Copenhagen Cakes

Cakes and kitchen creations from a home in Copenhagen

En madfortælling fra Roskilde Festival

Det lokale Roskilde Festival copenhagencakes 7Dåsemakrel og kopnudler. Det er det billede man får på nethinden, når man skal forsøge at associere Roskilde Festival med en særlig type mad. Kom du på festivalen for en håndfuld år siden var det i hvert fald heller ikke for at få en gourmetoplevelse med i købet. Men siden er der sket mange ting med festivalen, og én af de ting er det store fokus på mad, der de seneste år er kommet.

På Roskilde Festival har man udviklet en mad- og drikkestrategi med fokus på ansvar for socialt og miljømæssigt bæredygtige mad- og drikkeoplevelser. Allerede nu er der et enormt fokus på økologi og lokale råvarer, men barren er sat så højt, at festivalen i 2017 har som målsætning at være 90 % økologisk. På samme måde er der også sat målsætninger for minimering af madspil, og derfor har festivalen indgået samarbejde med bevægelsen Stop Spild af Mad, der hver dag indsamler overskydende mad rundt omkring i festivalens madboder. Maden bliver derefter kørt direkte til slagteriskolen i Roskilde, hvor en masse frivillige står klar til at trylle maden om til lækre måltider der derefter distribueres ud til over 60 herberger, krisecentre, væresteder, varmestuer m.v. rundt omkring på Sjælland.
Jeg har nærmest ikke ord for, hvor fint det er! Et stort skulderklap til alle de frivillige, der hver dag knokler for at få dette til at lykkes!

Jeg var sammen mine bedste mad-piger af sted for at kigge festival-maden efter i sømmene. Og det kom der nogle helt fantastiske og forunderlige måltidsoplevelser ud af!  Det lokale Roskilde Festival copenhagencakes 8Det lokale Roskilde Festival copenhagencakes3Det lokale Roskilde Festival copenhagencakes 6For at højne madkvaliteten, bæredygtigheden og økologien på festivalen, har More Than Eating påtaget sig det ambitiøse projekt at revolutionere vores syn på festivalmad. Det kom blandt andet til udtryk i en bred vifte af madevents der løb ad stablen under årets festival. Jeg deltog i et par af dem, bl.a. eventet “Det Lokale”, som jeg viser billeder fra herover. Det var et par skønne timer i sommervarmen under farverige vimpler, med mad af lokale råvarer tilberedt af elever fra Hotel- og Restaurantskolen.

Vi var fuldstændig blæst bagover af det fine event! For 80 kr. fik vi præ-dinner snacks, fire-retters menu med friske lemonader og endda en lille pakke petit fours med hjem.

FOODJAM Roskilde Festival CopenhagencakesFOODJAM Roskilde Festival Copenhagencakes 1Bevæger man sig ud i det støvede – men dog stemningsfyldte – teltområde finder man et madtelt med titlen FOODJAM. Her er der ternede duge og blomster på bordene, et kæmpe køkken og en bugnende øko. grøntsagtsbuffet. Hos FOODJAM laver man for en flad 50’er selv sin egen mad under kyndig tilsyn af en dedikeret kulinarisk vejleder. Sammen med Ditte, Mette, Emily og Sofie fik vi kreeret et festmåltid uden lige, med både muslinger, pandestegte kartofler, chilimayo, salat og selvfølgelig pandekager med flødeskum og rabarberkompot til dessert.

PALATE-PALETTE Roskilde Festival Copenhagencakes 5PALATE-PALETTE Roskilde Festival Copenhagencakes 6Vi var også forbi eventet “PALATE-PALETTE”, hvor kokken Jakob Mielcke i samarbejde med tekstildesigner Margrethe Odgaard serverede gudesmukke chokoladeanretninger på farverige træplader. Her var det meningen at man skulle opleve hvordan anretningens farver kunne give selve spiseoplevelsen et ekstra niveau. Jeg syntes ærlig talt det var et lidt spøjst arrangement, og chokolade der er smeltedøden nær på en varm sommerdag er måske heller ikke det, man har allermest lyst til på en festival. Men de skal i hvert fald have to tommelfingre op for det innovative koncept, og selve anretningerne og hyggestemningen var det hele værd.

Alt i alt har jeg ikke ord for, hvor positivt overrasket jeg er over mad-projekterne på Roskilde Festival. Det er ambitiøst og det er velovervejet. Jeg vil glæde mig til at se hvad det udvikler sig til herfra.

copenhagencakes

Jeg hedder Cecilia, er 29 år, madelsker, bosiddende i København og Kandidat i Islamiske Studier. Arbejder med PR og marketing, og derudover får jeg også tid til kreere madopskrifter for diverse medier, magasiner og virksomheder, hvor jeg rigtig får lov til at gå i dybden med mit kagenørderi.

VISSKJUL Kommentarer (2)

Læg en kommentar

Din email-adresse vil ikke blive publiceret.

Jeg hedder Cecilia, er 29 år, madelsker, bosiddende i København og Kandidat i Islamiske Studier. Arbejder med PR og marketing, og derudover får jeg også tid til kreere madopskrifter for diverse medier, magasiner og virksomheder, hvor jeg rigtig får lov til at gå i dybden med mit kagenørderi.