Copenhagen Cakes

Cakes and kitchen creations from a home in Copenhagen

Min yndlingskage: Gulerodskage med creamcheese-frosting

GulerodskageMandag må være ugens bedste dag, for herhjemme er mandag store-kagedag!

Jeg har for tredje mandag i træk bagt en rigtig drøm af en kage for at udfordre mig selv lidt både på smag og på kreative evner. Det er Amo, der har opfordret mig til at tage kampen op sammen med Kagekampen, der bliver vist på Kanal 5. Her er det så meningen, at jeg skal “lege” med på samme dyst, som der bliver lagt for dagen i aftenens program. Heldigvis leger jeg blot med hjemmefra i mit eget køkken, og de eneste dommere der skal bedømme mine kager er min kæreste og mine venner. Og de er som regel ganske tilfredse – mildt sagt 😉

I aften skal Kagekampens deltagere udfordres i det, der hedder “Bag dommerens favorit”. Det går simpelthen ud på, at dommeren viser en af sine egne svære konditorkager, hvorefter deltagerne får opskriften og efterligner den. Jeg har dog fået lov til at bøje reglerne lidt, og i stedet bage min egen favoritkage. Og der er slet ingen tvivl om, hvilken kage det skulle være: Nemlig min lækre gulerodskage, som jeg har bagt en milliard-trilliard gange før. Altså nærmest.

Gulerodskage

Selvom jeg har bagt gulerodskage flere gange end jeg kan tælle, er det faktisk første gang jeg bager den så den får dette “lagkage-agtige” udseende, og det er jeg faktisk ret godt tilfreds med. Jeg synes, det ser meget fint og elegant ud. På toppen har jeg pyntet med det man kalder rose swirl frosting. Jeg har brugt en 1M-tyl fra Wilton og har også lavet en trin-for-trin-vejledning til lige her.

Det fantastiske ved denne kage er, at den både kan bages som kage, som lagkage (som her) og som cupcakes! Og sikkert også på flere måder – kun fantasien sætter grænser.

Ingredienser
Kagen
2 æg
1 dl smagsneutral olie
100 gr sukker
25 gr brun farin
1/2 dåse ca. 250 gr finthakket ananas
1 tsk vaniljesukker
125 gr mel
1 tsk natron
1 tsk bagepulver
0,25 tsk salt
1 tsk kanel
1/4 tsk muskat
En knivspids stødt nellike
125 gr revet gulerod
(100 gr valnødder eller pecannødder – kan udelades)

Creamcheese-frosting
450 g flormelis
75 g usaltet smør, stuetemperatur
190 g flødeost naturel (ikke light), køleskabskoldt

 • Forvarm ovnen til 185 °C.
 • Smør to springforme (ø=17 cm) med smør og drys dem med mel. Bank det overskydende mel ud.
 • Pisk æg, olie, sukker og brun farin sammen med en elpisker.
 • Pres ananassaften ud af stykkerne i et viskestykke hæld ananasen i viskestrykket og vrid viskestykket stramt over en håndvask) og vend den hakkede ananas i blandingen.
 • Bland mel, bagepulver, natron, vaniljesukker, salt, kanel, muskat og stødt nellike i æggeblandingen.
 • Rør gulerødder og evt. nødder i.
 • Hæld dejen ligeligt i de to smurte springforme
 • Bag kagen 20-25 minutter eller indtil du kan stikke en nål i kagen der trækkes rent ud.
 • Lad kagen køle godt af når den er færdigbagt.
 • Frosting
 • Flormelis og smør piskes sammen ved medium hastighed indtil det er godt blandet.
 • Tilsæt al creamcheese på én gang og pisk indtil det er inkorporeret. Skru op på høj hastighed og pisk videre indtil frostingen er let og luftig, det tager ca. 5 minutter. Pas på ikke at piske for længe, da frostingen så bliver tynd og flydende.
 • Kagen samles
 • Skær de færdigbagte (og helt afkølede) kager til, således at de er helt lige og vandrette på overfladen og flæk de to kager så du nu har fire bunde.
 • Smør frosting mellem hvert lag, og slut af med at froste toppen af din gulerodskage.

Dette indlæg er sponsoreret af Amo.

copenhagencakes

Jeg hedder Cecilia, er 29 år, madelsker, bosiddende i København og Kandidat i Islamiske Studier. Arbejder med PR og marketing, og derudover får jeg også tid til kreere madopskrifter for diverse medier, magasiner og virksomheder, hvor jeg rigtig får lov til at gå i dybden med mit kagenørderi.

VISSKJUL Kommentarer (28)

Læg en kommentar

Din email-adresse vil ikke blive publiceret.

 1. Hej Cecilia, jeg elsker denne kage og har selv brugt denne opskrift en milliard gange, som en almindelig kage med rose swirl. Jeg har nu besluttet mig for at prøve at lave den som lag-kag.

  Ved du om det er muligt at overtrække den med marcipan eller fondant, for derefter at dekorere den med fondantblomster på toppen?
  eller vil du fraråde det rent teknisk og-eller smagsmæssigt.

  Mvh
  Victoria

  1. Hej Victoria
   Tusind tak for de søde ord – er vildt glad for at høre at du kan lide kagen 🙂
   Jeg har aldrig selv prøvet at dekorere den med marcipan og/eller fondant, men jeg synes det lyder som en spændende idé. Da du har bagt kagen mange gange ved du, at det er en ret “blød” kage, så det kan nok være svært at få fondant/marcipan til at ligge pænt. Men jeg synes da helt klart du skal prøve ad! 🙂 Du må meget gerne tage et billede af det færdige resultat og smide det op på min Facebookside, det vil jeg blive vildt glad for at se.
   De bedste hilsner
   Cecilia

 2. Hej Cecilia

  Jeg elsker din gulerodskage, og det gør mine gæster også – så kan helt klart give dig ret i, at den er fantastisk.

  Jeg har dog lagt mærke til, at når jeg kommer ½ dåse ananas i, så er kagen rigtig våd, og bliver nærmest ikke gennembagt – derfor er jeg begyndt at kun komme omkring 100 g i stedet og så bliver den til at arbejde med. Jeg gør lige som din opskrift og film siger man skal, men kan du forklare hvorfor den bliver sådan????

  En anden ting, du har 2 opskrifter på denne kage, men frostings opskriften er forskellige, den ene med vaniljesukker og citron saft og den anden uden – hvorfor???

  Et lille ønske, kan du ikke lave nogle gode forslag til Halloween både kage og udsmykning – kan jeg bruge til næste år. I år laver jeg denne kage til Halloween fest og pynter den med orange farver.

  Mvh Camilla (stor fan af dine kager 🙂 og blog)

  1. Hej Camilla
   Tusind tak for din kommentar.
   Det lyder som om du ikke får presset væsken godt nok ud af din ananas, og det er derfor dejen bliver for våd. Jeg lægger altid ananasstykkerne i et viskestykke og klemmer indtil der ikke kommer mere væske ud. Hvis du selv har været nødt til at nedjustere til 100g, så kan det tyde på st det må være det der er problemet.
   Jeg ved ikke hvorfor der er to forskellige opskrifter på frostings, kan være at jeg den ene dag havde lyst til den ene slags og den anden dag havde jeg lyst til at prøve noget andet.
   Halloweenkager bliver det nok ikke til herfra 😉
   De bedste hilsner herfra

 3. Hej 🙂

  To spørgsmål:
  1: Hvor mange personer er sådan en kage til ? læner den sig mere mod 4 end mod 6 – er godt klar over, det er størrelsen på stykkerne der er afgørende 😉 !!

  2: Kan man erstatte kanel eller bare undlade det ?

  Tak for fanastiske opskrifter, glæder mig til at kaste mig over denne i weekenden .

  1. Hej Christine

   Ville klart mene kagen er mere til 6 end til 4 😉
   Du kan sagtens undlade kanel, så får du jo selvfølgelig bare en anden anden smag (eller med andre ord: en manglende smag).
   De bedste hilsner herfra <3

 4. Hej Cecilia, hvor ser kagen bare lækker ud!
  Jeg vil kort høre, om du har erfaring med at lave roseswirls på siden af kagen også? Jeg tænker, om frostingen kan holde, eller om den bare vil glide af? 🙂
  Mvh. Christina

  1. Tusind tak, Christina 🙂 Ja roseswirls på siden af kagen har jeg lavet mange gange, det kan sagtens lade sig gøre. Men det gælder lige om at fornemme hvordan frostingen opfører sig. Hvis den er for flydende duer det selvfølgelig ikke. Nogle gange kan frostingen blive med stiv og god, andre gange helt flydende og umulig – selv om man bruger den samme opskrift. Det kan have noget at gøre med hvor meget man pisker osv.
   Held og lykke med det!

 5. Det er simpelthen den bedste kage jeg har smagt. Lavede dbl. portion af det hele. Dog var der lidt for meget frosting selvom jeg havde troet ,at man ikke kunne få nok. Jeg lavede dog kun 2 lag.

  Den holdt sig frisk 6 dage i køleskabet pga ananassen. Godt tip !
  Ville ønske der var printvenlige udskrifter på din side med alle dine lækre opskrifter:-)

 6. Hej 🙂
  Hvor ser dine kager bare lækre og smukke ud alle sammen !
  Jeg havde tænkt mig at prøve at lave din citron birkes kage, men ville høre om man i stedet for citronflødeskummen, kunne lave denne forsyning som bruges til gulerods kagen og tilsætte lidt citron saft/skal ? 🙂 tak på forhånd !

  1. Hej Therese.
   Tusind, tusind tak <3
   Jeg har ikke erfaring med den kombination du nævner, men jeg synes da bare du skal give det et forsøg 🙂
   De bedste hilsner
   Cecilia

  1. Tusind tak, Malene 🙂 Ja, selvfølgelig kan man putte farve i frostingen. Jeg anbefaler at bruge såkaldt pastafarve, da det ikke fortynder frostingen.
   De bedste hilsner
   Cecilia

 7. Hvor ser den dejlig ud! Har du prøvet at lave den uden ananas? Jeg vil rigtig gerne lave den til min kærestes fødselsdag på fredag, men min datter kan ikke tåle ananas. Og, er det den samme frosting der er mellem lagene og ovenpå?

  1. Hej Anne,
   Jeg har desværre aldrig prøvet at lave den uden ananas. Men jeg forestiller mig at det sagtens kan lade sig gøre. Du kan evt. erstatte lidt af ananasen med revet squash – så får du en fusion mellem en squashkage og en gulerodskage 🙂
   Yes det er den samme frosting alle steder 🙂

 8. Hej Cecilia! 🙂

  Jeg vil gerne lave denne gudeskønne kage til en fødselsdag, og så har jeg lige et par spørgsmål, som jeg håber, du kan hjælpe med 🙂

  Jeg har to forme i 20 cm., vil du så tro, at jeg skal lave dejen 1,5 gang? Hvor meget skal formene fyldes op – hvis du forstår? 🙂
  Kan jeg lave gulerodskagen dagen før og samle den på dagen? Eller er den mest lækker, hvis man spiser den samme dag, som den er lavet? Jeg har fint tid til begge dele, så det er simpelthen bare for at høre, hvad der er lækrest 😉

  Hilsen Rikke
  PS: har lavet mange af dine kager, og de har været en succes allesammen, især oreo-hvid-chokolade-cheesecake oh my god, den er jo herregod!!!!

  1. Hej, jeg sprang bare ud i projektet og tænkte, at jeg ville dele mine erfaringer 😉
   Jeg lavede dobbelt op på dejen, for så fik jeg nogle dejlige bunde, ca. 1,5 cm. tykke hver, og så skar jeg toppene af 🙂
   Jeg lavede kagen på dagen, da jeg synes, den er bedst der.
   Jeg puttede korn af en 1/2 stang vanille, 3 tsk fintreven citronskal og 3 tsk citronsaft i din opskrift på ostecreme (inspiration fra anneauchocolat.dk), da det gjorde kagen mindre tung. Og så lavede jeg karameliserede valnødder og frostede siderne med ostecremen og puttede de hakkede karameliserede valnøder på 🙂 Det blev superfint og lækkert!
   Tak for en god opskrift 🙂

 9. Kære Cecilia
  Jeg er simpelthen så imponeret over dine evner til at få en gulerodskage til at ligne en million. Lag-på-lag-kager er iøvrigt altid mere festlige, så det kunne da være, man skulle kaste sig ud i det noget oftere.
  Kh Nadia

Jeg hedder Cecilia, er 29 år, madelsker, bosiddende i København og Kandidat i Islamiske Studier. Arbejder med PR og marketing, og derudover får jeg også tid til kreere madopskrifter for diverse medier, magasiner og virksomheder, hvor jeg rigtig får lov til at gå i dybden med mit kagenørderi.