Copenhagen Cakes

Cakes and kitchen creations from a home in Copenhagen

Sommerlige doughnuts med jordbær

Copenhagencakes-jordbaer-doughnuts-donuts-35-3
Scroll down for recipe in English

Det sker yderst sjældent at jeg vågner før vækkeuret ringer, men for tiden synes jeg morgenerne er så lyse at det nærmest er umuligt ikke at blive “lysprovokeret” ud af søvnen alt, alt for tidligt. Som regel vender jeg mig om og falder i søvn igen, men i morges hoppede jeg frisk ud af sengen, satte musik på og gik direkte i køkkenet for at bage doughnuts.

Den sidste uge har jeg haft en doughnut-idé i baghovedet, som jeg bare ikke kunne slippe. Og sådanne idéer skal jo bages væk…  Jeg har længe haft lyst til at eksperimentere med forskellige doughnut-flavors, og den første i rækken bliver denne version med jordbær. Jeg har brugt min almindelige opskrift på ovnbagte doughnuts og blot tilsat frysetørret jordbær (i stykker, ikke som pulver). Resultatet bliver de sædvanlige luftige og lækre doughnuts, blot med et delikat islæt af sommersmag i form af jordbær. Smagen er ikke gennemtrængende, så vil man have mere intens jordbær-power kan man tilsætte lidt jordbæressens eller – hvis man er rigtig sej – bruge en såkaldt Bismarck-tyl og fylde en lille kerne af jordbærmarmelade ind i sin doughnut.

Copenhagencakes-jordbaer-doughnuts-donuts-4

Denne gang har jeg glaseret de fine doughnuts med rosa-fin jordbærchokolade og blandet det lidt med grøn lime-chokolade. Chokoladerne burde være til at få fat på i specialforretninger. Alternativt kan man selvfølgelig bruge almindelig smeltet hvid chokolade, eller bruge denne opskrift på chokoladeglaze.

Donutformen er fra min webshop Copenhagencakeshop, og du finder den her. Den kan også fås i miniformat til de sødeste mini-donuts <3

Ingredienser (6-8 stk)
150 g hvedemel
110 g sukker
1 1/4 tsk bagepulver
3/4 tsk salt
1 æg
1,2 dl mælk
1 tsk citronsaft
1 ½ spsk smeltet smør
3 spsk frysetørret jordbær
Smeltet chokolade til glasering

 • Forvarm ovnen på 220 °C.
 • Smør dougnutformen grundigt eller spray med bagespray.
 • I en skål sigtes mel, sukker, bagepulver og salt.
 • Pisk ægget let i en anden skål.
 • Tilsæt æg, mælk, citronsaft og det smeltede smør til melblandingen og rør indtil dejen er ensartet og fin i konsistensen. Tilsæt til sidst frysetørret jordbær og vend det godt i dejen.
 • Hæld dejen i doughnutformene (jeg synes dette gøres nemmest ved at hælde dejen i en sprøjtepose med en rund tyl). Hver hul skal max være halv fyldt – dejen hæver meget.
 • Bag nederst i ovnen i 4-6 minutter.
 • Tag dine doughnuts ud af ovnen og lad dem køle af på en rist. Smelt i mellemtiden chokolade i en skål og dyp hver doughnut halvt i chokoladen. Hvis du vil pynte dine doughnuts med krymmel, tørrede blomster eller lign. skal dette gøres inden chokoladen stivner.

Recipe in English
Ingredients (6-8 doughnuts)
150 g all-purpose flour

110 g sugar
1 1/4 tsp baking powder
3/4 tsk salt
1 egg
1,2 dl milk
1 tsk lemon juice
1 ½ Tbs butter, melted
3 Tbs freeze dried strawberries
Chocolate for glazing

 • Preheat the oven to 220 °C.
 • Butter the doughnut pan or spray thoroughly with baking spray.
 • Sieve together flour, sugar, baking powder and salt.
 • In a new bowl beat the egg.
 • Add the egg, milk, lemon juice and the melted butter to the flour mixture and beat until the dough is nice and free of lumps. Add the freeze dried strawberries and stir them in the dough.
 • Pour the dough into the prepared doughnut pan (I prefer to use a piping bag with a round nozzle). Each cavity should not be filled more than half – make room for the dough to rise.
 • Bake the doughnuts in the oven for 4-6 minutes.
 • Let the doughnuts cool on a baking rack. In the mean time melt the chocolate in a bowl and dip the cooled doughnuts in the chocolate. If you want to add sprinkles, dried rose petals or other toppings, remember to do this before the chocolate hardens.

Copenhagencakes-Copenhagen-Cakes-jordbaer-doughnuts-donuts-9-2

copenhagencakes

Jeg hedder Cecilia, er 29 år, madelsker, bosiddende i København og Kandidat i Islamiske Studier. Arbejder med PR og marketing, og derudover får jeg også tid til kreere madopskrifter for diverse medier, magasiner og virksomheder, hvor jeg rigtig får lov til at gå i dybden med mit kagenørderi.

VISSKJUL Kommentarer (12)

Læg en kommentar

Din email-adresse vil ikke blive publiceret.

 1. Flot blog, glæder mig til at prøve dine opskrifter.
  Går ud fra at opskriften på doughnuts er beregnet til stor form, jeg har kun mini, har du prøvet at dem, og hvor længe skal man så regne med at de skal bage?
  Hilsen Tine

  1. Tusind tak, Tine 🙂
   Jeg har kun prøvet opskriften på de store doughnuts, så kan desværre ikke gætte mig til bagetiden på de små af slagsen. Det er bare om at prøve sig frem 🙂

 2. Jeg vil egentlig bare rose din blog. Det er virkelige nogle fantastiske opskrifter på nogle lækre kager, som du har her. Jeg har vist prøvet lave 4 eller 5 af dine opskrifter, og de har alle sammen været lige skabet. Men en virkelig fin blog.
  Hilsen Camilla

  1. Kære Camilla.
   Hvor er du bare sød! Tusind tak 🙂 Det bliver jeg rigtig glad for at høre 🙂
   Du ønskes den allerbedste sommer <3

 3. Har lige tjekke din shop – og jeg kan ikke finde den doughnutform, du bruger. Er det ikke noget du sælger?

  1. Vi har solgt doughnutformen, men den blev desværre hurtigt udsolgt, og vores leverandør har valgt ikke at føre dem mere 🙁 Vi kigger med lys og lygte efter en ny producent, jeg tror det kommer i løbet af sommeren 🙂

  1. Det lyder som en rigtig god idé at tage skøn kage med til sine kollegaer. Desværre må jeg skuffende indrømme, at disse donuts altså er bedst lige når de er nybagte. Jeg synes de bliver for hårde og tørre efter et døgn. Du kan evt. selv prøve at prøvebage dem og lade dem stå og spise en dagen efter, så kan du se om du synes de stadig er gode 🙂

Jeg hedder Cecilia, er 29 år, madelsker, bosiddende i København og Kandidat i Islamiske Studier. Arbejder med PR og marketing, og derudover får jeg også tid til kreere madopskrifter for diverse medier, magasiner og virksomheder, hvor jeg rigtig får lov til at gå i dybden med mit kagenørderi.