Copenhagen Cakes

Cakes and kitchen creations from a home in Copenhagen

Chokoladeovertrukne skumfiduser med saltkaramel

Copenhagencakes Barú skumfiduser saltkaramel chokolade s

Jeg er blevet SÅ afhængig af de lækre små skumfiduser fra Barú, som på det senest er blevet enormt hypede på Instagram. MANNER hvor er de bare gode!

I al hemmelighed har jeg gået og eksperimenteret med en efterligner-opskrift. Og her er så det endelig resultat. De smager altså fuldstændig forrygende skal jeg hilse at sige!

Forførende, chokoladesprøde og samtidig bløde. Pas på du ikke også bliver afhængig!

Disse skumfiduser er lavet med æggehvider og bliver mere luftige og lette end traditionelle skumfiduser. Sådan kan jeg rigtig godt lide dem.
Jeg ville så gerne have taget nogle rigtig fine billeder der kunne formidle hvor lækre de her små himmerigsmundfulde rent faktisk er. Men ak, jeg har glemt mit kamera på mit arbejde, så jeg måtte i al hast låne et kamera og knipse et par billeder, inden skumfiduserne blev spist.

Nu vil jeg smide fødderne op, nyde en kop aftenkaffe og en lækker skumfidus inden der står aftenbagning på programmet.

Copenhagencakes Barú skumfiduser saltkaramel chokolade 3s

Opskriften giver ca. 25 stk. afhængig af størrelse.

Skumfiduser
100 g sukker
20 g glucosesirup
1/4 dl vand
3,5 blade husblas
50 g past. æggehvide
1 spsk flormelis
1 dl flormelis
1 dl kartoffelmel

 • Sukker, glucosesirup og vand hældes i en tykbundet gryde og koges op indtil det har en temperatur på 100 °C. Lad det herefter koge videre ved svag varme og hold jævnligt øje med det mens du fortsætter med de efterfølgende punkter. Det må ikke blive varmere end 127 °C.
 • Læg husblassen i blød i koldt vand i 5 minutter. Hæld derefter vandet fra og smelt husblassen (kan gøres hurtigt i mikroovnen).
 • I en skål piskes æggehvider med 1 spsk flormelis indtil det er en fast skum.
 • Vend tilbage til sukkermassen i gryden og tag det af varmen når det har en temperatur på 127 °C. Hæld det i de stive æggehvider under fortsat piskning.
 • Tilsæt nu den smeltede husblas og fortsæt piskningen indtil massen er fast og skinnende og er begyndt at køle af (det tager lang tid – hav tålmodighed).
 • Bland flormelis og kartoffelmel og si det ud over en lille form (ca. 15×20 cm).
 • Hæld skumfidusmassen ud i formen og glat det ud med en palet/dejskraber, så det er lige tykt alle steder. Sigt til sidst lidt flormelis/kartoffelmel ovenpå.
 • Lad det stivne ved stuetemperatur minimum 3 timer, gerne natten over, og klip det derefter ud i små firkanter.

Saltkaramel
En dåse kondenseret mælk
Havsalt

 • Pil papirsmærkaten af den uåbnede dåse.
 • Læg dåsen i en gryde med kogende vand.
 • Kog i tre-fire timer. Sørg for at dåsen hele tiden er dækket af vand.
 • Lad dåsen køle af før du åbner den.
 • Tag et par spiseskeer karamel fra og bland det med lidt havsalt mens du smager til.
 • Fyld saltkaramellen på en sprøjtepose og sprøjt en tyk stribe fra ende til anden ovenpå hver skumfidus.

Chokolade
200 g god, mørk chokolade (jeg har brugt Caraïbe 66 % fra Valrhona, den er helt perfekt!)

 • Start med at smelte og temperere chokoladen med én af de to følgende metoder:
  • 1) Den “nemme” metode:
   Hak chokoladen fint. ⅔ chokolade kommes i en skål over et vandbad.
  • Smelt chokoladen under omrøring over et vandbad hvor vandet ikke koger – det skal blot være varmt.
  • Den smeltede chokolade tages af varmen og den sidste ⅓ chokolade røres i indtil det er smeltet.
  • Sørg for at der ikke kommer vand (eller damp) i chokoladen – en enkelt dråbe er nok til at chokoladen ødelægges.
  • 2) Den “grundige” metode (med digitalt termometer):
   Hak chokoladen fint. ⅔ chokolade kommes i en skål over et vandbad.
  • Smelt chokoladen under omrøring over et vandbad hvor vandet ikke koger – det skal blot være varmt. Chokoladen skal opnå en temperatur på 45 ºC.
  • Den smeltede chokolade tages af varmen og den sidste ⅓ chokolade røres i indtil det er smeltet og temperaturen er faldet til 28-30 ºC. Rør ofte i chokoladen og lad gerne chokoladen stå i et par minutter mellem hver omrøring.
  • Nu skal chokoladen opvarmes til 31-33 ºC (men aldrig over 34 ºC). Dette gøres nemmest ved at blæse med en hårtørrer under omrøring.
 • Dyp hver skumfidus i den smeltede chokolade og stil dem til at størkne på et ark bagepapir.
copenhagencakes

Jeg hedder Cecilia, er 29 år, madelsker, bosiddende i København og Kandidat i Islamiske Studier. Arbejder med PR og marketing, og derudover får jeg også tid til kreere madopskrifter for diverse medier, magasiner og virksomheder, hvor jeg rigtig får lov til at gå i dybden med mit kagenørderi.

VISSKJUL Kommentarer (9)

Læg en kommentar

Din email-adresse vil ikke blive publiceret.

 1. Jeg kan desværre heller ikke de billederne, men der står flormelis 2 gange under skumfiduser. Er det en fejl? Og i så fald, hvad skulle der så have stået?

 2. Hehehe, nej de er stadig ikke dukket op, men billederne fra Amsterdam er fine og klare… 😉 heller ikke teknisk selv, troede derfor at jeg havde gjort noget forkert (lige skiftet fra pc til Mac) ;0

 3. Jeg kan desvaerre heller ikke se de sikkert laekre billeder (gennem flere dage) – arbejder nogen paa din website? Har en Mac hvis det hjaelper paa opklaringen 😉

  1. Hej Mette,
   Jeg tror det måske er fordi billederne er gemt i for høj opløsning – så tager det en krig for siden at loade billederne. Jeg har prøvet at skalere dem lidt ned, vil du sige om det går bedre nu? Jeg har desværre ikke nogen til at arbejde på min website, det har jeg ikke råd til 😉 Og jeg er meget lidt teknisk selv, det er derfor der er lidt ventetid med sådanne problemer 🙁

 4. Shiiiit hvor lyder det bare fantastisk! (pardon my french 😉 ) jeg tror at jeg må i køkkenet med det vuns! Da jeg var i Universial Studios for en lille håndfuld år tilbage fik vi lige præcis karamel og chokolade overtrukne skumfiduser (der var også nødder på) og siden kan jeg slet ikke tælle hvor mange gange jeg har drømt om dem og tænkt på at forsøge mig med selv at lave dem, det er bare blevet ved tanken. Nu må det altså være! Godt at du kan få mig i omdrejninger, ligesom med din ginger ale for lidt tid tilbage 😉
  Desværre loader dine billeder ikke lige nu, ihvertfald ikke på min computer men behøver nok ikke at se dem for at fornemme hvor lækre de er 😉

Jeg hedder Cecilia, er 29 år, madelsker, bosiddende i København og Kandidat i Islamiske Studier. Arbejder med PR og marketing, og derudover får jeg også tid til kreere madopskrifter for diverse medier, magasiner og virksomheder, hvor jeg rigtig får lov til at gå i dybden med mit kagenørderi.