Copenhagen Cakes

Cakes and kitchen creations from a home in Copenhagen

Behind the scenes med Olympus Pen E-PL7

Copenhagen-Cakes-Copenhagencakes-Olympus-Pen-7-2

I dag vil jeg tage jer med behind the scenes, i et lidt anderledes indlæg end mine sædvanlige opskrifts- og kageblogindlæg. Se, det kan godt være denne kage- og dessertblog giver udtryk for at jeg bruger rigtig meget tid i kagekøkkenet, og selvom det er sandt, så bruger jeg mindst lige så meget tid – hvis ikke mere – i stuen i jagten efter det perfekte kagefoto.

For nogle måneder siden blev jeg kontaktet af Olympus, som spurgte om jeg havde lyst til at teste deres Olympus Pen Lite E-PL7 i forbindelse med mine kagefotoshoots. Op til da havde jeg altid brugt min kæmpe klods af et kamera, i form af mit trofaste (7 år gamle!!) Nikon spejlrefleks, og jeg trængte mildest talt til fornyelse på kamerafronten, så jeg takkede pænt ja.

For en måned siden postede jeg et indlæg med 10 tips til en skønnere Instagram, hvor jeg introducerede mit nye kamera. Nu har jeg så haft god tid til at teste det igennem siden, og derfor vil jeg i dag give jer lidt insight i, hvad jeg nu går og bruger dette lille fancy kamera til.

Lad mig starte med at indrømme blankt, at jeg ikke har rørt mit Nikon siden jeg fik dette Olympus-kamera. Alle billeder på mine blogindlæg den sidste måned (og fra ovenstående collage) er taget med mit Olympus Pen Lite (bortset fra dem, hvor jeg tager billeder af selve Olympus-kameraet, selvfølgelig), og jeg vil uden tøven påstå, at billederne taget med dette lille kamera har samme kvalitet som billederne fra mit kilotunge spejlrefleks. Nu er jeg ikke den største kamera-entusiast eller -nørd, men til mit behov er der absolut ikke en finger at sætte på billederne.


Der er et par særlige features i kameraet, som jeg er ovenud glad for, og som jeg derfor vil fortælle jer om. Den første, og den som jeg uden tvivl er mest glad for, er kameraets wifi-funktion.

Det sker ikke sjældent, at jeg har brug for at tage et billede hvor min hånd indgår på billedet. Det kan f.eks. være som i ovenstående eksempel, hvor jeg holder en isvaffel, eller et billede af en kanelsnegl hvor jeg sætter et flag i eller lignende. Før i tiden var jeg altid afhængig af at min kæreste kunne hjælpe mig med at tage disse billeder (og ja, det har udløst mange diskussioner om rystede billeder eller kager ude af fokus), men nu kan jeg faktisk tage billederne selv ved hjælp af min telefon.
Jeg gør det, at jeg forbinder telefonen til kameraet via wifi, og så kan jeg simpelthen justere alle funktioner såsom ISO, blænde og lukketid direkte på telefonen samtidig med at jeg på telefonens skærm kan se, hvad kameraet peger på, og så kan jeg tage billedet med telefonen. Det er drøn smart, for min arm er altså for kort til at jeg kan trykke på kameraets udløserknap når jeg har det placeret på et stativ foran min “fotovæg”.

Via Wifi-funktionen kan jeg også ret hurtigt downloade billederne direkte til min telefon (se blogindlæggets øverste billede), hvor jeg på telefonen kan gå ind i kameraets galleri og vælge hvilke billeder jeg vil hente ned. Denne funktion bruger jeg også tit, da jeg dagligt skal have billederne over på min telefon for f.eks. at uploade dem til Instagram.

En anden funktion som jeg hurtigt er blevet meget vild med, er kameraskærmens “fleksibilitet”. Skærmen kan vippes både ud, op og ned, og selvom jeg umiddelbart tænkte at det ikke var noget jeg ville gøre brug af, så har jeg måttet tro godt og grundigt om igen. Faktisk tør jeg næsten sige, at jeg tager halvdelen af alle mine billeder med skærmen slået ud på den ene eller den anden måde. Det er nemlig ikke nemt for en lille pige med korte arme og ben, at få et godt billede taget oppefra direkte ned, uden at skulle have fat i enten stole, borde eller stiger at stå på. Nu nøjes jeg bare med at slå skærmen op, så jeg kan se hvad jeg tager billeder af, og kan dermed glemme alt om at lege klatretøs for at få et nogenlunde godt view af min kameraskærm.

For at runde af, så vil jeg uden at blinke med øjnene anbefale dette kamera. Har I spørgsmål til andre ting, som jeg ikke lige har fået nævnt her, så er det bare om at spørge løs.

Kameraet kan købes her og den flotte kamerastrop (som mange af jer har spurgt ind til) kan købes her.

Dette inlæg er sponsoreret af Olympus

copenhagencakes

Jeg hedder Cecilia, er 29 år, madelsker, bosiddende i København og Kandidat i Islamiske Studier. Arbejder med PR og marketing, og derudover får jeg også tid til kreere madopskrifter for diverse medier, magasiner og virksomheder, hvor jeg rigtig får lov til at gå i dybden med mit kagenørderi.

VISSKJUL Kommentarer (5)

Læg en kommentar

Din email-adresse vil ikke blive publiceret.

 1. Tak for en meget fin anmeldelse. Jeg er også på udkig efter et godt, ikke for stort kamera, indtil nu har jeg bare brugt mine telefon, og det er ikke helt tilfredsstillende. Hvilken af modellerne har du? Så vidt jeg kan se, er der to forskellige, en med pandekagezoom og en uden.. Tak for en skøn blog -og masser af gode opskrifter!

  1. Hej Bente
   Beklager det sene svar, men din kommentar var simpelthen røget et sted hen hvor jeg ikke havde opdaget det. Jeg har Olympus Pen E-P5 med 14/42 EZ Zoom og derudover en 1:1.8-linse, som jeg elsker.
   Tusind tak for din søde kommentar <3

 2. Tusind tak for den anmeldelse…. Jeg har i længere tid været på udkig efter noget mindre end mit spejlrefleks kamera også… Den der wifi funktion er absolut det bedste argument for mig. Tak for en skøn blog <3

  1. Hej Jette – hvor er det godt du kunne bruge min lille anmeldelse. Nu har jeg jo ikke taget fat i alt hvad kameraet kan og ikke kan, blot fremhævet to funktioner, som jeg er meget glade for. Og det med wifi – det er så genialt! En lille note til kameraet: Jeg har lagt mærke til, at det ret nemt får ridser (i modsætning til mit gamle spejlrefleks, som jeg bare altid smed med i tasken uden nogen særlig beskyttelse. Og på syv år har det ikke fået en eneste skramme), så hvis du investerer i kameraet så husk at køb et lille etui med. Det ærgrer jeg mig i hvert fald over at jeg ikke havde fra starten.

Jeg hedder Cecilia, er 29 år, madelsker, bosiddende i København og Kandidat i Islamiske Studier. Arbejder med PR og marketing, og derudover får jeg også tid til kreere madopskrifter for diverse medier, magasiner og virksomheder, hvor jeg rigtig får lov til at gå i dybden med mit kagenørderi.