Copenhagen Cakes

Cakes and kitchen creations from a home in Copenhagen

Sprøjteposer – hvad, hvor, hvordan?

2-100777-copenhagencakeshop-copenhagencakes-sproejtepose-sproejteposer-50-stkJeg er ofte blevet spurgt om, hvilke sprøjteposer jeg bruger når jeg leger med frosting.

Der findes i bund og grund to typer sprøjteposer: Éngangsposer og genanvendelige poser. Fordelen ved éngangsposer er, at de kan kasseres efter brug. Jeg synes det er helt vildt besværligt og noget, jeg ikke rigtig gider bruge min tid på, når jeg skal til at rengøre mine genanvendelige poser efter jeg har brugt dem. Derfor bruger jeg egentlig også fortrinsvis kun éngangsposer – de genanvendelige er dem jeg bruger, når jeg er løbet tør for de andre.
Fordelen ved genanvendelige poser er, at de er lavet i et andet materiale (ofte nylon) der føles lækrere at have med at gøre. Men her er vi ude i detaljer for feinsmeckere – det er absolut ikke noget der betyder det helt store.

Der er uendelig mange forskellige éngangssprøjteposer, både hvad angår størrelse men også hvad angår kvalitet, dvs. tykkelse af plastikken. Så vær opmærksom på hvad du køber. Trekantede slikposer, som man f.eks. finder i Tiger og Søstrene Grene, bliver ofte foreslået som udmærkede sprøjteposer, men her må jeg altså sætte foden i gulvet. Poser af den kvalitet kan ikke klare selv den blødeste frosting – de sprækker og du ender med frosting ud over det hele. Så selvom de er billigere er det altså ikke de sparede penge værd.
Hvis man vil købe éngangssprøjteposer er der til gengæld penge at spare hvis man køber dem fra udlandet, f.eks. eBay. Men oftest (i hvert fald i mit tilfælde) står man og skal bruge poserne ganske snart, og så er der ikke tid til at vente på langsom fragt fra fjerne lande. Af praktiske årsager køber jeg altid sprøjteposer herhjemme i Danmark. For det meste køber jeg dem hos H. W. Larsen der har fysisk butik i Kødbyen, men også en webshop her. Det giver bedst mening at købe mange sprøjteposer ad gangen (de kommer oftest i en rulle), så bliver stykprisen lavere. Gode sprøjteposer er nu alligevel ret dyre, synes jeg selv, så køb hellere en stor omgang, så har du til lang tid.

copenhagencakes

Jeg hedder Cecilia, er 29 år, madelsker, bosiddende i København og Kandidat i Islamiske Studier. Arbejder med PR og marketing, og derudover får jeg også tid til kreere madopskrifter for diverse medier, magasiner og virksomheder, hvor jeg rigtig får lov til at gå i dybden med mit kagenørderi.

VISSKJUL Kommentarer (18)

Læg en kommentar

Din email-adresse vil ikke blive publiceret.

  1. Hej Mathilde
   Det er et meget svært spørgsmål. Der er jo mange forskellige slags forhandlere på eBay, både private såvel som professionelle butikker. Jeg kan selvfølgelig ikke svare for dem alle, men jeg har kun haft positive oplevelser på eBay.
   De bedste hilsner herfra <3

 1. Med hensyn til engangssprøjteposer, så jeg lige i dag at man kan få spidse slikposer i plastik i TIGER, 20 stk.for 10 kroner, så det er jo en fair pris. Bare lige en godt tip 🙂

   1. Netop de poser fra TIGER har jeg haft STOOOOR glæde af og vil klart anbefale dem 🙂 Det eneste er, at man ikke skal komme for meget i, og helst ikke en tungere frostning (fx. er æggehvide/marshmallow fluff frosting perfekt til disse poser), da der ellers kommer for meget tryk på og posen sprækker… og så har man snasket frosting ud over sig selv (taler af erfaring .- desværre for mange gange!) 😛

    MVH
    Aysha fra http://www.thecreativemuslimah.blogspot.com

    1. Rigtig dejligt at høre, Aysha!
     Jeg har prøvet at bruge dem, men de gik i stykker hver gang. Så nu holder jeg mig bare til “rigtige” sprøjteposer 😉
     Masser af hilsner herfra <3

 2. Lige sådan et indlæg jeg har stået og manglet her de sidste par uger, da jeg har en bog om cupcakes/muffins og det ville nu være lidt fedt at kunne arbejdet med topping fra andet end en frysepose.

  Har haft kig på et spotvaresæt i netto, men valgte det fra pga de er lavet i plast – så et indlæg om metaltyller og hvad man skal gå efter på ebay sidder lige i skabet.

  Så tak for indlægget.

  1. Er glad for at du kunne bruge indlægget 😉 Det er nu også helt forfærdeligt at arbejde med fryseposer, det må for alt i verden undgås! Jeg har planer om også at lave en gennemgang med billeder af de forskellige tyller jeg har, men det er et længere projekt, så det må vente lidt endnu 😉

   1. Jeg vil se frem til sådan et indlæg 😉

    Rodede med en frysepose, da jeg sidste år kastede mig over vandbakkelser (til brug som fastelavnsboller) – det var noget nas!

 3. Hvis man står med røven i vandskorpen, og mangler poser her og nu og man lige har ødelagt den sidste man havde (taler af erfaring) så kan man bruge en zipbag!

  Kræver selvfølgelig man har sådan nogle, men jeg bruger dem ofte til opbevaring af div. kagerester og dimser. Det er de poser der har en “lynlås” i toppen, de er lavet af en kraftigere i plastik end almindelige frostposer.

  De gange jeg har brugt sådan en, har jeg klippet et lille hul i det ene hjørne, så adaptoren lige akkurat kan presses igennem og skrues fast. Putter man bare en nozzle direkte i, så presser man den igennem posen, så en adaptor er nødvendig.

  Det er selvfølgelig ikke en optimal løsning, men det fungerer! Jeg bruger dem også gerne hvis jeg kun skal dekorere en lille smule, så vil jeg ikke ofre en rigtig pipingbag på det!

   1. Super idé…et tip jeg vil give videre på min blog ;)!!! for det har lige reddet min mås big time. For der stod jeg med en revnet sprøjtepose og hvad gør man så?!? Hjælp…(!) Fandt heldigvis tippet her og nu har jeg de fineste små cupcakes af henholdsvis lakrids og lemon/poppyseeds med flotte snoede toppe på. Tak!!

Jeg hedder Cecilia, er 29 år, madelsker, bosiddende i København og Kandidat i Islamiske Studier. Arbejder med PR og marketing, og derudover får jeg også tid til kreere madopskrifter for diverse medier, magasiner og virksomheder, hvor jeg rigtig får lov til at gå i dybden med mit kagenørderi.