Copenhagen Cakes

Cakes and kitchen creations from a home in Copenhagen

Bliv en bedre Instagrammer: Mine 10 bedste tips til Instagram

Jeg E L S K E R Instagram! Virkelig! Gemt bag mit Insta-alias @copenhagencakes finder jeg dagligt tonsvis af inspiration til alt fra feriedestinationer til boligindretning, mode, nye kaffebarer jeg bare MÅ besøge og selvfølgelig masser af fine og fantastiske kager.

Det har taget mig lang tid at finde min egen “stil” på Instagram, men jeg føler nu, at jeg har en fin rød tråd i det jeg poster, lige fra valg af motiver til billedredigering. Jeg bliver tit spurgt om, hvilken app jeg bruger til billedredigering, hvordan jeg tager mine billeder osv. Derfor har jeg her samlet en oversigt over mine bedste tips og tricks, der kan hjælpe dig godt i gang med at finde lige præcis din stil på din Instagramprofil.

Det er vigtigt at nævne, at dette selvfølgelig er mine subjektive råd og selvfølgelig ikke en endelig facitliste. Jeg er ikke mester udi Instagram, og selvom jeg har små 70.000 følgere (opdatering: hele 132.000 følgere i april 2016) er det ikke noget at prale af i en verden hvor de rigtig dygtige snildt bevæger sig omkring 1 million og derover.

Generelle tips
Jeg tager mine billeder med mit Olympus Pen E-PL7, men hvis jeg ikke har det på mig bruger jeg iPhone 6. To mega fede features ved mit Olympus-kamera er, at jeg kan flippe skærmen op, så jeg kan se hvad jeg tager billeder af når jeg holder kameraet højt oppe (jeg er nemlig ikke så høj), og så kan jeg efterfølgende på to sekunder overføre billederne via wifi til min telefon, hvorfra jeg redigerer og uploader til Instagram.

1. Skab din egen stil
Lad dig inspirere af andre, men kopier aldrig. Gode Instagramkontoer er unikke, og vokser sig store fordi de skaber originalt indhold. Det er tydeligt at se, når nogen får for meget inspiration fra andre, og der går det hen og bliver kedeligt og uoriginalt.

2. Vær kritisk
Kig grundigt på dit billede efter du har taget det. Ser det for rodet ud, er der noget der skal fjernes? Er der nogle farver der ikke passer ind? Er der balance i billedet? Er der en skål/en hånd/en detalje, der skal flyttes et par cm til den ene side?

3. Tag M A N G E billeder
Jeg tager for det meste minimum 10, gerne 20 billeder af det samme motiv fra forskellige vinkler. Det er (for mig i hvert fald) nemmest at sammenligne billederne på skærmen bagefter, hvorudfra man så kan vælge det bedste.

4. Brug naturligt lys
De bedste billeder tages i lyse omgivelser, men ikke direkte sollys da dette giver skarpe skygger. Billeder der tages indendørs i lokaler med lys fra lyspærer giver gule og ikke særligt flatterende billeder.

5. Blitz er no-go!
Selv i dårlig belysning kan det bedre betale sig at tage et billede uden blitz og derefter redigere det lysere, end at tage et billede med blitz.

Apps og billedredigering
Redigér dit billede på samme måde hver gang, så din feed ser ensartet og gennemarbejdet ud. Find dit yndlingsfilter og hold fast i det – skift ikke mellem forskellige filtre og stilarter. Personligt kan jeg godt lide lyse og kolde billeder til min egen Instagram, men nogle af de flotteste profiler jeg følger er meget mørke og farveintense, hvilket også er gudesmukt.

6. Snapseed
Her åbner jeg først billedet og justerer under Tune Image.
Derefter bruger jeg funktionen Selective, som jeg er vildt glad for: Her kan du justere Brightness, Contrast og Saturation på udvalgte spots på billedet. Det er rigtig smart hvis du har en mørk skygge som du gerne vil lysne op, eller hvis der er andre partielle steder på billedet, der trænger til redigering som ikke nødvendigvis skal gå ud over resten af billedet.
Nogle gange slutter jeg af med at vælge Details og skrue lidt op for Structure og Sharpening.

7. VSCOcam
Når billedet har været igennem Snapseed åbner jeg det i VSCOcam, som efter min mening klart er den app, der har de pæneste filtre. VSCOcams standardfiltre er mega lækre, men man kan også købe sig billigt til flere filter-“pakker” hvor man virkelig får åbnet op for godteposen!
Efter jeg har givet billedet et filter er det klar til at blive uploadet til Instagram.

8. Andre gode apps
App’en ABM (A Beautiful Mess) er super fin til at tilføje tekst og/eller lave collager.
Med PartyParty kan du lave Instagramvenlige videoer ved at sætte mange billeder sammen til en lang videosekvens.
Med TouchRetouch kan du retouchere billeder. Denne app har vildt mange funktioner, og jeg har endnu ikke sat mig ind i det hele.

Copenhagen-Cakes-Copenhagencakes-Instagram-tips-11Copenhagen-Cakes-Copenhagencakes-Instagram-tips-13

Upload dit billede
Når billedet er klar mangler kun en god og catchy tekst. Nogle gange er en enkelt emoji nok, andre gange fortjener et billede en lang tekst. Her er der med andre ord fri leg.

9. Hashtags
De kan være irriterende at læse, men ikke desto mindre tjener de en meget vigtig funktion. Brug billedets første kommentar til billedtekst, og brug den næste kommentar til at fyre alle de hashtags af, som er relevante. På den måde er hashtags’ne ikke generende for billedteksten.

10. Gode manerer
Hvis du vil reposte en anden profils billede, så sørg altid for 1) at spørge om lov først og 2) skrive tydeligt, hvorfra billedet kommer, f.eks. “Foto: @copenhagencakes” først i billedteksten. Det er ikke nok blot at tagge personen på billedet eller at nøjes med at skrive et hashtag med #copenhagencakes i din billedtekst.

Statistik
På din Instagramprofil kan du se hvor mange følgere du har, og på hvert enkelt billede kan du følge med i, hvor mange likes og kommentarer du får. Men meget mere statistik kan man ikke hive direkte ud af Instgram. Derfor bruger jeg Brandnew.io hvor jeg kan følge med i rigtig mange spændende ting, bl.a. hvor i verden mine følgere kommer fra, jeg kan se søjlediagrammer over hvor mange følgere jeg dagligt får og mister, jeg kan se hvilke billeder der har været mest liket osv. Det synes jeg er rigtig sjovt at følge med i.

Dem elsker jeg at følge
Som sagt elsker jeg Instagram af rigtig mange årsager. Én af dem er at det er her jeg finder meget af min inspiration – både til madstyling, fototricks og til lækre kager og bagværk. Disse Instagramprofiler er mine absolutte yndlings:

 • @ditsen aka Ditte Ingemann fra The Food Club. Efter min mening verdens bedste kogebogsforfatter, madblogger og -fotograf. Hendes Instagramprofil er et væld af enormt lækre billeder i flotte farver, sund mad, fantastiske rejser og meget mere.
 • @lammaigal: Mad, kaffe og masser af skønne rejsebilleder, der med flotte dæmpede farver giver mig ro i sindet.
 • @verdenius: Hvid, grå, lyseblå, beige og i det hele taget alle de farver jeg elsker allermest. Super minimalistiske billeder og et eksempel på en meget gennemført og gennemtænkt Instagram-stil.
 • @lachristus aka Chris Tonnesen der ud over at være sej og sød også tager de fedeste billeder. Chris er madfotograf og har bl.a. skudt de fantastiske billeder til Grøds nyeste kogebog.
 • @katherine_sabbath fra Sydney, Australien, bager de vildeste kager jeg nogensinde har set. Neonfarver, marengs, blomster, frugter, æg-og-bacon-cupcakes og swirlende slikkepinde.
 • @farfelueparis aka sødeste Faye fra Paris som jeg for nogle måneder siden mødte spontant over en kaffe. Fayes Instagram er pastelfarvet og drømmende. Til dagligt arbejder hun som fotograf, og hendes sans for smukke billeder går selvfølgelig igen i den flotte Insta-profil.

Det lækre Olympus-kamera kan købes lige her, og kommer i tre flotte farver. Jeg var meget i tvivl om, hvilken farve der var mest mig, men endte med at gå efter retro-looket, og det har jeg ikke fortrudt ét sekund.

Dette indlæg er sponsoreret af Olympus

copenhagencakes

Jeg hedder Cecilia, er 29 år, madelsker, bosiddende i København og Kandidat i Islamiske Studier. Arbejder med PR og marketing, og derudover får jeg også tid til kreere madopskrifter for diverse medier, magasiner og virksomheder, hvor jeg rigtig får lov til at gå i dybden med mit kagenørderi.

VISSKJUL Kommentarer (14)

Læg en kommentar

Din email-adresse vil ikke blive publiceret.

 1. Hvor fint et indlæg

  Det billede, hvor man kan se sig fotografere med mobilen – et billede, der tages på gulvet med to stykker jordbærkage og dit kamera – hvad et det underlag/baggrund? Du skriver i en anden kommentar, at det er træ, men det ser så tyndt ud, at det ligner papir eller noget…?

  Kan du min præcisere lidt;-)?

  1. Hej Janne

   Tusind tak hvor er du bare sød <3
   Det er ganske rigtig en meget tynd mdf-plade jeg selv har malet 🙂

 2. Hej. 🙂

  Super fedt indlæg, men bar lige et spørgsmål.

  Jeg bruger for det meste min mobil, når jeg skal tage billeder til instagram, men er også begyndt at bruge mit Canon kamera, og bøvler lidt med at finde ud af hvordan jeg får den rette størrelse på billedet så det passer til instagram.

  Så hvordan gør du, når du bruger dine kamera?

  1. Hej Lene
   Tusind tak skal du have. Jeg gør enten det, at jeg redigerer billederne på min computer og så sender billedet til mig selv (i højeste opløsning) via iMessage (fungerer vist kun via Mac og iPhones). Ellers så sender jeg billedet direkte fra mit kamera til min telefon via kameraets Wifi, også i højeste kvalitet. Så jeg gør faktisk slet ikke noget med billedstørrelsen 🙂 håber du kan bruge mit svar til noget.
   De bedste hilsner herfra

 3. Amazing tips! I love the background you have laying on the floor in one of your pictures. Looks like a piece of paper with a slight texture on it. Where did you buy it/name of it? 😀

  1. Hey Kel
   Thanks a lot 🙂 I’m so glad to hear that you like the tips. The background is actually a wooden board that I painted in different colors textures.

 4. Hejsa!
  Jeg vil høre om du ved om der er en specifik app som kan lave meget lyse billeder? Jeg ønsker nemlig en feed, hvor billederne har det samme filter, men jeg synes det kan være utrolig svært at holde sig til det samme filter.

  Håber du har tid til at svare. 🙂

  God dag!

  Vh Caroline Damgaard.

  1. Hej Caroline
   De to apps jeg nævner her i indlægget kan sagtens lysne dine billeder rigtig meget, det er bare et spørgsmål om at prøve sig frem 🙂
   De bedste hilsner
   Cecilia

  1. Hi Elena
   Thank you so much <3 I cool it down in both Snapseed and VSCO, just turn down the temperature a lot 🙂

 5. Super godt indlæg! Tak
  Jeg kan også bruge rigtig mange timer på insta og er nok så slem til at falde i dvale over smukke inspirerende billeder det er skægt du skriver om lige dette camera. Olympus E PL 7 har jeg haft spottet for nogle måneder siden. Mange af de store norske bloggere bruger det…
  Kan det tage raw filer også? Og hvilket objektiv vil du anbefale? Jeg bruger mit canon 6D til mine billeder på min blog, men synes det er et stort camera at bære på på rejser ✈️
  http://www.bydianawi.com

  1. Er glad for at du kan lide indlægget. Ja, Olympus E-PL7 er vist gået hen og blevet en rigtig blogger-favorit, og jeg må indrømme at jeg godt kan forstå hvorfor. Tænk engang jeg i så mange år har slæbt rundt på mit store kluntede spejlrefleks-kamera, som rigtig nok tager super gode billeder, men som bare ikke lige er så handy som sådan et lille smart apparat 😉
   Det kan sagtens tage raw-filer, faktisk kan det alt det mit andet store kamera også kan. Jeg er i hvert fald ikke stødt på nogle begrænsninger endnu. Jeg skifter mellem at bruge 14-42 mm 1:3.5-5.6 og 45 mm 1:1.8 på mit Olympus. På mit store kamera bruger jeg næsten altid kun 50 mm 1:1.8.

Jeg hedder Cecilia, er 29 år, madelsker, bosiddende i København og Kandidat i Islamiske Studier. Arbejder med PR og marketing, og derudover får jeg også tid til kreere madopskrifter for diverse medier, magasiner og virksomheder, hvor jeg rigtig får lov til at gå i dybden med mit kagenørderi.