Copenhagen Cakes

Cakes and kitchen creations from a home in Copenhagen

Banana cream pie med saltkaramel

Copenhagencakes Copenhagen Cakes Banana Cream Pie 1

I morgen er det Thanksgiving, og hvad enten det er noget du fejrer eller ej, så synes jeg du skal gribe muligheden for at have en rigtig god undskyldning til at bage denne himmelske banana cream pie med saltkaramel.

Jeg har selv bagt kagen hele to gange på én uge. Første gang var i weekenden, hvor jeg medbragte den til en fødselsdag sammen med smukt dekorerede lemon meringue pies og kiwi-/blåbærtærter. Banantærten så ærlig talt ganske rustik ud ved siden af de sirligt pyntede andre små tærter, men lur mig om det ikke var den der blev spist først. Jeg må indrømme, at jeg også selv tog to stykker. Nøj hvor er den altså god!
Så god, at den var mere end godkendt til at dele med jer herinde. Derfor bagte jeg den igen i dag, og den er blevet nydt godt til aftenkaffen, og resten skal med ud til venner i morgen.

Copenhagencakes Copenhagen Cakes Banana Cream Pie 3

Start med at lave din dulce de leche, som kan koges i god tid og stå på køl indtil den skal bruges. Tærtedejen kan du også bage på forhånd, og opbevare i en stor lufttæt boks, så holder den sig god og sprød.

6-10 personer

Dulce de leche/saltkaramel
1 dåse kondenseret mælk
Salt

 • Start med at lave dulche de leche i god tid: Pil papirsmærkaten af den uåbnede dåse.
 • Læg dåsen i en gryde med kogende vand.
 • Kog i fire timer. Sørg for at dåsen hele tiden er dækket af vand. Ønskes en mere flydende karamel kan kogetiden reduceres.
 • Lad dåsen køle helt af før du åbner den og voila: Du har nu karamel. Rør lidt salt i karamellen og smag til indtil du er tilfreds.

Tærtedej
100 g hvedemel
30 g flormelis
Et nip salt
60 g smør, koldt
½ spsk koldt vand
½ æggeblomme

 • Bland mel, flormelis og salt i en køkkenmaskine
 • Tilsæt smør og vand, og rør indtil smørret er godt fordelt, og blandingen tager form af små krummer.
 • Tilsæt æggeblommen, og rør indtil dejen samler sig.
 • Vend dejen ud på køkkenbordet og saml dejen uden at ælte den for meget.
 • Pak dejen ind i køkkenfilm, og lad den hvile i køleskabet i ca. to timer.
 • Smør en aflang tærteform (10 x 35 cm) og drys den med mel.
 • Rul tærtedejen ud og læg den forsigtigt i formen. Prik bunden med en gaffel. Stil formen i køleskabet i 30 minutter.
 • Forvarm ovnen på 180 °C.
 • Bag tærtedejen i 15-20 minutter eller indtil kanterne er flot gyldne.

Vaniljecreme
2,5 dl fløde
2,5 dl sødmælk
Korn fra 1 vaniljestang
4 æggeblommer
100 gr sukker
45 gr maizena

 • Fløde, mælk, vaniljekorn og de tomme vaniljestænger hældes i en gryde og varmes op til kogepunktet under omrøring.
 • Mens mælkeblandingen simrer blandes æggeblommer og sukker i en skål og piskes til det bliver tykt.
 • Pisk maizena i æggeblommeblandingen.
 • Bland en lille smule af mælkeblandingen i skålen æggeblandingen og bland derefter hele æggeblandingen op i gryden. På denne måde undgår du, at din vaniljecreme bliver til røræg
 • Varm op på svag varme til cremen tykner, det må ikke koge.
 • Tag gryden af varmen og lad cremen afkøle mens vaniljestangen stadig er i. Fisk stangen op når cremen skal bruges.
 • Når vaniljecremen er helt afkølet kan den forsigtigt fyldes i den bagte tærteskal.

Saml kagen
3 bananer
2,5 dl piskefløde
Kakaopulver

 • Smør saltkaramellen ud i bunden af tærtebunden og fordel det jævnt i hele tærten.
 • Skær bananerne i skiver på ca. 0,5 cm og fordel skiverne side om side i tærten, ovenpå karamellen.
 • Hæld derefter vaniljecremen ovenpå bananerne.
 • Pisk flødeskummen til den er fast, men stop før den bliver klumpet, og fordel flødeskummen ovenpå vaniljecremen. Jeg har fyldt flødeskummen i en sprøjtepose med Wiltons 1M-tyl, og så sprøjtet fine små stjernetoppe over kagen.
 • Drys til sidst med lidt kakopulver.
copenhagencakes

Jeg hedder Cecilia, er 29 år, madelsker, bosiddende i København og Kandidat i Islamiske Studier. Arbejder med PR og marketing, og derudover får jeg også tid til kreere madopskrifter for diverse medier, magasiner og virksomheder, hvor jeg rigtig får lov til at gå i dybden med mit kagenørderi.

VISSKJUL Kommentarer (14)

Læg en kommentar

Din email-adresse vil ikke blive publiceret.

  1. Hej Maria
   Jeg har ikke selv prøvet at bage den en dag i forvejen, så det har jeg ikke erfaring med. Det er bare om at prøve sig frem 🙂
   De bedste hilsner herfra

  1. Hej Sandra
   Den aflange form er 10 x 35 cm dvs i alt 350 cm2. Arealet på en cirkel udregnes ved A = pi x r^2, dvs. 350 cm2 = 3,14 x r^2. Jeg får det til at cirklens diameter er 21 cm for at komme til at dække (ca.) samme areal som den aflange form. Håber du kunne bruge den lille matematiktime til noget 😉
   De bedste hilsner herfra <3

  1. Hej Amalie
   Rigtig godt spørgsmål! Jeg tænker at man skal passe på denne kage ikke bliver for sød, så det ville ikke fungere med marengstopping. Du kan f.eks. pynte med friske bær eller frugter, det tror jeg ville gå rigtig godt til den søde kage.
   De bedste hilsner herfra

 1. Ej, det er strengt at flashe sådan en lækker fætter, når jeg sidder med snuden i bachelor og craver kage for vildt 😉 Den kræver viste en overspringshandling en af dagen, for hold nu op den ser fristende ud 🙂

  1. Haha neeeej det er slet ikke strengt, for jeg opfordrer jo bare til at tage en lille pause fra den bachelorskrivning og overspringshandle lidt med kagebagning. Jeg er helt sikker på, at din bachelor bliver meget nemmere at komme igennem efter en lille kagepause 😉

 2. Ej, sorry! Efter en ekstra gennemlæsning kan jeg se at målene står i opskriften! 😉 men tak for altid skønne opskrifter.

 3. Jeg har flere gange bagt din almindelige Banana creme pie, så denne må jeg også prøve! Derfor må jeg lige spørge om du ikke bager cremen ligesom i den alm opskrift? Og kan jeg mon lokke dig til at måle hvor stor din form er? 🙂

  1. Hej Eva,
   Dette er en ny version af min gamle opskrift, så jeg ville bare prøve at bruge min klassiske opskrift på kogt vaniljecreme i stedet for at bage hele kagen med cremen i, og resultatet blev mega godt 🙂 Jeg foretrækker den faktisk på denne måde, hvor bananerne ikke kommer en tur med ind i ovnen, men det er jo smag og behag 🙂 Kan se du fik løst problemet med form-størrelsen 😉

   1. Jeg vil da prøve denne måde også så! 🙂 bruger du hele dåsen med karamel til en kage? Synes det lyder af meget…?

    1. Hehe ja det skal du endelig prøve 🙂 Jeg brugte 2/3 af en dåse, men mine gæster sagde det ikke havde gjort noget hvis der var mere karamel, derfor vil jeg prøve med en hel dåse næste gang. Det er jo smag og behag hvor meget karamel man er til 😉

Jeg hedder Cecilia, er 29 år, madelsker, bosiddende i København og Kandidat i Islamiske Studier. Arbejder med PR og marketing, og derudover får jeg også tid til kreere madopskrifter for diverse medier, magasiner og virksomheder, hvor jeg rigtig får lov til at gå i dybden med mit kagenørderi.