Copenhagen Cakes

Cakes and kitchen creations from a home in Copenhagen

Copenhagen Cakes Copenhagencakes Lakridslagkage 10

Så er vi altså officielt trådt ind i december måned, og nu tror jeg godt jeg kan tillade mig at dele lidt flere af mine juleopskrifter med jer.

Som jeg beskrev i mit tidligere indlæg med julerouladeopskriften, så er julebagning for mig især her, hvor jeg tillader mig selv at gå amok med de skønneste og mest velduftende julekrydderier. Dette medfører, at julebagning har den allerbedste bivirkning af dem alle: Hele hjemmet kommer sådan til at dufte af krydderier, og det er noget af det bedste jeg ved.

Copenhagen Cakes Copenhagencakes Lakridslagkage 11Copenhagen Cakes Copenhagencakes Lakridslagkage 8

Denne opskrift på gingerbreadlagkage med lakrids er en viderebygning på min oprindelige gingerbreadlagkage-opskrift. Jeg kan godt lide lakrids i kager, men jeg synes også det kan tage overhånd og komme til at blive for overvældende i smagen. Derfor har jeg lavet denne opskrift, så kagen smager af klassisk gingerbread, hvorefter man så fornemmer det subtile hint af lakrids. Dét er bare lækkert!

Hvis du godt vil have lidt mere kapow på lakridssmagen, så kan du bare bytte en del af muscovadosiruppen ud med mere lakridssirup. Du kan også sagtens tilsætte mere lakridspulver.

Copenhagen Cakes Copenhagencakes Lakridslagkage 2Copenhagen Cakes Copenhagencakes Lakridslagkage 12Jeg er så heldig, at mine billeder og opskrift på denne kage faktisk er blevet trykt på Lakrids by Johan Bülows juleopskriftskort. Det synes jeg er mega sjovt, og jeg er nærmest lidt stolt af at have en stak af de fine postkort med mit eget værk på…

Ingredienser (10-12 personer)
1,75 dl kogende vand
0,5 spsk natron
260 g hvedemel
0,5 spsk bagepulver
0,5 spsk stødt ingefær
1 tsk stødt kanel
0,5 tsk stødt muskatnød
1 tsk fine liquorice powder
salt
110 gram smør
90 g rørsukker
100 g muscovadosirup
50 g salty liquorice syrup
2 æg

 • Forvarm ovnen på 180 °C. Smør tre springforme med ø 16 cm og drys dem med mel. Bank det overskydende mel fra.
 • I en skål hældes kogende vand sammen med natron.
 • I en anden skål sigtes mel sammen med bagepulver, stødt ingefær, kanel, muskat, lakridspulver og et nip salt.
 • I en tredje skål piskes smør og rørsukker med en håndmikser ved høj hastighed indtil det er lyst og luftigt. Tilsæt sirup, natron-vandet og melblandingen mens der piskes. Når dejen er ensartet og pisket godt sammen tilsættes æggene under fortsat piskning.
 • Fordel dejen ligeligt i de tre forme og stil dem i ovnen. Bag i ca. 30 minutter eller indtil der ikke hænger dej ved en strikkepind når den stikkes i.
 • Læg kagerne på en rist og lad dem afkøle fuldstændig.

Cream cheese-frosting
450 g flormelis
75 g usaltet smør, stuetemperatur
190 g flødeost naturel (ikke light), køleskabskoldt

 • Flormelis og smør piskes sammen ved medium hastighed indtil det er godt blandet.
 • Tilsæt al creamcheese på én gang og pisk indtil det er inkorporeret. Skru op på høj hastighed og pisk videre indtil frostingen er let og luftig, det tager ca. 5 minutter. Pas på ikke at piske for længe, da frostingen så bliver tynd og flydende.

Kagen samles

 • Skær de færdigbagte (og helt afkølede) kager til, således at de er helt lige og vandrette på overfladen.
 • Saml kagen med et lag frosting mellem hvert lag.
 • Smør kagen op med et tyndt lag frosting, der forsegler alle krummerne og giver kagen helt skarpe kanter. Stil kagen på køl.
 • Når frostingen er så kold at den er stivnet kan du nu smøre endnu et lag frosting på kagen. Sørg for at frostinglaget er tykt nok til at den brune kage ikke ses gennem den hvide frosting.
copenhagencakes

Jeg hedder Cecilia, er 29 år, madelsker, bosiddende i København og Kandidat i Islamiske Studier. Arbejder med PR og marketing, og derudover får jeg også tid til kreere madopskrifter for diverse medier, magasiner og virksomheder, hvor jeg rigtig får lov til at gå i dybden med mit kagenørderi.

VISSKJUL Kommentarer (21)

Læg en kommentar

Din email-adresse vil ikke blive publiceret.

 1. Hej Cecilia

  Hvis ikke man har tre springforme tror du så man kan bage det hele i en?

  Hilsen en bageglad pige der også hedder Cecilia 🙂

  1. Hej Cecilia 🙂
   Du kan sagtens bage hele dejen i én stor springform – så skal du selvfølgelig bare være opmærksom på at bagetiden ændres. Du kan også dele dejen i tre portioner og bage én portion ad gangen.
   Rigtig god fornøjelse med bagningen!
   De bedste hilsner herfra 🙂

 2. Jeg havde i tankerne at prøve at bage denne lækre kage til en familiejulefrokost. Jeg har dog lige opdaget, at du skriver, at man skal bruge 3 forme (16 cm i diameter), hvilket jeg måske synes er lidt voldsomt at gå ud og investere i. Vil det være muligt måske at bage den på samme måde, som når man bager den i en springform, og så skærer den i tre lag?

  1. Hej Ditte
   Du kan sagtens bage kagen i én form og så skære den i tre lag. Så skal du bare være opmærksom på at bagetiden forlænges. For at være på den sikre side ville jeg anbefale i stedet at bage kagen ad tre omgange.
   De bedste hilsner herfra <3

 3. Jeg har lige købt forme ind til at bage kagen og er noget forbavset over størrelsen. Kan det virkelig passe at kagen rækker til 10-12 personer?

  1. Hej Julie,
   Det med antal personer er altid et tricky spørgsmål. Men denne kage bliver rigtig høj, så stykkerne skal nok skæres lidt mindre, end man ellers plejer. Så kommer det jo også an på, hvor kagesultne dine gæster er. Men jeg kan godt følge dig, de der små kageforme ser også enormt små ud når man står med dem i hånden!
   Du ønskes et rigtig godt nytår <3

 4. For en utrolig lekker blogg! Kaken ser helt amazing ut. Hvor har du kjøpt det fantastiske kakefatet og asjetten? Alt så helt utrolig lekkert ut.

  Lone ✨

  1. Hej Lone
   Tusind, tusind tak 🙂 Kagefadet og den lille dims er begge fra H&M Home 🙂
   De bedste hilsner herfra <3

  1. Tusind tak for din søde kommentar, Lene. Jeg kan også love dig, at den virkelig er lækker 🙂

Jeg hedder Cecilia, er 29 år, madelsker, bosiddende i København og Kandidat i Islamiske Studier. Arbejder med PR og marketing, og derudover får jeg også tid til kreere madopskrifter for diverse medier, magasiner og virksomheder, hvor jeg rigtig får lov til at gå i dybden med mit kagenørderi.