Copenhagen Cakes

Cakes and kitchen creations from a home in Copenhagen

Cookies med chokolade og pistacienødder

DSC_0131 copy

Jeg er netop kommet hjem fra en tur i naturskønne Røros i Norge, og der fik jeg virkelig én på opleveren! Jeg skriver selvfølgelig en rejseguide til jer så snart jeg har fået kigget alle mine flere hundrede billeder igennem. Kameraet kommer jo virkelig på overarbejde, når man er så skønt et sted!

Mens jeg gik rundt deroppe i Norge fik jeg tænkt en masse over, hvad næste bagværk skulle være. Denne gang skulle det være noget nem og hurtigt, noget som jeg kunne kaste i en boks og dele ud til alle de søde mennesker jeg møder på min vej (ja selv min kæreste skulle have en stak med på arbejde til kollegaerne). Valget faldt på cookies. Det har jeg jo bagt et par gange før, så måtte komme op med en ny version, og det blev chokoladecookies med pistaciekerner. Pistacienødder er nok min yndlingsnød, så jeg ser ti gange hellere en grøn pistacieplet i min cookie end en hasselnød, som jo ellers er klassikeren i denne type bagværk.

Du kan bruge lige den type chokolade du har lyst til, men jeg anbefaler en mørk én af god kvalitet. Det kan virkelig smages!

DSC_0124 copy 2

Ingredienser (ca. 30 stk)
100 g usaltede pistaciekerner
300 g mørk chokolade på ca. 70%, jeg har brugt Callebauts chokoladeknapper på 70,4 %
230 g smør, stuetemperatur
170 g sukker
120 g brun farin
330 g hvedemel
1,5 tsk natron
0,5 tsk salt
1 æg
Flagesalt til drys

 • Forvarm ovnen til 200 ºC, varmluft.
 • Start med at hakke de usaltede pistaciekerner groft og læg dem til siden.
 • Hak også chokoladen groft og læg det til siden. Det er selvfølgelig ikke nødvendigt at hakke chokoladen hvis du bruger chokoladeknapper.
 • Pisk smør med sukker og brun farin i en skål indtil det er lyst og luftigt.
 • I en ny skål sigtes mel, natron og salt.
 • Tilsæt ægget til smørblandingen og rør rundt indtil det er godt blandet i.
 • Tilsæt nu de tørre indgredienser til smørblandingen og arbejd det sammen til en god dej.
 • Rør pistaciekerner og chokolade i dejen indtil det er godt fordelt.
 • Læg bagepapir på to bagepladeplader, rul dejen til 30 små kugler og placer kuglerne godt fordelt på hver bageplade med lidt luft mellem hver kugle. Bag en bageplade i ovnen ad gangen i ca. 10-12 minutter.
 • Drys til sidst med en lille smule havsalt i flager – det giver din cookie det ekstra fantastiske kick.
copenhagencakes

Jeg hedder Cecilia, er 29 år, madelsker, bosiddende i København og Kandidat i Islamiske Studier. Arbejder med PR og marketing, og derudover får jeg også tid til kreere madopskrifter for diverse medier, magasiner og virksomheder, hvor jeg rigtig får lov til at gå i dybden med mit kagenørderi.

VISSKJUL Kommentarer (3)

Læg en kommentar

Din email-adresse vil ikke blive publiceret.

 1. Hej Cecilia.
  Lækre opskrifter du har her på bloggen. Jeg er vild med at følge med i alt det du laver.
  Jeg har et spørgsmål omkring disse cookies. Kan de fryses ned? Og bliver de ligeså gode? Jeg skal bruge dem om 9 dage og vil egentlig gerne lave dem nu.
  Mvh. Camilla

  1. Hej Camilla

   Tusind tak for din søde kommentar. Jeg har faktisk aldrig prøvet at fryse cookies ned, så det kan jeg desværre ikke rådgive om. Hvis du giver det et forsøg så meld endelig tilbage hvordan det gik 🙂

   De bedste hilsner herfra

Jeg hedder Cecilia, er 29 år, madelsker, bosiddende i København og Kandidat i Islamiske Studier. Arbejder med PR og marketing, og derudover får jeg også tid til kreere madopskrifter for diverse medier, magasiner og virksomheder, hvor jeg rigtig får lov til at gå i dybden med mit kagenørderi.