Copenhagen Cakes

Cakes and kitchen creations from a home in Copenhagen

Frozen Yogurt med jordbær


Scroll down for recipe in English

Måske er det en kliché, og hvis ikke jeg har sagt det hundrede gange før, så har I nok hørt det til hudløshed andre steder fra. Men SOMMERTID ER ISTID. There, I said it. Og vi er med garanti allesammen enige.

Jeg har lidt et soft spot for køkkenmaskiner. Min kæreste har i et par år ment, at “nu har vi vist alle de køkkenmaskiner vi har brug for”. Meeeen hvis du spørger mig, så kan man aldrig få nok. Heller ikke når køkkenskabene er fyldt til max og nyerhvervede køkkenmaskiner begynder at få faste pladser på det ellers meget sparsomme køkkenbord. Anyway, hvis man endelig skal samle på noget, så er køkkenmaskiner da en tilforladelig hobby. Jeg mener, det kommer jo både kæreste og gæster til gode i sidste ende, at jeg får kreeret en masse lækre desserter (det er i hvert fald hvad jeg siger til mig selv).

I mange år har jeg brugt en lille maskine fra Philips, når jeg skulle kreere is. Den har været super fin og har været brugt flittigt. Men det var en ismaskine af en sådan type, at køleelementet skulle lægges i fryseren 24 timer før is-kreeringen kunne påbegyndes. Og jeg er tit den spontane type, så det endte ofte med at spænde ben for mit ismageri.

Fast forward til starten af denne sommer, hvor jeg fik lov at låne en ismaskine fra Wilfa (for at være helt nøjagtig hedder modellen “Vanilje XL”).
Dream. Come. True.
Det er sådan en ordentlig basse, der fryser isen mens den kører, så spontanitet er nu yderst velkommen når islysten dukker op. Jeg tror jeg laver nogle flere blogindlæg med isopskrifter over sommeren og sensommeren, og så skal jeg nok anmelde maskinen bedre. Pt kan jeg kun sige, at den kører som en drøm. Eneste minus er at den er koloenorm og fylder lidt for meget i mit lille køkken. Men det er hvad det er, og pladsmangel er ærlig talt en dårlig undskyldning for at finde minusser i en vurdering af et produkt.


Se, den første isopskrift jeg vil dele med jer er en lækker FroYo-variant. Nem at bikse sammen, lavet på tre simple og gode ingredienser.

Jeg ville så gerne have taget nogle gudesmukke billeder af isen, men på en varm varm sommerdag smeltede det altså hurtigere end mit kamera kunne nå at knipse, så de to ovenstående billeder er hvad det blev til.

Ingredienser (6 portioner)
500 g jordbær
50 g agavesirup
500 g græsk yoghurt 0-2%

  • Skyl jordbærrene og skær stilken af. Blend bærrene fint, tilsæt sirup og giv det et hurtigt blend så det er rørt sammen. Hvis du har brugt meget syrlige jordbær kan det være du skal tilsætte lidt ekstra sirup. Omvendt, hvis du har brugt rigtig søde jordbær skal du måske holde lidt tilbage med siruppen
  • Rør jordbær/sirupmassen sammen med yoghurten.
  • Hæld hele blandingen i en ismaskine og kør maskinen indtil isen er klar.

Ingredients (6 servings)
500 g strawberries

50 g agave syrup
500 g Greek yogurt 0-2%

  • Rinse the strawberries and cut off the stems. Blend the strawberries and add the syrup. Give the mixture a quick blend until the ingredients are well combined.
  • Stir the yogurt in the strawberry/syrup mixture.
  • Pour the whole thing into your ice cream machine and let it work it’s magic until the frozen yogurt is ready to serve.

Ismaskinen er udlånt til test af Wilfa

copenhagencakes

Jeg hedder Cecilia, er 29 år, madelsker, bosiddende i København og Kandidat i Islamiske Studier. Arbejder med PR og marketing, og derudover får jeg også tid til kreere madopskrifter for diverse medier, magasiner og virksomheder, hvor jeg rigtig får lov til at gå i dybden med mit kagenørderi.

VISSKJUL Kommentarer (2)

Læg en kommentar

Din email-adresse vil ikke blive publiceret.

    1. Exactly! I find myself using fresh berries in/for almost everything these days. Love this season <3

Jeg hedder Cecilia, er 29 år, madelsker, bosiddende i København og Kandidat i Islamiske Studier. Arbejder med PR og marketing, og derudover får jeg også tid til kreere madopskrifter for diverse medier, magasiner og virksomheder, hvor jeg rigtig får lov til at gå i dybden med mit kagenørderi.