Copenhagen Cakes

Cakes and kitchen creations from a home in Copenhagen

Chokoladekage af Stracciatella-is

Copenhagencakes Copenhagen Cakes Carte DOr Stracciatella kage 3Copenhagencakes Copenhagen Cakes Carte DOr Stracciatella kage

Scroll down for recipe in English.

I min evige søgen efter nye og skøre opskrifter kom det mig for øre, at det kunne lade sig gøre at bage lækre kager af intet andet end is, mel og bagepulver. Jeg var ærlig talt lidt skeptisk, der skulle jo hverken tilsættes smør, æg eller nogle af de andre ingredienser, jeg normalt smider i Margretheskålen når jeg bager kage.

I hvert fald blev jeg så nysgerrig at jeg måtte lade det komme an på en prøve. Jeg håber virkelig I kan lide opskriften, for helt ærligt, så var jeg igennem noget af en kamp for at få kagen på bloggen. Det startede med et photoshoot på spisebordet der væltede og resulterede i smadret glas over hele spisestuegulvet, et kamera dyppet lige i is-bøtten og ikke mindst is, kage og alt muligt andet skørt op ad vægge og på det nye tøj. Så var der en opskrift der skulle op på nettet, og bloggen har valgt at modarbejde mig lidt i dag, så det var først tredje gang jeg skrev hele teksten forfra det lykkedes mig at gemme blogindlægget. NÅ – men kagen blev altså virkelig god, og der er intet andet som et godt stykke trøste-kage med is når man lidt føler, at man er forfulgt af uheld.Copenhagencakes Copenhagen Cakes Carte DOr Stracciatella kage 2Jeg valgte Stracciatella, fordi det er min yndlings-variant. Jeg er jo lidt af en chokoladeelsker, og når der både er chokoladeis, chokoladesauce og chokoladeknas, ja, så er jeg solgt! For at tilsætte lidt ekstra choko-love smed jeg en lille håndfuld finthakket mørk chokolade med i dejen.

Server kagen i skiver med en kugle Stracciatella ovenpå, så er lykken gjort. Jeg er helt sikker på, at du, hvis du er rigtig sej, kan vinde ekstra mange points ved også at smide en håndfuld dejlige jordbær med på tallerknen.

Ingredienser
200 g hvedemel
2,25 tsk bagepulver
0,5 tsk salt
330 g Carte d’Or Stracciatella, blødt
40 g mørk chokolade, ca. 70 %, hakket

 • Forvarm ovnen til 175 ºC (alm. ovn, ikke varmluft) og beklæd en brødform (22 x 12 cm) med bagepapir.
 • I en skål sigtes hvedemel med bagepulver og salt.
 • I en ny skål piskes isen indtil den er helt blød.
 • Hæld melblandingen i skålen med is og rør det sammen indtil dejen er ensartet. Tilsæt derefter den hakkede chokolade og rør indtil det er godt fordelt.
 • Hæld dejen i den forberedte bageform og bag kagen i ovnen i 40-45 minutter.
 • Server med is og eventuelt en masse friske bær.

Ingredients
200 g all-purpose flour
2,25 tsp baking powder
0,5 tsp salt
330 g Carte d’Or Stracciatella, soft
40 g dark chocolate, ca. 70 %, chopped

 • Preheat your oven to 350 ºF / 175 ºC and line a loaf pan (22 x 12 cm) with parchment.
 • Mix flour, baking powder and salt in a bowl.
 • In an other bowl stir ice cream until smooth.
 • Pour the flour mixture into the bowl with the ice cream and mix it all together. Add the chopped chocolate and give it a stir until it is well combined.
 • Pour the dough into the prepared load pan and bake in the oven for 40-45 minutes
 • Serve with ice cream and add berries for extra deliciousness.

Indlægget er sponsoreret af Carte d’Or.

copenhagencakes

Jeg hedder Cecilia, er 29 år, madelsker, bosiddende i København og Kandidat i Islamiske Studier. Arbejder med PR og marketing, og derudover får jeg også tid til kreere madopskrifter for diverse medier, magasiner og virksomheder, hvor jeg rigtig får lov til at gå i dybden med mit kagenørderi.

VISSKJUL Kommentarer (7)

Læg en kommentar

Din email-adresse vil ikke blive publiceret.

 1. Hej! 🙂
  Jeg prøvede (for et stykke tid siden), at bage denne kage, men (desværre) mindede resultatet mig mest om en blanding mellem chokoladescones og sandkage.. Jeg synes ellers idéen var super fin, og det var en helt igennem sjov oplevelse at bage kagen, da det jo er en noget anderledes fremgangsmåde! 🙂 Men var det mine bageevner der faldt helt til bunds, eller er den mere for processen end smagsoplevelsens skyld? 🙂
  De gladeste efterårshilsner herfra 😀

 2. Interresant, selvom det nærmest vil blive set som helligbrøde, her i min familie, der elsker is.
  Tror jeg vil prøve det af med en rest, der er blevet krystalliseret alligevel. Man kan vel godt bruge hjemmelavet is, ikk? Vi har aldrig andet.

  Kh.
  Anne-Marie

  1. Hej Anne-Marie,
   Ja det er mega interessant, jeg synes selv det var ret finurligt da jeg fandt ud af det.
   Jeg går ud fra at man kan bruge hjemmelavet is lige så vel som købe-is. Og mon ikke man endda også ville kunne bruge krystalliseret is. Det forestiller jeg mig i hvert fald sagtens kan lade sig gøre.
   De bedste hilsner herfra 🙂

 3. Hi hi, det lyder så tilpas skørt at jeg er nødt til at prøve opskriften. Det er man vel næsten forpligtet til med de udfordringer du har haft med på vejen (; og med en kage/is elskende 7 årig så skal den nok få ben at gå på, er jeg sikker på (;

  God weekend (;
  Kh maria

  1. Hihi du har ret! Jeg er helt sikker på at det er et hit hos datteren! 😉
   Og ja, please bag kagen og sig den var god, for med de strabadser jeg var igennem vil jeg nu kun have medgang! 😉
   De bedste hilsner fra mig

Jeg hedder Cecilia, er 29 år, madelsker, bosiddende i København og Kandidat i Islamiske Studier. Arbejder med PR og marketing, og derudover får jeg også tid til kreere madopskrifter for diverse medier, magasiner og virksomheder, hvor jeg rigtig får lov til at gå i dybden med mit kagenørderi.