Copenhagen Cakes

Cakes and kitchen creations from a home in Copenhagen

Vaniljecheesecake med Oreo-bund og forførende saltkaramel

Copenhagencakes-Copenhagen-Cakes-Nytaarsdessert-Vaniljecheesecake

Nogle gange ser man en kage, der får resten af verden til at gå i stå, og det eneste man kan tænke er “MÅ. SPISE. NU!”. Præcis sådan havde jeg det med denne cheesecake da den stod færdig. Jeg kunne allerede mærke den begyndende forførelse undervejs som kagen tog form, og det blev kun bedre og bedre for hvert element der blev færdiggjort.

Kagen startede egentlig som et eksperiment. Jeg har læææænge gået med “saltkaramel-tanker” i baghovedet, og tænkt og tænkt over, hvordan jeg kunne inkorporere “det brune guld” i et bagværk. Så slog det mig, at det var længe siden jeg sidst havde lavet cheesecake, og da cheesecake er én af mine yndlingskager begyndte tankerne om en vaniljecheesecake med saltkaramel at tage form.

DSC_0397 copyDenne kage har jeg lavet på bestilling til min svigermor, så jeg har faktisk ikke engang selv fået taget en bid af den smukke kage fra billederne. Men jeg “snød” lidt, og bagte en mini-cheesecake til mig selv af resterne fra den store kage. Den lille kage blev spist på to sekunder (nok fordi min kæreste hjalp flittigt til), og jeg er allerede addicted! Det er helt klart en kage, der skal bages igen!!Copenhagencakes-Copenhagen-Cakes-Nytaarsdessert-Vaniljecheesecake-2Kagen er bagt i en springform med ø22 cm.
Jeg anbefaler, at kagen laves i god tid da den skal stå mange timer i køleskabet.
Jeg bliver tit spurgt om, hvor mange personer denne kage rækker til. Det er et rigtig svært spørgsmål, for det afhænger som bekendt af, hvor store stykker man skærer. Mit gæt er ca. 8-12 personer.

Ingredienser
Oreo-/kiksebund:
1½ rulle Oreos (231 g)
195 g Digestive
3 spsk usødet kakaopulver
150 g smør

Cheesecake:
0,6 dl mælk
1 Bourbon vaniljestang eller 2 alm. vaniljestænger
900 g creamcheese
210 g sukker
4 æg

Crème fraîche-topping:
2,3 dl crème fraîche
1 spsk sukker
Vaniljekorn fra ½ Bourbon vaniljestang eller 1 alm. vaniljestang

Saltkaramel:
210 g sukker
2 spsk vand
2,3 dl fløde
60 g smør
1 tsk havsalt – og evt. ekstra havsalt til pynt

Oreo-/kiksebund

 • Knus Oreos og Digestive-kiks til fine krummer. Det kan enten gøres i fx en foodprocessor eller ved at lægge kiksene i en pose og banke med en kagerulle. Hæld krummerne i en skål og bland med kakaopulveret.
 • Smelt smørret og bland det i krummerne.
 • Hæld blandingen i en springform og pres det godt sammen i bunden og langs siderne. Prøv så godt som muligt at får laget lige tykt over det hele (der er ingen grund til at smøre springformen – der er smør nok i kikseblandingen. Men beklæd evt. formens bund med et lag bagepapir, det gør det lidt nemmere at få kagen af springformens bund).
 • Stil formen til side og fortsæt med næste trin.

Cheesecake

 • Forvarm ovnen på 165 ºC varmluft eller ca. 175 ºC alm.
 • Hæld mælken i en lille gryde. Skrab kornene fra vaniljestængerne og hæld både korn og stænger ned i gryden. Varm op indtil blandingen er varm – det må ikke koge.
 • Tag gryden af varmen og stil den til side.
 • Hæld al creamcheese i en skål sammen med sukker og pisk indtil det er godt blandet og blandingen er glat og fin.
 • Tilsæt æggene ét ad gangen mens der røres – der må ikke være klumper i blandingen (sørg for at skrabe skålens sider ned med en dejskraber en gang imellem, så alt bliver pisket igennem).
 • Tag vaniljestængerne ud af gryden med mælk, og hæld mælk+vaniljekorn ned til creamcheesen. Fortsæt med at piske indtil blandingen igen er ensartet og fin.
 • Hæld creamcheeseblandingen ned i springformen med Oreobunden (husk at der skal være plads til både creme fraiche-lage og karamel på toppen, så hæld ikke helt op til kanten) og stil kagen i ovnen på en rist med et lag bagepapir (der kan løbe lidt smeltet smør fra Oreobunden under bagningen, derfor er det en god idé med bagepapir under springformen).
 • Bag kagen i 55min – 1 time. Kagen skal være “sat” men stadig blævrende når den er færdig.

Crème fraîche-topping:

 • Mens kagen bager forberedes crème fraîche-toppingen: I en skål piskes crème fraîche med sukker og vaniljekorn.
 • Når cheesecaken er færdig i ovnen tages den ud (lad ovnen forblive tændt) og hviler i 10 minutter. Derefter hældes crème fraîche-toppingen over, og kagen kommer i ovnen igen i yderligere 10 minutter.
 • Tag kagen ud af ovnen og lad den afkøle i 1 time. Derefter stilles den i køleskabet i minimum 4 timer.

Saltkaramel:

 • I en lille gryde smeltes sukker med vandet indtil farven er smuk karamelbrun (bliv ikke overrasket – først bliver det flydende, derefter tørt og grynet, og så smelter det igen og tager derefter farve).
 • Tag gryden af varmen, tilsæt fløden forsigtigt (pas på, det bobler!) og pisk det sammen (hvis karamellen stivner og ikke kan røres sammen med fløden, kan du sætte gryden tilbage over varmen og lade blandingen opvarmes under omrøring). Stil gryden på varmen og lad karamellen simre lidt – pas på det ikke brænder på.
 • Tilsæt smørret og pisk det sammen med karamellen. Rør til sidst saltet i.
 • Lad karamellen køle af og hæld den derefter over den afkølede kage.
 • Pynt til sidst med havsalt (jeg anbefaler at havsaltet først drysses over lige inden servering – saltet vil smelte hvis det kommes på kagen for tidligt).
copenhagencakes

Jeg hedder Cecilia, er 29 år, madelsker, bosiddende i København og Kandidat i Islamiske Studier. Arbejder med PR og marketing, og derudover får jeg også tid til kreere madopskrifter for diverse medier, magasiner og virksomheder, hvor jeg rigtig får lov til at gå i dybden med mit kagenørderi.

VISSKJUL Kommentarer (217)

Læg en kommentar

Din email-adresse vil ikke blive publiceret.

 1. Kan man lave halv portion og så putte den i ind mindre springform (16 cm måske) eller vil det ødelægge forholdene i kagen? Den ser meget lækker ud 🙂

  1. Hej Mirjam
   Det tror jeg bestemt man kan! Vær blot opmærksom på at bagetiden selvfølgelig ændres når kagen bliver mindre. Og husk at springformen stadig skal have meget høj kant, ellers skal du lave en endnu mindre portion end halv størrelse 🙂

  1. Hej Pernille

   Jeg er bange for at den så har kogt for længe, og så er det bare om at starte forfra 🙂

   De bedste hilsner herfra

  1. Hej Trine
   Uh det er et godt spørgsmål. Den kan i hvert fald laves en dag før, men to dage ved jeg ikke. Jeg har ikke selv prøvet at bage den i så god tid, så det har jeg ikke selv erfaring med. Jeg vil lige prøve at finde ud af det, og så vender jeg tilbage 🙂

   1. Hej igen
    Det er nu testet, og man kan sagtens lave den 2 dage før servering – og på 3. dagen smager den også rigtig-rigtig godt. Så ved de der lyster lige det 🙂
    God dag.
    VH Trine

    1. Hej Trine

     Super godt med en tilbagemelding, tusind tak for det! Det er sgu godt at vide, at den holder sig lækker helt frem til 3. dagen 🙂
     Rigtig god fredag til dig <3

 2. Hej

  Jeg har problemer med at min karamel er flydende og ikke ligesom sætter sig. Så når man skærer flyder den ud. Er det fordi den skal stå længe i køleskabet inden det sker ?

  1. Hej Nicole
   Det er også et irriterende problem! Hvis karamellen er for flydende så er den sandsynligvis ikke kogt længe nok. Jo længere den koger, jo fastere bliver den når den er kølet af.
   De bedste hilsner herfra

 3. Hej.

  Jeg vil lige spørger hvilken opskrift var det, du fandt på karamellen Mette? – jeg oplever også med at få karamellen på plads :).

  Og forresten copenhagencakes den smager ellers rigtigt godt, har kun hørt godt om den, men mangler lige karamellen på plads 🙂

  1. Hej Annette
   Godt spørgsmål! Det er ikke noget jeg selv har prøvet, så desværre må jeg være dig et svar skyldig. Hvis du selv prøver ad, så vend endelig tilbage og fortæl, hvordan det gik.
   De bedste hilsner herfra

 4. Jeg lavede denne kage til min fødselsdag, og NØJ den var god og folk synes den smagte SÅ godt! 🙂
  Karamellen kunne jeg dog ikke få til at fungere, den kom aldrig videre fra stadiet hvor den var helt tør, men gjorde intet, jeg fandt bare en anden opskrift.

  1. Hej Mette

   Tusind tak for din gode feedback! Det glæder mig virkelig, at kagen havde succes til din fødselsdag. Godt at høre at du fandt en løsning på karamelproblemer 🙂

 5. Jeg har før bagt denne cheesecake og I kan godt glæde jer!
  Jeg vil lave den igen som nytårs dessert, men da vi kun bliver 4 mennesker, synes jeg lige den bliver stor nok. Kan man halvere størrelsen på springformen (til 11 cm) og derved også halvere resten af opskriften, men stadig få en god kage? Eller hvordan bør jeg gribe det an?

  Godt nytår!

  1. Hej Pernille
   Hvor er det bare godt at høre 🙂 Tror sagtens du kan skalere kagen ned. Vær opmærksom på at bagetiden ændrer sig når kagens størrelse ændres. Præcis hvilket forhold du skal skalere ned med kan jeg nok ikke gisne om, men lav du bare en masse kage og se hvad der passer i din form. Det skader ikke at have kage til overs 😉
   Godt nytår!

 6. Hej,
  En kage der klart skal afprøves til nytår Dog et lille spørgsmål…er det cremefraiche 18% eller 38% du bruger?

  Godt nytår!

  1. Hej Gitte

   Rigtig godt spørgsmål! Det kan jeg simpelthen ikke huske, men jeg tror heller ikke det spiller nogen rolle, så brug du bare hvad du har lyst til 🙂
   Godt nytår herfra!

 7. Hej 🙂
  Jeg tror jeg skal prøve denne kage til nytårsdesserten i år, men ville lige sikre mig en ting.

  Jeg kan se at der er et billede af Oreos med chokofyld eller lignende, skal det være disse eller det de alm. oreos med hvidt fyld du har brugt? 🙂

  1. Hej Laura

   God idé med denne kage til en nytårsdessert. Det er ligemeget hvilke Oreos du bruger – hvis du bruger chokoOreos kommer der selvfølgelig bare mere chokosmag, men det gør altså ikke den store forskel 😉

   Godt nytår!

 8. Hej
  Jeg vil gerne lave denne kage som vores nytårsdessert, børnene synes, det er en god ide;-)
  Men jeg synes godt nok at 900 g flødeost lyder af meget, kan det virkelig passe, at der skal bruges så meget?

  1. Kære Heidi

   Hvor lyder det dejligt, at du vil lave denne kage som nytårsdessert 🙂
   De 900 g er skam rigtig nok – det er jo en kæmpestor kage. Hvis du synes det er for meget kan du jo skalere kagen ned 😉
   De bedste hilsner herfra

 9. Hej,
  Tror du, at man kan bruge en dåse kondenseret mælk (kogt til karamel) i stedet for at lave karamellen fra buden af?

  1. Hej Kirstine

   Det vil jeg tro, men en eller anden form for bund/kant skal du i hvert fald lave i stedet for. Tænker du at du f.eks. vil bruge Digestive el.lign?

   mvh

 10. Jeg er ved at bage kagen nu 🙂 Hvornår fjerner du springformen? Lige inden den skal serveres eller gør du det før den skal køle af i de min. 4 timer.

  Mvh Britt

  1. Hej Britt

   Jeg synes ikke der er nogen grund til at fjerne springformen før lige inden kagen skal serveres. Den kan lige så godt få lidt ekstra support mens den alligevel skal køle af 🙂

 11. Øv… Er nået så langt med denne kage at den står i køleskabet og venter på karamel. Er så kommet i tanke om at jeg ikke hat taget kiksebunden op af siderne kun lagt som bund… Har endnu ikke fjernet springform siderne og tør heller ikke… Tror du det kan lade sig gøres ?? Uden det hænger fast eller andet… Men bliver jo nød til bare at se!!??? Eller er der et smart råd jeg har overset?

  1. Hej Camilla

   Håber det lykkedes for dig. Jeg tænker at du sikkert fandt ud af at skære siderne fri med en varm kniv eller lignende 🙂

   De bedste hilsner herfra

  1. Hej Julie
   Hvis din karamel bliver for hård er det et tegn på at du har kogt den for længe. Jo længere karamellen koger, jo hårdere bliver den når den er kølet af.
   De bedste hilsner herfra

  1. Hej Julie
   Det er svært at give et helt nøjagtigt temperaturangivelse på, hvor kold den skal være. Det er en vurderingssag 😉 Men den skal være så tilpas kold at den ikke smelter kagen, men ikke så kold at den når at stivne i gryden.
   God fornøjelse med det hele 🙂

 12. Hejsa,
  Vil bage kagen til barnedåb på lørdag men kan man lave den helt færdig fredag så man ikke skal gøre noget når den skal serveres?

  1. Hej Camilla
   Jeg vil godt tro du kan lave kagen dagen før, men saltkaramellen er bedst hvis den kommer på samme dag som kagen serveres. Har dog ikke selv prøve at lave kagen dagen inden den skal serveres (den bliver altid spist med det samme), så kan ikke sige jeg taler af erfaring 😉

   1. Hej Camilla 🙂
    Jeg vil lige høre om du havde succés med at lave kagen forinden. Er der noget jeg skal være opmærksom på?

    Venlig Hilsen
    Kristine

     1. Hej Camilla

      Hvor er det bare godt at høre! Tusind tak for din feedback!

      De bedste hilsner herfra

 13. Hej CC!!

  Min veninde har lavet denne her drømmekage og serveret den og smagen var lige i øjet! Men den havde ikke fået mere end et par timer i køleren og faldt desværre sammen :p

  Jeg vil selv gerne lave den i weekenden, har tænkt mig at lave den fredag og servere den lørdag. Har været vant til at komme min cheesecake i fryseren henover natten – men skulle den blive fast nok hvis blot den står i køleskabet natten over?

  Mvh. Malene

  1. Kære Malene
   Øv hvor ærgerligt, at kagen faldt sammen.
   Kagen bliver jo bagt i ovnen, hvilket stabiliserer den. Jeg vil absolut ikke mene at der er behov for at stille den i fryseren. Der er jo ikke noget husblas el.lign. i, der skal “fiksere” den. Hvis kagen er faldet sammen kan det være fordi den ikke har fået lang nok tid i ovnen, eller at den har fået et temperaturchok når den gik fra den varme ovn direkte ud i kold luft. Sørg for at den langsomt og gradvist vænner sig til stuetemperatur, f.eks. ved at stille ovnlågen let på klem når den er færdigbagt.
   De bedste hilsner
   Cecilia

 14. Hej 🙂
  Jeg leder efter en opskrift på en salt karamel jeg jeg bruge indeni en “lagkage”..
  Det bliver med nøddebunde, hvidchokolade mousse og saltkaramel, tror du denne her kunne bruges?? Ser ud som om den ligger fint ovenpå din, uden at de mikser.. Vil ligge den over eller under moussen på hvert lag??

  Og tak for lækker kage inspiration 🙂

  1. Hej Sara
   Mange tak for din kommentar 🙂
   Tror godt denne opskrift kan bruges, men vær blot opmærksom på at du ikke kommer til at lave den for flydende, så den flyder ud af din lagkage i stedet for at ligge fast. Kan desværre ikke rådgive vedr. over/under moussen, da det ikke er noget jeg har erfaring med.
   De bedste hilsner herfra <3

  1. Hi Ieva
   For now this recipe is unfortunately still only in Danish. But you can copy/paste the text into Google Translate, that usually works well 🙂
   Best regards
   Cecilia

 15. Hej! Jeg har lige givet mig i kast med denne her kage der bare ser mega lækker ud, har længe tænkt på at måtte prøve den. Jeg skal først bruge den i overmorgen og har godt læst mig frem til at det er bedst at lave karamellen når den skal bruges – men hvordan skal kagen opbevares?? Så den stadig holder sig sprød, har du nogen tricks til det?

  1. Hej Maja
   Jeg tror ikke du kan undgå at væske fra cheesecaken sniger sig ind i crumblekanten, og den dermed får bløde og våde kanter – har i hvert fald ikke selv erfaring med at opbevare kagen så længe 😉
   Beklager jeg ikke kan hjælpe mere.
   De bedste hilsner herfra <3

 16. Hej – Har lige lavet denne kage og hold da helt op…. stort arbejde for en der ikke er så god til det der med kager, men tror aldrig jeg har smagt så god en ostekage mums så absolut alt besværet værd 🙂 tak for en kanon god side

 17. Wow, just wow. Den glæder mig mig til at prøve! 🙂 Jeg er bare nysgerrig ; hvad er ideen med creme fraiche laget? Kan det undlades eller vil det være synd for kagen (og os der skal spise den)?

  1. Kære Cecilia
   Jeg forstår heller ikke det med creme fraiche laget, jeg har lige bagt kagen og creme fraichen løber jo bare af den varme kage, er det meningen at det skal løbe ud i kanten? og hvilken størrelse springform bruger du? Jeg havde så meget ostefyld at der ikke var en kiksekant til at holde creme fraiche og karamel inde.
   Mange hilsner Rikke

   1. Kære Rikke
    Det virker til at der er gået et eller andet galt for dig, for creme fraiche laget lægger sig sædvanligvis pænt som et separat lag ovenpå kagen. Springformstørrelsen står i opskriften. Mener også jeg har skrevet at man ikke skal hælde alt fyldet i, for der skal selvfølgelig være plads til de to øvrige lag.
    Mvh

 18. Hej 🙂

  Hvor ser det bare vildt lækkert ud! Jeg skal prøve at bage kagen her snart (min første cheesecake!) og ville lige høre i den forbindelse høre om du tror det er noget problem hvis man bruger glutenfri kiks til bunden ? Jeg har nemlig set at man kan få nogle oreo agtige som er gluten fri 🙂

  1. Hej Therese
   Det er et mega godt spørgsmål. Jeg må indrømme, at jeg aldrig har prøvet at bage med glutenfri kiks, så jeg ved desværre ikke hvordan de opfører sig i denne sammenhæng. Mit umiddelbare gæt er, at det selvfølgelig sagtens kan lade sig gøre – så jeg synes helt klart du skal give det et forsøg.
   De allerbedste hilsner herfra <3

   1. Du kan sagtens bruge glutenfrie digestive og oreo, men du skal ikke bruge nær så meget smør, da bunden bliver meget fedtet
    Vi brugte digestive fra schaer

  1. Hej Maria
   Det er et rigtig godt spørgsmål 🙂 Det er en stor kage, og antallet af personer afhænger selvfølgelig af, hvor store stykker man skærer. 8-12 personer vil jeg tro.
   De allerbedste hilsner herfra <3

 19. Hej 🙂
  En god kollega stopper og hun har derfor bedt om denne kage til hendes afsked.
  Men inden jeg kaster mig ud i den, har jeg lige et spørgsmål. Du skriver der skal en halv pakke oreo i, er det med cremen i midten eller skal det tages ud så det kun er en ren kikseblanding?

  1. Hej Isa
   Det lyder som en dejlig ide at bage kage til din kollegas afsked!
   En halv pakke Oreos vil sige med creme und alles. Ellers kan jeg forsikre at jeg ville skrive det, hvis cremen skulle tages ud 😉
   De bedste hilsner herfra <3

 20. Hej

  Jeg er i gang med at lave 2 af denne lækre cheesecake, den ene af dem er nu ude af ovnen og har nu sat den anden ind. Mit spørgsmål er så bare hvor flydende osteblandingen skal være før den kommer i ovnen? Min var nemlig MEGET flydende (nærmest mælke flydende)! Har derfor sat 1 spsk majsena i (da jeg gør det med mine andre cheesecakes …

  1. Hej Sali
   Dejligt du er i gang med den lækre kage 🙂 Det lyder besynderligt, at den er blevet så flydende – det mener jeg bestemt ikke den skal være. Håber du fik en god kage ud af det alligevel 🙂
   De bedste hilsner herfra <3

  1. Det er svært at sige præcis hvor lang tid karamellen skal koge før den er færdig. Prøv at have et glas isvand (med masser af isterninger) ved siden af, og dryp lidt karamel i vandet så det lynhurtigt afkøles. Så får du et rigtig godt billede af karamellens konsistens i afkølet tilstand. Hvis karamellen opløses i vandet skal det koge længere. Hvis karamellen stivner og får en dejlig karamelblød konsistens er karamellen klar. Hvis karamellen bliver stenhård har den nok kogt for længe.

 21. Hej
  Har bagt denne opskrift 2 gange og den er rigtig lækker i smagen. Tak for en god opskrift, men begge gange har min karamelsauce været meget flydende og stivner sig ikke som dit på billedet. Når jeg skærer i kagen holder den ikke det fine snit. Hvad kan årsagen være?

  1. Hej 🙂
   Hvis karamellen er for tyndtflydende, så er den kogt for kort tid. Jo længere den koger jo mere væske fordamper, og jo tykkere bliver karamellen. Så sandsynligvis skal du bare koge karamellen i længere tid 🙂

 22. Hold nu op den ser og lyder lækker Kan den laves dagen før den skal spises?
  Overvejer den til en barnedåb.

  Vh
  Sabine

  1. Hej Sabine

   Tak for din søde kommentar 🙂
   Kagen kan sagtens laves dagen før, men jeg vil anbefale at du venter med karamellen til dagen hvor den skal serveres.

   De bedste hilsner herfra

 23. Endelig en opskrift på karamel jeg forstår!!! Det er den anden af dine opskrifter jeg har forsøgt og begge har været ret vellykket i første forsøg. Du er god til at forklare processen!!

  1. Hej Anette 🙂
   Jeg kan ikke helt gennemskue om din kommentar er en påstand eller et spørgsmål 😉 Men nej, karamellen er blød og lækker. Der er ikke tale om Daim-konsistens. Men det kommer selvfølgelig an på hvor længe du koger den. Du kan garanteret koge den rigtig hård med lidt god vilje 😉

  1. Hi Angelika
   Sorry, but for now the recipe is only in Danish. You can copy/paste the text into Google Translate, that usually works 🙂

 24. Kagen ser for vild ud! Den skal bages til sommerhus-turen i weekenden 🙂

  Først vil jeg bare høre om du ved hvilken forskel det vil gøre at erstatte det alm sukker med flormelis? Jeg er nemlig vant til altid at bruge flourmelis i cheesecakes.

  1. Tusind tak, Freja. Jo det tror jeg da sagtens kan lade sig gøre, det er bare om at prøve sig frem <3

 25. Hej 🙂

  Jeg er helt vild med den kage her og har planer om at lave den i weekenden 🙂 Jeg har planer om at lave den dagen før, at jeg skal bruge den. Men jeg ved ikke om det er bedre at lave karamellen på selve dagen og putte på? Eller kan jeg sagtens lave det hele dagen før og så den står i køleskabet? 🙂

  1. Hej Rikke

   Mange tak for din skønne kommentar. Jeg har ikke selv prøvet at lave karamellen både dagen før, så det kan jeg desværre ikke rådgive omkring. Prøv evt at læse de andre kommentarer igennem – måske er der nogen der har erfaring med det du spørger ind til 🙂

 26. Søgte lidt rundt på nettet efter en opskrift på en lækker cheesecake…og hold nu op, den her skal helt klart prøves som noget af det første! Elsker karamel og specielt salt-karamel 😉
  Hvis man laver et tyndere lag af selve cheesecaken, skal den så have kortere tid i ovnen?

  1. Hej Ann-Sofie
   Hvor er det bare dejligt at høre! Ja, hvis cheesecaken ikke bliver så høj, så skal den have kortere tid i ovnen. Det er svært at sige præcist hvor meget tiden skal forkortes da det selvfølgelig afhænger af hvor “flad” kagen bliver. Jeg ville nok egentlig bare holde godt øje med kagen, og så tage den ud når den er “fast men stadig blævrende” i midten. Det blævrende sætter sig når den køler af 🙂

  1. Hej Christina
   Karamellen skal lige stivne lidt, ventetiden varierer efter hvor tyk karamellen er. Men giv dig lige et øjeblik så karamellen ikke stadig er helt flydende når du skærer 🙂

 27. Hej Cecilia

  Har af flere omgange måtte lade mit mundvand løbe, når jeg så denne kage… og nu skal jeg altså give den et forsøg til weekendtur med familien. Men jeg tænkte på, kan jeg mon bruge kondenseret mælk og lave det til karamel i stedet?

  VH
  Malene

  1. Hej Malene
   Det er også bare sådan en lækker kage – så kan godt forstå den frister dig 😉
   Du kan sagtes bruge dulce de leche lavet af kondenseret mælk. Tilsæt evt lidt salt, så smager karamellen perfekt.
   De bedste hilsner
   Cecilia

 28. Hej,
  Den kage ser virkelig lækker ud og som noget, jeg gerne vil servere til min fødselsdag næste uge, men jeg har desværre ikke tid til at bage den på selve dagen. Kan den bages aftenen før og så stå i køleskabet natten over eller bliver det for lang “ventetid” for kagen?
  Tak for svar!

 29. Står midt i kagen og er MEGET i tvivl om mængden af mælk i cheesecaken. Der står 0,6 dl. og det er min verden lidt over en halv dl. Men kan det passe? Der står at “mælken skal varmes op men ikke koge”. Med så lidt mælk, koger det med det samme. Kunne det være at der skulle stå 0,6 l. mælk (altså 6 dl. mælk) ??

 30. Hvis man gerne vil servere denne kage som portionsanrettet (jeg har nogle forme der er 7,5cm i diameter), hvor lang tid vil du så mene at kagen skal bages i ovnen? Skal man evt. nedsætte bagetiden til 25 min?
  Og tror du at det ville kunne fungere med portionsanretning?

 31. Det er nok lidt et dumt spørgsmål, men hænger kilsemassen “bare” sammen op af siderne? Den falder ikke sammen? 🙂

  1. Der findes ingen dumme spørgsmål 😉 Kiksemassen bliver meget stabil og fast, så ingen fare for at den falder sammen 🙂

 32. Hej.
  Jeg lavede den sindssygt lækre kage nytårsaften, og den var et hit!! Wow, den smagte godt. Din anvisning var rigtig god, og den var relativ let at lave.
  Jeg var dog lidt i tidsnød, og kagen fik kun ca tre timer i køleskabet, før karamelfyldet kom på. Det betød, at den faldt en smule sammen på midten, da vi skar (men det gjorde altså ikke noget ved smagen

  1. Hej Hanne
   Hvor er det bare skønt at høre at I var glade for kagen! Det er bestemt også én af mine absolutte yndlingskager 😀
   De allerbedste hilsner herfra <3

 33. Sikken en dejlig blog! Hold op hvor er du bare dygtig 😀 Jeg skal lave cheesecaken til nytårsaften som en del af en trio-dessert. Men jeg har kun en 26 cm springform. Mon du har nogle fif med din megen erfaring ifht nok bund/fyld? Jeg overvejer om jeg skal lave lidt ekstra kiksebund for at være sikker på der nok til bund og sider?? Håber at der kan blive 16 små fine stykker af én kage.

  Herudover vil der til trio desserten også være dine Billionare-barer samt din brownie med klassisk vanilleis og hindbær coulis til 🙂

  Må jeg lige tilføje NØJ for nogle gode barer!!! og ikke mindst brownie!!!! Har lavet begge og er helt solgt!
  Godt nytår
  Mvh Camilla

  1. Tusind tak, Camilla! Sikke en skøn kommentar at få!
   Hvis din form er større end den springform jeg har brugt, så skal du nok bruge lidt ekstra kikseblanding for at få nok til at dække hele vejen op ad siderne.
   Det lyder som en ekstrem lækker sammensætning af desserter!! Yum 😛
   De bedste hilsner herfra <3

 34. Kære Cecilia,
  Rigtig glædelig jul og og godt nytår.
  Jeg har flere gange stødt på din sindssygt lækre kage og overvejer lidt at lave den til nytår. Jeg tænker dog at der måske kunne serveres en lille klat i til ved siden af. Hvilken type is ville du servere til?
  På forhånd tak fra en begejstret følger
  //Anja

  1. Kære søde Anja,
   Også rigtig glædelig (bag-)jul til dig og godt nytår! 🙂
   Det er et rigtig godt spørgsmål med is. Der er to oplagte muligheder – i hver sin ende af skalaen. Enten skal du servere en cremet vaniljeis til, fordi det bare passer med smagsindtrykkene. Ellers skal du servere en let og syrlig sorbet til – f.eks. hindbær eller mango, fordi kagne i sig selv er meget tung og bastant, så en frisk is er nok ikke helt af vejen. Det ser nok lidt malplaceret ud på tallerkenen, men jeg ville nok foretrække noget sorbet-agtigt til… 😉
   Ha’ en rigtig dejlig nytårsaften, og rigtig god bagning!
   De bedste hilsner
   Cecilia

 35. Hej 🙂
  Er der en grund til at du har brugt både digestive og oreos? I en anden af dine opskrifter på oreocheesecake kan jeg se du udelukkende har oreos. Har du erfaringer med om bunden får en anderledes konsistens ved kun at bruge oreos?
  – Mange tak for en virkelig god blog med mange inspirerende opskrifter!

  1. Hej Angus,
   Kagen er bagt i en springform med ø22 cm – som der også står oppe i teksten 😉
   De bedste hilsner herfra

 36. Jeg har planer om at kaste mig ud i denne lækre kage til min fødselsdag.
  Jeg er dog lidt i tvivl om hvad halvanden pakke af oreos udgør i g?
  Jeg har nogle små pakker og vil lige høre hvor meget jeg skal have 🙂
  På forhånd tak!

  1. Hej Pernille,
   Jeg har skrevet oppe i opskriften: “1½ rulle Oreos (231 g)”.
   Rigtig god fornøjelse med bagningen!
   De bedste hilsner herfra

 37. Wow, den ser for vild ud! Den må helt klart prøves 😀 😛
  Synes den ser ret høj ud – passer den i en almindelig springform?

  1. Hej Kamilla,
   Juhuu det er dejligt at høre 🙂
   Yes den er bagt i en “almindelig” springform. Men nu er “almindelig” jo et vidt begreb. Jeg har mange almindelige springforme, og de har faktisk nærmest allesammen forskellige højder på siderne. Så du skal nok ikke finde den laveste form frem, men brug én med god højde. Better safe than sorry 😉

 38. Jeg serverede min egen version af denne kage i weekenden.. I min verden skal dessert indeholde is, så jeg skiftede osten ud med vanilieis – og det faldt i god jord..! Jeg bagte bunden 10-15 minutter og fyldte den derefter med is. Jeg vil undlade at komme salt i karamellen en anden gang, da det hurtigt blev lidt flydende.

 39. Er ved at bage denne lækre sag for anden gang! Denne gang er det dog til min fødselsdag, hvor jeg add’er lidt karamelpeanuts med havsalt på toppen! Min familie glæder sig!

 40. Hej Charlotte,
  Jeg har i dag bagt kagen, men jeg stødte desværre ind i et problem. Fyldet nåede ikke helt op til kanten, så når jeg bagte den i første omgang, blev oreo-blandingen, der gik højere end fyldet, ret brændt. Hvad anbefaler du, at jeg gør? Kagen hviler pt i køleskabet, og jeg ved ikke, om jeg skal forsøge at skære det brændte fra, eller om det vil volde for mange problemer, når karamellen så skal på og oreo-blandingen ikke er der som kant?
  Mvh Mette

  1. Hej Charlotte,
   Du kan sagtens skære kanterne af. Husk at du også fremover kan lægge lidt sølvpapir over for at forhindre at det brænder på, hvis du skulle opleve samme “højde-problem” en anden gang 🙂

 41. Uhm, hvor ser denne kage bare forførende lækker ud 😀
  Vil helt sikkert bare den, når jeg skal have gæster næste gang 🙂 kan man lave cheesecake-delen dagen før og så putte karamellen på den dag kagen skal spises?
  Og forresten, tak for alle de syndige og lækre opskrifter du tryller frem 😉

  1. Hej Lena,
   Tusind tusind tak for din søde kommentar!
   Du kan sagtens lave kagen en dag i forvejen, og så blot putte karamellen på dagen hvor den skal spises!
   Rigtig god fornøjelse med bagningen 🙂

 42. Hej Charlotte
  Uhmm hvor ser den lækker ud – jeg er gået i gang med at bage og kan kun give dig ret i, at de forskellige elementer får mere og mere mundvandet til at løbe :-). Tak for nogle fantastiske opskrifter :-).
  Mange hilsner fra Gitte

 43. Er kagen ikke svær at skære i – jeg tænker med karamellem som vel bliver hård af at stå på køl ?

  1. Hej Charlotte,
   Nej den er slet ikke svær at skære i – karamellen er jo ikke stenhård, den har sådan nærmest Dumle-konsistens 🙂 Man kan også varme kniven op under rindende varmt vand inden man skærer, så får man et pænt snit.

 44. Jeg har lige lavet kagen, og brugte en 24 cm springform og der var alt for meget cheesecake fyld. Vi måtte tage en del fra og lave en lille ved siden af for at der var plads til karamel på toppen. Er du sikker på at det er 900 gram flødeost og ikke 600? Ellers har du i hvert fald haft en springform med meget høje sider… Vi undrer os bare 🙂

  1. Kære Susanne,
   Det lyder besynderligt at du har haft for meget creamcheese til overs… Det passer ellers helt perfekt i min springform, som har helt normal højde på kanterne.
   Men det skader vel aldrig at der har været lidt ekstra, så man kunne lave en ekstra ved siden af 😉

 45. Hej!
  Nu har jeg fulgt dig på Instagram et stykke tid og nu vil jeg kaste mig ud i at lave denne cheesecake – endda min første cheesecake!
  Ville det være ok at lave den 24 timer før den skal spises? Og lade den stå på køl så længe?

  Hilsen Bodil

  1. Hej Bodil.. Se evt mit spm ovenfor…jeg bager også et døgn i forvejen, men venter med karamellen til selve dagen, som hun anbefaler 😉 God fornøjelse til dig og mig 😉

 46. Jeg brugte saltkaramellen til en anden opskrift til nytår, og den er så lækker.
  Dog synes jeg det bliver lidt for meget med salt som pynt ovenpå også.
  Mon du har et forslag til hvad der kunne pyntes med istedet, som matcher kagen/indhold?

  1. Hej Jeanette,
   Dejligt at du har kunnet bruge saltkaramelopskriften i andre sammenhænge også! Du kan jo pynte med knust oreos eller hvad man nu kan finde på 😉
   De bedste hilsner herfra

 47. Hej!
  Passer opskriften præcis til en springform med diameter på 22 cm. eller kommer der til at være meget til overs? 900 g. cremecheese lyder bare af rigtig meget 🙂
  Derudover tænkte jeg på, hvor lang tid saltkaramellen skal stå? Er det okay at den ligges på om morgenen, hvis den skal serveres om aftenen?

  De bedste hilsner fra Maria

  1. Hej Maria,
   Opskriften passer til den springform som jeg har beskrevet. Men som du kan læse i teksten har jeg også haft lidt til overs til en lille kage ved siden af. Ved godt 900 g lyder af meget, men der er jo også rigtig meget kage 😉
   Det er helt fint at hælde saltkaramellen på sådan som du beskriver det.
   De bedste hilsner herfra

 48. Hvis kagen laves aftenen før servering, skal karamellen så på om aftenen også, og så med i køleskabet?

  1. Hej Jeanette,
   Jeg ville anbefale at du ventede med at lave karamellen indtil dagen den skal serveres. Men hvis du ikke har tid til det på selve dagen, så kan du også bare prøve at gøre det hele dagen før. Vend gerne tilbage og skriv, hvordan det gik 🙂
   De bedste hilsner herfra

 49. Fantastisk kage. Er ved at koge karamel nu. Dog blev jeg noget overrasket over hvor meget kagen “hævede” inde i ovnen og så efterfølgende faldt sammen da den kølede af. Desværre er der kommet en ordentlig revne midt i hvor creme fraiche fraichen er røget ned i. Men nu ser vi efter 12 timer på køl om den kan bære karmellen. ;0). Fed beskrivelsen i karmellen hjælper meget. Tak

  1. Hej Birgitte,
   Tusind tak for din søde kommentar! Er glad for at du har været glad for opskriften.
   Nogle gange kan sådan en cheesecake godt drille, lige som jeg kan forstå du har oplevet det. Det er meget mærkværdigt! Håber den smagte godt trods alt 🙂

   1. Hej Kate,
    Ih jeg blev nervøs på dine vegne da jeg læste din kommentar! Men det var altså godt at det lykkedes! Jeg tænkte at den måske var endt med at blive for flydende?
    Hvorom alting er håber jeg at den i hvert fald smagte godt 🙂

 50. så er der handlet ind og jeg skal til at lave kagen, har ville lave den længe, men først nu er der en anledning til det -nytår. jeg håber ikke det gør noget at lave den to dage før .. glæder mig til resultatet:)!!

  1. Hej Freja.
   Jeg tror sagtens du kan lave den dagen før 🙂 Jeg har kun selv prøvet at lave den hvor den blev spist på samme dag (ja, det kan gå lidt hurtigt nogle gange…), så derfor ved jeg ikke hvor længe den ellers klarer sig i et køleskab. Men et enkelt døgn burde i hvert fald ikke være noget som helst problem 🙂
   Rigtig godt nytår <3

  2. Jeg lavede den for en uge siden og der lavede jeg den dagen inden den skulle bruges og vi spiste også rester dagen efter det og den var stadig lige så god 😉

 51. Hejsa! Det er da godt nok noget af det lækreste jeg har set! Jeg tænkte på hvor stor en springform du bruger?
  Mvh Anna 🙂

 52. Hej Copenhagencakes
  er nu i gang med at lave den for anden gang fordi det var sådan et stort hit sidste gang tusind tak for opskriften:*)

 53. Mange mange mange tusind tak for opskriften!! Også er den helt fri for husblas! 😀 Skal helt sikkert laves!!! Har lige et spørgsmål 😀 Hvordan fik du cheesecaken rykket hent til fadet?:)

 54. Hej Copenhagencakes,

  Jeg har ogsaa et lille spgs til din lekre kage, naar den laves aftenen foer, staar den saa paa koel med karamellen paa eller pyntes der foerst med karamel dagen efter? Og et lille hjertesuk, kan creme fraiche topping udelades – ellers erstattes af anden topping? Jeg bor i et land hvor man ikke kan faa creme fraiche.

  Paa forhaand tak for hjaelpen, Mette

  1. Hej Mette
   Mange tak for din kommentar! 🙂
   Du kan sagtens vente med karamellem til selve dagen hvor kagen skal serveres 🙂
   Du kan også sagtens udeladde creme fraiche-laget, det bestemmer du jo helt selv!
   De bedste hilsner herfra

 55. Hejsa
  Jeg har lavet din helt fantastiske cheesecake og lagt opskriften (men enkelte ændringer) på min egen blog. Naturligvis med et link til dig. Håber, det er ok?
  Og iøvrigt tak for en masse skønne og syndige kageopskrifter (siger en ellers low carb spisende quinde ,-)).
  Mange hilsner Kathe

  1. Kære Kathe,
   Jeg så godt opskriften kom op – og det er selvfølgelig helt okay. Jeg er glad for at der linkes hertil 🙂
   Sikke nogle fine billeder du har fået af kagen!!
   De bedste hilsner herfra

 56. Det ser alt for lækkert ud 🙂 Den skal jeg prøve i morgen! Dog er jeg lidt bekymret for karamellen – det går aldrig super godt for mig med at lave den.. Er også interesseret i at vide, hvornår den skal på kagen. Er det efter de 4 timer den har stået på køl eller?

  1. Mange tak 🙂
   Du skal ikke bekymre dig for karamellen, det er super nemt at lave! Den skal på after de fire timer i køleren – bare følg opskriften i den rækkefølge som det står 😉

 57. Den ser jo for lækker ud. Er bare i tvivl om en ting ift. karamellen og hvornår den skal på. Er det når kagen har trukket i en time ved stuetemp. eller efter de 4 timer i køleren?

  1. Hm et døgn er nok i overkanten, da jeg vil tro at den er bedst når den er “frisk”. Men jeg ved det faktisk ikke helt, for da jeg lavede den blev den spist med det samme… 😉

 58. Jeg har lige lavet kagen! 🙂
  Men min saltkaramel er ikke blevet “fast” selvom det har stået på køl er er blevet helt koldt. Det flyder ud når jeg skærer stykker af kagen.
  Er det nogle specielle tricks eller fif du kan give mig for at jeg næste gang kan få den til at stivne?
  For kagen smager jo fantastisk – stivnet karamel eller ej 🙂

  1. Måske skal saltkaramellem koge ind lidt længere for at den bliver mere fast i konsistensen. Det skal jeg lige eksperimentere lidt med så jeg kan rådgive bedre 😉
   Er i hvert fald glad for at du kunne lide kagen! 🙂

 59. Mums, den ser SÅ lækker ud. Den vil jeg prøve i weekenden og for en gangs skyld gå væk fra mim favoritopskrift 😉
  Tror du man kan bruge karamel lavet på kondenseret mælk ovenpå?

  1. Jeg vil lave den til gæster på lørdag kl 15 🙂 ville du så lave den på lørdag morgen kl 7.00 eller fredag aften?

   1. Hej Mille

    Nu ved jeg godt, at det ikke er mig du spørger, men jeg har bagt mange cheesecakes og jeg ville helt klart bage den aftenen før, selvom det sikkert også fint kunne gå at gøre det om morgenen 🙂

   2. Hej Mille,
    Jeg ville klart sige aftenen før. Så har den natten til at stå og “samle sig” i køleskabet. Jeg er usikker på om den får for kort tid til at stå og sætte sig hvis den bliver lavet samme dag som den skal serveres.
    God fornøjelse med bagningen 😉

  2. Hej Maja,
   Jeg tror godt du kan bruge kondenseret mælk, men jeg vil helt klart anbefale dig at lave karamellen efter opskriften, for karamel fra kondenseret mælk har langt fra den samme konsistens som denne karamel. Men til nøds kan kondenseret mælk da godt bruges 😉

   1. Kan ‘light’ bruges? Eller gir det en forkert konsistens? -hvis det kan det? Har bare haft problem med frostings lavet på ‘light’…

   2. Så fik jeg tid til at bage din lækre cheesecake. Et hit i familien, da vores ældste på 2 år, kunne være med hele vejen i processen og så er den SUUUPER lækker. Jeg prøvede med Philadelphia Light, og der var ikke problemer. Så til en bagt cheesecake, kan ‘light’ bruges. Mvh

 60. Jeg tror aldrig, at jeg har set noget lignende. Det er en kage, der skal prøves MEGET SNART. Tak for en fantastisk opskrift 🙂
  Mvh Kathe (som ellers spiser low carb, men gerne gøre en undtagelse med denne kage)

  1. Dear Charlotte,
   Thank you so much for writing me. I’m very veyr happy that you want to bake this cake! I can tell you it’s indeed a very delicious cheesecake 😉
   I can’t add a translator to my blog, but maybe you can try copy/paste the text into google translate here: http://translate.google.dk/
   I hope it works for you!
   All the best <3

 61. Hvor lyder og ser den bare lækker ud. Er røget ind på min “kage bage to do” liste 🙂 smører du formen inden du trykker oreos i eller er der nok smør i blandingen til det ikke hænger i?

  1. Haha det er jeg glad for at høre. Nej det er slet ikke nødvendigt at smøre formen, der er nemlig rigtig meget smør i kagebunden. Men du kan evt beklæde springformens bund med bagepapir, det kan gøre det lidt lettere at håndtere 🙂

 62. Mums!
  Er det hele Oreos med fyld og hele molevitten, der skal blendes til krummer? Og hvad er det for nogle med mørkt fyld? Kender kun dem med hvidt fyld, men skal det være de mørke?

  God weekend 🙂

   1. Oki doki – den skal da helt klart testes snart! Skal bare lige ha fundet en anledning, men mon ikke min studiegruppe, vil være gode at teste den på 😉

   1. Mange! Jeg fik som sagt ikke mulighed for selv at spise kagen, så jeg fik ikke set hvor mange stykker der kom ud af den. Og så kommer det jo selvfølgelig også an på, hvor store man skærer stykkerne. Men jeg tror omkring 8-12 stykker afhængig af størrelserne.

 63. …MÅ.LAVES.SNART!!
  Er kæmpe cheesecake-fan så denne udgave skal helt sikkert afprøves på et tidspunkt! Mums den ser fantastisk ud!

Jeg hedder Cecilia, er 29 år, madelsker, bosiddende i København og Kandidat i Islamiske Studier. Arbejder med PR og marketing, og derudover får jeg også tid til kreere madopskrifter for diverse medier, magasiner og virksomheder, hvor jeg rigtig får lov til at gå i dybden med mit kagenørderi.