Copenhagen Cakes

Cakes and kitchen creations from a home in Copenhagen

Hjemmelavet sodavand med grapefrugt

Copenhagen-cakes-hjemmelavet-grapefrugt-sodavand-2Photo: Sarah Coghill

Det er ikke kun kager, desserter og is jeg holder af at kreere i mit lille køkken. Jeg har også en lille passion for hjemmebrygget sodavand, og denne opskrift på grapefrugtsodavand er en af mine favoritter.

Hele historien med hjemmebryggeri startede sidste sommer, da jeg eksperimenterede med hjemmebrygget ginger ale. Jeg er nemlig vild med brusende sodavand der virkelig smager af noget, og som er lavet af helt ægte og gode ingredienser.

Min hjemmebryggede ginger ale blev en kæmpe succes herhjemme, og det gav mig mod på at eksperimentere med mange forskellige smagsvariationer. I min kogebog Copenhagen Cakes har jeg derfor en god håndfuld fantastiske opskrifter på boblende læskedrikke, og de er virkelig perfekte her i sommersæsonen (f.eks. sparkling tea – mmmm det er virkelig en yndlingsdrik!).

Denne opskrift er den tredje opskrift jeg deler fra Copenhagen Cakes-kogebogen. Den første var de über lækre og søde små cheesecakes to go, og den anden opskrift var på én af mine absolutte yndlingstærter: Matchatærte med hindbær. Jeg håber disse “teasere” fra kogebogen har givet jer et indtryk af de forskellige søde sager fra min bog – og ikke mindst hvor flotte billeder Sarah Coghill har taget til bogen.

Copenhagencakes-kogebog-Sarah-Coghill-photography-9

Kogebogen byder selvfølgelig på mange flere slags opskrifter end blot sodavand, tærter og cheesecakes to go. I bogen vil du også finde en masse lækre lagkager og højre flotte kager, intense chokoladekager og klassisk bagværk til kaffen, moussekager, entremeter, flødeboller og meget, meget mere. Derudover er der også trin-for-trin-vejledning til hvordan man froster en flot kage, og masser af gode tips til kagekøkkenet.
Har du fået lyst til at se nærmere på Copenhagen Cakes-kogebogen, så kan den købes lige her.

Well, tilbage til sodavandsbryggeriet. Jeg har skrevet en udførlig vejledning i min bog (selvfølgelig) og også en lille guide i ginger ale-opskriften. Derfor vil jeg henvise til at du læser op på bryggeri-guiden et af de to steder, inden du giver dig i kast med nedenstående opskrift. Jeg kan love dig, at det er meget nemmere end du tror, og du kommer til at elske resultatet!

Ingredienser (til ca. 1,5-2L)
4 grapefrugter
45 g sukker
Vand
Et nip champagnegær

 • Pres saften fra grapefrugterne i en juicepresser eller med en citruspresser.
 • Hæld grapejuice og sukker i en stor plasticflaske og hæld vand i, indtil flasken er ca. 10 cm fra at være fyldt op. Jeg kan godt lide at der kommer frugtkød i sodavanden, men hvis du ikke ønsker dette kan du si det fra inden du hælder grapejuicen på flasken.
 • Skru låg på flasken og ryst den godt.
 • Tilsæt et nip champagnegær, klem flasken sammen og skru låget godt på.
 • Ryst flasken godt og stil den et mørkt sted i 2 dage. Du vil nu opleve at flasken begynder at udvide sig, da gæren begynder at reagere. Til sidst er flasken helt hård når man trykker på den, og så er den klar til at blive sat i køleskabet – dette stopper gæringen.
copenhagencakes

Jeg hedder Cecilia, er 29 år, madelsker, bosiddende i København og Kandidat i Islamiske Studier. Arbejder med PR og marketing, og derudover får jeg også tid til kreere madopskrifter for diverse medier, magasiner og virksomheder, hvor jeg rigtig får lov til at gå i dybden med mit kagenørderi.

VISSKJUL Kommentarer (9)

Læg en kommentar

Din email-adresse vil ikke blive publiceret.

  1. Hej Line
   Jeg ved desværre ikke noget om holdbarheden. Jeg forestiller mig det holder lige så længe som du ville have friskpresset grapefrugt på køl, så en fem dages tid måske?
   Jeg vil ikke anbefale at bruge glasflasker, da man ikke kan stole på at gæringsprocessen stopper helt, og der dermed vil være en lille risiko for eksplosion da glasset ikke kan udvide sig.
   God fornøjelse med det!

 1. Hm, kan man mon lave det med sukrin i stedet for rigtigt sukker? Har diabetesbarn. Tænker bare om gæren så har nok at spise?

  1. Hej Stine
   Det er et rigtig godt spørgsmål, og desværre ikke noget jeg har erfaring med. Så kan desværre ikke komme med et brugbart svar i denne sammenhæng. Hvis du kaster dig ud i at eksperimentere med det må du endelig gerne komme med respons på projektet herinde 🙂

 2. Det lyder godt nok også lækkert. Jeg laver stadig ginger ale (efter din opskrift) i ny og næ, og jeg elsker det. Jeg har også prøvet at putte champagnegæren i hjemmelavet æblemost, så jeg fik cider ud af det. Det kan også anbefales

 3. Det er rigtig sjovt, at brygge med brus. Jeg bruger ofte valle fra yoghurt naturel til processen og får derved også en masse gavnlige mælkesyrebakterier.

  Kh.
  Anne-Marie

  1. Øjj det lyder godt nok også spændende. Det har jeg aldrig prøvet, men står klart på to-do-listen 🙂
   De bedste hilsner herfra

Jeg hedder Cecilia, er 29 år, madelsker, bosiddende i København og Kandidat i Islamiske Studier. Arbejder med PR og marketing, og derudover får jeg også tid til kreere madopskrifter for diverse medier, magasiner og virksomheder, hvor jeg rigtig får lov til at gå i dybden med mit kagenørderi.