Copenhagen Cakes

Cakes and kitchen creations from a home in Copenhagen

Hjemmelavet guf


Jeg tør slet ikke gætte på, hvor mange vaffelis jeg indtil videre har spist over sommeren. Og når jeg køber dem hos isbutikkerne, så skal der helst enten flødeskum + syltetøj, flødebolle eller guf på.

Min is-lyst har medført at jeg denne sommer har skabt lidt af et velassorteret “byg-selv-is”-lager herhjemme. Jeg har altid vafler i skabet, og dem har jeg dyppet i chokolade og pyntet med alverdens frysetørrede lækkerier (jeg kan lave et blogpost om dette på et senere tidspunkt). Derudover er fryseren fyldt med is fra Carte d’Or, så der er masser af forskellige isvarianter at vælge mellem, og til at putte ovenpå isen har jeg kreeret den lækreste gufopskrift.

Carte d’Or har denne sommer spurgt mig, om jeg vil eksperimentere lidt med deres is og komme med nogle gode opskrifter på både lækkert tilbehør og skønne is-desserter. Jeg elsker en god udfordring, og i lyset af dette kom denne opskrift til verden.

Isvaflen, på det øverste billede, er dyppet i lyserød jordbærchokolade og pyntet med tørrede spiselige blomster. Vaflen har jeg fyldt godt op med kugler af Carte d’Ors jordbæris der kommer med små sprøde kugler af marengs. Så lækkert! På toppen har jeg en jordbærsød hjemmelavet guf toppet med frysetørret jordbær. Lyserødt på lyserødt på lyserødt – lige som jeg kan lide det!

DSC_0747 copy

Ingredienser
til ca. 4 vafler, afhængig af hvor meget man bruger selvfølgelig
2 bægre past. æggehvide (3 æggehvider)
120 g sukker
Jordbærsaft (koncentreret)
Evt. rød/lyserød pastafarve

Derudover:
Vafler
Carte d’Or Jordbæris (eller andre af dine yndlingsvarianter)

  • I en metalskål over varmt vand røres æggehvider med sukker indtil sukkeret opløses (ca. 1 minut). Jeg synes det er nemmest at bruge en dejskraber til at røre med. Fjern skålen fra varmen.
  • Pisk ved mellem hastighed indtil blandingen bliver skummende.
  • Pisk ved høj hastighed indtil marengsen bliver stiv og skinnende (ca. 5 minutter).
  • Bland en smule jordbærsaft i dit guf og pisk det godt sammen. Smag til og tilsæt evt. mere saft efter behov. Pas på at guf’en ikke bliver for tyndtflydende.
  • Hvis du ønsker en fin lyserød kulør i dit guf kan du tilsætte lidt rød eller lyserød pastafarve.
  • Dit guf er nu klar til brug! Du kan smøre det på isen med en ske eller hælde det på en sprøjtepose med en stjernetyl ligesom jeg har gjort (jeg har brugt Wiltons tyl nr. 1M).

Dette indlæg er sponsoreret af Carte d’Or

copenhagencakes

Jeg hedder Cecilia, er 29 år, madelsker, bosiddende i København og Kandidat i Islamiske Studier. Arbejder med PR og marketing, og derudover får jeg også tid til kreere madopskrifter for diverse medier, magasiner og virksomheder, hvor jeg rigtig får lov til at gå i dybden med mit kagenørderi.

VISSKJUL Kommentarer (0)

Læg en kommentar

Din email-adresse vil ikke blive publiceret.

Jeg hedder Cecilia, er 29 år, madelsker, bosiddende i København og Kandidat i Islamiske Studier. Arbejder med PR og marketing, og derudover får jeg også tid til kreere madopskrifter for diverse medier, magasiner og virksomheder, hvor jeg rigtig får lov til at gå i dybden med mit kagenørderi.