Copenhagen Cakes

Cakes and kitchen creations from a home in Copenhagen

Matchatærte med hindbær

Copenhagen-cakes-copenhagencakes-kogebog-matcha-hinbaer-taerte-sarah-coghill-2Photo: Sarah Coghill

Hej alle kagevenner

Jeg håber I nyder det snigende sommervejr og at de varmere temperaturer og blå himmel giver jer lyst til at bage skønne og sommerlige kager. Sådan har jeg det i hvert fald!

Jeg stresser helt vildt for tiden med specialeskrivning, arbejde og meget mere. I weekenden havde jeg fødselsdag, og tænk engang, min kæreste havde i al hemmelighed gået og planlagt get-away til Warszawa. Han overraskede mig fredag med flybilletter og kuffert, og så fik jeg ellers travlt med at pakke, for vi skulle af sted med det samme. Wow hvor var det bare en fantastisk weekend – jeg trængte sådan til at komme lidt væk fra hverdagens stress. De af jer, der følger mig på Instagram har garanteret godt kunne fornemme, at der er noget helt magisk over Warszawa. Mere om det senere, for jeg skriver selvfølgelig en lille rejseguide som jeg lægger på bloggen senere.

Copenhagencakes-kogebog-Sarah-Coghill-photography-9

Nå, det var sommerbagværket vi kom fra! I dag deler jeg min opskrift på matchatærte med hindbær med jer. Tærten er en af mine absolutte yndlingstærter (okay, det siger jeg måske om alle tærter og kager generelt)! Opskriften samt de gudesmukke billeder er fra min kogebog Copenhagen Cakes – 50 kager og søde køkkenkreationer. Det er dygtige Sarah Coghill, der har taget billederne, og som I nok kan se og fornemme giver de opskrifterne en helt særlig stemning, som jeg synes er så yndig og sommerlig. Jeg bliver aldrig træt af at sidde og nærstudere billederne side for side <3

Til billedet herover havde vi dækket det fineste kagebord midt i en Christianshavnerbaghave. Og selvom bordet er smukt pyntet og opstillet særligt til photoshootet, så er kagespisningen og nydelsen helt ægte. Vi holdt nemlig en kagespisepause hvor de søde fodboldspillende og blomsterplukkende børn i den store have straks blev nysgerrige og nærmest magnetisk tiltrukket til bordet, og så gik der ellers kagefest i photoshootet.

Tærten har jeg bagt i en aflang tærteform (36 x 13 cm), som jeg synes gør tærten enormt elegant. Tærteformen kan købes lige her.
Opskriften er til ca. 6-10 personer.

Tærtedej
70 g hvedemel
20 g flormelis
Et nip salt
40 g smør, koldt
1 tsk. koldt vand
1/3 æggeblomme

 • Bland mel, flormelis og salt i en køkkenmaskine.
 • Tilsæt smør og vand, og rør, indtil smørret er godt fordelt, og blandingen tager form af små krummer. Tilsæt æggeblommen, og rør, indtil dejen samler sig.
 • Vend dejen ud på køkkenbordet, og saml dejen uden at ælte den for meget.
 • Pak dejen ind i køkkenfilm, og lad den hvile i køleskabet i ca. to timer.
 • Smør tærteformen, og drys den med mel.
 • Rul tærtedejen ud, og læg den forsigtigt i formen. Prik bunden med en gaffel. Stil formen i køleskabet i 30 minutter.
 • Forvarm ovnen på 180 °C.
 • Bag tærtedejen i 15-20 minutter.

Matcha-creme
4 æggeblommer
100 g sukker
30 g majsstivelse
2 tsk. Matcha-pulver (pulver af japansk grøn te)
Et nip havsalt
4,7 dl sødmælk
1/2 tsk. vaniljeekstrakt
45 g smør, skåret i mindre stykker.

 • I en skål piskes æggeblommer med sukker, majsstivelse, matcha-pulver, salt og 1,5 dl af sødmælken. Stil skålen til siden.
 • Hæld den resterende 3,2 dl mælk i en gryde, og varm det op, til det simrer. Hæld langsomt den varme mælk i matcha-blandingen, mens du pisker, indtil al den varme mælk er tilsat.
 • Hæld hele blandingen tilbage i gryden, og varm indholdet op under konstant omrøring, indtil det simrer. Lad det simre i et kort øjeblik, indtil blandingen begynder at tykne, og tag det så af varmen.
 • Tilsæt vaniljeekstrakt og det kolde smør, rør, indtil smørret er smeltet og fuldstændig inkorporeret i matcha-cremen.
 • Hæld matcha-cremen i en skål, og dæk den med køkkenfilm, så filmen sidder tæt/fast op ad cremen og skålens indersider, og stil skålen i køleskabet i minimum 2 timer.

Tærten samles
1-2 bakker hindbær
Mynteblade
Flormelis til drys

 • Fyld matcha-cremen i tærtebunden, og placer hindbærrene dekorativt ovenpå.
 • Dekorer evt. med mynteblade, og sigt flormelis over tærten umiddelbart inden servering.
copenhagencakes

Jeg hedder Cecilia, er 29 år, madelsker, bosiddende i København og Kandidat i Islamiske Studier. Arbejder med PR og marketing, og derudover får jeg også tid til kreere madopskrifter for diverse medier, magasiner og virksomheder, hvor jeg rigtig får lov til at gå i dybden med mit kagenørderi.

VISSKJUL Kommentarer (3)

Læg en kommentar

Din email-adresse vil ikke blive publiceret.

Jeg hedder Cecilia, er 29 år, madelsker, bosiddende i København og Kandidat i Islamiske Studier. Arbejder med PR og marketing, og derudover får jeg også tid til kreere madopskrifter for diverse medier, magasiner og virksomheder, hvor jeg rigtig får lov til at gå i dybden med mit kagenørderi.