Copenhagen Cakes

Cakes and kitchen creations from a home in Copenhagen

Julens fineste småkager med hindbærhjerter

Copenhagen Cakes hjertesmåkager 4

Der er intet jeg holder mere af, end at samles over god mad og hyggelige stunder med venner og familie. Jeg forsøger generelt altid at tage initiativ til så mange sammenkomster, vennemiddage og ”skal-vi-mødes-over-en-uformel-kop-kaffe” som muligt. Men særligt i december, hvor der er ekstra travlt med arbejde og studie, kan det være rigtig svært at få tid til så mange vennegensyn som jeg ellers gerne ville nå.
I går var jeg til min første julefrokost i år, og det var så dejligt for en gangs skyld at lægge hverdagstravlheden bag sig, og bare være i nuet med vennerne og nyde den gode mad og den mega festlige stemning. I dag har vi af samme grund sovet længe og spist sen morgenmad. Jeg glæder mig til en dag med masser af ren hygge og afslapning!

Copenhagen Cakes hjertesmåkager 6Copenhagen Cakes hjertesmåkager 5Disse småkager med hindbærhjerter bagte jeg forleden, og det slog mig at de ville fungere rigtig godt som en god værtindegave i fin indpakning. De er også super nemme at lave, så det er uden tvivl et bagværk man kan samles med børnene om, når der skal julehygges og bages i juleferien.

Hindbærmarmelade
225 g frosne hindbær
60 g sukker
3 spsk vand

 • I en gryde opvarmes hindbær med sukker og vand. Lad det småsimre men ikke spilkoge. Rør en gang imellem og tag det af varmen når massen er tyknet.
 • Pres hindbærpuréen gennem en fintmasket si, så kernerne sigtes fra, og stil det til siden.

Småkager
125 g smør, stuetemperatur
225 g sukker
2 æg
375 g mel
2,5 tsk bagepulver
1 nip salt

 • I en skål piskes smør og sukker indtil det er lyst og luftigt.
 • Under fortsat piskning til sættes æggene et ad gangen.
 • Sigt mel, bagepulver og salt sammen og tilsæt det til de våde ingredienser mens der røres.
 • Pak dejen ind i køkkenfilm og læg den i køleskabet i 30 min. Forvarm i mellemtiden ovnen til 165 °C (varmluft).
 • Rul dejen ud på en let melet overflade og udstik de runde småkager med enten en rund udstikker eller et glas. I halvdejen af cirklerne udstikkes et hjerte i midten.
 • Placer småkagerne på en bageplade med bagepapir og bag dem i ovnen 8-10 minutter. Lad dem derefter køle af på en bagerist.
 • Saml småkagerne ved at smøre en klat hindbærpuré på én af de hele runde småkager, og placer derefter en hjertesmåkage ovenpå.

 

copenhagencakes

Jeg hedder Cecilia, er 29 år, madelsker, bosiddende i København og Kandidat i Islamiske Studier. Arbejder med PR og marketing, og derudover får jeg også tid til kreere madopskrifter for diverse medier, magasiner og virksomheder, hvor jeg rigtig får lov til at gå i dybden med mit kagenørderi.

VISSKJUL Kommentarer (4)

Læg en kommentar

Din email-adresse vil ikke blive publiceret.

 1. Ser så lækre ud, de små hjertekager. Hvilken diameter i den runde udstikker har du brugt og hvor meget marmelade lægger du imellem dem?
  Har fået fat i en hjerteudstikker og glæder mig til at lave dem.
  Mvh. Tina

  1. Hej Tina
   Tak for din søde kommentar. Kan desværre ikke huske diameteren på den runde udstikker, da det er noget tid siden jeg bagte småkagerne.
   God fornøjelse med bageriet 🙂
   De bedste hilsner herfra <3

  1. Taaak Trine 🙂 Ja de er så søde at se på, og ikke mindst lækre at sætte tænder i (er kommet til at spise et par stykker af dem…) 😉

Jeg hedder Cecilia, er 29 år, madelsker, bosiddende i København og Kandidat i Islamiske Studier. Arbejder med PR og marketing, og derudover får jeg også tid til kreere madopskrifter for diverse medier, magasiner og virksomheder, hvor jeg rigtig får lov til at gå i dybden med mit kagenørderi.