Copenhagen Cakes

Cakes and kitchen creations from a home in Copenhagen

Gingerbread-lagkage med cream cheese-frosting

Copenhagen Cakes Copenhagencakes Gingerbread Lagkage

For lidt tid siden spurgte jeg jer på Facebook, om det var for tidligt at gå i gang med at dele ud af mine juleopskrifter. Den overordnede stemning viste sig faktisk at være, at I var virkelig klar på at komme i gang med julebageriet. Fedt nok, hvis I er klar – så er jeg klar!

Copenhagen Cakes Copenhagencakes Gingerbread Lagkage Krymmel

Denne her kage har jeg valgt at kalde for Gingerbread-lagkage, i mangel på et bedre ord. Den smager af en rigtig dejlig krydret brunkage – bare i kageform. Mmmm!

Copenhagen Cakes i Hendes Verden 1 Kagen bagte jeg i forbindelse med en lille feature i magasinet Hendes Verden. De var på besøg hos mig helt tilbage i august, hvor jeg skulle have julepynt og julekage klar til photoshoot. Det var lidt skørt at bage julebageri allerede i august, meeeen det er ikke nogen hemmelighed at jeg kan spise alle typer af kage på alle tider af året, så der sneg sig selvfølgelig et par stykker julekage indenbords… 😉

Selvom jeg ikke selv er meget for at gå i rigtig julestemning før kalenderen siger december, så kan jeg alligevel godt mærke, at jeg i år glæder mig til julemåneden. Vi har købt masser af MEGA FLOT julegrej (både til pynt og bagning) hjem til Copenhagencakeshop, så jeg glæder mig vildt til at lancere det i butikken. Tusind tak i øvrigt, for alle de skønne kommentarer jeg har fået både her på bloggen, på Instagram og på Facebook, i forbindelsen med åbningen af min webshop i sidste uge. Det har været så overvældende at mærke, hvor godt I har taget imod det hele. Tak, tak, tak <3

Ingredienser
1,75 dl kogende vand
0,5 spsk natron
260 g hvedemel
0,5 spsk bagepulver
0,5 spsk stødt ingefær
1 tsk stødt kanel
0,5 tsk stødt nellike
0,5 tsk stødt muskatnød
Et nip salt
110 gram smør, stuetemperatur
100 g rørsukker
100 g muscovadosirup
1,5 tsk friskrevet ingefær
2 æg

 • Forvarm ovnen på 180 °C. Smør tre springforme (ø 16 cm) og drys dem med mel. Bank det overskydende mel fra.
 • I en skål hældes kogende vand sammen med natron.
 • I en anden skål sigtes mel sammen med bagepulver, stødt ingefær, kanel, nellike, muskat og et nip salt.
 • I en tredje skål piskes smør og rørsukker med en håndmikser ved høj hastighed indtil det er lyst og luftigt. Tilsæt sirup, revet ingefær, natron-vandet og melblandingen mens der piskes. Når dejen er ensartet og pisket godt sammen tilsættes æggene under fortsat piskning.
 • Fordel dejen ligeligt i de tre forme og stil dem i ovnen. Bag i ca. 30 minutter eller indtil der ikke hænger dej ved en strikkepind når den stikkes i.
 • Læg kagerne på en rist og lad dem afkøle fuldstændig.

Cream cheese-frosting
450 g flormelis
75 g usaltet smør, stuetemperatur
190 g flødeost naturel (ikke light), køleskabskoldt

 • Flormelis og smør piskes sammen ved medium hastighed indtil det er godt blandet.
 • Tilsæt al creamcheese på én gang og pisk indtil det er inkorporeret. Skru op på høj hastighed og pisk videre indtil frostingen er let og luftig, det tager ca. 5 minutter. Pas på ikke at piske for længe, da frostingen så bliver tynd og flydende.

Kagen samles

 • Skær de færdigbagte (og helt afkølede) kager til, således at de er helt lige og vandrette på overfladen.
 • Saml kagen med et lag frosting mellem hvert lag.
 • Smør kagen op med et tyndt lag frosting, der forsegler alle krummerne og giver kagen helt skarpe kanter. Stil kagen på køl.
 • Når frostingen er så kold at den er stivnet kan du nu smøre endnu et lag frosting på kagen. Sørg for at frostinglaget er tykt nok til at den brune kage ikke ses gennem den hvide frosting.
copenhagencakes

Jeg hedder Cecilia, er 29 år, madelsker, bosiddende i København og Kandidat i Islamiske Studier. Arbejder med PR og marketing, og derudover får jeg også tid til kreere madopskrifter for diverse medier, magasiner og virksomheder, hvor jeg rigtig får lov til at gå i dybden med mit kagenørderi.

VISSKJUL Kommentarer (13)

Læg en kommentar

Din email-adresse vil ikke blive publiceret.

 1. Hvordan ville du tro, det fungerede, hvis man bagte den af tre omgange? Jeg har kun én form – kunne dejen stå i køleskabet imens? Ooog hvordan tror du, det ville gå, hvis den form kun var 13 cm? 😉

 2. Jeg købte Muscovadosirup i Føtex idag.. Bundene er i oven nu og kagen skal spises i morgen til familie jule hygge 🙂

    1. Hej Jette,
     Muscovadosirup kan fås i alle større supermarkeder. Jeg køber mit i Super Brugsen. Du kan udskifte det med alle andre slags sirup.
     De bedste hilsner herfra

  1. Dear Ann,
   For now, the recipe is unfortunately only available in English. You can copy/paste the text into google translate – that usually works very well.
   Best regards,
   Cecilia

Jeg hedder Cecilia, er 29 år, madelsker, bosiddende i København og Kandidat i Islamiske Studier. Arbejder med PR og marketing, og derudover får jeg også tid til kreere madopskrifter for diverse medier, magasiner og virksomheder, hvor jeg rigtig får lov til at gå i dybden med mit kagenørderi.