscheesecake er den lækreste og fineste passionsfrugtcheesecake, som jeg lavede til min kogebog “Copenhagen Cakes”. Opskriften er forbeholdt bogen, så derfor kan jeg ikke dele den her, men jeg kan fortælle jer at den er noget så dreamy!

Her kan I finde opskrifter til de cheesecakes, I ser på billedet herover:
Vaniljecheesecake med bær og marengs. Super elegant at servere. Kan også laves som en stor kage (hvilket nok også er nemmere).
Vaniljecheesecake med Oreo-bund og saltkaramel. Muligvis bloggens mest populære opskrift. Og jeg forstår det godt. Den cheesecake er fortryllende!
“A piece of heaven”-kagen. Den fik sit navn af min veninde, der mente den bestemt smagte som en bid af himlen. Og navnet er hængt ved lige siden. Skal vi gå i detaljer er det en cheesecake med hvid chokolade og lime på en bund af Oreos.
Cheesecake med rabarber-kompot. Dette er en non-bake cheesecake, og det faktum af den ikke skal bages betyder at den får den skønneste og mest cremede konsistens. Kagen er toppet med rabarberkompot, men i princippet kan alle slags bær og frugter bruges.
Vanilje-cheesecake med jordbærtopping. Endnu en non-bake cheesecake. Super let og luftig, med masser af smag og lækker bær-rig topping.
Cheesecake to go. Dette er en lille fiks opskrift fra min kogebog, som jeg har delt her på bloggen. Disse små lækkerbiskener er nemme at lave og super handy at have med på farten. Perfekt hvis man skal på skovtur eller f.eks. hvis man skal have dessert med til en buffet.

copenhagencakes

Jeg hedder Cecilia, er 29 år, madelsker, bosiddende i København og Kandidat i Islamiske Studier. Arbejder med PR og marketing, og derudover får jeg også tid til kreere madopskrifter for diverse medier, magasiner og virksomheder, hvor jeg rigtig får lov til at gå i dybden med mit kagenørderi.

VISSKJUL Kommentarer (2)

Læg en kommentar

Din email-adresse vil ikke blive publiceret.

  1. Hej! Jeg er vild med din blog og din kogebog! Har bagt et par af dine cheesecakes som har smagt skønt. Dog oplever jeg at de har en tildens til at skille for mig – kan ikke rigtig finde ud af om det er fordi jeg pisker ingredienserne for meget/længe eller om det er fordi de får for meget i ovenen! Har du et bud?

    1. Hej Louise
      Tusind tak for de søde ord <3 Det varmer rigtig meget at læse!
      Gid jeg kunne hjælpe, men jeg har desværre ikke hørt om skilte cheesecakes før, så jeg kan slet ikke rådgive omkring hvor det mon er gået galt. Når noget skiller er det for det meste fordi de forskellige komponenter har forskellige temperaturer idet de røres sammen. Prøv evt. at tage cream cheese (og øvrige kolde ingredienser) ud af køleskabet i god tid, så alt har stuetemperatur når det røres sammen.

Jeg hedder Cecilia, er 29 år, madelsker, bosiddende i København og Kandidat i Islamiske Studier. Arbejder med PR og marketing, og derudover får jeg også tid til kreere madopskrifter for diverse medier, magasiner og virksomheder, hvor jeg rigtig får lov til at gå i dybden med mit kagenørderi.