Copenhagen Cakes

Cakes and kitchen creations from a home in Copenhagen

Copenhagen-Cakes-Copenhagencakes-Nytaarsdrinks-Ron-Zacapa-13

Med nytårsaften lige rundt om hjørnet er jeg begyndt at tænke over, hvilke cocktails aftenen skal byde på. Jeg har faktisk arbejdet som bartender dengang jeg efter gymnasiet kom til København og skulle tjene lidt penge ved siden af studierne. Det føles godt nok som længe siden nu – det var før kagedrømmen stjal mit fokus – men ikke desto mindre har det lært mig at sætte pris på gode, velmixede drikkevarer, og det er en passion jeg stadig går meget op i.

Jeg har valgt at dele to cocktails med jer, som begge indeholder rom. Den ene er cremet og chokoladet med et lille hint af lakrids, og den anden er frisk og ananas-sød. Jeg er mega vild med dem begge, men må indrømme at den cremede af slagsen virkelig er én af mine absolutte favoritcocktails!

Til den ene cocktail bruger jeg sukkersirup. Det kan du nemt lave ved at koge vand og sukker i forholdet 1:1, indtil sukkeret er opløst. Hæld sukkersiruppen på en ren flaske og opbevar den i køleskabet. Du går aldrig galt i byen med en flaske sukkersirup på standby – det kan du bruge til mojitos, daiquiris og mange andre cocktails.

Copenhagen-Cakes-Copenhagencakes-Nytaarsdrinks-Ron-Zacapa-14Copenhagen-Cakes-Copenhagencakes-Nytaarsdrinks-Ron-Zacapa-12

Creamy Liquorice (til 1 glas)
4 cl Ron Zacapa Limitada 2014
1,5 cl chokoladelikør
1,5 cl sukkersirup
3 cl fløde
En knivspids fint lakridspulver

 • Hæld alle de våde ingredienser i en shaker og fyld godt med is på. Ryst grundigt i 15-20 sekunder (eller indtil det gør ondt i hænderne fordi shakeren er blevet så kold).
 • Hæld/strain cocktailen i et afkølet glas.
 • Drys et lille drys lakridspulver over din cocktail.

Copenhagen-Cakes-Copenhagencakes-Nytaarsdrinks-Ron-Zacapa-10

Ananas-Daiquiri (til 1 glas)
5 cl Ron Zacapa Limitada 2014
3 cl limesaft
3 cl ananassirup

 • Hæld alle ingredienser i en shaker og fyld godt med is på. Ryst grundigt (bliv ved og ved og ved indtil dine fingre smerter af kulde 😉 ).
 • Hæld/strain cocktailen i et afkølet glas.

Rommen er stillet til rådighed af Diageo.

copenhagencakes

Jeg hedder Cecilia, er 29 år, madelsker, bosiddende i København og Kandidat i Islamiske Studier. Arbejder med PR og marketing, og derudover får jeg også tid til kreere madopskrifter for diverse medier, magasiner og virksomheder, hvor jeg rigtig får lov til at gå i dybden med mit kagenørderi.

VISSKJUL Kommentarer (12)

Læg en kommentar

Din email-adresse vil ikke blive publiceret.

  1. Hej Trang
   Uh ja det er et godt spørgsmål – er ude at rejse så har desværre ikke mulighed for at tjekke efter, og kan ikke lige huske navnet på stående fod. Det er købt i INCO.
   Godt nytår ☺️

  1. Hej Andreas
   Mange tak for din kommentar – jeg hedder nu Cecilia 😉
   Udstyret er købt i Inco.
   De bedste hilsner herfra

 1. Tak for den opskrift, den kunne jeg bruge til nytår. Kender du nogle goder opskrifter på drinks med Bailey? Jeg er lidt på bar bund 🙂

  1. Dejligt at du kan bruge opskrifterne 🙂
   Baileys er faktisk noget jeg rigtig ofte har brugt til chokolademousse, men lige til drinks/cocktials med Baileys er jeg ikke så skarp. Jeg elsker en god Espresso Martini, og kunne forestille mig at det ville smage rigtig godt med lidt Baileys i 🙂

Jeg hedder Cecilia, er 29 år, madelsker, bosiddende i København og Kandidat i Islamiske Studier. Arbejder med PR og marketing, og derudover får jeg også tid til kreere madopskrifter for diverse medier, magasiner og virksomheder, hvor jeg rigtig får lov til at gå i dybden med mit kagenørderi.