Copenhagen Cakes

Cakes and kitchen creations from a home in Copenhagen

Mille feuilles med hindbær og mousse af hvid chokolade og græsk yoghurt

DSC_0918DSC_0917

Hermed bringes endnu et indblik i kagebordet fra min kærestes fødselsdagsgilde i weekenden.

Disse små herligheder kaldes mille feuilles, hvilket på fransk betyder “tusinde blade”. Dette er en henvisning til de mange små lag, der gemmer sig i de tre butterdejsplader, som kagen opbygges af. Traditionelt er mille feuilles mere firkantede og massive kager, men jeg havde en rund udstikker jeg ikke har fået brugt, så jeg fik idéen til at opbygge kagerne i små portionsanretninger på denne måde.

Kagen kan varieres udi det uendelige. Bærrene kan selvfølgelig erstattes af andre bær, f.eks. blåbær eller jordbær. Cremen kan være almindelig vaniljekagecreme, flødeskum, chokolademousse eller noget helt fjerde.
Da der var så mange kager på kagebordet til fødselsdagen havde jeg lyst til, at det ikke skulle blive for sødt og for tungt. Derfor brugte jeg syrlige hindbær og lavede en mousse på hvid chokolade og græsk yoghurt. Den hvide chokolade er meget sød i sig selv, derfor tilfører den græske yoghurt lige tilpas syrlighed og luftighed til moussen. Derudover bruge jeg en frisk honning med havtorn, fra den danske honningproducent HELT Honning.

Jeg sprang altså over hvor gærdet var lavest, og købte færdiglavet butterdej. Ja, shame on me, men jeg havde fire forskellige dessertanretninger jeg skulle lave til 15 personer, og jeg bagte nonstop i to dage – så jeg gav mig selv lov til at snyde lidt 😉

DSC_0931DSC_0929Denne opskrift er lavet til 15 personer, men antallet varier selvfølgelig efter, hvor store butterdejsplader man udstikker.

Ingredienser
Hvid chokolademousse med græsk yoghurt
100 g hvid chokolade
250 g græsk yoghurt
1 spsk HELT honning med havtorn (kan erstattes med almindelig honning, eller andre spændende honninger med smag)

Butterdejsplader med kakao
2 pakker frossen butterdej (i alt 12 plader), pladerne skal være optøede når bagningen påbegyndes
2 spsk kakaopulver
5 spsk flormelis
50 g smør, smeltet

Herudover
Hindbær
Flormelis til pynt
Evt. frysetørret hindbær

 • Hvid chokolademousse med græsk yoghurt:
  Smelt den hvide chokolade over vandbad, og stil den til afkøling.
 • Pisk yoghurten luftig og tilsæt den afkølede chokolade og honningen.
 • Stil moussen på køl indtil den skal bruges.
 • Butterdejsplader med kakao:
  Læg butterdejspladerne til optøning.
 • Bland kakaopulver og flormelis, og drys lidt ud på bordet.
 • Læg en butterdejsplade på bordet, og drys pladen med kakao-/flormelisblandingen. Rul dejen tyndt ud med en kagerulle, og udstik de runde skiver (hvis du ikke har en rund udstikker kan du også skære firkantede skiver ud med en kniv- det er blot vigtigt at alle skiverne har samme størrelse).
 • Pensl skiverne med det smeltede smør.
 • Steg skiverne på en pande ved middelhøj varme på begge sider. Skiverne skal blive sprøde.
 • Samling af kagerne:
 • Læg en tredjedel af skiverne ud på et bord, og stabl hindbær ovenpå skiverne. Jeg brugte fire hindbær på hver skive. Stil hindbærrene ude langs med kanten så de står symmetrisk, og så der er et ledigt “hul” i midten.
 • Sprøjt hindbærmousse på de bare pletter: I midten og i siderne mellem hindbærrene.
 • Si lidt flormelis over, før næste lag begyndes på samme måde.
 • Ovenpå toppen sies lidt flormelis og pyntes med frysetørret hindbær.
copenhagencakes

Jeg hedder Cecilia, er 29 år, madelsker, bosiddende i København og Kandidat i Islamiske Studier. Arbejder med PR og marketing, og derudover får jeg også tid til kreere madopskrifter for diverse medier, magasiner og virksomheder, hvor jeg rigtig får lov til at gå i dybden med mit kagenørderi.

VISSKJUL Kommentarer (6)

Læg en kommentar

Din email-adresse vil ikke blive publiceret.

 1. Hold nu op hvor ser det godt ud og det lyder rigtig lækkert. Opskriften ser forholdsvis nem ud så måske jeg skulle prøve at lave dem når jeg alligevel også skal i gang med a piece of heaven.
  Blot et spørgsmål. Kagerne skal vel først lægges sammen lige før serveringen eller ?

  1. Hej Jane.
   Hvor er du bare sød! Tak for kommentaren 🙂
   Jo, de skal samles umiddelbart før servering. Butterdejslagene kan dog godt laves i forvejen, de skal blot lægges i en lufttæt beholder.
   Rigtig god fornøjelse! 🙂

Jeg hedder Cecilia, er 29 år, madelsker, bosiddende i København og Kandidat i Islamiske Studier. Arbejder med PR og marketing, og derudover får jeg også tid til kreere madopskrifter for diverse medier, magasiner og virksomheder, hvor jeg rigtig får lov til at gå i dybden med mit kagenørderi.