Copenhagen Cakes

Cakes and kitchen creations from a home in Copenhagen

Vaniljecupcakes med masser af kærlighed

Vaniljecupcakes2

Nogle gange er det bare de simple smage, der er de bedste.

Jeg har længe ledt efter en helt plain, men samtidig delikat, opskrift på vaniljecupcakes. Jeg har prøvet rigtig, rigtig mange forskellige. Altså VILDT mange. Jeg har i min søgen været igennem så ufatteligt mange opskrifter, der ender med at smage af vag købekage. What a disappointment! Der er simpelthen intet værre, end at gå og glæde sig til at bage en lækker kage, handle ind, kræse for opskriften i timer, glæde sig lidt mere mens kagen er i ovnen, og så ende med at blive noget så skuffet når man sætter tænderne i den.

Men NU er min søgen slut. Tænk en gang, i al den tid har opskriften stået på hylden blandt alle mine koge- og kagebøger. Lige dér, i den yndige The Hummingbird Bakery Cookbook, fandt jeg opskriften på de mest himmelske vaniljecupcakes jeg nogensinde har smagt. Og jeg overdriver altså ikke. De her cupcakes MÅ bare smages.

Kagerne er luftige, lette og fyldt med vaniljesmag.

Vaniljecupcakes1

I Hummingbird Bakery’s opskrift skal man anvende usaltet smør, og derudover tilsætte salt til dejen. Jeg har ændret det således, at der bruges alm. saltet smør, og så tilsættes tilsvarende mindre salt til dejen. Når usaltet smør er så dyrt som det er i Danmark, synes jeg ikke der er grund til at bruge det, medmindre det er strengt nødvendigt 😉 Derudover har jeg valgt at tilsætte ekstra vaniljekorn, bare for at intensivere vaniljesmagen yderligere. Det blev perfekt!
Hummingbird Bakery vælger at toppe kagerne med vaniljefrosting lavet på smørcreme, men jeg har valgt at bruge almindelig creamcheesefrosting, som nu engang er min favorit.

Ingredienser (ca. 12 stk.)
120 g hvedemel
140 g sukker
1½ tsk bagepulver
En knivspids salt
40 g smør, stuetemperatur
1,2 dl mælk
1 æg
¼ tsk vaniljeekstrakt
Korn fra ½ stang vanilje

 • Forvarm ovnen på 170 ºC.
 • Mel, sukker, bagepulver, salt og smør røres sammen i en skål indtil det er godt blandet sammen, og konsistensen bliver “sandet”.
 • Tilsæt langsomt halvdelen af mælken under omrøring.
 • I en anden skål piskes ægget med vaniljeekstrakt, vaniljekorn og den resterende mælk.
 • Mens der røres hældes æggeblandingen langsomt i melblandingen. Pisk indtil dejen er ensartet og fin og stop med det samme – pas på ikke at “overpiske” dejen.
 • Dejen fyldes i nu cupcakeforme. Husk kun at fylde formene ⅔ op så der er plads til at dejen hæver når den kommer i ovnen.
 • Bag cupcakes’ne i 20-25 minutter.
 • Når cupcakes’ne er færdigbagte skal de afkøles fuldstændig før frostingen sprøjtes på.

Creamcheese frosting
300 g flormelis
50 g usaltet smør, stuetemperatur
125 g Philadelphia, koldt
Evt: Pynt med pastafarve og krymmel

 • Flormelis og smør piskes sammen indtil blandingen er ensartet og “sandet”.
 • Tilsæt den kolde creamcheese og pisk videre ved medium/høj hastighed indtil konsistensen er lys og luftig. Pas på ikke at “overpiske” frostingen – det gør den flydende.
 • Tilsæt evt. en lille smule pastafarve til frostingen for at få fine farvenuancer.
 • Hvis frostingen ikke skal bruges med det samme, skal den stilles i køleskabet. I så fald skal den lige piskes hurtigt igennem igen inden brug.
 • Frostingen fyldes på sprøjtepose og sprøjtes smukt på cupcakes’ne.
 • Dekorer evt. slutteligt med krymmel.
 • Velbekomme!

Vaniljecupcakes3Vaniljecupcakes4

copenhagencakes

Jeg hedder Cecilia, er 29 år, madelsker, bosiddende i København og Kandidat i Islamiske Studier. Arbejder med PR og marketing, og derudover får jeg også tid til kreere madopskrifter for diverse medier, magasiner og virksomheder, hvor jeg rigtig får lov til at gå i dybden med mit kagenørderi.

VISSKJUL Kommentarer (35)

Læg en kommentar

Din email-adresse vil ikke blive publiceret.

 1. Hej.
  Den opskrift ser godt nok lækker ud.
  Kan jeg evt erstatte vaniljeekstrakt med en ½ stang vaniljekorn? Så det bliver korn fra en hel vaniljestang, der bliver brugt, eller skal der mere til?

  1. Hej Anja
   Tusind tak skal du have 🙂
   Ja det tror jeg da sagtens du kan! Jeg kan ikke lige gætte mig frem til, hvor meget der skal bruges, men hellere for meget end for lidt 😉

  1. Hej Nadja
   Jeg er på ferie indtil d. 31 december og har desværre ikke mulighed for at svare på kommentarer på bloggen i den periode. Håber du finder svar på dit spørgsmål 🙂
   Mvh
   Cecilia

  2. Hej igen Nadja
   Je har lige fundet dit “gamle” spørgsmål frem. Jeg tror du bare skal prøve dig frem, det kan ikke gå galt 😉

 2. Hejsa. Jeg får altså også kun 8 kager ud af opskriften, og jeg bruger ganske almindelige forme fra Søstrene Grene, som jeg fylder 2/3 op. Er nødt til at lave en omgang mere, så der er nok til mine gæster. Men de ser lækre ud, og jeg glæder mig til at smage dem 🙂

 3. Hej
  Jeg ved det er længe siden du har lagt denne opskrift ud, men jeg tænkte på om smøret skal smeltes i dejen. Og er det bedst at gøre det i en røremaskine, elller er det lige meget?

 4. Super lækre cupcakes.
  Luftige, smagfulde mums
  Havde tilsat lidt frugtfarve i dejen, så de blev flotte pinke.
  Det var et kæmpe Hit til min datters pigefødselsdag

  Er ikke sidste gang jeg bruger denne opskrift

  1. Det er jeg bare mega glad for at høre, Charlotte. Tusind tak fordi du havde lyst til at vende tilbage med din respons. Det lyder også som de perfekte cupcakes til en pigefødselsdag <3
   De allerbedste hilsner
   Cecilia

  1. Uha, så er det godt nok nogle store cupcakes du har lavet 😉 De cupcakes jeg plejer at lave er helt almindelig størrelse, ikke specielt små hvis jeg selv sku’ sige det. Husk at du ikke skal fylde cupcake-formen helt op til kanten, men kun 2/3 – 3/4 op 🙂

 5. Hummingbirds opskrifter er SÅ gode, dem kan man altid stole på. Og sikke smukt, du har pyntet dem, det ser virkelig godt ud!

 6. Den vil jeg bestemt afprøve! Har tit manglet en ordentlig basic opskrift på cupcakes. Sikke flotte papirforme m.m. du har fået. Dejlige gaver!
  Mvh Ulrika

Jeg hedder Cecilia, er 29 år, madelsker, bosiddende i København og Kandidat i Islamiske Studier. Arbejder med PR og marketing, og derudover får jeg også tid til kreere madopskrifter for diverse medier, magasiner og virksomheder, hvor jeg rigtig får lov til at gå i dybden med mit kagenørderi.