Copenhagen Cakes

Cakes and kitchen creations from a home in Copenhagen

En lille guide til det sødeste Wien

Collage

I sommers var jeg på en helt fantastisk lille veninde-tur til Wien, og der fandt jeg de skønneste kage-forretninger og hyggelige caféer, som jeg vil dele med jer!

Jeg kan bruge rigtig meget plads på at forklare, hvor skøn en by Wien er. Men før I bliver trætte af mine rosende ord vil jeg i stedet nøjes med lynhurtigt at opfordre alle til at booke plads på det første og bedste fly mod Wien – du vil ikke fortryde det! Og når du så kommer til Wien, så vil du forstå hvorfor.

Collage1DSC_0326Collage2

På adressen Währinger Straße 6-8, 1090 Wien, ligger Café Français. Café Français er den hyggeligste, fineste café, hvor vi endte med at spise morgenmad to gange. Vi ville faktisk have været der hele tre gange, men vi kom desværre forgæves en søndag, hvor der var lukket.

Caféen er utrolig smukt indrettet, med flotte pastelfarver, rå træborde og fine blomster på bordene. Der er 13 (!) forskellige morgenmadstallerkener at vælge imellem, lige fra det enkle med kaffe, friskbagt croissant og vand, til det overdådige med frisk frugt, baguette, laks, champagne og meget mere. Vi bestilte noget midt i mellem, og fik masser af frisk frugt, omeletter, cappuccinoer, french toast, yoghurt og selvfølgelig friskpresset appelsinjuice.

Caféens priser er aldeles fair og betjeningen var meget venlig! Vi lagde omkring 6 € pr person for en morgenmadstallerken. Kaffe bestilte vi derudover.
Næste gang jeg kommer til Wien vil jeg bo på et hotel klods op ad Café Français, så jeg kan spise min morgenmad der hver dag.

DSC_0260Collage3DSC_0268DSC_0278DSC_0283

Et must-see i Wien, hvis man er lige så kageglad som jeg, er Pure Living Bakery, som man finder på adressen Altgasse 12, 1130 Wien.

Vi havde egentlig glemt at vi skulle forbi, men på feriens sidste dag kom vi lige pludselig i tanke om vores to-do-liste, og så marcherede vi af sted mod det lille bageri. Jeg er SÅ glad for, at vi nåede at besøge stedet! Egentlig ville jeg ønske, at vi havde besøgt Pure Living Bakery på feriens første dag, så vi kunne have nået at komme forbi igen flere gange de efterfølgende dage…

Når man træder ind i bageriet er det som at træde ind i en helt anden verden. Vi var fuldstændig målløse af en fine indretning indenfor. Vi kom dog forbi på en dag hvor termometeret viste 30 grader, så vi var selvfølgelig nødt til at sidde udenfor.
Jeg bestilte en æblecrumble og min veninde bestilte en bærcrumble. Begge med en god klat flødeskum, eller Schlagobers – selvfølgelig. Begge tærter var fantastiske, men bærtærten tog uden tvivl sejren. Ved siden af fik vi en iskaffe og en ordenlig bombe af en Banana Caramelcrunch Shake med vanilje, banan, karamel, flødeskum, karamelsauce og Twix.

Pure Living Bakery serverer i øvrigt også bagels og sandwiches, så man kan sagtens tage sin frokost dér, hvis man ikke er i sit kage-hungrende hjørne!

Collage5DSC_0365Collage6Jeg har tidligere beskrevet, hvordan jeg på min rejse blev knusforelsket i den wienerske konditori-kultur. Hvor man i København mødes til en snak over en cappuccino på en kaffebar, så mødes man i Wien over en lille, men overdådig, konditorkage på et konditori. Jeg elsker det! Hvor ville jeg dog ønske, at jeg kunne finde et klasse-konditori på hvert et københavnsk gadehjørne. Men på den anden side ville det nok være lidt farligt for mit sukkerindtag, hvis alle mine kaffedates pludselig blev skiftet ud til kagedates. Det må indtil videre blive ved tanken!

Hvis man i Wien skal besøge et konditori (og det skal man!), så skal man ikke vælge et hvilket som helst konditori, men det verdenskendte Hofzuckerbäckerei Demel, der har sine stolte historiske traditioner helt tilbage fra 1787. Demel ligger på Kohlmarkt 14, 1010 Wien.
De forklædeklædte tjenerinder, der fået sit eget tilnavn Demelinerinnen, holder traditionerne i hævd, både hvad angår den sort/hvide uniform, men også når det kommer til betjeningen af kunderne. Her bliver alle – turister som wienerske stamkunder – tiltalt på tysk med et “Haben schon gewählt?“. Er det ikke herligt!?

Vi havde på forhånd fået anbefalet at købe en meget berømt lille kage: Schokolade Bombe. Den så meget intens ud, så ved siden af købte vi en let og yndig Passionsfrucht Torte. Det var den perfekte kombi, for selvom chokoladebomben var overraskende let og elegant, var det nu alligevel meget passende med en syrlig og frisk dessert som sidevogn.
Passionsfrugtstærten har jeg senere genskabt med stor succes – opskriften finder du her.

Konditoriet huser i øvrigt også en fin lille chokoladeshop, hvor man kan købe østrigske chokoladespecialiteter og tusindvis andre lækkerier.

Collage 4En sidste ting man bestemt ikke må glemme, når man er i Wien, er boblerne. For pokker da, de wienske bobler er gode, friske og ikke mindst billige. Udnyt lige chancen til at få et glas bobler til din morgenmad, frokost og aftensmad – hver dag!

copenhagencakes

Jeg hedder Cecilia, er 29 år, madelsker, bosiddende i København og Kandidat i Islamiske Studier. Arbejder med PR og marketing, og derudover får jeg også tid til kreere madopskrifter for diverse medier, magasiner og virksomheder, hvor jeg rigtig får lov til at gå i dybden med mit kagenørderi.

VISSKJUL Kommentarer (7)

Læg en kommentar

Din email-adresse vil ikke blive publiceret.

 1. Min kæreste har lige overrasket mig men en weekend-tur og jeg må selv bestemme hvortil wiihuu. Efter at have læst dit fine indlæg, er jeg jo SÅ hooked på Wien og ville lige høre om hotellet i boede på er anbefalelsesværdigt?

  1. Hej Julie,
   Hvor har du bare en sød kæreste! Du vil ikke fortryde at tage til Wien, der er simpelthen så skønt!
   Vi boede på et hotel der hed Hotel Mercure Wien City. Det var rigtig fint til prisen, og i gå-afstand til centrum. Men en anden gang vil jeg give lidt mere og bo på et flottere hotel – hoteller i Wien er generelt meget billige sammenlignet med hotelpriser i andre europæiske storbyer, så man kan bo på et rigtig flot hotel for relativt få penge. Prøv evt. at undersøge hoteller i nærheden af Sigmund Freud Park, det er et rigtig fint område, og det er også dér at den fine morgenmadscafé Café Francais ligger. Jeg vil anbefale jer at spise middag på Restaurant Limes (http://www.google.dk/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&cad=rja&ved=0CDMQFjAA&url=http%3A%2F%2Fwww.restaurant-limes.at%2F&ei=Ql_FUrWACqb24QSkxoHYBw&usg=AFQjCNERd971FnO7ZbRjoXEpERvW5HKOpg&sig2=wWAnFD7HCZOMBaiD0H4seg&bvm=bv.58187178,d.bGE ), der var vi en aften og var nødt til at booke bord igen til et par dage efter – det var bare så lækkert!
   Rigtig rigtig godt rejse <3

   1. Fantastisk. Tusind tak for dit hurtige svar. Vi vel helt klart tjekke restauranten ud og Cafe Francais ser jo for skøn ud, så det ville da være genialt og bo i nærheden.
    Jeg er selv lidt forelsket i 25 hours hotel spectacle https://www.25hours-hotels.com/wien/ , men hvis jeres havde været godt var det jo også værd at tjekke ud.
    Glæder mig allerede til kage, kage og mere kage 😉

    Rigtig godt nytår

Jeg hedder Cecilia, er 29 år, madelsker, bosiddende i København og Kandidat i Islamiske Studier. Arbejder med PR og marketing, og derudover får jeg også tid til kreere madopskrifter for diverse medier, magasiner og virksomheder, hvor jeg rigtig får lov til at gå i dybden med mit kagenørderi.