Copenhagen Cakes

Cakes and kitchen creations from a home in Copenhagen

Copenhagen-Cakes-Copenhagencakes-raw-snickers-sunde-missionsund

Jeg er kæmpe fan af lækre snacks, der kun tager få minutter at bikse sammen. Det afspejler min blog så sandelig også for tiden, men når man netop er påbegyndt sit speciale, og man samtidig skal holde styr på job og kogebogsudgivelse – ja, så er der ikke meget tid til de helt store bageudfordringer.

Disse Snickers fik jeg første gang serveret da jeg i den forgangne uge var til dygtige Michelle Kristensens bogreception. Hun har for nylig udgivet Mission Sund –  en ordentlig moppedreng af en kogebog med sunde og lækre opskrifter, og ikke mindst mega forførende billeder.

Jeg har gjort Michelle kunsten efter og “bagt” en omgang af disse raw Snickers med inspiration fra hendes bog. I den oprindelige opskrift bruges der vaniljepulver i karamellen, men jeg har brugt raw kakaopulver i stedet, da jeg synes det giver en fantastisk god smag.

Ingredienser (ca. 14 stk)
Bund
250 g mandler
150 g rosiner
4 dadler (uden sten)

 • Blend mandlerne i en foodprocessor i 1 minut og kom dem derefter i en skål.
 • Kør rosiner og dadler i foodprocessoren indtil det får en ensartet og glat konsistens. Tilsæt mandlerne, og kør det hele sammen.
 • Læg massen mellem to stykker bagepapir og rul det ud til bund med en tykkelse på 1 cm. Læg bunden i køleskabet.

“Karamel”
16 dadler (uden sten)
2 spsk kokosolie
1 spsk raw kakaopulver
2 spsk kogende vand

 • Kør alle ingredienserne sammen i en blender eller en foodprocessor, indtil konsistensen er glat og ensartet.
 • Smør karamellen ovenpå bunden og til det hele tilbage i køleskabet.

Topping
80 g saltede peanuts, hakkede
150 g mørk chokolade, 70 %

 • Drys de saltede peanuts jævnt ovenpå karamellen og tryk dem let ned.
 • Smelt chokoladen og hæld den ovenpå karamellen og peanuts’ne.
 • Lad det hele størkne fuldstændig før den er klar til at blive skåret ud til 14 små Snickers-barer.

Copenhagen-Cakes-Copenhagencakes-raw-snickers-sunde-missionsund-2

copenhagencakes

Jeg hedder Cecilia, er 29 år, madelsker, bosiddende i København og Kandidat i Islamiske Studier. Arbejder med PR og marketing, og derudover får jeg også tid til kreere madopskrifter for diverse medier, magasiner og virksomheder, hvor jeg rigtig får lov til at gå i dybden med mit kagenørderi.

VISSKJUL Kommentarer (21)

Læg en kommentar

Din email-adresse vil ikke blive publiceret.

 1. De er super duper gode, jeg har lavet dem mange gange :). Opbevarer dem i fryseren og der kan de holde sig længe 🙂 De smager ligeså godt direkte fra fryseren 🙂

  1. Det er de nemlig, og de kan slet ikke laves for mange gange 🙂 Jeg må da lige prøve at tage en direkte fra fryseren næste gang jeg laver en omgang!

  1. Det er bare fantastisk at høre! Jeg ved desværre ikke meget om holdbarhedstider, så der tør jeg ikke rådgive dig. Håber du kan finde svar et andet sted fra 😉
   De bedste hilsner herfra

 2. Hvor ser de altså lækre ud! 😀

  Jeg har desværre ingen rosiner liggende, men kan man erstatte det med noget andet eller evt bruge flere dadler?
  På forhånd tak 🙂

  1. Hej Fie
   Tusind tak – og jeg kan fortælle at de smager mindst lige så lækkert som de ser ud!!
   Jeg tror sagtens du kan bruge flere dadler i stedet for rosiner, ingen problemer 🙂
   De bedste hilsner herfra <3

 3. Jeg har “bagt/lavet” disse idag og hold nu op hvor er de lækre!!

  Ved du mon hvor mange kalorier sådan en enkelt bar mon rummer ? – for jeg blev nu lidt i tvivl om hvor “sunde” de mon er 🙂 !

  Men de smager ualmindelig godt <3

  1. Hej Danielle
   Hvor dejligt at høre, at du også synes disse barer er lækre!
   Jeg aner ærlig talt ikke hvor mange kalorier der er i dem – jeg har aldrig rigtig gjort mig i at tælle kalorier. Men det er helt sikkert at der nok skal være en del i dem. Der er også meget frugtsukker i dadler og rosiner, det kan man ikke komme udenom 😉
   De allerbedste hilsner herfra

  1. Tusind tusind tak 🙂 Jamen de er bare SÅ lækre, synes helt klart du skal kaste dig ud i det 🙂

 4. Hej Cecilia..

  Lækker opskrift 🙂 kan man erstatte kokosolien med noget andet? Hvad? Og i såfald, hvor meget?

  Ser frem til at prøve og lave dem..

  Kat 🙂

  1. Hej Kat
   Det er bare den lækreste opskrift 🙂
   Kokosolie bruges både på grund af den gode smag og på grund af konsistensen – det er hårdt ved stuetemperatur, og derfor gør det Snickers’en mere fast. Jeg har desværre ikke nogen idéer til hvad det kan erstattes med. Hvis du får eksperimenteret dig frem til noget der fungerer må du endelig vende tilbage og skrive det her 🙂
   De bedste hilsner herfra

 5. Hej Cecilia,

  Lækker lækker opskrift.. Er det muligt at udskifte kokosolien med noget andet? Hvad? Og i såfald, hvor meget? 🙂

  Ser frem til at prøve at lave dem..

  Kat

   1. Ser meget lækkert ud! Hvis man nu ikke har saltede peanuts… Er der andre nødder, du så kan anbefale? 🙂

    1. Jeg tror alle andre former for nødder ville fungere lige så fint. Nu er jeg ikke den store nødde-spiser, så jeg har ikke mega meget kendskab til forskellige nødder. Jeg tror cashew, macadamia og/eller pecannødder kunne være rigtig gode i 🙂

Jeg hedder Cecilia, er 29 år, madelsker, bosiddende i København og Kandidat i Islamiske Studier. Arbejder med PR og marketing, og derudover får jeg også tid til kreere madopskrifter for diverse medier, magasiner og virksomheder, hvor jeg rigtig får lov til at gå i dybden med mit kagenørderi.