Copenhagen Cakes

Cakes and kitchen creations from a home in Copenhagen

Bryllupskager med hvid chokolademousse og jordbærmousse

Copenhagencakes bryllupskager 3

Et dejligt vennepar skulle giftes, og med ét var jeg booket til at lave bryllupskagerne. Verdens bedste opgave! Jeg elsker at være kreativ med smage og med kagernes udseende – så det med bryllupskager er lige noget for mig! Det eneste tricky omkring bryllupskager er, at de bare SKAL være perfekte. Det er kager til den lykkeligste dag i et forelsket pars liv, og det er et stort ansvar at skulle stå til regnskab for kager der sveder i solen, kager der er skæve, kager med kiksede konsistenser osv. Derfor bager jeg kun til gode venner. Venner som jeg ved godt kan tåle en lille kageskønhedsfejl her og der, og som tager det hele med et smil.

De her kager har jeg prøvebagt én gang før, i en version med hvid chokolademousse, hindbærmousse og pistaciecrunch (se dem her). Da jeg så skulle handle ind til de “rigtige” bryllupskager var der sørme ikke flere hindbær i supermarkederne. Gode råd var dyre, og jeg tog en hurtig beslutning om at improvisere med jordbær i stedet for. Jeg brugte den helt samme opskrift, men med jordbær i stedet for hindbær. Resultatet blev heldigvis forrygende!

Copenhagencakes bryllupskager 4

Jeg bagte kagerne i tre størrelser, og jeg synes det så rigtig sødt ud når de stod side om side på de fine kagefade. På toppen lavede jeg små buketter af forskellige blomster i rosa nuancer. Jeg må indrømme, at jeg ikke har tænkt så meget over det med jordbakterier osv., men for at skærme kagen bedst muligt har jeg lagt et lille stykke plast mellem kagen og blomsterne (det kan måske ses på billederne). Jeg synes det blev gude-smukt. Ærlig talt. De her kager repræsenterer 100 % “min stil”, enkelthed og et lille islæt af noget feminint og elegant. Selvom der selvfølgelig endte med at være nogle mindre skønhedsfejl (buler og skævheder i moussen) er jeg meget tilfreds med resultatet, og brudeparret blev også rigtig glade for kagerne.

Opskriften herunder er til en kage der passer til en springform på ca. 21 cm hvilket svarer til ca. 10-12 personer. Du skal herudover undervejs også bruge en springform på 16-19 cm. Det tager lidt tid at bage kagen, da der er mange elementer der skal laves. Jeg anbefaler at gøre det i den rækkefølge jeg har beskrevet herunder. Bemærk at hindbærmoussen skal stå på køl natten over, så den skal du lave dagen før kagen samles. Du behøver ikke vente til dag 2 med at bage lagkagebunden – hvis du bager den i god tid kan du bare pakke den ind i køkkenfilm og lægge den på køl.

Til slut har jeg lige en sidste kommentar som er mit evige mantra: Hvis du skal bage denne kage til et bryllup eller en anden vigtig begivenhed, så anbefaler jeg altid at kagen testbages først. Du har ikke lyst til nogen ubehagelige overraskelser undervejs i bageprocessen, når du bager til den store dag. Så gør dig selv den tjeneste at bage den minimum en gang før. Så får du feeling for hvad der er let, hvad der er udfordrende, hvor du skal være ekstra opmærksom, og hvor du måske skal bruge en ekstra hjælpende hånd. Og på den positive side får du en ekstra anledning til at spise kage! <3

Jordbærmousse
150 g jordbær
Korn fra ½ vaniljestang
60 g sukker
Revet skal af 1 okø lime frugt
Saft fra ½ okø lime frugt
0,25 L piskefløde
50 g god, hvid chokolade (jeg har brugt Ivoire fra Valrhona, som passer helt perfekt til)
2 blade husblas

Ekstraudstyr: En springform på 16-19 cm.

 • Jordbær, vaniljekorn, sukker, limesaft og limeskal koges uden låg ca. 15 minutter. Si kernerne fra og stil jordbærmassen i køleskab.
 • Husblassen lægges i blød i en ½ liter vand i en ½ time.
 • Hak den hvide chokolade fint og hæld det i skål.
 • Piskefløden varmes op til den næsten koger (ca. 80 grader).
 • Hæld halvdelen af den varme fløde over chokoladen og rør indtil chokoladen smelter og massen er blank og ensartet.
 • Tilsæt mere og mere varm fløde.
 • Husblassen vrides for vand og kommes direkte op i den lune chokoladefløde under omrøring. Rør indtil husblassen er opløst.
 • Tildæk cremen med husholdningsfilm, så det dækker overfladen af chokoladen og op ad skålens sider. Cremen afkøles fuldstændigt i køleskab – minimum 3 timer eller til næste dag.
 • Den kolde fløde/chokolade-creme piskes let luftig med en håndmikser.
 • Tilsæt slutteligt den iskolde jordbærmasse og pisk, indtil hindbærmassen er blandet fuldstændigt sammen med chokoladecremen.
 • Beklæd den lille springform med køkkenfilm, og hæld jordbærmoussen op i. Dæk med køkkenfilm og stil det i fryseren i et par timer.

Lagkagebund
4 æg
100 g sukker
2 spsk citronsaft
Vaniljekorn fra 1 vaniljestang
En knivspids salt
115 g hvedemel
1½ tsk bagepulver (med top)
40 g smør, smeltet

 • Forvarm ovnen på 170 °C.
 • Pisk æg med sukker, citronsaft og vaniljekorn.
 • Sigt salt, mel og bagepulver i æggeblandingen. Tilsæt til sidst det smeltede smør og pisk grundigt.
 • Beklæd bunden af en springform med et ark bagepapir og spænd formens sider rundt om bunden, således at arket holdes fast, og hæld dejen i formen.
  Du kan også vælge et smøre springformen, men jeg synes selv det er meget nemmere blot at beklæde med bagepapir. Jeg smører ikke formens sider, da dette får kagen til at give slip på siderne under bagningen, og så vil kagen “skrumpe ind” under bagningen i stedet for at fylde formen ud.
 • Bag kagen i ovnen i 15-20 minutter, eller indtil man kan stikke en pind i kagen uden at der hænger dej ved, når man tager den op.
 • Lad kagen afkøle.
 • Afkøl kagen i formen på en bagerist. Når kagen er kølet kan den forsigtigt skæres fri fra kanten af springformen og vendes ud på bageristen.
 • Når kagen er fuldstændigt afkølet skæres toppen til, så overfladen er fuldstændig flad og bunden er lige høj over det hele. Prøv at stile efter at bunden er ca. 1-1,5 cm høj.

Hvid chokolademousse
2 ½ blade husblas
300 g hvid chokolade, smeltet
2 æg
2 æggeblomme
3¾ dl piskefløde

 • Udblød husblassen i koldt vand i 15 minutter.
 • Smelt chokoladen over et vandbad, og lad det derefter afkøle en smule
 • Pisk æg og æggeblomme i en skål over et vandbad indtil æggemassen bliver tyk og glat. Pas på at det ikke bliver for varmt, så du får røræg!
 • Klem vandet fra den udblødte husblas og opløs det i æggeblandingen under omrøring.
 • Hæld den smeltede chokolade i æggeblandingen under omrøring.
 • Pisk fløden stiv. Vend den piskede fløde i chokolade/æggeblandingen indtil massen er fin og ensartet.

Samling af kagen
Du skal bruge:
En springform på 21 cm (eller samme størrelse som du bagte lagkagebunden i)
Bagepapir eller kageplast
Pistacie-crunch (jeg har mit (Pistachio Bresilienne) herfra) (du kan også lave det selv ved at riste usaltede pistacienødder i ovnen, derefter kan de vendes med smeltet sukker på en pande, og så hakkes fint.)

 • Find den store springform frem (den på 21 cm). Brug kageplast eller klip bagepapir til og læg det rundt langs springformens inderside (se et billede her, hvor jeg har demonstreret det på en anden kage).
 • Læg lagkagebunden ned i springformen.
 • Drys pistacie-crunch over bunden.
 • Hæld nu halvdelen af den hvide chokolademousse over lagkagebunden i springformen.
 • Tag jordbærmoussen ud af køleskabet. Den bør nu være godt fast, så den er til at løfte ud af den lille springform.
 • Læg jordbærmoussen midt i den store springform, og fuld siderne op med hvid chokolademousse.
 • Top kagen af med det sidste hvide chokolademousse, beklæd springformen med køkkenfilm og stil den på køl minimum 3 timer.
copenhagencakes

Jeg hedder Cecilia, er 29 år, madelsker, bosiddende i København og Kandidat i Islamiske Studier. Arbejder med PR og marketing, og derudover får jeg også tid til kreere madopskrifter for diverse medier, magasiner og virksomheder, hvor jeg rigtig får lov til at gå i dybden med mit kagenørderi.

VISSKJUL Kommentarer (20)

Læg en kommentar

Din email-adresse vil ikke blive publiceret.

 1. Hej Cecilia

  Kagen ser så fin ud, men jeg synes ofte at hvid chokolademousse bliver så kvalm. Jeg tror, at det ofte bunder i at der bruges en billig hvid chokolade og vil derfor gerne høre hvilken chokolade burger du?

  . Anna

  1. Hej Anna
   Jeg har egentlig aldrig tænkt over at hvid chokolademousse bliver for kvalm. Det må være fordi det bliver for sødt, tror du ikke? Derfor er det perfekt at matche med syrlige smage sådan citron osv 🙂 Jeg bruger hvid chokolade fra Callebaut. Én ting er, at det bare smager bedre, men en anden meget vigtig pointe er at jeg synes ofte billig chokolade “opfører” sig helt forkert. Det kan f.eks. klumpe når man smelter det, eller skille af mærkelige årsager. Der er man bare helt sikker på at det bliver perfekt hvis man bruger en chokolade af høj kvalitet 🙂
   Mvh

 2. Kagen er SÅ fin!
  Jeg bager tests og testbager ud i det uendelige, min veninde skal giftes og jeg er blevet udpeget til bagermester.
  Jeg bygger kagen op i springform foret med kagebånd/plast, men lige meget hvad jeg forsøger mig med, så vil det altså ikke slippe kagen pænt, når jeg “Pakker den ud” 🙁
  Har du et fif hertil, eller ynder du måske blot at bruge bagepapir? Det har jeg også prøvet, men det krøller pga. fugt fra moussen..

  1. Hej Mette

   Tusind tak for din gode kommentar!
   Hvor er det dejligt at du får testbagt kagen, det er jeg mega glad for at høre! Jeg kan godt følge dig i det med kageplasten. Jeg tror ikke det er muligt at få helt glatte sider, når plasten tages af. Du kan lave lidt “damage control” ved at føre en skarp kniv mellem kagen og kageplasten og “skære” kageplasten fri mens du hiver det af. Og så kan du bagefter varme kniven eller en paletkniv af metal i kogende vand og glatte siderne til igen, det tager det meste og giver en flot og pæn overflade.

   De bedste hilsner herfra <3

 3. Hejsa!
  Jeg tænkte på om du ikke kunne fortælle hvad navnet på blomsterne er…:))
  Skal bage kagen snarligt, og skal derfor til blomsterhandleren;)
  Mange gode kage-hilsner Ditte

  PS. Super blog du har! Elsker den, opskrifterne, humøret…det hele!:))

  1. Kære Ditte
   Tusind tak for din søde besked <3 <3 <3
   Ih jeg er simpelthen så dårlig til blomsternavne. Jeg snakkede bare med min lokale blomsterhandler (http://isblomsten.dk/) og bad hende anbefale nogle blomster efter jeg havde forklaret hende min idé. Faktisk ville jeg anbefale at du prøver at ringe til hende eller måske sender hende en mail med billede af kagen og blomsterne, sig det er dem hun fandt til Copenhagencakes. Så er jeg sikker på at hun kan hjælpe dig.

 4. Hej igen, tusind tak for hurtigt svar 🙂
  har nemlig prøvet den og synes den er svær at transportere og arbejde med.. hvis der skulle tilføjes mere, hvor meget ville du så anbefale?
  Rigtig god pinse 🙂

  1. Hej Alberte
   Uha det kan jeg ikke gætte mig til, det kommer an på hvor fast du synes den skal være. Det er bare om at prøve sig frem 🙂
   God pinse til dig også

 5. Hej 🙂
  Vil prøve at kaste mig ud i den her for den ser jo monster skøn ud og lyder ligedan!
  Men er ret nervøs for at den ikke holder, har før prøvet hvor der ikke var husblas nok i.. og ved ikke, men synes ikke det lyder af så meget i dine.. det er nemlig til en ven, så er så ked af hvis det skulle falde på jorden.. og den skal transporteres i bil ca 20-30 min?
  Håber du kan hjælpe.. 🙂

  Mange hilsner fra Alberte

  1. Kære Alberte
   Kan godt forstå din bekymring.
   Jeg vil anbefale dig at du prøvebager kagen inden “den rigtige gang”, så får du en fornemmelse for kagens konsistens, og kan fornemme hvorvidt du synes det er ok eller om du vil tilføje mere husblas.
   De bedste hilsner
   Cecilia

 6. Hej… Skal lige høre hvormange lag er kagen, er chokolademoussen og jordbærmoussen delt op af en bund, hvis ikke, tror du dette vil kunne gå og gøre

  1. Heeej 🙂

   Jeg skal prøve denne kage af inden mit bryllup, jeg forstår dog ikke, hvordan kagen bliver dækket med hvid chokolademousse over det hele, når bunden fylder hele springformen ud? På dit billede kan man jo ikke se bunden. Er det evt. muligt at smøre ekstra chokolademousse på når den er stivnet, hvis der er steder, hvor den ikke har dækket i første omgang? Lidt ligesom din kage med cremecheese.

   Lidt indviklet spørgsmål, men håber du forstår 🙂

   Kh Sandra

  1. Hej Christian,

   Du kan selvfølgelig bruge frosne jordbær, da de jo alligevel skal koges.
   Jeg ved desværre ikke noget om marcipanovertræk – disse kager er jo ikke overtrukket med marcipan. Men jeg synes det ville være synd at overtrække dem med marcipan, da de er ganske fine som de er 🙂
   God fornøjelse med bagningen og de bedste hilsner herfra

  1. Hej Signe,

   Opskriften er til en enkelt kage, som der står i teksten: “Opskriften herunder er til en kage der passer til en springform på ca. 21 cm hvilket svarer til ca. 10-12 personer” 🙂

   De bedste hilsner herfra

 7. Hej, sidder lige og surfer rundt på nettet da jeg skal lave en bryllupskage i oktober og brudeparret vil gerne have hindbær og hvid chokolade og syntes dine opskrifter lyder skønt, men jeg forstår ikke lige hvordan du har samlet kagen. Er der kun en bund ?.. Altså Kragebund hvid chokolade creme jordbær(i mit tilfælde hindbær) mousse som er lidt frossen og ikke fylder helt ud til kanten, hvor man så kommer hvid chokolade creme rundt i kanten. Men hvad så har du en bund ovenpå igen ???

 8. Hejsa

  Hvor er din nye hjemmeside/blog bare så fin.
  Og din nye bryllupskage… Wow!!! 🙂

  Jeg er faktisk selv ved at lave en kage til min søsters bryllup. -Første gang jeg skal lave sådan en kage. Har dog prøvebagt og den blev god.
  Den minder ret meget om din, bare med lidt andre små ingredienser.
  Og lidt sjovt, at jeg også har tænkt på at pynte med blomster. 🙂

  Men, men hvad har du smurt den op med?
  Lige som din anden bryllupskage, det der creamcheese halløj?
  Har lige to spørgsmål jeg ik Li selv kan regne ud.
  1: Hvis du bruger den creamcheese-ting. Kommer den så ikke til at smage lidt af flødeost? -altså så er der både smag af bær, hvidchokolade og så flødeost?
  2: Tager man så bare blomsterne af, når den skal skæres og så er den hvid?
  Jeg kan menlig ikke finde ud af, og det er tamt, at så snart man begynder at skære, så tager man al pynten af…
  Men jeg er bare ik til fondant eller andet lir, så derfor synes jeg også blomster var så fine.

  Igen, det er virkelig en smuk kage.

  Mvh Sofie

  1. Kære Sofie,

   Først og fremmest tusind tak for din kommentar og tak for de mange søde ord! Jeg er vild med at du er så godt forberedt til den kommende bagning. Det er skønt at læse, at du tænker forud!
   Min kage er ikke smurt op med noget, det er blot den hvide chokolademousse der omgiver kagen.
   Jeg tror det bedste er bare at tage blomsterpynten af inden man skærer kagen ud. Så kan man jo lægge blomsterne på bordet ved siden af, så de stadig pynter på kagebordet.
   Rigtig god fornøjelse med bagningen <3

Jeg hedder Cecilia, er 29 år, madelsker, bosiddende i København og Kandidat i Islamiske Studier. Arbejder med PR og marketing, og derudover får jeg også tid til kreere madopskrifter for diverse medier, magasiner og virksomheder, hvor jeg rigtig får lov til at gå i dybden med mit kagenørderi.