Copenhagen Cakes

Cakes and kitchen creations from a home in Copenhagen

Maden på Roskilde – forventninger og tips

copenhagencakes grød roskilde

copenhagencakes grød roskilde 3Jeg har pakken tasken, og i morgen tager jeg af sted på mit livs første Roskilde Festival. Tænk at man alligevel skulle være 26 år før man fik taget sig sammen. Bedre sent end aldrig…!

Faktisk er det sådan for mit vedkommende, at der i min Roskilde-kalender er booket en masse mad-relaterede events ind, men ingen koncerter. Det er så typisk mig. Jeg har nærmest kun nærstuderet festivalens madboder og -arrangementer, og booket det ene efter det andet ind i min kalenderen. Musikken – den ved man jo er god – den tager jeg som det kommer. Noget siger mig, at det måske ikke er i den helt rette festival-spirit, men jeg undskylder mig med at jeg er nybegynder! Og så er jeg i øvrigt helt sikker på, at jeg nok skal få hørt en masse god musik. Jeg lader det være op til mine musikkyndige venner at trække mig med hen hvor tonerne spiller.

Billederne øverst i indlægget er fra Grød – københavnerbiksen, der har formået at gøre det in at spise grød. Og jeg må indrømme, at jeg er helt vild med det. Selv er jeg håbløs til at lave grød, ikke engang en havregrød kan jeg få til at blive god.Jeg var forbi Grød i Torvehallerne forleden, for at få en lille forsmag på deres Roskilde-menu, der byder på havregrød med hjemmerørt dulche de leche, frisk æble og ristede øko-mandler, og bygotto med ærter, friske ærteskud, ricotta og citron. Til at slukke tørsten er der hjemmelavet rabarberlemonade. Det er virkelig et solidt måltid, der både mætter og ligger godt i maven. Jeg vil helt klart kigge forbi deres stand på festivalen!

copenhagencakes roskilde festival jacobsen ølDet første Roskilde-mad-arrangement jeg har plottet ind i kalenderen er “FOODJAM“, hvor en bugnende buffet af friske økologiske råvarer blot venter på at komme i kløerne på mig og mit “team”. Her skal man simpelthen tilberede sin egen mad. Undervejs får man kyndig vejledning af de dygtige kulinariske vejledere, der måske vil opfordre til at man træder lidt ud af sin comfort zone, og afprøver nogle ingredienser, der måske ikke var ens førstevalg. Jeg har allieret mig med de to søde piger Ditte (fra The Food Club) og Mette (Instagram @mettelindgaard), så på trods af mine manglende erfaringer i det salte køkken er jeg helt sikker på, at vi nok skal få lavet noget rigtig lækkert. hvis alt går som det skal kan I nok få et kig af det endelige resultat på min Instagram (@copenhagencakes).
Har du selv mod på at kokkerere dit eget måltid over en FOODJAM, så kan det gøres i City Center East for 50 kr, alle dage fra søndag den 29. juni til og med søndag den 6. juli kl. 9.00-22.00.
Billetter købes direkte ved indgangen, hvor du enten booker tid eller går direkte i køkkenet. Du kan også købe din billet allerede nu her.

På fredag skal jeg helt klart besøge “PALATE-PALETTE“. Her byder kokken Jakob Mielcke (kendt fra bl.a. Masterchef og restauranten Mielcke & Hurtigkarl) indenfor til en demonstration af chokoladens smagsunivers. Jeg lader aldrig en chance for chokoladesmagning gå forbi min næse, så her kommer jeg helt sikkert til at stå med julelys i øjnene. Til Palate-Palette er det ikke kun smagsløgene der bliver udfordret, men hele sanseapparatet skal tages i brug, når det demonstreres hvordan farver på anretningen påvirker smagsløgene. Det glæder jeg mig rigtig meget til at opleve!
Palate-Palette finder sted nu på fredag kl. 14.00-15.30 i Staldbygningen og koster 100 kr.

Carlsbergs husbryggeri Jacobsen er trukket i de orange klæder, og har produceret en helt unik Roskilde-øl. Jeg har allerede prøvesmagt den, og det er meget sjældent jeg siger dette om en øl, men jeg kan rigtig gode lide den! Den har noter af appelsin, blomster og grapefrugt, og smager af festival – på den fede måde!
Øllen sælges under hele festivalen, men skriv dig bag øret at den kan smages til “Jacobsen Roskilde Festival øl-event” der finder sted i Jacobsens bar i Food Court, torsdag d. 3. juli kl. 17.30, hvor der vil være gratis smagsprøver.

Der er mange flere events som jeg ikke får plads til at beskrive her, men som jeg helt sikkert skal kigge forbi. Hvis du kommer forbi mig så sig lige hej. Det er mig der står med chokolade op til begge ører og danser med en øl i hånden.

Hvis du er blevet nysgerrig efter at besøge nogle af festivalens mange mad-arrangementer, så tjek her, hvor der er en liste over alle de gode events samt info om billetkøb.

copenhagencakes

Jeg hedder Cecilia, er 29 år, madelsker, bosiddende i København og Kandidat i Islamiske Studier. Arbejder med PR og marketing, og derudover får jeg også tid til kreere madopskrifter for diverse medier, magasiner og virksomheder, hvor jeg rigtig får lov til at gå i dybden med mit kagenørderi.

VISSKJUL Kommentarer (0)

Læg en kommentar

Din email-adresse vil ikke blive publiceret.

Jeg hedder Cecilia, er 29 år, madelsker, bosiddende i København og Kandidat i Islamiske Studier. Arbejder med PR og marketing, og derudover får jeg også tid til kreere madopskrifter for diverse medier, magasiner og virksomheder, hvor jeg rigtig får lov til at gå i dybden med mit kagenørderi.