Copenhagen Cakes

Cakes and kitchen creations from a home in Copenhagen

Marmelade med melon og chili

Melon and chili jam: scroll down for recipe in English

Det er meget nemmere at lave syltetøj og marmelade, end jeg altid har gået og troet. Derfor har jeg på det seneste kokkeret en hel del marmelader, så køleskabet efterhånden bugner. Jeg er vild med at spise det som tilbehør på mit brød og knækbrød, eller til vafler og pandekager når det skal være ekstra sødt.

I dag vil jeg dele min opskrift på melonmarmelade med jer. Jeg har tilføjet lidt chili til marmeladen, men det kan man sagtens undvære hvis man ikke er til det. Jeg kan nu meget godt lide at der er et lille bitte hint af noget andet, end blot melonens sødme.

Jeg har brugt Gwanipa-meloner (minder om en Cantaloup), som ikke alene er rigtig smagfulde og søde, men også meget smukke med det orange frugtkød. Men det gode ved denne opskrift er, at du faktisk kan bruge lige den type melon, du har lyst til. Du kan tilpasse mængden af citron og sukker i fh.t. hvor sød/syrlig en melon du bruger.

Opskrift (ca. 4 dl marmelade)
1 Gwanipa-melon
1 øko. citron
250 g sukker til syltetøj og marmelader
1 rød chili (uden kerner, skåret i små stykker)

 • Skær melonen over, skrab kernerne ud og skær skrællen af. Sørg for at alt det grønne fra melonens skræl er skåret helt af. Skær det orange frugtkød i små tern (ca. 1×1 cm) og hæld det i en gryde sammen med saft og revet skal fra citronen, syltesukker og chili.
 • Lad det koge i 20 minutter og tag evt. lidt af den overskydende væske fra her (gem evt. denne væske i et andet glas – det er en fantastisk sirup!). Mos evt. melonstykkerne lidt hvis de ikke er begyndt at koge helt ud endnu.
 • Lad det derefter koge videre i 10 minutter indtil du er tilfreds med konsistensen. Skum godt af.
 • Hæld marmeladen på varme, grundigt rengjorte glas og sæt låg på.

Recipe (for 4 dl jam)
1 Gwanipa melon
1 organic lemon
250 g sugar for making jam and marmalade
1 red chili (without seeds, chopped)

  • Deseed the melon and cut off the peel. Make sure to cut off all of the green from the peel. Cut the orange pulp into small cubes and put it in a pot with juice and grated zest from the lemon, sugar and chili.
  • Let it boil for 20 minutes and pour some of the excess fluid out (you can save this for later – it’s an excellent syrup!). Mash the melon if needed, and let it cook for 10 more minutes.

Pour the jam into a clean jar with lid and keep the jar refrigerated.

copenhagencakes

Jeg hedder Cecilia, er 29 år, madelsker, bosiddende i København og Kandidat i Islamiske Studier. Arbejder med PR og marketing, og derudover får jeg også tid til kreere madopskrifter for diverse medier, magasiner og virksomheder, hvor jeg rigtig får lov til at gå i dybden med mit kagenørderi.

VISSKJUL Kommentarer (4)

Læg en kommentar

Din email-adresse vil ikke blive publiceret.

 1. Jeg er ikke stødt på navnet Gwanipa før, men er det den melon du viser på billedet? ( den kender jeg som Cantaloup, men nogle gange har de jo flere navne)

  Kh.
  Anne-Marie

  1. Hej Anne-Marie
   Gwanipa er ganske rigtig meget lig en cantaloup, men Gwanipa er en trademark-registreret art der er særligt fremstillet mhp. sødme og masser af smag. Og ja, det er en Gwanipa på billedet 😉 Du kan sagtens bruge cantaloup i stedet 🙂
   De bedste hilsner
   Cecilia

Jeg hedder Cecilia, er 29 år, madelsker, bosiddende i København og Kandidat i Islamiske Studier. Arbejder med PR og marketing, og derudover får jeg også tid til kreere madopskrifter for diverse medier, magasiner og virksomheder, hvor jeg rigtig får lov til at gå i dybden med mit kagenørderi.