Copenhagen Cakes

Cakes and kitchen creations from a home in Copenhagen

Chokoladefondant med After Eight

Copenhagen-cakes-Copenhagencakes-chokoladefondant-med-after-eight-4
Copenhagen-cakes-Copenhagencakes-chokoladefondant-med-after-eight-3

Jeg har længe været på jagt efter den perfekte og bedste chokoladefondant-opskrift. Nøj, hvor har jeg bare afprøvet mange forskellige opskrifter, med virkelig varierende resultater til følge.

Nu har jeg eksperimenteret længe nok, og har fundet en grundopskrift som jeg er ovenud tilfreds med. Dejen skal piskes rigtig luftig, hvilket giver kagen en fantastisk let konsistens, næsten som en mousse, inden den skal bages. For at give fondanterne et ekstra pift har jeg valgt at tilsætte hakket After Eight i fondantens kerne. Sikke en fryd det er, når man med sin gaffel “skærer” første bid af kagen, og man bliver mødt af flydende chokolade-lava med den skønneste smag af mint!

Copenhagen-cakes-Copenhagencakes-chokoladefondant-med-after-eight-2 Copenhagen-cakes-Copenhagencakes-chokoladefondant-med-after-eight-1

Hvis du vil have flere idéer til mega-lækre opskrifter med et twist af After Eight, så har jeg før lavet disse smækre Kæmpe Eskimo-is med After Eight.

Ingredienser
100 g smør
125 g mørk chokolade
4 past. æggeblommer
4 past. æggehvider
40 g sukker
20 g hvedemel
10 stk After Eight

Pynt: Evt. flormelis og frysetørrede hindbær.

 • Start med at lægge After Eight i fryseren i god tid. Det gør dem nemmere at hakke senere.
 • Forvarm ovnen på 220° C.
 • Smelt smør og hakket chokolade over et vandbad ved svag varme. Stil derefter den smeltede masse til hurtig afkøling i køleskabet.
 • Pisk æggeblommer og sukker luftigt og skummende. Rør mel og dernæst afkølet chokoladesmør i æggemassen.
 • Pisk æggehviderne stive og vend dem forsigtigt i dejen.
 • Del dejen i to portioner. I den ene portion blander du de frosne og finthakkede After Eight-stykker i.
 • Start med at fordele den del af dejen, der IKKE har After Eight i, i 6 smurte portionsforme. Fyld After Eight-dejen i en sprøjtepose, og sprøjt den ned i centrum af den anden dej, således at After Eight-dejen er i midten, med den anden dej rundt om.
 • Bag dem ca. 7 minutter ved 220° C. Det er vigtigt at de ikke bliver bagt for længe – så vil kagens kerne komme til at blive færdigbagt og dermed ikke være flydende.
 • Vend forsigtigt de bagte chokoladekager ud på en tallerken. Pynt evt med sigtet flormelis og frysetørrede hindbær.

Velbekomme!

Indlægget er sponsoreret af After Eight.

copenhagencakes

Jeg hedder Cecilia, er 29 år, madelsker, bosiddende i København og Kandidat i Islamiske Studier. Arbejder med PR og marketing, og derudover får jeg også tid til kreere madopskrifter for diverse medier, magasiner og virksomheder, hvor jeg rigtig får lov til at gå i dybden med mit kagenørderi.

VISSKJUL Kommentarer (24)

Læg en kommentar

Din email-adresse vil ikke blive publiceret.

 1. Hej! skønne opskrifter – er altid en succes! jeg har et spørgsmål omkring æggehvider og æggeblommer. I din anden fondant opskrift, den med hindbærcoulis, der pisker du ikke æggeblommer og æggehvider – men det gør du i denne – hvad er forskellen og hvilken giver de bedste fondant’er?

 2. De ser rigtige lækre ud, og jeg vil meget gerne prøve at bage dem 🙂
  Jeg har bare kun små porcelæns ramekiner, kan man bruge det eller er de mon for svære at få ud så?

  1. Hej Camilla,
   Jeg tror sagtens du kan bage dem i porcelænsramekiner, men da det er en meget skrøbelig lille kage vil jeg tro det bliver rigtig vanskeligt at få dem ud igen. Men de kan jo evt. serveres i ramekinerne 🙂
   De bedste hilsner herfra

 3. Måske er det bare mig der ikke har forstået det, men der står at dejen skal deles op i to portioner, og den ene skal de hakkede stykker After Eight i. Hvad skal man gøre med den anden halvdel af dejen?? Vil gerne lave det til gæster her i weekenden, så er der nogen der har et svar til mig

 4. Kan man lave dem i silikone-muffinforme, hvis man ikke har andet, eller er de for små? 🙂
  (Der er de vel til gengæld nemme at få ud)

  1. Det er jeg helt sikker på at man godt kan! Så skal du bare være obs på bagetiden, for silikone opvarmes på en anden måde end de metalforme jeg har brugt. Og vær forsigtig når du tager fondanterne ud af formene så de ikke går i stykker! 😉

 5. Jeg er laktoseintolerant, men vil rigtig gerne forsøge mig med dem alligevel. Kan de laves på Becel? I såfald… Skal der så en mindre mængde til?

  1. Hej Maja,
   Det er et rigtig godt spørgsmål! Jeg har desværre ikke prøvet at lave dem med Becel, så jeg ved det ikke. Jeg kan kun anbefale dig at give det et forsøg. Lad mig endelig vide, hvordan det er gået 🙂

  1. Tusind tak, Ritu 🙂
   Jeg tror nu godt man kan vente med at severe dem – meeeen, de er nu bedst når de kommer lige fra ovnen og stadig er varme! Dejen kan sagtens bikses sammen i god tid, og så skal de blot sættes i ovnen de dér 7-8 minutter før de skal serveres.

   1. Hej. Jeg vil gerne prøve at lave den her lækre opskrift. Dog er linket lidt gammelt, så det linker til noget andet. Hvad var målene (ca.) på de mousseringe, som du brugte? 🙂

    1. Hej Sibel
     Et rigtig godt spørgsmål! Jeg husker desværre ikke formenes præcise mål, men 8 cm er nok et meget godt bud 🙂
     De bedste hilsner
     Cecilia

 6. Uhmm hvor ser de bare fantastiske ud, sådan en kunne jeg godt spise 🙂 Jeg har dog selv virkelig lækre græskarcupcakes i køkkenet og det er bestemt heller ikke sådan at kimse af 🙂

Jeg hedder Cecilia, er 29 år, madelsker, bosiddende i København og Kandidat i Islamiske Studier. Arbejder med PR og marketing, og derudover får jeg også tid til kreere madopskrifter for diverse medier, magasiner og virksomheder, hvor jeg rigtig får lov til at gå i dybden med mit kagenørderi.