Copenhagen Cakes

Cakes and kitchen creations from a home in Copenhagen

Surdejsbrød med græskar, cheddar og persille

Copenhagen Cakes Copenhagencakes Græskarbrød Amo 1000

Efterår er lig med græskar, og for mit vedkommende betyder er der én helt særlig middagsret, jeg hvert år finder frem på denne tid af året: Hokkaidosuppe. Jeg laver det hvert år, og der smides en kæmpe portion i gryden ad gangen, for jeg kan spise det til både morgen, middag og aften. Selvom det ofte er usandsynligt, at der efter mit græskarsuppeflip overhovedet er nogen rester tilbage, så skete det alligevel denne gang, at jeg fik lavet en portion der var større, end hvad godt var. Så hvad gør man med resterne? Smider dem i et brød, selvfølgelig!

Med det ikke sagt, at man død og pine SKAL koge en hel hokkaido-suppe op, før man kan lave dette brød. Selvfølgelig ikke. Man kan også bare “nøjes” med at bage lidt hokkaido i ovnen eller koge stykker af hokkaido med vand i en gryde, og så derefter blende det til en puré og tilsætte krydderier.

Copenhagen Cakes Copenhagencakes Græskarbrød Amo 2 Copenhagen Cakes Copenhagencakes Græskarbrød Amo 3 Copenhagencakes græskarbrød

For at gøre en lang historie kort, så havde jeg egentlig planer om at dette skulle ende ud med at være et gudesmukt og rundt brød med snurrede “flapper”. Men I kan måske tænke jer til hvad der sker, når man smækker et brød op på et bord, skærer det i strimler, folder og snurrer, for så bagefter at indse, at det er fuldstændig umuligt at flytte brødet fra bordet til bagepladen…. Fordi jeg lagde så meget tid i det, har jeg alligevel vist jer et par billeder af processen herover. Måske kan I forestille jer det endelige resultat… Hvis I selv får mod på at prøve det af, så husk i hver fald at påbegynde processen på en bageplade!

Hvorom alting er, så endte jeg med at krølle hele dejen sammen til en klump og sprede den ud på en bageplade. Heldigvis blev resultatet ret så fantastisk, og jeg er stadig meget glad for det endelige resultat!

Copenhagen Cakes Copenhagencakes Græskarbrød Amo 4

Til opskriften har jeg brugt Amo’s Surdejsbrød, da hele dette brødbageriprojekt opstod efter en udfordring fra Amo, der havde spurgt mig om jeg havde lyst til at prøve kræfter med alternativ anvendelse af deres brødblandinger. Challenge accepted, og selvom jeg indrømmer at jeg nok slog et større brød op end jeg kunne bage, så er resultatet blevet mere end acceptabelt, og derfor deler jeg her opskriften med jer.

Ingredienser
1 pk Amo Surdejsbrød
Græskarpuré (lavet på hokkaido, hvidløg, limesaft, gulerødder, løg, chili og krydderier)
Cheddar, revet
2 store håndfulde frisk persille, hakket

 • Følg anvisningerne på brødpakken og stil dejen til hævning den anbefalede tid.
 • Når brødet er hævet deles dejen i to klumper, der begge rulles ud til to store cirkler (ligesom pizzabunde).
 • Fordel rigelig græskarpuré ud over den ene dejcirkel, og drys derefter gavmildt med cheddar og persille. Placer den anden dejcirkel ovenpå, som et låg.
 • Rul enten dejen sammen til et brød, eller prøv kræfter med min “brød-sol” som afbildet ovenover. Husk at det hele foregår på en bageplade med bagepapir!
 • Bag til sidst brødet i ovnen som anvist på brødpakken.

Dette indlæg er sponsoreret.

copenhagencakes

Jeg hedder Cecilia, er 29 år, madelsker, bosiddende i København og Kandidat i Islamiske Studier. Arbejder med PR og marketing, og derudover får jeg også tid til kreere madopskrifter for diverse medier, magasiner og virksomheder, hvor jeg rigtig får lov til at gå i dybden med mit kagenørderi.

VISSKJUL Kommentarer (4)

Læg en kommentar

Din email-adresse vil ikke blive publiceret.

 1. WOW! det her brød smager jo for vildt, det er faktisk endnu bedre når det ikke er lunt.

  Det var nemt at forme (på en bageplade 😉 ) og det blev simpelt hen så fint og kæmpe stort!

  Hilsen Thit

  1. Kære Thit,
   Hvor er det bare dejligt at høre! Hvis du fik taget billeder af det færdige brød, så vil jeg vildt gerne se det!
   De bedste hilsner herfra

Jeg hedder Cecilia, er 29 år, madelsker, bosiddende i København og Kandidat i Islamiske Studier. Arbejder med PR og marketing, og derudover får jeg også tid til kreere madopskrifter for diverse medier, magasiner og virksomheder, hvor jeg rigtig får lov til at gå i dybden med mit kagenørderi.