Copenhagen Cakes

Cakes and kitchen creations from a home in Copenhagen

Passionskage med hvid chokolademousse

Copenhagencakes-Copenhagen-cakes-passion-for-passionskage-1 Copenhagencakes-Copenhagen-cakes-passion-for-passionskage-2

Et af mine bedste sommerminder fra denne sommer er fra besøget hos ét af Wiens bedste konditorier, det historiske Hofzuckerbäckerei Demel. Jeg havde for et par uger siden glæden af at nyde fem vidunderlige dage i Wien med en skøn veninde. Jeg har aldrig været i Wien før, men jeg blev simpelthen så fascineret af byen, at jeg er sikker på at jeg snart skal tilbage dertil.

I Wien har man en fantastisk konditori-kultur, hvilket afspejler sig i det enorme antal af konditorier, der nærmest ligger side om side i byens gader. Ud over turister med knipsende kameraer frekventeres konditorierne af det finere wienske borgerskab, kvinder i høje hæle og designersuits og velklædte mænd i jakkesæt og med attachémapper, der mødes over en kop kaffe og et skønt stykke kage.
Tænk engang hvis vi havde samme konditori-kultur i Danmark. Wow, det ville jeg elske! Jeg er vildt fascineret af den helt særlige atmosfære og stemning, der var at finde i de fine konditorier, hvor den historiske side af kulturen var så velbevaret og fin – selv serveringskvinderne var iklædt elegante gammeldags sorte uniformer med hvidt forklæde og hvid hovedbeklædning.

Inden afgang var jeg blevet tippet om, at det var et must at besøge konditoriet Demel, der ligger i Wiens centrum. For at gøre en lang historie kort, så er dette konditori intet mindre end fantastisk. Jeg vil anbefale enhver, der skal til Wien, at besøge dette konditori. Det er SÅ fint, og kagerne var eventyrlige! Én af kagerne vi smagte var en vidunderlig passionsfrucht torte, som jeg simpelthen har tænkt på lige siden. Kagen består af hjemmelavet lagkagebund, passionsfrugtmousse, lagkagebund, hvid chokolademousse og et lag passionsgelé på toppen. En vidunderlig kombination af det friske og let syrlige fra passionsfrugten, og det meget søde fra hvid chokolade.
Forleden var jeg så heldig at få fingrene i et ordentligt læs passionsfrugter, og jeg var ikke ét sekund i tvivl om, at jeg ville forsøge at genskabe mit søde minde fra Wien.

Copenhagencakes-Copenhagen-cakes-passion-for-passionskage-3 Copenhagencakes-Copenhagen-cakes-passion-for-passionskage-4

Som det som regel er med vidunderlig og velsmagende mad, så er der ingen vej uden om, at det tager tid. Lang tid. Denne kage er ingen undtagelse. Den skal kræses om, og der skal afsættes meget tid og koncentration undervejs. Men jeg lover, at det er det hele værd. Uden overdrivelse tør jeg driste mig til at sige, at det er den bedste og smukkeste kage jeg har kreeret. Og at det kommer fra en person, der bager meget ofte (alt for ofte), siger ikke så lidt.

Som altid med så store bageprojekter anbefaler jeg, at man læser hele opskriften grundigt igennem inden man går i gang.

Copenhagencakes-Copenhagen-cakes-passion-for-passionskage-5

Inspiration til kagen kommer fra thepassionatecook.

Ingredienser (til ca. 10 personer i en springform med ø21cm)
Lagkagebunde
4 æg
100 g sukker
2 spsk citronsaft
Vaniljekorn fra 1 vaniljestang
En knivspids salt
115 g hvedemel
1½ tsk bagepulver (med top)
40 g smør, smeltet

Passionsfrugtmousse
120 g frugtkød fra passionsfrugter (svarer til ca. 400 g hele passionsfrugter, men det kommer meget an på frugternes størrelse og mængden af frugtkød i hver frugt)
2½ blade husblas
20 g flormelis
10 ml vodka
1 æggehvide
30 g sukker
1¼ dl piskefløde

Hvid chokolademousse
1½ blade husblas
200 g hvid chokolade, smeltet
1 æg
1 æggeblomme
2½ dl piskefløde

Passionsgelé
120 g frugtkød fra passionsfrugter
2 blade husblas
3 spsk sukker

Pynt
Vær fantasifuld og kreativ. Jeg har brugt:
Friske jordbær
Bladguld
Usaltede pistaciekerner
Kerner fra de brugte passionsfrugter

 • Lagkagebunde
 • Forvarm ovnen på 170 °C.
 • Pisk æg med sukker, citronsaft og vaniljekorn.
 • Sigt salt, mel og bagepulver i æggeblandingen. Tilsæt til sidst det smeltede smør og pisk grundigt.
 • Beklæd bunden af en springform med et ark bagepapir og spænd formens sider rundt om bunden, således at arket holdes fast, og hæld dejen i formen.
  Du kan også vælge et smøre springformen, men jeg synes selv det er meget nemmere blot at beklæde med bagepapir. Jeg smører ikke formens sider, da dette får kagen til at give slip på siderne under bagningen, og så vil kagen “skrumpe ind” under bagningen i stedet for at fylde formen ud.
 • Bag kagen i ovnen i 15-20 minutter, eller indtil man kan stikke en pind i kagen uden at der hænger dej ved, når man tager den op.
 • Lad kagen afkøle.
 • Hvis kagen buler på toppen kan du skære toppen fladt af, så kagen er helt pæn og lige. Derefter skæres den over på langs til to lige tykke lagkagebunde (prøv lige at se mit nye legetøj til at skære snorlige lagkagebunde med).

20130804-123031.jpg

 • Passionspuré til mousse og gelé
 • Skær passionsfrugterne i halve og scoop frugtkødet ud i en tykbundet gryde.
 • Opvarm frugtkødet langsomt ved svag varme. Lad det simre i 2-3 minutter. Dette gør det nemmere at adskille kerner fra frugtkød.
 • Pres frugtkødet igennem en finmasket si, så kun kernerne er tilbage i sien (stil gryden til side, den skal bruges igen senere). Kernerne kan gemmes til at pynte kagen med til sidst. Derudover skulle kernerne være meget sunde og rige på magnesium og antioxidanter, så jeg anbefaler at de gemmes og bruges på f.eks. morgenmüsli og lignende.
 • Passionsfrugtmousse
 • Udblød husblassen i koldt vand.
 • I mellemtiden opvarmes 120 g af passionspuréen i gryden.
 • Klem vandet fra den udblødte husblas og opløs det i den varme passionspuré.
 • Tilsæt flormelis og vodka under omrøring. Lad massen afkøle en smule – pas på ikke at lade den afkøle for meget, det vil få husblassen til at stivne.
 • I en skål pisken fløden stiv. Vend den piskede fløde i passionsmassen.
 • Pisk æggehviden i en skål indtil den begynder at tyknes, tilsæt derefter sukkeret og pisk videre indtil det bliver en stiv og blank marengsmasse.
 • Vend marengsmassen i frugtmassen.
 • Læg én lagkagebund i springformen, hæld al passionsfrugtmoussen ovenpå og læg til sidst den anden lagkagebund ovenpå.
  Tip: Jeg synes det er pænt, hvis lagkagebund nr. 2 er lidt mindre end den første lagkagebund, og dermed ikke går helt ud til kagens sider. Læg f.eks. en lille tallerken ovenpå lagkagebunden, og skær rundt langs tallerkenens sider, så bunden bliver fint rund, og ca. 2 cm i diameter mindre end den nederste bund.
 • Stil springformen i køleskabet og lad passionsfrugtmoussen stivne.
 • Hvid chokolademousse
 • Udblød husblassen i koldt vand i 15 minutter.
 • Smelt chokoladen over et vandbad, og lad det derefter afkøle en smule
 • Pisk æg og æggeblomme i en skål over et vandbad indtil æggemassen bliver tyk og glat. Pas på at det ikke bliver for varmt, så du får røræg!
 • Klem vandet fra den udblødte husblas og opløs det i æggeblandingen under omrøring.
 • Hæld den smeltede chokolade i æggeblandingen under omrøring.
 • Pisk fløden stiv. Vend den piskede fløde i chokolade/æggeblandingen indtil massen er fin og ensartet.
 • Hæld chokolademoussen over kagen i springformen og stil det tilbage i køleskabet hvor moussen skal stivne minimum over to timer.
 • Passionsgelé
 • Udblød husblassen i koldt vand.
 • Opvarm den resterende passionspuré i en gryde.
 • Klem vandet fra den udblødte husblas og opløs det i den varme passionspuré under omrøring.
 • Tilsæt sukker og lad det opløses fuldstændigt under omrøring. Tag det derefter af varmen, og lad det afkøle. Afkølingen går hurtigere, hvis du hælder massen over i en skål, så det ikke står i den varme gryde. Pas på at massen ikke bliver FOR afkølet, det vil få geléen til at stivne.
 • Når geléen er forholdsvist afkølet hældes det meget forsigtigt over kagen.
 • Stil kagen tilbage i køleskabet og lad geléen stivne i minimum en time.

Pynt kagen inden servering.
Velbekomme!

copenhagencakes

Jeg hedder Cecilia, er 29 år, madelsker, bosiddende i København og Kandidat i Islamiske Studier. Arbejder med PR og marketing, og derudover får jeg også tid til kreere madopskrifter for diverse medier, magasiner og virksomheder, hvor jeg rigtig får lov til at gå i dybden med mit kagenørderi.

VISSKJUL Kommentarer (87)

Læg en kommentar

Din email-adresse vil ikke blive publiceret.

  1. Hej Tórun
   Tusind tak for din søde kommentar. Hvor er det bare dejligt at høre! Det er klart også en af mine yndlingskager! Den er jo lidt tidskrævende at lave, men til gengæld SÅ lækker at spise 🙂
   De bedste hilsner herfra

 1. Hej
  Jeg vil lave denne kage til et barnedåb og betrække den med marcipan men er i tidsnød op til den store dag. Derfor har jeg lavet en prøve og frosset hele kagen og den blev helt perfekt – så nu er det omsat komme igang . Tak

  1. Hej Eva
   Hvor er det bare godt at høre! Det er virkelig en af mine yndlingskager, den er bare SÅ god! Held og lykke med bageprojektet 🙂

 2. Hej
  Jeg lavede kagen for et par dage siden, og nu er der ikke mere tilbage. Så det ser ud som om min familie kan lide kage, ligeså meget som jeg.
  Et lille spørgsmål fra mig er: tror du man kan skifte passionsfrugtpuré/ frugtkød ud med hindbærpuré?
  Skal nemlig lave to kager til min fødselsdag, og ville lige hører om man kan det, eller jeg skal finde en anden opskrift på hindbærmousse.

  Hilsen Julie

  1. Hej Julie
   Hvor er det bare dejligt at høre!
   Og ja – du kan sagtens skifte passionsfrugt ud med andre frugter eller bær. Jeg har selv nogle opskrifter herinde på nogenlunde samme kager med hindbær, jordbær osv. Det er bare om at eksperimentere 🙂
   God fornøjelse med bagningen

 3. Hej! en helt igennem fantastisk blog du har! SÅ imponeret!!
  Jeg har et spørgsmål da jeg skal lave 4 kager til en konfirmation.. tænker at lave 2 cheesekager og 2 moussekager, mit problem er bare lidt, hvordan gør jeg med tid, svært med 4 på en dag.. så tænker har du erfaring med nogle kager der kan laves og fryses, og så kan jeg bruge dagene optil på de 2 cheesecake?
  ville være en kæmpe hjælp er nemlig lidt meget nervøs!
  rigtig go weekend,
  hilsen Alberte 🙂

  1. Hej Alberte
   Tusind tak for din søde kommentar!
   Sikke et fantastisk projekt du er på vej til at kaste dig ud i! Jeg tror sagtens du kan nå at lave alle fire på én dag, men hvis du vurderer at det er bedst at fordele det over flere dage, så vil jeg foreslå at du laver moussekagerne først og fryser dem ned. Cheesecake kan egentlig også laves i god tid, men man vil selvfølgelig gerne have at kiksebunden holdes sprød, og i den forstand er det nok bedst at man bager dem til sidst.
   Rigtig god fornøjelse med det hele!
   De bedste hilsner
   Cecilia

 4. Hej 🙂
  Jeg har i dag forsøgt mig med denne kage og jeg startede med at bage bunden uden at smøre den så den ikke krøb. Det gjorde den godt nok heller ikke men da jeg havde delt bunden var det som om de havde trukket sig sammen. Det resulterede i at de mousserne blev meget ujævne og geléen røg ned langs siden og gjorde bunden helt våd. Det blev egentlig bare en rigtig grim kage. Har du nogen tips til hvordan jeg får de flotte skarpe kanter næste gang?
  Venlig hilsen Anna.

  1. Hej Anna
   Hvor lyder det bare ærgerligt med kagen.
   Jeg forstår desværre ikke helt hvad det er, du prøver at beskrive 😉 Men jeg kan ikke sige så meget andet end at det bare er op på hesten igen, det skal nok blive rigtig flot 🙂
   De bedste hilsner herfra

 5. Tusind tak for en rigtig lækker opskrift!
  Lavede kagen i 4 etager til et bryllup. Erstattede noget af frugtsaften med en juice med mango/passionsfrugt så det var lidt nemmere. Flere sagde at det var 1. gang de havde fået en så god kage til et bryllup. Kan varmt anbefales! Tak!

  1. Hej Miriam
   Ej hvor lyder det bare fantastisk! Det er jeg så glad for at høre. Det lyder også som det vildeste projekt, hvor er det bare flot at det gik så godt! Hvis du har billeder af kagen må du meget gerne dele dem på min Facebook-side 🙂

 6. Hej 🙂

  Jeg står og skal bage kage til min mors fødselsdag, og kunne virkelig godt tænke mig at lave denne kage. Det eneste problem er at der er et familiemedlem der er gravid, og jeg ville derfor høre, om det er muligt at lave kagen uden vodka?

  1. Hej Laura
   Hvor lyder det bare dejligt at du vil bage denne kage til din mors fødselsdag. Jeg er sikker på at du sagtens kan bage denne kage som den er, “på trods af” at der er en gravid der skal spise kagen. Der er kun 10 ml vodka i, og det er virkelig lidt fordelt ud i hele kagen. Alternativt kan du måske undlade det eller erstatte det med vand (det er dog ikke noget jeg har erfaring med så ved ikke hvordan det bliver).
   Venligst
   Cecilia

 7. Hej
  Jeg har tænkt mig at bage din flotte passionsfrugt kage, men er lidt bange for jeg får svært ved at skaffe så mange passionsfrugter, hvis jeg nu ender med ikke at kunne skaffe nok, kan man så bage den af hindbær i stedet for?

  Mvh Maria

  1. Hej Maria
   Du kan lave den med lige den slags frugt/bær du har lyst til (tror jeg). Se evt mine andre opskrifter på moussekage her på bloggen, jeg mener jeg har nogle andre opskrifter liggende med andre bær.
   Du kan også købe passionsfrugtpuré, det er nemmere at håndtere end hele passionsfrugter.
   De bedste hilsner
   Cecilia

   1. Hej. Jeg ville lige høre om hvor mange passionsfrugter man ca skal bruge. Ved godt du skriver hvor mange gram men hvor mange frugter er det ca?
    Hilsen Karina

    1. Hej Karina

     Det er et godt spørgsmål 😉 Jeg har desværre aldrig fået vejet, hvor meget passionsfrugtkød der er i en passionsfrugt, så der må jeg være der et svar skyldig 😉

     De bedste hilsner og rigtig godt nytår!

 8. Hej 🙂
  Jeg er næsten lige begyndt at følge din blog, men har bladret lidt igennem dine opskrifter (har blandt andet prøvet amo muffins med saltkaramel, de blev vildt lækre <3 )
  Og så faldt jeg over denne skønhed, tænkte på hvordan ved man om passionsgeléen er kølet tilpas nok (og ikke for meget..) og hvordan flytter sådan et mesterværk over på et kagefad efterfølgende? 🙂

  1. Hej Louise
   Rigtig godt spørgsmål du stiller. Det er noget man må tage på fornemmeren. Når geléen er varm smelter den det, den bliver hældt ud over. Derfor skal den være kølet af, men ikke køleskabskold, for så er den stivnet. Det er nok meget passende, hvis den sådan er “håndlunken”. Det med at flytte kagen er altid lidt tricky, og kan godt kræve et ekstra sæt hænder der hjælper til med at holde en masse paletter ind under kagen så den kan løftes op.
   De bedste hilsner herfra <3

 9. Hej.
  Super flot kage.
  Kan den laves dagen før?
  Jeg skal til julefrokost og dagen efter holde 20års fødselsdag for min datter. Ikke den bedste kombi så vil være dejligt den kan laves i god tid 🙂
  Super flot hjemmeside du har
  Vh Hanne

  1. Hej Hanne
   Tusind tak skal du have!
   Kagen kan sagtens laves dagen før – den skal bare holdes i køleskabet eller måske endda i fryseren.
   God fornøjelse med bagningen og tillykke til din datter!
   De bedste hilsner herfra

  1. Hej Sarah,

   Tusind tak for din kommentar. Jeg har ikke selv prøvet at fryse kagen, så det har ingen erfaring med. Men mit instinkt siger mig at man godt kan – så giv du det bare et forsøg 🙂 Meld gerne tilbage, hvordan det gik!

   De bedste hilsner herfra

 10. rigtig lækker kage, den smager så godt!
  men kan man lave den med andre frugter? 🙂

  1. Kære Maria,
   Du har helt ret – den er bare så lækker den kage!
   Jeg er helt sikker på at du sagtens kan lave den med andre frugter. Jeg synes at en mango- eller ananasversion lyder meget fristende! Meld gerne tilbage hvordan det gik, hvis du beslutter dig for at prøve ad 🙂

 11. Hej,

  Nu har jeg researchet kageskrifter på diverse blogs et utal af gange til diverse kagebagende lejligheder og hvor er jeg dog faldet over dette vidunder et utal af gange. Så nu skal det være!

  Dog vil jeg lige høre dig, om du tror, at det ville kun fungere med en digestive/cheesecake bund i stedet for lagkagebundene? Og så blot lægge de to mousser ovenpå hinanden i stedet (med masser af tid indimellem, så de hver især kan sætte sig selvfølgelig). Jeg er nemlig ikke så vild med lagkagebunde..

  Din blog er alt for lækker!

  Mange hilsner,
  Andrea

 12. Hej.
  Tusinde tak for en fantastisk side og vidunderlige opskrifter. Har bare lige er lille svar til dem der spørger hvor mange passionsfrugter der skal bruges. Har lige lavet kagen og havde 21 frugter og der var lidt til overs. Glæder mig vildt til at smage den:-)

 13. Hej,
  En rigtig fin side du har med skønne opskrifter og flotte billeder! Tak fordi du vil dele dine opskrifter 🙂

  Jeg har lavet din kage to gange nu og den er bare fantastisk. Er blevet spurgt om jeg ikke vil lave den til et barnedåb til 60 mennesker. Jeg ved ikke rigtig om jeg tør at kaste mig ud i det, men jeg har lige nogle spørgsmål som jeg håber, at du kan svare på:

  Kan kagen laves firkantet i stedet for? Dvs. lagkagebunde vha. en stor bradepande? Har nemlig ikke prøvet det før. I så fald, skal ingredienserne bare ganges med 6 for at portionerne skal passe til ca. 60 mennesker?

  Da kagen er til en dreng, vil jeg gerne overtrække kagen med noget og pynte den, her tænker jeg på fondant. Tror du at det kan lade sig gøre? Jeg vil nemlig gerne have passionsgeléen med, men jeg ved ikke helt hvordan det bliver med påsætning af fondant og om det kommer til at ødelægge geléen.

  Hilsen Maria

  1. Hej Maria,

   Tusind tusind tak for din dejlige kommentar, jeg er så glad for at du har haft succes med denne kage! Det er også en af mine yndlingskager, den er bare super lækker og så skader det jo ikke at den samtidig er flot at se på 😉

   Du kan sagtens lave kagen i firkantet form. Men nu ved jeg selvfølgelig ikke hvor nemt det er at tage denne her kage ud af en stor firkantet form uden den går i stykker. Det kan være du lige skal tænke lidt over det.

   Jeg ved ikke hvor meget den skal ganges med, da jeg ikke kender målene på din form 😉

   Jeg synes det ville være så synd at overtrække kagen med fondant af to årsager:
   1) Fondant smager bare så grimt og er efter min mening ikke pænt at se på.
   2) Syren i kagen vil simpelthen smelte fondanten.

   Rigtig god fornøjelse med det store bageprojekt!

   1. Hej igen,

    Tak for dit svar.
    Jeg har besluttet mig for ikke at lave en firkantet kage. I stedet har jeg fået købt en justerbar springform, så jeg kan lave en stor kage og 2 små kager ved siden af. Det tror jeg er nok til 60 personer 🙂
    Springformen kan maks. justeres til 32 cm i diameter, tror du det er fint at gange det med 0,5 ud fra din opskrift?

    Hilsen Maria

  2. Jeg har lige et spørgsmål til som jeg håber, at du kan svare på 🙂
   Kan man dække hele kagen med passionsgeléen? Altså siderne.

 14. Hej. Ser ud til at være en super lækker kage. Jeg skal lige høre mht moussen – afkøler du ægge/husblasblandingen helt inden der tilsættes pisket fløde? Jeg læser det som om blandingen er varm/ lun? Jeg vil prøve hvid-chokolade-mousse til en regnbuelagkage 🙂

  1. Kære Karin,
   Bare blandingen ikke er så varm, så fløden smelter, så går det nok 😉 Det skal heller ikke afkøles så meget, at husblassen når at stivne. Så find en fin mellemvej 😉

 15. Bliver bundene gode? Jeg forstår ikke at de tørre ingredienser skal sigtes i, for derefter at røre en masse rundt når der kommer smør i? Så er luften jo rørt ud af dejen. Normalt kommer man jo først de våde ingredienser i og derefter de tørre.. Står opskriften forkert, eller skal jeg godt nok gøre sådan? 🙂

  1. Kære Janne,
   Mange tak for din opmærksomme kommentar. Jeg synes de her bunde bliver stjernegode! I denne her opskrift sigter jeg de tørre ingredienser med henblik på at undgå klumper i melet/bagepulveret. Ikke for at få volumen. Derfor er rækkefølgen som det står helt korrekt. Men du kan selvfølgelig bruge lige den rækkefølge som du har lyst til, det ændrer ikke det store 😉
   De bedste hilsner herfra.

 16. Hvor meget hvid chokolademousse bliver der? Jeg skal nemlig lave en to-lags mousselagkage, og der vil jeg kun bruge hvid chokolademousse mellem bundene. Er der nok til det, eller skal jeg lave dobbeltportion? 🙂

  1. Hej Natascha,
   Som du kan se bliver der hvid chokolademousse svarende til 1,5-2 cm’s højde i en springform med ø21 cm.
   Så afhængig af hvor stor din form er skal du nok gange op med to, men det ved du nok bedst selv.
   God fornøjelse med bagningen 🙂

 17. Hej. Jeg vil gerne snart bage din flotte kage! 🙂
  Men jeg er i tvivl, om du bare har hældt mousser og gele ned i en springform uden konditorplast. I Så faldt – hang mousserne så ikke ved siderne i springformen, eller slap de let?
  Hilsen Simone 🙂

 18. Kagen ser vildt lækker ud, eller det synes jeg virkelig alle dine kage gøre, hvor mange passionsfrugter skal man ca. bruge til denne kage ?

  1. Tusind tak for din søde kommentar, Jamila!
   Jeg har desværre ikke talt hvor mange passionsfrugter jeg brugte. Det er nok nemmest at veje sig frem 😉
   De bedste hilsner herfra

 19. Tak for en altid skøn blog, elsker at se dine nye opskrifter 🙂
  Denne passionskage SKAL jeg simpelthen give mig i kast i og har planer om at lave den til en fødselsdag. Men pga tidspres vil jeg høre, om du tror jeg kan lave hele kagen dagen forinden og så fylde gelén på dagen efter? Eller om jeg bare kan forberede noget dagen før?

  På forhånd tak 🙂

  1. Hej Sarah,
   Tusind tak for din søde kommentar!
   Du kan sagtens lave kagen den ene dag, og så hælde gelé på dagen efter. Bare husk at hælde geléen på i god tid, så den når at stivne.
   De bedste hilsner herfra

 20. Hej! Jeg er meget interesseret i dit nye legetøj! Ved du om den kan fås andre steder end Metro? Har den et navn? Fantastiske kager du laver – glæder mig til at se dig i Kagekampen.

  1. Hej Stine,
   Jeg ved desværre ikke hvor man ellers kan købe den – ud over at jeg har set den forskellige steder på eBay og Amazon en gang. Jeg ved desværre ikke hvad den “hedder”, har smidt æsken ud.
   Tusind tak for de søde ord 🙂

 21. Hejsa. Står og vil lave moussen og gelen til en dessert, men tænkte på hvor mange passionsfrugter du i det hele har brugt, sådan ca. ?

  Tak på forhånd
  -Rikke

  1. Kære Rikke.
   Der er jo nødt til at være dig et svar skyldig, jeg kan virkelig ikke huske hvor mange frugter de angivne mængder svarer til. Desværre:-/
   God fornøjelse med bagningen 🙂

 22. Hej
  Sikke sikke lækre kager. Uhmm
  Så på Instagram at du søger kageopsatser. Jeg laver nogle af gamle tallerkner Du kan se dem her. : homemadebyirene.blogspot.com

 23. Når man nu er aller tiders største fan af hvid chokolade OG passionsfrugter, så MÅ man da prøve den her… SNART! 🙂
  Og wow, hvor har jeg ledt efter den udskærer i lang tid og kun fundet den på tyske eller engelske hjemmesider. Pokkers, at der er så langt til København, og at de ikke har den på webshoppen. Jeg må jagte videre!

  1. Fantastisk kage, mmm!! Kan moussen fungere uden vodka?

   Og har du erfaring med vegetar-husblas (sådan noget tang noget)?

   1. Tak for din søde kommentar, Nura 🙂
    Jeg har ikke prøvet at lave moussen uden vodka, så det ved jeg ikke. Men jeg tror sagtens det kan udelades!
    Jeg har ikke erfaring med agar agar – jeg tror det er det du mener. Men jeg har planer om snart at se nærmere på det 😉

  2. Tak for din søde kommentar, Malene 🙂 Og du har fuldstændig ret, det her er enhver “hvid-chokolade-og-passionsfrugts-elskers” drøm 🙂
   Jeg er ellers sikker på at du kan få udskæreren på Amazon og eBay. Jeg kan ikke huske hvad jeg søgte på sidste jeg fandt den, men jeg VED den er der 😉

  1. Hej Louise,
   Hmmm, selv synes jeg jo at den hvide chokolademousse er perfekt til passionsmoussen. Men jeg har også opskrift på hindbærmousse og mousse med mørk chokolade – prøv at se min opskrift på bryllupskage 🙂

   1. Jeg er sikker på at den hvide er perfekt til 😀 Har lige holdt barnedåb, med kage i samme kombi! Så god, og jeg har også tænkt mig at prøve din.
    Men min kollega har spurgt om jeg vil lave en til hendes fødselsdag, uden den hvide chokolade, for det kan hun ikke lide. Var også selv ude i hindbær, men kan ikke helt regne ud om det bliver for surt på surt, for den hvide chokolade er jo sød.

    Men jeg må jo prøve mig frem = MASSERE af kombinationen at prøvesmage 😛

    Tak!

 24. Hvor ser den lækker ud og den lyder til,at den må smage himmelsk:-)
  Din super fine lagkage-udskære-jegkanselvbestemmetykkelsen-dims, hvor har du købt den? Jeg står nemlig og skal til at lave lagkager til min mindstes 10 års fødselsdag, samt alle de andres fødselsdage hvor det selvfølgelig er et krav, at der er lagkage.
  Super god blog forresten, nyder at læse den:-)

  1. Tak for din søde kommentar, Tine. Jeg kan love dig for, at den smager intet mindre end himmelsk 🙂
   Jeg har købt kageudskæreren i Metro i København. Jeg elsker den allerede, er sikker på at den vil blive flittigt brugt 🙂

   1. Hej 🙂
    Jeg bliver simpelthen nødt til at høre dig hvor meget du har givet for den form? Jeg er helt forelsket 🙂

 25. Det ser så lækkert ud! Jeg arbejder selv med en lagkage nærmest magen til bare med hindbærmousse i stedet for passionsfrugten, samt nogle mandel eller hasselnøddebunde (har endnu ikke besluttet mig).

  Må man have lov til at stille det obligatoriske spørgsmål: hvilken størrelse springform har du brugt?

  Mvh Lena

  1. Tak hvor er det sødt af dig at skrive, Lena 🙂
   Det lyder bare super lækkert med den lagkage du er i gang med, jeg er sikker på at den bliver himmelsk!
   Jeg har brugt en springform med en diameter på 21cm, havde glemt at skrive det i opskriften, men nu er den opdateret.
   De bedste hilsner herfra

   1. Mange tak for svar!
    Jeg er nemlig selv i tvivl om, hvor stor en kage, og store mængderne af de forskellige komponenter skal være, men dit indlæg har givet en ide om det. 🙂

 26. En virkelig smuk og elegant kage. Og sikke nogle fantastiske billeder, du tager. Er vild med passionsfrugt, så den kage står hermed på to-do-listen. Super tip at skære den øverste bund lidt mindre. Hvor stor en form har du lavet kagen i?

  1. Hej Jannie,
   Tusind tak for din søde kommentar, jeg blev så glad af at læse den! Er glad for at du har skrevet kagen på to-do-listen, du vil ikke fortryde det!
   Jeg har bagt i en springform med en diameter på 21 cm, har tilføjet det i opskriften nu 😉
   Rigtig god bagning.
   De bedste hilsner herfra

Jeg hedder Cecilia, er 29 år, madelsker, bosiddende i København og Kandidat i Islamiske Studier. Arbejder med PR og marketing, og derudover får jeg også tid til kreere madopskrifter for diverse medier, magasiner og virksomheder, hvor jeg rigtig får lov til at gå i dybden med mit kagenørderi.