Copenhagen Cakes

Cakes and kitchen creations from a home in Copenhagen

Julekrydret roulade med tyttebær

Julekrydret roulade med tyttebær Copenhagen Cakes 2Hvad er julebag for mig? Det er selvfølgelig brunkager, pebernødder, vaniljekranse og klejner. Men det er især også karakteriseret ved at være her, hvor kanel, ingefær, allehånde, muskat og nelliker bliver fundet frem fra krydderiskuffen for at få en fast plads på køkkenbordet.

Jeg ELSKER at være rundhåndet med krydderier i julekagedejen! Ikke nok med, at det giver en hel anden dimension af smag til bagværket, så får det også hele hjemmet til at dufte af jul – og det må næsten siges at være halvdelen af fornøjelsen.

Julekrydret roulade med tyttebær Copenhagen Cakes 7Før bagningen hoppede jeg på cyklen med retning mod Torvehallerne, for at proviantere til december måneds mange planlagte bagedage. Jeg bor kun en kort cykeltur derfra, så jeg kommer der tit, og jeg eeeelsker at gå og ose i de mange specialbutikker. Tit opstår mine bageidéer først når jeg går rundt derinde og samler inspiration og opsnuser gode råd blandt de mange stader. Denne gang tog idéen om en julekrydret roulade form da jeg stoppede op ved krydderieksperten ASA for at få genopfyldt mit julekrydderilager. Ude på torvepladsen blev mit blik fanget af de rødeste tyttebær. Tyttebær minder mig om Sverige, og da jeg er halvt svensk har jeg måske en indgroet passion for de små syrlige bær. Jeg kunne ikke lade være med at købe en ordentlig omgang, som skal bruges til diverse bagværk og syltetøj – og selvfølgelig var det oplagt også at bruge dem i rouladen.

Julekrydret roulade med tyttebær Copenhagen Cakes 6

Ingredienser (ca. 12 personer)
120 g hvedemel
1/2 tsk natron
3 tsk kanel
1 tsk stødt ingefær
1 tsk stødt nellike
3 æg
130 g sukker
2 spsk A38 eller yoghurt
Ekstra sukker til drys

 • Forvarm ovnen på 250 °C (varmluft).
 • Sigt alle de tørre ingredienser sammen i en skål.
 • I en stor skål piskes æg med sukker indtil det er tykt og luftigt.
 • Med en dejskraber vendes de tørre ingredienser forsigtigt sammen med æggemassen. Tilsæt til sidst A38 og vend det forsigtigt rundt indtil dejen er ensartet.
 • Læg et ark bagepapir på en bageplade og fordel dejen ud over hele arket og bag krydderkagen i ovnen i ca. 5 minutter.
 • Læg et nyt ark bagepapir ud på køkkenbordet og drys bagepapiret med rigeligt sukker.
 • Vend den bagte krydderkagebund forsigtigt over på det sukkerdryssede ark bagepapir og lad det køle helt af.

Frosting
440 g flormelis
10 g vaniljesukker
75 g usaltet smør, stuetemperatur
190 g flødeost naturel (ikke light), køleskabskoldt
50-75 g tyttebær

 • Flormelis, vaniljesukker og smør piskes sammen ved medium hastighed indtil det er godt blandet.
 • Tilsæt al creamcheese på én gang og pisk indtil det er inkorporeret. Skru op på høj hastighed og pisk videre indtil frostingen er let og luftig, det tager ca. 5 minutter. Pas på ikke at piske for længe, da frostingen så bliver tynd og flydende.
 • Fordel frostingen jævnt ud over hele krydderkagebunden og drys med tyttebær.
 • Rul kagen sammen til en roulade.

Velbekomme <3

copenhagencakes

Jeg hedder Cecilia, er 29 år, madelsker, bosiddende i København og Kandidat i Islamiske Studier. Arbejder med PR og marketing, og derudover får jeg også tid til kreere madopskrifter for diverse medier, magasiner og virksomheder, hvor jeg rigtig får lov til at gå i dybden med mit kagenørderi.

VISSKJUL Kommentarer (3)

Læg en kommentar

Din email-adresse vil ikke blive publiceret.

 1. Lækkert med en anderledes julekage. Kan se udvalget i jeres shop vokser hurtigt, det er vel nok dejligt. Men kan det virkelig passe, at guldstøvet ikke er til levnedsmiddel, som der står? Så kan det jo ikke spises, eller hvad?

  Kh.
  Anne-Marie

  1. Hej Anne-Marie,
   Ja det er skønt at shoppen vokser 🙂 Det er korrekt at guldstøv selvfølgelig ikke er levnedsmiddelvare, da det jo ikke som sådan er en madvare, og derfor kræver Fødevarestyrelsen at det fremgår, at det ikke er egnet til levnedsmiddelbrug. Det kan sagtens bruges på kager/desserter, men flagerne skal kunne tages af. Det er dog ikke skadeligt på nogen måde og hvis man indtager det sker der heller ikke noget. Hvis man vælger at spise rigtig meget af det på en dag kan man risikere dårlig mave, men det er jo også fjollet gjort

Jeg hedder Cecilia, er 29 år, madelsker, bosiddende i København og Kandidat i Islamiske Studier. Arbejder med PR og marketing, og derudover får jeg også tid til kreere madopskrifter for diverse medier, magasiner og virksomheder, hvor jeg rigtig får lov til at gå i dybden med mit kagenørderi.