Copenhagen Cakes

Cakes and kitchen creations from a home in Copenhagen

Panna cotta med bærcoulis

DSC_1036DSC_1054I går var min bedre halvdel og jeg inviteret til middag hos et yndigt vennepar, så jeg tilbød (selvfølgelig) at stå for desserten.
Jeg havde været på arbejde hele dagen, så jeg havde kun lige et øjeblik til at bikse en dessert sammen da jeg kom hjem inden vi skulle ud af døren igen. Derfor fik jeg en idé om at lave disse lækre, smækre panna cotta’er. Det tager vitterligt ikke mere end 10 minutter at bikse sammen, og hvis de blot kan få ro til at stå et par timer i køleskabet inden servering, skal de nok sætte sig helt perfekt.

For at give et modspil til den søde panna cotta toppede jeg den med et lille lag syrlig bærcoulis. Jeg havde en pakke frosne skovbær som passede perfekt til. Man kan sagtens benytte lige den slags bær man nu har liggende, og jeg forestiller mig endda at en coulis på f.eks kiwi eller passionsfrugt også ville smage umådelig godt til. Kun fantasien (og køleskabets indhold) sætter grænser!

DSC_1048DSC_1046

Ingredienser (ca. 5 personer, afhængig af portionsstørrelse)
3 blade husblas
6 dl piskefløde
80 g sukker1 vaniljestang

Bærcoulis
2 blade husblas (kan udelades hvis du vil have en mere flydende coulis)
250 g bær, jeg har brugt en frossen skovbærblanding
3 spsk sukker
2 spsk citronsaft
Pynt: Evt mynteblade, friske bær, bladguld og lign.

 • Panna cotta
 • Fyld en skål med koldt vand og læg de tre blade husblas deri.
 • I en gryde blandes fløde med sukker, vaniljekorn og den flækkede vaniljestang.
 • Varm op under omrøring og lad det koge et par minutter mens der røres. Tag derefter gryden af varmen, klem vandet fra husblassen og smelt husblassen i den varme flødeblanding.
 • Lad flødeblandingen køle af og fordel den derefter i 4-6 glas (alt efter glassenes størrelse og ønsket portionsstørrelse).
 • Stil glassene i køleskabet i minumim 3 timer hvorimens panna cotta’en stivner.
 • Bærcoulis
 • Fyld en skål med koldt vand og læg de to blade husblas deri.
 • I en gryde blandes bær, sukker og citronsaft.
 • Varm op under omrøring og lad det koge i fem minutter mens der røres. Tag gryden af varmen og tilsæt husblas. Rør indtil husblas er opløst. Giv evt. bærblandingen en hurtig tur med en stavblender.
 • Pres bærblandingen gennem en fintmasket si, så kernerne sies fra.
 • Lad bærblandingen afkøle og hæld derefter en lille smule ovenpå den stivnede panna cotta. Lad dog ikke bærblandingen afkøle alt for længe, for så stivner den inden du når at hælde den over panna cotta’en.
 • Stil panna cotta’erne på køl igen indtil servering.
 • Pynt evt. med frisk mynte, friske bær eller bladguld.

Velbekomme!

copenhagencakes

Jeg hedder Cecilia, er 29 år, madelsker, bosiddende i København og Kandidat i Islamiske Studier. Arbejder med PR og marketing, og derudover får jeg også tid til kreere madopskrifter for diverse medier, magasiner og virksomheder, hvor jeg rigtig får lov til at gå i dybden med mit kagenørderi.

VISSKJUL Kommentarer (6)

Læg en kommentar

Din email-adresse vil ikke blive publiceret.

 1. Jeg har lige givet mig i kast med denne panna cotta, og glæder mig virkelig til at smage den!
  Jeg har dog et spørgsmål. Jeg kan se allerede nu, inden jeg har hældt den på glas, at vanilje kornene synker til bunden… det er lidt ærgerligt og tænker ikke at det er meningen… Er det fordi jeg ikke har kogt fløden længe nok, eller er der et anden problem, håber du kan hjælpe!
  Knus fra mig 🙂

 2. Jeg glæder mig til at give mig i kast med at lave coulis! 🙂
  Jeg spørger lige om noget ret panna cotta urelateret – hvilken tyl bruger du som regel til din frosting, når du laver cupcakes? Jeg tror ikke, at min er stor nok, da frostingen ikke sætter sig ligeså “højt” som på din! 🙂 Håber det gav mening!
  Jeg er vild med din blog!
  (jeg lavede bryllupskagen til min søsters bryllup, og den var en kæmpe succes!)

  1. Har længe kigget på denne opskrift, og er ved at tage mig sammen til at lave den! Jeg har dog et spørgsmål til husblasten; hvornår skal man putte det i til bærcoulisen? Synes ikke det står i opskriften, men måske er det bare mig, der ikke kan finde ud af at læse 🙂
   Rigtig god blog med uendeligt mange lækkerier!!

   1. Hej Sigrid
    Godt du har et skarpt øje! Jeg har nu opdateret opskriften så husblassen står det rette sted 😉
    God fornøjelse med panna cotta’en.
    De bedste hilsner herfra <3

 3. Hvor ser det lækkert ud! Jeg har gået længe og tænkt at jeg ville lave panna cotta men af en eller anden årsag har jeg aldrig fået det gjort – det må der snarest laves om på 🙂

Jeg hedder Cecilia, er 29 år, madelsker, bosiddende i København og Kandidat i Islamiske Studier. Arbejder med PR og marketing, og derudover får jeg også tid til kreere madopskrifter for diverse medier, magasiner og virksomheder, hvor jeg rigtig får lov til at gå i dybden med mit kagenørderi.