Copenhagen Cakes

Cakes and kitchen creations from a home in Copenhagen

Lakridsmazarintærte med citron og ganache af hvid chokolade

Copenhagencakes Lakrids Mazarin

Mens jeg knokler, knokler, knokler med at færdiggøre manuskriptet til kogebogen, så bliver der alligevel tid til lidt bagning ved siden af (dvs. overspringshandlinger). Jeg kan mærke bageglæden helt ind til hjertet når jeg får lov at lege med bagning som et lille afbræk fra mange timers arbejde foran skærmen.

Denne her kage består af lakridsmarcipan og citron, og ovenpå har jeg forkælet med en ganache af hvid chokolade. Hold nu op for en kagefest!

Jeg skal vist nok spise et stykke til aftenkaffen når jeg kommer hjem igen senere i aften – hvis der ellers er noget tilbage efter min kæreste har haft vennerne på besøg…

Ingredienser
170 g lakridsmarcipan
125 g sukker
125 g smør, stuetemperatur
2 æg
50 g mel
Fintrevet skal af 1 øko. citron
2 spsk citronsaft

 • Start med at forvarme ovnen på 180 °C.
 • Skær marcipanen i mindre stykker og hæld det i en skål. Tilsæt sukker og smør til marcipanmassen, og pisk det hele sammen indtil konsistensen er ensartet.
 • Tilsæt de to æg, og pisk igen.
 • Tilsæt til sidst mel, citronskal og citronsaft. Pisk indtil dejen er fin og ensartet.
 • Dejen kommes i en smurt springform (ø 18 cm) og bages i ca. 20-25 minutter. Vær opmærksom på, at en mazarinkage skal være god og klæg i midten, og dermed ikke skal være helt gennembagt.
 • Når kagen er færdigbagt stilles den til afkøling.

Ganache af hvid chokolade
150 g hvid chokolade
0,75 dl piskefløde
1 spsk smør, stuetemperatur

 • Hak chokoladen groft og hæld det i en skål.
 • Opvarm fløden til kogepunktet og hæld det over chokoladen. Lad det stå i et par minutter, og rør derefter rundt indtil al chokoladen er smeltet. Tilsæt smørret og rør rundt indtil det er godt fordelt.
 • Stil skålen med chokoladeganach i køleskabet indtil det er tyknet til ønsket konsistens.
 • Hæld det over kagen og dekorér efter fri fantasi.
copenhagencakes

Jeg hedder Cecilia, er 29 år, madelsker, bosiddende i København og Kandidat i Islamiske Studier. Arbejder med PR og marketing, og derudover får jeg også tid til kreere madopskrifter for diverse medier, magasiner og virksomheder, hvor jeg rigtig får lov til at gå i dybden med mit kagenørderi.

VISSKJUL Kommentarer (14)

Læg en kommentar

Din email-adresse vil ikke blive publiceret.

 1. Hej 🙂

  Jeg står for kage til julefrokost 2. juledag og tænker lidt at lave denne. Hvor mange personer tror du der er til i denne portion? Og kan man evt. lave lakridsmarcipanen selv med lakridssirup eller lakridspulver, og hvor meget ville du så putte i?

  – Anna

  1. Hej Anna
   Uhh det er altid et svært spørgsmål, det med hvor mange personer en kage er til. Nogle skærer stykker der er 5-6 centimeter brede, andre skal kun have et stykke på 2 cm. Men hvis du regner med ca. 8 personer, så er det nok et godt udgangspunkt.
   Du kan sagtens lave din egen lakridsmarcipan 🙂 Jeg ved dog ikke hvor meget lakridspulver-/sirup du skal bruge, det er bare om at smage sig frem 🙂
   De bedste hilsner
   Cecilia

 2. Hej
  Jeg tænker om man kunne bruge 50 gr. mandelmel i stedet for alm. mel ?
  Glæder mig også rigtig meget til din bog – den skal jeg klart have ;o)

  1. Hej Tina,
   Det lyder som et spændende eksperiment! Mandelmel opfører sig jo anderledes end hvedemel, men da der kun skulle 50 g alm. hvedemel i tror jeg sagtens det kan skiftes ud. Hvis du gør forsøget må du meget gerne vende tilbage og fortælle, hvordan det gik!
   Bliver vildt glad af at høre, at du glæder dig til bogen! Tak <3

 3. Mums ser så lækkert ud 🙂 har tærteform på 31 cm kan jeg lave dobbelt portion og smække den deri? Glæder mig meget til at få din kogebog 🙂

  1. Hej Randi,
   En springform med ø 31 cm har et grundareal ca. tre gange så stort som en springform med ø 18 cm. Så jeg tror du skal lave tre-dobbelt portion, ellers bliver kagen alt for flad.
   Du kan tro jeg også glæder mig enormt meget til at få den vaskeægte kogebog i hænderne. Der ligger så meget arbejde i, så det bliver helt surrealistisk når den endelig kommer. Det er så dejligt at høre, at du også glæder dig! Tak for din dejlige kommentar!!

  1. Tusind tak, Maria 🙂 Det er jeg bare vildt glad for at høre. Jeg er også enig i, at lakrids og citron bare går fantastisk godt sammen!

 4. Kære Copenhagen Cakes,
  Synes ikke lige jeg kan finde dit navn, – nuvel det bliver lidt upersonligt:-)
  Super lækker opskrift må jeg sige!! Jeg bor i udlandet hvor “lakrids tsunamien” endnu ikke har gjort sin indmarch, så jeg ville høre hvordan du anbefaler forholdene.Jeg kan godt købe marcipan.
  Tusind tak
  Mange hilsner
  Linda

  1. Hej Line,
   Hihi jeg hedder Cecilia – og du har helt ret, det er faktisk svært at finde frem til herinde, hvis man ikke lige ved hvor man skal lede. Skal nok sørge for at få det opdateret 😉 Tak fordi du gjorde mig opmærksom på det!
   Du kan sagtens lave den lækreste mazarintærte efter denne opskrift ved blot at anvende almindeligt marcipan, og så tilsætte citronsaft og -skal. Jeg har også en opskrift på pistaciemazarintærte, som er super lækker.
   De bedste hilsner herfra

 5. Det ser vildt lækkert ud! Dog ét spørgsmål: Du skriver noget om en pistaciemasse i fremgangsmåden til opskriften – hvilken pistaciemasse, tænker jeg???

  1. Hej Anna,
   Hov, det var vidst en tanketorsk 😉 Jeg har rettet det med det samme. Tak fordi du gjorde mig opmærksom på det 🙂

Jeg hedder Cecilia, er 29 år, madelsker, bosiddende i København og Kandidat i Islamiske Studier. Arbejder med PR og marketing, og derudover får jeg også tid til kreere madopskrifter for diverse medier, magasiner og virksomheder, hvor jeg rigtig får lov til at gå i dybden med mit kagenørderi.