Copenhagen Cakes

Cakes and kitchen creations from a home in Copenhagen

Kagekampens vinderkage: Chokolade-/mascarponekage med friske bær

_MG_1670RDet var med ENORME kriller i maven, at jeg i går sammen med min kæreste satte mig i sofaen, tændte for tv’et, og så første afsnit af Kagekampens anden sæson hvor jeg havde min tv-debut.

Hvor er det bare helt vildt mærkeligt at se sig selv på tv! Jeg skal være ærlig og sige, at min kæreste og jeg grinede i næsten alle de 60 minutter programmet varede. Hold da op hvor virkede jeg bare “anderledes”, end jeg føler jeg er i virkeligheden. Det har helt sikkert rigtig meget at gøre med, at jeg var så hammer nervøs under optagelserne, så det var virkelig svært at finde sig selv til rette, slappe af og bare være naturlig. Jeg håber I tror på mig når jeg her skriver, at jeg altså normalt er meget glad og smilende – slet ikke så sur og seriøs, som jeg ser ud i programmet!

Skærmbillede 2013-10-22 kl. 15.02.12

Den første kage jeg bagte i programmet skulle være “en forførende kage”. Der var helt frie rammer, men man skulle kunne gøre rede for, hvorfor netop denne kage var særdeles forførende. Det var slet ikke svært for mig at finde ud af, hvilken kage jeg ville bage. Jeg har nemlig før bagt en kage efter fantastiske Linda Lomelinos opskrift, som er gået hen og blevet én af mine absolutte yndlingskager. Linda er en svensk kageblogger som jeg ser rigtig meget op til. Hun er en fantastisk fortæller, en utrolig talentfuld fotograf, og så har hun udgivet de skønneste is- og kagebøger! Jeg vil varmt anbefale at I holder øje med hendes blog!
Kagen jeg bagte var en chokoladekage i to lag, med en chokolade-/mascarponecreme mellem og ovenpå lagene, og med masser af friske bær. Jeg synes denne kage er ekstremt forførende, både hvad angår smag og ingredienser (bær og chokolade skulle vist være nogle ganske udmærkede afrodisiaka) og bestemt også hvad angår udseende.

Heldigvis var dommerne meget glade for min kage, så det endte over al forventning med, at jeg gik hen og vandt aftenens program. Det var virkelig helt vildt! Men men men, der er ingen grund til at hvile på laurbærene – i aften er der en ny udfordring og nye bagevanskeligheder der skal kaperes. Jeg håber I vil se med, og krydse fingre for mig!

DSC_0796

Til denne kage har jeg brugt to små springforme med en diameter på ca. 15-16 cm.

Ingredienser

Kage
75 g mørk chokolade af god kvalitet (jeg har brugt Konnerup 70%), finthakket
120 g hvedemel
27 g usødet kakaopulver af god kvalitet
¼ tsk bagepulver
¼ tsk natron
¼ tsk salt
100 g smør, stuetemperatur
105 g brun farin
1 æg
1 æggeblomme
1 tsk vaniljesukker
1 ¼ dl mælk

Chokolade-/mascarponecreme
250 g mascarpone
33 g usødet kakaopulver af god kvalitet
35 g flormelis
2 ½ dl piskefløde

Bær
300 g friske bær: Hindbær, brombær, ribs, blåbær.
1 bakke flotte jordbær

Pynt: Flormelis og evt. hvide fondantblomster

Kage

 • Forvarm ovnen på 175 ºC.
 • Smør to springforme (ca. 15-16 cm) og drys med mel eller kakao.
 • Hak chokoladen og smelt den i en skål over et vandbad. Tag skålen af varmen og stil den til siden.
 • Sigt mel, kakao, bagepulver, natron og salt i en skål.
 • Pisk smør og brun farin lyst og luftigt.
 • Tilsæt æg, æggeblomme, smeltet chokolade og vaniljepulver til smør-/sukkermassen.
 • På skift tilsættes melblanding og mælk under piskning. Pisk indtil dejen er fin.
 • Hæld dejen i springformene og bag i 23-25 min.
 • Lad kagerne afkøle.

Chokolade-/mascarponecreme

 • Pisk mascarpone, kakao og flormelis til det er cremet.
 • Tilsæt fløde, lidt ad gangen, indtil konsistensen er tilpas.

Samling af kagen

 • Fordel halvdelen af cremen på den nederste bund, og læg en masse bær ovenpå cremen. Tryk bærrene let ned i cremen, så de sidder fast. Sigt lidt flormelis over inden toppen kommes på.
 • Læg den øverste bund ovenpå, og top med en masse bær og sigt med flormelis.
copenhagencakes

Jeg hedder Cecilia, er 29 år, madelsker, bosiddende i København og Kandidat i Islamiske Studier. Arbejder med PR og marketing, og derudover får jeg også tid til kreere madopskrifter for diverse medier, magasiner og virksomheder, hvor jeg rigtig får lov til at gå i dybden med mit kagenørderi.

VISSKJUL Kommentarer (35)

Læg en kommentar

Din email-adresse vil ikke blive publiceret.

  1. Hej Talaye
   Hvor skønt at du har lyst til at bage denne kage! Det bliver helt sikkert et hit til julefrokosten.
   Du kan bruge lige det du har lyst til som topping. Bærrene tilføjer lidt syrlighed til den søde kage, men kan godt forstå det ikke er helt nemt at få fat i friske bær her i vintersæsonen. Måske du kan prøve med lidt eksotiske frugter såsom ananas, mango, passionsfrugt osv? 🙂

 1. Hej.
  Vi vil lave denne dessert til nytårsaften.
  Vi bliver 17 personer, og er derfor i tvivl om hvor mange der bliver.
  Længere oppe står der, at der bliver 20 med dobbeltposition, vi er derfor i tvivl om det er 20 færdiglavet kager, eller om det bare er “bundene”.
  Hvis vi skal lave det til 17 personer, hvor mange gange skal vi så gange opskriften med?
  Håber du svare hurtigst muligt, ville det være skønt.
  Hav et godt nytår.
  Hilsen Sarah 🙂

  1. Hej Sarah
   Jeg læser det som om at den person der skriver, at hun bagte til 20, har bagt i små silikoneforme.
   Jeg er på ferie og har derfor ikke så meget tid til st læse opskriften igennem og gå i tænkeboks. Men jeg tror du kan gange opskriften med tre, så du får tre kager. Det burde passe 🙂
   Rigtig godt nytår 🙂

 2. Hej, jeg har i dag serveret denne lækre kage til en tre års fødselsdag. Den gik rent ind! Trods gæsterne ved eftermiddagsarrangementet allerede var spist godt af med brød osv., var der forbavsende lidt tilbage.
  Lidt erfaringer til andre læsere: Jeg lavede to større kager, idet jeg lavede tre-dobbelt portion og bagte ad to omgange i to 24 cm-springforme. Der var en del mascarponecreme til overs, men det kommer jo an på, hvor meget man smører på. Jeg tilberedte bundene aftenen forinden og skulle så blot lave creme og lægge sammen på dagen. Jeg blev lidt forbeholden, da jeg ikke synes cremen i sig selv smagte af særlig meget. Men den samlede kombination er en dejlig fyldig chokoladeoplevelse. Man opdager slet ikke, hvor mange kalorier der er i :-).
  Vi var 18 personer, og der var ca. 1/4 kage tilbage.
  NB: Det er en dyr kage, når der anvendes kvali-chokolade og -kakao, friske bær osv.

  1. Hej Katrine
   Tusind tak for din besked. Hvor er det bare dejligt at du har lyst til at dele dine erfaringer med os! Jeg er glad for at høre, at både du og dine gæster var rigtig glade for kagen.
   Ha en fantastisk skøn søndag
   De bedste hilsner
   Cecilia

 3. Har lavet de lækreste hjerte desserter med denne opskrift til nytårsaften i aften. Har lavet dobbelt portion, brugt små silicone-hjerteforme og bagt i 12-15 min. Der blev 20 stk. Skal serveres med en rigtig god øko-vanilie is.
  Tak fra en som altid er total idéforladt når det gælder mad. Der er med garanti at ingen der forventer at netop jeg kommer med sådan en lækker dessert! Glæder mig til at servere dem!

  1. Hvor er det bare dejligt at høre! Jeg synes det lyder mega lækkert, og rigtig flot at du fik serveret dem i små anretninger. Hvis du fik taget et billede vil jeg vildt gerne se, hvordan det endte med at se ud. Jeg har i øjeblikket en “del-et-billede-af-din-nytårsdessert”-tråd kørende inde på Copenhagen Cakes’ Facebookside – det ville være så fedt hvis du også ville dele din dessert derinde 🙂
   Rigtig godt nytår til dig <3

 4. Dejlig side med lækre opskrifter tak for det:)
  Jeg har lige lavet en dobbel portion, jeg læste en anden spurgte om man godt kunne lave en større portion og du svarede at det kunne man godt… Umiddelbart fungere det fint indtil videre kagen er i ovnen. Konsistensen er lidt tykt så jeg tilsatte lidt ekstra mælk men jeg er meget spændt på hvordan det bliver:)) var der noget jeg skulle havde taget højde for mht ingrediens forholdene??

  Mvh Gülse

  1. Hej Sophie,
   Jeg har aldrig selv prøvet at arbejde med glutenfrit mel, så det kan jeg desværre ikke svare på. Det der er med forskellige meltyper er jo, at de suger væske forskelligt. Så når man ændrer meltypen i en opskrift skal man være opmærksom på, at det tilsvarende kan betyde at man skal justere på opskriftens væskemængder. Men jeg vil kun råde dig til at prøve dig frem. Og skriv endelig igen med hvordan det gik!
   De bedste hilsner herfra <3

   1. Hej igen

    Jeg prøver mig frem – tak for svaret 🙂
    Skal prøve at huske at vende tilbage med, hvordan resultatet blev!

  1. Hej Christina,
   Jo, der er derfra jeg har fået inspirationen – det har jeg også skrevet længere oppe i teksten 😉

 5. Hej.. Super flot kage..
  Hvor mange personer er der til i kagen? Kan jeg evt. Gange opskriften med 2, og så bage dem i en 24 cm. Springform istedet? Og sidst, men ikke mindst, kan kagen bages og cremen laves dagen i forvejen, og så ligges sammen dagen den skal bruges?

  Mvh. Maia

  1. Hej Maia,
   Mange tak for din kommentar 🙂
   Jeg kan desværre ikke helt huske hvor mange personer kagen er til. Det kommer jo an på hvor store man skærer stykkerne. Men det er jo en forholdsvis høj kage, så stykkerne behøver ikke skæres alt for store.
   Det lyder fint at du vil bage den i en større springform 🙂
   Du kan sagtens lave kagen dagen i forvejen og så samle kagen den dag, den skal serveres.

   Godt nytår!

 6. Har kastet mig ud i denne kage som ser super lækker ud 🙂 Som jeg læser det, skal fløden til Mascarponecremen ikke piskes til flødeskum, er det rigtigt forstået? Glæder mig til at smage den imorgen til noget pige komsammen.
  Hilsen
  Eva

  1. Hej Eva,
   Beklager mit (meget) sene svar. Nu har du jo bagt kagen for længst, men jeg svarer lige alligevel i tilfælde af, at andre kan have gavn af svaret. Det er helt korrekt observeret, at fløden ikke skal piskes til piskefløde 🙂

 7. Det lykkedes mig at finde programmet på nettet, så jeg har set de to første afsnit. Jeg syntes overhovedet ikke, at du virker sur – tværtimod du har jo overskud til at joke. Desuden er det da fedt at se, at du tager programmet/bagningen seriøs.
  Din sejr var velfortjent!
  Jeg glæder mig til at “kaste” mig ud i denne opskrift, for den ser mega lækker ud!

  Marianne

 8. Hejsa!
  Jeg elsker din blog og bruger den altid når jeg skal bag. Jeg tænkte bare på, hvor du havde købt det ‘værktøj’ til fondant som du brugte til en konkurrence for noget tid siden? 🙂

 9. Hold op, hvor ser den bare lækker ud. Min kæreste har bedt om kage til weekenden, og nu er jeg slet ikke i tvivl om hvilken kage han skal forføres med! 🙂 jeg nå hellere afsted og finde små springforme.

 10. Den ser spilme også både forførende og syndig ud! Tillykke med den første sejr – hvem der bare havde en større tv pakke 😉

Jeg hedder Cecilia, er 29 år, madelsker, bosiddende i København og Kandidat i Islamiske Studier. Arbejder med PR og marketing, og derudover får jeg også tid til kreere madopskrifter for diverse medier, magasiner og virksomheder, hvor jeg rigtig får lov til at gå i dybden med mit kagenørderi.