Copenhagen Cakes

Cakes and kitchen creations from a home in Copenhagen

Copenhagen-Cakes-Copenhagencakes-donuts-doughnuts-ovnbagte-go-morgen-danmark
I morges fik disse lækre og forførende donuts sin tv-debut. Og nå ja, det var mig der stod foran kameraet og bagte dem.

Jeg bagte hele dagen og aftenen i går, og i morges ringede vækkeuret kl. 04:00, og så var det ellers af sted mod Go’ Morgen Danmarks studie på Hovedbanegården. Med mig havde jeg de lækreste cheesecakes og en fantastisk matcha-/hindbærtærte fra min kogebog, som jeg skulle bage i studiet. Til sidst stod den på hjemmebagte donuts – nogle af mine favoritter i bagekøkkenet på det seneste!

Jeg bager mine donuts i ovnen i en særlig donutform. Det er nemt, det går hurtigt, og man undgår det store frituregejl i sit køkken. Og så foretrækker jeg altså duften af nybagt kage fra ovnen frem for friturelugt i hele lejligheden.

Jeg synes bestemt at ovnbagte donuts er mindst lige så gode som de fedtede og friturestegte af slagsen. Man skal bare huske på, at de ovnbagte lækkerbiskner klart er bedst lige når de er friskbagte. De bør ikke gemmes til dagen efter – de kan godt blive lidt tørre og seje.

Copenhagen-Cakes-Copenhagencakes-donuts-doughnuts-ovnbagte-go-morgen-danmark-1

Denne opskrift giver ca. 6-8 donuts afhængig af størrelsen på din form.

Ingredienser
150 g hvedemel
110 g sukker
1 1/4 tsk bagepulver
3/4 tsk salt
1,2 dl mælk
1 tsk citronsaft
1 æg
1 ½ spsk smeltet smør

 • Forvarm ovnen på 220 °C.
 • Smør dougnutformen grundigt eller spray med bagespray.
 • I en skål sigtes mel, sukker, bagepulver og salt.
 • Pisk ægget let i en anden skål.
 • I en tredje skål blandes mælk med citronsaft.
 • Tilsæt mælk, æg og det smeltede smør til melblandingen og rør indtil dejen er ensartet og fin i konsistensen.
 • Hæld dejen i doughnutformene. Hver hul skal max være halv fyldt – dejen hæver meget.
 • Bag nederst i ovnen i 4-6 minutter.

Chokoladeglaze
1,2 dl fløde
120 g hakket mørk chokolade, 70 %
2 spsk sirup
Pynt: Tørrede blomster, krymmel el.lign.

 • Varm fløden op i en gryde til lige før kogepunktet.
 • Læg den hakkede chokolade i en skål og hæld fløden over. Lad chokoladen smelte og rør forsigtigt indtil du får en blank og smuk chokoladeganache.
 • Tilsæt sirup og rør.
 • Dyp hver donut halvt i chokoladen og drys med pynt/krymmel inden chokoladen størkner.
copenhagencakes

Jeg hedder Cecilia, er 29 år, madelsker, bosiddende i København og Kandidat i Islamiske Studier. Arbejder med PR og marketing, og derudover får jeg også tid til kreere madopskrifter for diverse medier, magasiner og virksomheder, hvor jeg rigtig får lov til at gå i dybden med mit kagenørderi.

VISSKJUL Kommentarer (12)

Læg en kommentar

Din email-adresse vil ikke blive publiceret.

 1. Man kan ikke få lov til at læse din tekst via en smartphone. Skærmen rykker hele tiden tilbage til toppen.

  1. Hejsa!
   Øv, det er jeg ked af at høre. Det virker dog fint fra min telefon. Hvilken telefon bruger du og hvilken browser? Har du prøvet at rydde cookies m.m., og så prøve igen?

 2. de ser meget lækre ud, men hvad nu hvis man ikke har sådan en form som du bruger?? kan man bage dem uden formen???

 3. De lyder Lækre. Jeg fik din opskrift via en fb side der hedder “cøliaki i dk”, det er en side for alle os der ikke kan tåle gluten. Hvedemelet kan erstattes med en lys glutenfri mel og så skal der tilføjes ca to spsk fiberhusk, så bliver de dejlige bløde og lækre ….på den glutenfri måde… (det er ikke mig som har gjort din opskrift “cøliaki-venlig”, men synes absolut at du skulle vide at den kan laves i en god glutenfri version.
  Er der.mulighed for at der kan komme nogle glutenfri opskrifter?????
  Mvh
  Michaela

 4. Hvad gør man hvis man ikke har en donutform? Kan man lave dem som små muffins i en muffinform? Og i så fald hvor mange cm dej skal man fylde i for at få en tykkelse der matcher bagetiden i opskriften?

  1. Hejsa 🙂
   Jeg har desværre aldrig prøvet at bage dem i andet end en donutform, så det har jeg ikke erfaring med. Men mon ikke det kan lade sig gøre i en godt smurt non-stick muffinform 🙂 Dejen er heldigvis nem og hurtig at lave, så jeg vil anbefale at du laver en dobbelt portion og så prøver dig frem med mængden.
   De bedste hilsner
   Cecilia

 5. De ser meget lækre ud,vil prøve dem lige om lidt,men mine bliver mindre,da jeg kun har mini donut form,men sikkert lige lækre.mange søde weekend hilsner Ninamarie

Jeg hedder Cecilia, er 29 år, madelsker, bosiddende i København og Kandidat i Islamiske Studier. Arbejder med PR og marketing, og derudover får jeg også tid til kreere madopskrifter for diverse medier, magasiner og virksomheder, hvor jeg rigtig får lov til at gå i dybden med mit kagenørderi.