Copenhagen Cakes

Cakes and kitchen creations from a home in Copenhagen

Kanelsnegle med æbler

copenhagencakes opskrift kanelsnegle med æbler

Sidste weekend var jeg så heldig at få muligheden for at bage til velgørenhedsarrangementet “Vi bager til Palæstinas børn”. Det var en overordentlig hyggelig eftermiddag, hvor der gik kageglæde og hyggesnak i den. My two favorite things!

Selvom ikke alle billetter endte med at blive solgt var der alligevel et super flot fremmøde, og vi endte med at samle 35.000 kr. ind til børnene. Det synes jeg vi kan være rigtig stolte af!

Jeg havde reklameret med at jeg ville tage citronkager med, men uheldigvis gik der noget galt i ovnen, og de endte med at blive alt alt for tørre. Så få øjeblikke før afgang endte jeg med at bikse min mormors vafler sammen og smide vaffeljernet med i bilen sammen med hjemmelavet syltetøj og flødeskum. Det var et kæmpe hit, og især børnene var vilde med “live vaffelbagning”.
Ved siden af vaflerne havde jeg bagt kanelsneglebrød som altid er en stor succes. En sød herre, der var meget interesseret i mit bagværk, spurgte mig, om jeg nogensinde havde prøvet at bage tyndtskårne æbler ind i mine kanelsnegle. Det havde jeg faktisk aldrig, men nu hvor jeg tænkte over det gav det faktisk virkelig meget mening. Æbler og kanel er da bare et match made in heaven!

Der var ikke langt fra tanke til handling, så da jeg kom hjem gik jeg i gang med at eksperimentere med æble-kanelsnegle.

Jeg brugte min yndlingsopskrift på kanelsnegle, som du kan finde her. Til denne opskrift brugte jeg fire æbler som jeg skrællede og snittede fint i tynde skiver. Jeg lagde æblerne i en skål og vendte dem med 2 tsk kanel og 2 spsk brun farin og lod dem ligge og “marinere” mens jeg forberedte kanelsnaskefyldet. Efter fyldet var smurt på den udrullede dej lagde jeg så æblerne jævnt fordelt og rullede dejen sammen til en snegl.

Resultatet blev helt fantastisk! Jeg elsker æblernes syrlighed der (selvfølgelig afhængig af hvilken æblesort man bruger) passer så sindssygt godt til de søde kanelsnegle.

Velbekomme siger jeg bare!

copenhagencakes

Jeg hedder Cecilia, er 29 år, madelsker, bosiddende i København og Kandidat i Islamiske Studier. Arbejder med PR og marketing, og derudover får jeg også tid til kreere madopskrifter for diverse medier, magasiner og virksomheder, hvor jeg rigtig får lov til at gå i dybden med mit kagenørderi.

VISSKJUL Kommentarer (5)

Læg en kommentar

Din email-adresse vil ikke blive publiceret.

  1. Uhm! Det skal prøves, elsker bare æble i kage og bagværk! Kunne det tænke sig at du har en lækker opskrift på æbletærte også? 😀
    God dag/aften! 🙂

    1. Hej Linette,
      Ja, æbler i bagværk er bare det bedste! Hvis du går ind i min opskriftsportfolio kan du også finde en lækker lækker opskrift på amerikansk æbletærte. Rigtig god bage-fornøjelse!

Jeg hedder Cecilia, er 29 år, madelsker, bosiddende i København og Kandidat i Islamiske Studier. Arbejder med PR og marketing, og derudover får jeg også tid til kreere madopskrifter for diverse medier, magasiner og virksomheder, hvor jeg rigtig får lov til at gå i dybden med mit kagenørderi.