Copenhagen Cakes

Cakes and kitchen creations from a home in Copenhagen

Copenhagen-cakes-copenhagencakes-amerikanske-pandekager-1Scroll down for recipe in English.

Jeg er typen, der altid står for sent op i hverdagene, og derfor skal alting bare gå ekstra stærkt om morgenen. Tøj bliver hevet på, og kaffe og morgenmad er der sædvanligvis slet ikke tid til, hvorfor jeg for det meste er nødt til at gribe noget med på vejen.

I weekenderne er det dog stik modsat. Jeg E L S K E R at bruge lang tid i køkkenet og kræse om noget god og spændende morgenmad – gerne mens min kæreste stadig sover, så han vågner op til et flot dækket morgenbord. Den seneste weekend var der lagt op til ekstra meget weekendforkælelse og fuldstændig “skruen ned” for tempoet, for det havde været en monster travl uge med bogrelease, studier, arbejde, bagning, fotoshoots og meget, meget mere.
Lørdag morgen stod den på scrambled eggs med bacon, og skyr med bær og passionsfrugt, og søndag var der god morgengrød og disse amerikanske pandekager med bær til “dessert”. Selvfølgelig serveret med masser af kaffe og friskpresset morgenjuice til.

Hvad serverer I til morgenmad, når den står på ekstra morgenforkælelse?

Pandekagerne er super nemme og hurtige at bikse sammen, og denne opskrift har jeg brugt i rigtig mange år – så nu er det på høje tid jeg deler den med jer! Jeg spiser pandekagerne enten som de er, med lidt sirup på, og hvis jeg har bær og/eller frugter på lager kommes det selvfølgelig med på tallerkenen.

Amerikanske pandekager (ca. 20 små stk.)
150 g hvedemel
1 spsk sukker
0,5 tsk salt
1 tsk bagepulver
1 dl kærnemælk
1,5 dl mælk
2 æg, delt i blommer og hvider
Smør til stegning

 • I en skål sigtes hvedemel sammen med sukker, salt og bagepulver.
 • Tilsæt kærnemælk, mælk og æggeblommer, og rør det rundt indtil dejen er glat og ensartet.
 • Pisk æggehviderne stive i en skål for sig, og vend dem forsigtigt i dejen.
 • Steg pandekagerne i en lille smule smør og server f.eks. med friske bær, frugter og sirup.

Recipe in English
Pancakes (makes about 20 small pancakes)
150 g all-purpose flour
1 tbsp sugar
0,5 tsp salt
1 tsp baking powder
1 dl buttermilk
1,5 dl milk
2 æg, separated in yolks and whites
Butter for the pan

 • Sieve together flour, sugar, salt and baking powder in a bowl.
 • Add butter milk, milk and egg yolks and whip it together until the dough is smooth.
 • Beat the egg whites until they form stiff, glossy peaks.
 • Fry the pancakes in a bit of butter and serve them with syrup and – if you have – berries and fruits.
copenhagencakes

Jeg hedder Cecilia, er 29 år, madelsker, bosiddende i København og Kandidat i Islamiske Studier. Arbejder med PR og marketing, og derudover får jeg også tid til kreere madopskrifter for diverse medier, magasiner og virksomheder, hvor jeg rigtig får lov til at gå i dybden med mit kagenørderi.

VISSKJUL Kommentarer (4)

Læg en kommentar

Din email-adresse vil ikke blive publiceret.

  1. Hej Lizette
   Uha, det er et tudsegammelt fad – kan desværre ikke huske hvor jeg har købt det.
   Tror du kan finde noget lignende hos mærket Miss Etoile 🙂

Jeg hedder Cecilia, er 29 år, madelsker, bosiddende i København og Kandidat i Islamiske Studier. Arbejder med PR og marketing, og derudover får jeg også tid til kreere madopskrifter for diverse medier, magasiner og virksomheder, hvor jeg rigtig får lov til at gå i dybden med mit kagenørderi.