Copenhagen Cakes

Cakes and kitchen creations from a home in Copenhagen

Dadelkakaotrøfler deluxe

Copenhagencakes Copenhagen Cakes Dadelkakotroefler deluxe 2

Cocoa-Date Truffles Deluxe: Scroll down for recipe in English.

Jeg tilbringer weekenden i Svendborg hos familien, og med mig har jeg pakket alskens lækre sager til sund konfekt. I dag har min søster og jeg hygget med at lave dadelkakaotrøfler – en lækker snack vi begge er helt vilde med. Oprindelig er de slet ikke usunde, men vi legede lidt med ingredienserne, og fandt frem til en enormt lækker deluxe-version. Denne version klassificerer sig nok ikke længere til at blive kaldt “sund”, men den så til gengæld også bare blevet enormt lækker!

Copenhagencakes Copenhagen Cakes Dadelkakotroefler deluxe 1

Til disse dadelkakaotrøfler tog vi udgangspunkt i min “gamle” opskrift, som jeg altid har brugt. Vi tilsatte lidt god, mørk rom, så trøflerne får den dér karakteristiske romkugle-karakter. Derudover røg der også en lille håndfuld mørk chokolade med i food processoren. Resultatet er blevet godt – helt klart en ny favorit.

Ingredienser (ca. 25 stk.)
200 g udstenede dadler
Kornene fra 1/2 stang Bourbon vanilje, eller 1 stang “alm.” vanilje
6 spsk raw kakaopulver
1 spsk kokosolie
1-2 spsk mørk rom, gerne med god, krydret smag
6 spsk kokosmel/kokosfibre
20-40 g mørk chokolade, 70 %, finthakket

Revet kokos til pynt

  • Alle ingredienserne blendes sammen i en foodprocessor indtil dejen samles i en ensartet masse. Tilsæt mere væske (enten kokosolie eller rom) hvis dejen er for tør.
  • Tril dejen til ca. 25 små kugler og rul dem i kokos.

Ingredients (for 25 truffles)
200 g pitted dates
Seeds from 1/2 Bourbon vanilla pod, or 1 pod of “regular” vanilla
tbsp raw cocoa powder
tbsp coconut oil
1-2 tbsp dark rum
tbsp coconut flour (powdered)
20-40 g dark chocolate, 70 %, chopped
Extra grated coconut

  • Toss all of the ingredients in a food processor and blend them together until smooth. Add more liquid (either coconut oil or rum) if the “dough” is too dry.
  • Form and roll 25 small truffles and roll them in the grated coconut.
copenhagencakes

Jeg hedder Cecilia, er 29 år, madelsker, bosiddende i København og Kandidat i Islamiske Studier. Arbejder med PR og marketing, og derudover får jeg også tid til kreere madopskrifter for diverse medier, magasiner og virksomheder, hvor jeg rigtig får lov til at gå i dybden med mit kagenørderi.

VISSKJUL Kommentarer (3)

Læg en kommentar

Din email-adresse vil ikke blive publiceret.

    1. Hej Loan
      Jeg tror massen er for tyk til en stavblender – det vil nok bare sætte sig fast i blenderen :-/

  1. Mmm, hvor ser de lækre ud! Jeg har endnu ikke forsøgt mig med de berømte dadelkugler – men det vil jeg helt sikkert gøre i den nærmeste fremtid. Mange tak for inspiration!

Jeg hedder Cecilia, er 29 år, madelsker, bosiddende i København og Kandidat i Islamiske Studier. Arbejder med PR og marketing, og derudover får jeg også tid til kreere madopskrifter for diverse medier, magasiner og virksomheder, hvor jeg rigtig får lov til at gå i dybden med mit kagenørderi.