Copenhagen Cakes

Cakes and kitchen creations from a home in Copenhagen

Scroll down for recipe in English

Som jeg har advokeret for så mange gange før, så synes jeg der er noget helt fortryllende over klassiske desserter serveret i miniformat. Jeg synes det ser så fint og yndigt ud, og så er der jo selvfølgelig også store bonus, at man vist godt må spise mere end én.

Tiramisu er uden diskussion én af mine yndlingsdesserter. Det er ikke nogen hemmelighed at jeg er vild med kaffe, og når den skønne kaffesmag kommer snigende i form af denne uimodståelige dessert, ja så er jeg solgt.

Jeg har for et par år siden her på bloggen delt min opskrift på klassisk tiramisu. Det er samme opskrift jeg bruger denne gang, men jeg har blot ændret lidt i forholdet mellem Amaretto og kaffe. Du skal bruge i alt 3 dl tilsammen af Amaretto og kaffe. Før har jeg brugt 2 dl kaffe + 1 dl Amaretto, men denne gang jeg har brugt 1,5 dl af hver. Du kan selvfølgelig helt selv bestemme, hvordan du fordeler forholdet mellem kaffe og Amaretto.

De fine små glas kommer alle mulige forskellige steder fra. Nogle af dem er klassiske Weck-glas, som kan købes i rigtig mange butikker samt på nettet. Glassene med “diamant-mønster” er fra svenske Lagerhaus, og det store dråbeformede glas er et Zacapa-glas. Jeg kan meget godt lide at lave desserterne i glas af forskellige størrelser og former, det synes jeg ser så pænt ud når det serveres.

Ingredienser (ca. 8-9 små desserter)
500 gr mascarpone
2 past. æggeblommer
100 gr sukker
2 past. æggehvider
1,5 dl afkølet stærk kaffe
1,5 dl Amaretto
ca. 16 ladyfingers
Kakaopulver til drys

 • Mascarpone, sukker og æggeblommer piskes sammen.
 • I en ny skål piskes æggehvider stive og vendes forsigtigt i mascarponeblandingen.
 • Bland kaffe og Amaretto i en skål. Knæk ladyfingers i små stykker der passer til dine serveringsglas, og vend dem i kaffeblandingen meget hurtigt – de må ikke blive alt for våde og gennemblødte.
 • Læg en bund af de kaffedyppede ladyfingers i bunden af hvert glas og fyld derefter glassene halvvejs op med mascarponecreme.
 • Læg et nyt lag ladyfingers og top af med mascarponecremen.
 • Stil glassene med tiramisu i køleskabet i mindst 24 timer.
 • Inden servering dryssen kagen med kakaopulver eller revet mørk chokolade.

Recipe in English
For 8-9 small desserts

500 gr mascarpone
2 past. egg yolks
100 gr sugar
2 past. egg whites
1,5 dl cooled coffee
1,5 dl Amaretto
16 ladyfingers
Cocoa powder for decoration

 • Whip together mascarpone, sugar and egg yolks in a bowl.
 • I en ny beat egg whites until they are fluffy and stiff. Gently fold the egg whites in the mascarpone mixture.
 • Mix together coffee and Amaretto in a bowl. Break the ladyfingers in little pieces that fit your small glasses/mason jars. Quickly dip the ladyfinger pieces in the coffee mixture – don’t soak them too much.
 • Place the coffee dipped pieces of ladyfingers in the bottom of each glass/mason jar and fill the mascarpone creme on top until the glasses are halfway full.
 • Place a new layer of ladyfingers in the glasses and top off with the mascarponecreme.
 • Place the glasses/mason jars in the fridge for at least 24 hours.
 • Before serving you can sieve cocoa powder on top of the tiramisu or sprinkle them with grated dark chocolate.

copenhagencakes

Jeg hedder Cecilia, er 29 år, madelsker, bosiddende i København og Kandidat i Islamiske Studier. Arbejder med PR og marketing, og derudover får jeg også tid til kreere madopskrifter for diverse medier, magasiner og virksomheder, hvor jeg rigtig får lov til at gå i dybden med mit kagenørderi.

VISSKJUL Kommentarer (8)

Læg en kommentar

Din email-adresse vil ikke blive publiceret.

 1. Først og fremmest virkelig en smuk blog du har, fyldt med lækre opskrifter.
  Jeg er lidt nysgerrig efter hvor du har købt glassene til denne opskrift? Er især ude efter at vide hvor man kan købe det lille “quilet” glas, der er vis på det nederste billede.

  1. Hej Line
   Tusind tak for din søde kommentar <3
   Jeg er ikke helt sikker på hvad du mener med "quilet"... Men glassene er hhv. Weck-glas for H.W. Larsen, Zacapa rom-glas og diverse glas fra Lagerhaus i Malmö 🙂
   De allerbedste hilsner herfra

 2. De ser meget lækre ud dine tiramisu mini, man får helt sikkert lyst til flere jeg lavede del tiramisu med jordbær og rabarber for noget tid siden, det kan godt anbefales.
  Jeg har kigget lidt rundt på din blog, og jeg må sige at det ser rigtig godt ud det du laver.

  1. Det lyder også ret godt med jordbær og rabarber! Kan lige forestille mig det er et hit her til sommer – det må jeg prøve!
   Tusind tak for de pæne ord 🙂

 3. Ser virkelig lækkert ud! Jeg elsker tiramisu og savner det pt, da jeg går højgravid og det med alkohol i maden prøver jeg at undlade..selv om der ikke meget, men alligevel …
  Så vil jeg gerne spørge, om du har et bud på, hvad kan man ellers erstatte alkohol og kaffe med, hvis man vil servere tiramisu til en gravid og et barn på 4 år ?:-)
  Jeg har forresten for par år siden lavede tiramisu med limoncello i ( minus kaffe og minus amaretto)…og det smagte faktisk dejligt, men gad godt finde noget løsning på hvordan man kan lave det mere børnevenligt 😉

  kh Inga

  1. Jeg synes de ser gode ud, men jeg kan ikke lide kaffe 🙁 Jeg har engang set en opskrift med chai-te i stedet for, men jeg har da egentlig aldrig fået det afprøvet. vh Pia

   1. Hej Pia
    Ej hvor er det ærgeligt! Hvis du spørger mig, så er kaffe gudedrikken over dem alle – og jeg synes klart folk der ikke drikker kaffe har en kæmpe uudforsket verden til gode 😉 Men nok om det, det lyder da spændende med chai te! Om ikke andet, så kan man jo også bare udelade kaffen og give dem god gas med likøren i stedet 😉
    De bedste hilsner
    Cecilia

    1. haha, måske jeg en dag lærer at drikke det 😛 Men ellers var min tanke også at bruge amaretto, for har da en hel flaske derhjemme 😀 Rigtig god weekend

Jeg hedder Cecilia, er 29 år, madelsker, bosiddende i København og Kandidat i Islamiske Studier. Arbejder med PR og marketing, og derudover får jeg også tid til kreere madopskrifter for diverse medier, magasiner og virksomheder, hvor jeg rigtig får lov til at gå i dybden med mit kagenørderi.