Copenhagen Cakes

Cakes and kitchen creations from a home in Copenhagen

Tips til hjemmelavet isthe

DSC_0475 copy

Iste, isthe, ice tea. Jeg ved ikke helt hvad jeg skal kalde det, men hvad jeg dog ved er, at jeg har fundet en guilty pleasure!

Det er i den grad sæson for iskaffe og isthe, alt hvad der for blot en måned siden blev drukket varmt, skal nu – hvis du spørger mig – køles ned til frysepunktet (nærmest).

Det er super nemt at lave sin egen hjemmelavede is-the, og er den oven i købet også sundere end den, du finder i supermarkederne, som bare indeholder en masse kemi og næsten lige så meget sukker som en sodavand. Til gengæld smager hjemmelavet is-the ikke lige så sødt, så det skal man lige være klar over hvis man forventer at det smager af Nestea.

Jeg laver min is-the på en the der hedder “Green Bamboo” fra Perchs. Jeg kan godt lide at den er mild og frugtig (indeholder papaya, mango, ananas, rosenknopper og bambus). Du kan dog bruge lige den the du har lyst til, jeg anbefaler bare at vælge én der ikke er alt for sort, og har en snert af frugt, bær, citrus eller lignende.

Start med at brygge en stor kande the, og stil derefter kanden på køl. Når theen er helt afkølet kan det være der er lidt brunt bundfald, der kan du sie fra ved at hælde theen gennem et kaffefilter over i en anden kande. Skær to øko. limefrugter i tynde skiver og hæld det ned til theen sammen med en masse kviste mynthe. Lad det trække i køleskabet i et døgns tid.

Hvis du gerne vil have din the sødere kan du også tilsætte nogle appelsinskiver eller måske lidt sukker opløst i vand (så er den dog ikke så sund længere).

Jeg vil meget gerne høre fra jer, hvis I har gode erfaringer med at lave is-the på andre måder. Hvilke theer brygger I jeres is-the på?

copenhagencakes

Jeg hedder Cecilia, er 29 år, madelsker, bosiddende i København og Kandidat i Islamiske Studier. Arbejder med PR og marketing, og derudover får jeg også tid til kreere madopskrifter for diverse medier, magasiner og virksomheder, hvor jeg rigtig får lov til at gå i dybden med mit kagenørderi.

VISSKJUL Kommentarer (13)

Læg en kommentar

Din email-adresse vil ikke blive publiceret.

 1. Jeg brygger min hjemmelavede sukkerfrie iste sådan her:
  Vand i el-kogeren.
  3 spsk. Stevia Sød i en kande.
  Hæld noget kogende vand over, så Steviaen opløses helt.
  Tænd for el-kogeren igen, så vandet du skal bruge til at hælde over dine te-breve er kogende.
  Udvalget af frugt-te er stort, så der er mange muligheder.
  Jeg er vild med jordbær smagen.
  Jeg bruger 4 poser til 1½ liter icete. Lad det trække rigtig længe. Filtrer gennem kaffefilter ned i en kande eller stor flaske.
  Stil i køleskabet.
  Når jeg skal have et glas, fylder jeg isterninger i et glas, hælder halvt op med iste og resten med vand. Pynt evt. med et jordbær 🙂
  Hvis man vil have en smule brus i, så kom en smule danskvand med brus ned, inden vandet 🙂

 2. Elsker simpelthen også isthe! 🙂 jeg laver gerne min på samme måde som din. Nogle gange tilsætter jeg dog hindbær ved at mose dem gennem en si ned i den kolde te. På den måde får man en sødere og frisk the.

 3. Jeg er vild med iste lavet på cool mint te. Det smager simpelthen så friskt, sødt og lækkert, selvom det ikke indeholder sukker, men kun te. Nogle gange får den også mynteblade, citronmelisse og citronskiver i, når den kommer på køl, men den kan også sagtens drikkes helt uden andet. 🙂

 4. God idé at søde med appelsinskiver! Jeg er aldrig rigtig lykkedes med at lave en vellykket iste, men det kunne være, jeg skulle prøve din 🙂 Man skal i øvrigt være opmærksom på, at perch er begyndt på en uskik med at blande skjult sukker i nogle af deres theer. Der var ellers engang, hvor det ville have været utænkeligt for dem, men det skal man lige tjekke op på nu, hvis man vil være sikker på ikke at indtage ufrivilligt sukker…
  Vh Louise

 5. Jeg er rigtig glad for en urtete med ingefær, hvor jeg tilsætter frisk ingefær og lakridsrod. Den sidste giver masser af sødme, helt naturligt. Jeg drikker den varm om vinteren, laver dobbelt så meget om sommeren og drikker den både varm og kold. Når der er rester, giver jeg den til havens planter, da det er god gødning for dem.

 6. Det lyder bare som noget jeg absolut må prøve. De søde (købe) er meget gode, men jeg syntes at de bliver for vamle i længden. For to dage siden var jeg ude på en kinesisk restaurant, hvor jeg bestilte en icetea og fik den gode overraskelse at den var hjemmelavet. Det var så dejlig en oplevelse. Og da du nu kommer med et indlæg om Icetea, så må jeg da tage udfordringen op 😉

 7. Jeg har brugt grøn/hvid the med kvæde og æblestykker eller Les fleurs de paris fra Chaplon. Laver The som normalt, køler den ned og herefter sier den gennem et kaffefilter, evt tilsætter jeg lidt sukker.
  Har lige nu en grøn/hvis the med granatæble og den skal snart prøves til isthe

 8. Jeg laver altid isthe ved at brygge en kande the på kold vand(!!) som så står 12-24 timer i køleskabet, for så bliver den ikke bitter og kræver absolut ingen sødning, hvilket jeg synes isthe lavet på kogende vand gør for at fjerne den bitre smag. Jeg er stor fan af at bruge kusmi “sweet love” til isthe, den er virkelig godt til isthe!! Og som varm the i øvrigt også 😉
  – Charlotte http://www.colorfulfunliving.blogspot.dk

  1. Tak for dit link, Annika. Jeg ved godt det staves uden h, men har altid skrevet det med H da det er sådan de gør hos Perchs, og jeg synes deres begrundelse for stavemåden er så fin, så hos mig hedder det altså også “the” 😉

Jeg hedder Cecilia, er 29 år, madelsker, bosiddende i København og Kandidat i Islamiske Studier. Arbejder med PR og marketing, og derudover får jeg også tid til kreere madopskrifter for diverse medier, magasiner og virksomheder, hvor jeg rigtig får lov til at gå i dybden med mit kagenørderi.