Copenhagen Cakes

Cakes and kitchen creations from a home in Copenhagen

Kokostoppe à la Emmerys

Copenhagen-Cakes-Copenhagencakes-kokostoppe-kage-opskrift-kokos-chokolade-1
Coconut macaroons – scroll down for recipe in English.

Har du 5 minutter? Så har du tid til at bage kokostoppe. Det går simpelthen så stærkt at jeg havde tid til at bikse en hel plade sammen i går aftens på samme tid som det tog min kæreste at finde yndlingsserien på Netlix. Ja, så var der altså dømt søndagshygge.

De her toppe har jeg ærlig talt drømt om i et halvt år. Jeg smagte dem første gang helt tilbage i august, og jeg tror ærlig talt jeg på det tidspunkt ikke havde spist en kokostop siden jeg som barn bagte dem hjemme hos mine bedsteforældre. Nu er jeg hooked (igen), og det tror jeg også du bliver efter at have smagt dem!

Copenhagen-Cakes-Copenhagencakes-kokostoppe-kage-opskrift-kokos-chokolade-2

Disse mega-lækkerier har jeg lavet med inspiration fra Emmerys ikoniske kokostoppe: Kæmpestore og med masser af mørk chokolade. Så bliver det vist ikke meget bedre.

Ingredienser (ca. 12 stk)
250 g fint kokosmel
250 g rørsukker
150 g æggehvider
150 g mørk chokolade, ca. 70 %
Topping: Store kokosflager

 • Forvarm ovnen på 225 °C (alm ovn, ikke varmluft).
 • I en skål røres kokosmel sammen med rørsukker og æggehvider.
 • Form store toppe og stil dem på en bageplade med bagepapir (du kan gøre det med store skeer, men jeg synes det er nemmest at bruge hænderne).
 • Bag kokostoppene i 8-12 minutter og hold godt øje med dem under bagningen – de tager hurtigt farve. Tag dem ud når de er let gyldne.
 • Lad kokostoppene køle helt af, og dyp derefter bundene i smeltet chokolade. Hæld det overskydende chokolade over kokostoppene og drys med kokosflager.

Ingredients (12 macaroons)
250 g shredded coconut
250 g cane sugar
150 g egg whites
150 g dark chocolate, ca. 70 %
Topping: Big flakes of coconut

 • Preheat the oven on 225 °C.
 • Mix together shredded coconut, sugar and egg whites.
 • Scoop 12 big macaroons onto a sheet pan lined with parchment paper. You can either use two big spoons or even just your hands (I find it easier shaping the tops using my hands).
 • Put the macaroons in the oven and bake for 8-12 minutes until they are slightly golden.
 • Let them cool and dip the bottom in melted chocolate. Drizzle the remaining chocolate over the tops and sprinkle with coconut flakes.
copenhagencakes

Jeg hedder Cecilia, er 29 år, madelsker, bosiddende i København og Kandidat i Islamiske Studier. Arbejder med PR og marketing, og derudover får jeg også tid til kreere madopskrifter for diverse medier, magasiner og virksomheder, hvor jeg rigtig får lov til at gå i dybden med mit kagenørderi.

VISSKJUL Kommentarer (8)

Læg en kommentar

Din email-adresse vil ikke blive publiceret.

  1. Hej Monica
   Uh, det er efterhånden en gammel opskrift, så det kan jeg ikke lige præcis huske. Men man kan i hvert fald købe dem i Superbrugsen og alle større supermarkeder, samt rigtig mange stedet på nettet.
   De bedste hilsner herfra

 1. Hej 🙂
  Tror du disse stadig er spændende, dagen efter de er bagt?
  Vil bage nogle og tage med på mit arbejde nemlig 🙂 tror dog måske jeg tager dovenversionen og bare hakker chokoladen og kommer i kokosdejen :p skal i forvejen lave til 30-40 mennesker i en miniovn, så det med også at vente og afkøle osv stiller min tålmodighed en tand for meget på prøve

  1. Hej Cristina
   Hvis ikke det står i opskriften så skal de ikke 😉
   De bedste hilsner herfra

 2. Tak for en dejlig blog.

  Kan disse fryses? Skal bruge dem til navnefest for min datter om 2-3 uger, og alt hvad der kan laves på forhånd er et hit 😀

  1. Det er mig der takker for en dejlig kommentar 🙂
   Kokostoppene kan sagtens fryses! Bare pak dem i en lufttæt boks – chokoladen har ikke godt af den fugt der er i en fryser.
   De allerbedste hilsner herfra

Jeg hedder Cecilia, er 29 år, madelsker, bosiddende i København og Kandidat i Islamiske Studier. Arbejder med PR og marketing, og derudover får jeg også tid til kreere madopskrifter for diverse medier, magasiner og virksomheder, hvor jeg rigtig får lov til at gå i dybden med mit kagenørderi.