Copenhagen Cakes

Cakes and kitchen creations from a home in Copenhagen

“No-bake” cheesecake med jordbærtopping

DSC_0454 copyDSC_0445 copy

Jeg må indrømme, at der er gået sport i cheesecakebagningen herhjemme. Jeg har jo egentlig altid vidst, at jeg godt kan lide cheesecake, men åbenbart er det først nu gået op for mig:

 1. Hvor nemt det er at bage.
 2. Hvor nemt det er at variere cheesecake-versionerne fra gang til gang.
 3. Hvor helt vildt fantastisk det smager.

Med andre ord er cheesecakebagning en win/win/win situation! Så det kan meget vel være, at I får en del cheesecakeopdateringer herfra fra nu af. Det håber jeg I kan leve med.

Denne cheesecake er af den lette slags. Både hvad angår bageprocessen, men også hvad angår konsistens/smag. Kagen er super luftig og dejlig let, en fornøjelse at spise! Jeg har her toppet cheesecaken med jordbærtopping, men man kan jo i praksis vælge lige den slags bærtopping man har lyst til og følge samme fremgangsmåde.

DSC_0463 copy

Ingredienser
Cheesecake
225 g Digestivekiks
120 g smør
4 blade husblas
200 g flødeost
2 past. æggeblommer
2 dl crème fraîche
1 tsk vaniljesukker
2 past æggehvider
50 g flormelis (+ ekstra til at smage til med)

Jordbærtopping
2 blade husblas
2 store håndfulde jordbær (både friske og frosne kan bruges)
100 g sukker
2 tsk Maizena
½ dl vand

Pynt: Jeg har anvendt hakkede usaltede pistaciekerner, bladguld, frysetørret hindbær og friske mynteblade.

 • Hvis du bruger frosne jordbær skal du her starte med at tage dem ud af fryseren og lade dem tø op. Læg dem til siden og påbegynd cheesecaken:
 • Knus kiksene til fine krummer. Det kan enten gøres i fx en foodprocessor eller ved at lægge kiksene i en pose og banke med en kagerulle. Hæld krummerne i en skål.
 • Smelt smørret og bland det i krummerne.
 • Fordel krummeblandingen i bunden af en springform beklædt med bagepapir (ø ca 21 cm) og tryk det godt sammen.
 • Læg husblas i blød i koldt vand i ca. 10 minutter.
 • I en skål røres creamcheese’en sammen med æggeblommer, crème fraîche og vanilje. Rør indtil alt er blandet godt sammen og der ikke er klumper i massen.
 • Tag husblassen op af vandet og smelt den hurtigt i en skål i mikroovnen (eller over et vandbad). Lad husblassen køle lidt af, og hæld den i osteblandingen under omrøring.
 • I en anden skål piskes æggehviderne stive, hvorefter der forsigtigt vendes flormelis i.
 • Vend til sidst æggehviderne i osteblandingen og rør forsigtigt rundt. Smag på blandingen – hvis du synes den er for syrlig kan du sigte lidt ekstra flormelis i.
 • Hæld osteblandingen over i kiksebunden springformen og stil formen i køleskabet i et par timer.
 • Jordbærtopping:
 • Læg husblas i blød i koldt vand i ca. 10 minutter.
 • Blend jordbærrene til puré.
 • Bland Maizena og sukker i en lille gryde. Pisk derefter vand og jordbærpuré i. Kog jordbærmassen op indtil den begynder at tyknes.
 • Hæld den varme jordbærmasse gennem en fintmasket sigte, og rør den opblødte husblas i. Rør indtil husblassen er smeltet sammen med jordbærmassen.
 • Lad jordbærmassen køle lidt af inden det hældes over den stivnede cheesecake.
 • Stil igen kagen i køleskabet et par timer så jordbærtoppingen stivner.
 • Inden servering kan kagen evt. pyntes efter fri fantasi.

Velbekomme!

copenhagencakes

Jeg hedder Cecilia, er 29 år, madelsker, bosiddende i København og Kandidat i Islamiske Studier. Arbejder med PR og marketing, og derudover får jeg også tid til kreere madopskrifter for diverse medier, magasiner og virksomheder, hvor jeg rigtig får lov til at gå i dybden med mit kagenørderi.

VISSKJUL Kommentarer (54)

Læg en kommentar

Din email-adresse vil ikke blive publiceret.

 1. Hej !
  Tak for en skøn og inspirende blog.
  Skal lave denne kage i morgen til nytår. Hvor stor var den springform du brugte, i cm?

  VH Laura

  1. Hej Laura
   Tak skal du have. Jeg er ude at rejse så har ikke mulighed for at måle mine forme efter 😉 Hvis ikke det står et sted i teksten kan jeg desværre ikke hjælpe lige nu.
   Rigtig godt nytår ☺️

 2. Hej

  Jeg er blevet spurgt, om jeg vil lave denne cheesecake til en 50 års fødselsdag, hvor fødselaren gerne vil servere små portioner kage af forskellig slags – så hun vil gerne have den skåret ud i små 4×4 cm stykker, som så stilles ind på et ta’ selv bord. God idé, er sikker på, at det kommer til at se rigtig fint ud – hvis jeg kan få den skåret pænt ud! Kan du komme med nogle tricks til, hvordan jeg bedst får den skåret ud? Synes nogle gange det bliver lidt noget juks, efter første stykke er skåret. Og hvor lang tid i forvejen, vil du tro den kan skæres, uden at de små stykker falder sammen?

  På forhånd mange tak for hjælpen!

  Vh. Lena

  1. Hej Lena
   Det lyder bare som en super skøn idé!
   Jeg gør altid det, når jeg skærer stykker, at jeg opvarmer kniven først (enten ved at dyppe den i kogende vand og tørre den af, eller ved at varme den over blus på et gaskomfur). Når kniven er brandvarm kan man skære snorlige og gudesmukke stykker. Tør kniven af og varm den op mellem hver gang du skærer. Når du nu laver kagen så husk at være ekstra opmærksom på at bunden skal trykkes rigtig godt sammen. Jo fastere bunden er (dvs. jo mindre porøs), jo mere sikker er du på at den ikke smuldrer når du skærer kagen ud.
   Det er et godt spørgsmål, hvor lang tid inden man kan skære den ud. Jeg ved det ikke helt præcist, men jeg vil selvfølgelig anbefale at man venter med at skære den ud så længe som man nu kan trække den. Det er altid bedst og pænest hvis den er helt nyskåret. I hvert fald er det en god idé at dække kagerne til med plastfilm og stille dem på køl, indtil de skal serveres.
   Go fornøjelse med det hele 🙂

 3. Hej
  Har du erfaring med at bruge agar agar i stedet for husblas? I så fald: hvordan er det at arbejde med? Hvordan er smagen? (er lidt bekymret for tangsmag)
  Skal lave denne cheesecake, men der er en vegetar blandt dem, den skal serveres for.

  Bh. Trine

  1. Hej Trine

   Jeg har desværre aldrig prøvet at bruge agar agar, så der kan jeg desværre ikke komme med gode råd. Jeg er dog sikker på at det ikke smager af tang – har spist mange kager med agar agar førhen 🙂

 4. Hej Cecilie 🙂
  Jeg har noget gelatine i pulverform – og ikke i plader. Hvis jeg bruger det, vil det mon være fint? Har du erfaring med at bruge det i cheesecakes?

  1. Hej Maryam
   Jeg har desværre ikke erfaring med at bruge gelatine i pulverform, så det kan jeg desværre ikke guide dig omkring. Men jeg har før gjort det modsatte – brugt opskrifter hvor der stod gelatine som pulver, og så i stedet brugt plader. Du kan google dig frem til hvor mange gram/tsk pulver svarer til en plade, så det er bare om at konvertere det rigtigt.
   De bedste hilsner og rigtig god påske <3

 5. Hej CHC,
  tak for alle de lækre opskrifter, denne side er efterhånden min go-to når der skal bages.
  Min bror fylder 25 på fredag og har ønsket at desserten er cheesecake, og da jeg har bagt den med saltkaramel et par gange (amazing!!!) ville jeg prøve denne. Jeg ville dog lige høre med pynten, hvad du har brugt ud over pistacienødder? Det ser nemlig virkelig flot ud!

  Laura

  1. Hej Jenny
   Det er helt rigtigt at bunden ikke skal bages – du skal blot mase massen ned i bunden af en form. Jeg brugte bunden af en skål (et glas kan sikkert også bruges) for at få en plan overflade.

   Dbh Cecilie

 6. Hej. Har du prøvet at lave denne cheesecake med rabarbertopping, og i så fald hvor meget rabarber skal der bruges? 🙂

 7. Jeg lavede denne til påskefrokosten igår, og den smagte vildt godt, men jordbær laget var ikke helt stift øv. Tror jeg vil prøve med 3 eller 4 husblas næste gang 🙂

 8. Hej CHC – Glædelig påske 🙂 Jeg har været tilhænger af dine opskrifter og kreativitet længe, men i dag gik det grueligt galt; Jeg er SÅ ked af, jeg gav mig i kast med cheesecake opskriften, fordi fyldet er nu kikset for mig to gange. Jeg har arbejdet med husblas flere gange før, men fyldet i denne kage bliver grynet lige for øjnene af mig.. Det er mega belastende at løbe ind i noget, man ikke kan få til at virke. Gæsterne må være uden dessert til påskefrokosten i morgen, fordi jeg orker ikke mere nu..

  1. Jeg hældte den smeltede husblas over i ca 2 dl af ostemassen, piskede der hurtigt sammen i1 minut ca. Og rørte det derefter over i resten af ostemassen, og så til sidst i med æggehviderne. Det fungerede godt. Det er nemlig lidt risky at komme husblassen direkte over i en stor kold masse

  2. Kære Mette,
   Hvor er det bare synd med kagen.
   Et eller andet må der være gået galt, for jeg kender så mange der har fulgt denne opskrift med stor succes. Jeg er ked af at det ikke er lykkedes for dig. Men husblas kan også være en tricky ting, måske du en anden gang skal være som Anne skriver i kommentaren 😉

   1. Halløj 🙂 efterfølgende skete der det at jeg hældte jordbærtoppingen oven på den, ikke (helt) stivnede ostemasse og i løbet af natten havde disse to blandet sig og var stivnet acceptabelt; det så ikke vildt smukt ud, men det fungerede og smagte dejligt. Hvis jeg kaster mig ud i endnu en cheesecake forsøger jeg mig med Annes metode 🙂

 9. Hejsa 🙂
  Jeg har lige lavet denne cheesecake til mine kæreste og hans forældre. Hold-da-op den var populær! Tusinde tak for god opskrift. I et presset øjeblik kom jeg til at putte æggehviden ned sammen med alt det andet – men den blev fin luftig alligevel, heldigvis ;). Jeg har taget et flot billede, jeg desværre ikke kan dele her, men den blev super flot. Det er bestemt ikke sidste gang, jeg laver denne opskrift 🙂

  1. Hej Cecilie,
   Hvor er det bare dejligt at høre! Og skønt at konsistensen blev god alligevel på trods af det med æggehviden 😉 Du skal være velkommen til at poste billedet på væggen på copenhagencakes’ facebookside 🙂

 10. Tusind tak for en lækker blog. Jeg bliver afhængig af hver kage jeg bage herinde fra! 🙂
  Idag vil jeg kaste mig ud i denne cheesecake – jeg har en rest mascarpone, tror du jeg kan bruge den i stedet for almindelig creamcheese, eller bliver det for sødt?

  1. Hej Sanne.
   Tak for din kommentar 🙂
   Jeg har ikke erfaring med at erstatte cream cheese med mascarpone, så det ved jeg desværre ikke. Men giv det et forsøg og meld gerne tilbage hvordan det gik 🙂

 11. Først en stor tak til dig for denne fantastiske og meget inspirerende blog! 🙂 Jeg er lidt i tvivl hvor stor en springform denne opskrift er til?

 12. Jøsses den ser lækker ud!! Den skal jeg virkelig have prøvet! Man kan jo nærmest smage den gennem skærmen.
  Jeg overvejer at lave nogle cheesecake-hapsere på pind (ja det lyder lidt underligt) a la disse http://www.pinterest.com/pin/326088829240656911/ – men det kræver en cheesecake, der har stivheden til at blive skåret ud i mindre stykker og kan holde pindene. Tror du at din kage kan det?
  Tak for en fantastisk blog

  1. Hej Helle,
   Jeg kan fortælle dig, at den også bare er noget så lækker! Det er et fedt pinterest-billede du har fundet! Jeg tror godt de kan holde sig stive nok til at holde pind, i hvert fald at dømme efter “fastheden” på det stykke jeg har skåret ud på det ene billede.
   God fornøjelse med bagningen og tak for de søde komplimenter <3

 13. Det gør bestemt ikke noget med en masse cheesecake-versioner. Har lige et lille spørgsmål, du skriver: “Hæld krummerne i en skål og bland med kakaopulveret.” Du skriver bare ikke i opskriften hvor meget kakao der skal i? (og syntes måske heller ikke det ligner der er kakao pulver i ud fra billedet)
  Tak for god inspiration og nogle fantastiske opskrifter!
  Mvh Heidi

  1. Hej Heidi. Hvor er det godt at jeg har nogle meget opmærksomme læsere! Det er en ordentlig tastefejl der har sneget sig ind, opskriften er nu rettet (selvfølgelig er der ikke kakaopulver i!).
   Tak for din søde kommentar!

   1. Hej igen.
    Tænker faktisk på, at det måske kunne blive en god kombination med kakaopulver i. Tænker, kakao, flødeost og jordbær må da også være et hit. 🙂

    Mvh Heidi (ikke Helle ;-))

  1. Du skriver “Hæld krummerne i en skål og bland med kakaopulveret.”
   Det ligner at der ikke er kakao i bunden på de billeder du har taget af kagen. Men jeg kan selvfølgelig tage fejl.

 14. Hej copenhagencakes. Denne opskrift er lige modtaget i min inbox og tænkte, at den vil jeg kaste mig ud i. Men ved gennemlæsning af opskrift, står der at de knuste kiks skal blandes med kakaopulver!!!! Der faldt jeg så i!
  Gad vide, om du mener noget andet?
  Ellers super tak fordi du er så kreativ med dine kager og deler dem med os andre. jeg er så glad for at have fundet din blog. Mvh. Helle

  1. Hej Helle,
   Først og fremmest tusind tak for dine søde søde ord. Hvor bliver jeg bare glad af at læse din kommentar!
   Hvor er det godt at du er opmærksom! Det er selvfølgelig en fejl, at der står kakaopulver – det skal IKKE i! Jeg har rettet det i opskriften nu 😉
   Ha’ en dejlig dag 🙂

   1. Tusind tak for dit svar. Det skal helt sikkert prøves. Så fint altså…
    Har du nogen erfaring med at fryse den? Tror du det kan lade sig gøre?

    1. Desværre ved jeg ikke hvordan den ville klare sig hvis den fryses. Jeg har ikke den bedste mave-fornemmelse omkring det, men hvis du prøver det må du lige vende tilbage og fortælle, hvordan det gik 😉

Jeg hedder Cecilia, er 29 år, madelsker, bosiddende i København og Kandidat i Islamiske Studier. Arbejder med PR og marketing, og derudover får jeg også tid til kreere madopskrifter for diverse medier, magasiner og virksomheder, hvor jeg rigtig får lov til at gå i dybden med mit kagenørderi.