Copenhagen Cakes

Cakes and kitchen creations from a home in Copenhagen

Copenhagencakes-Copenhagen-Cakes-Nytaarsdessert-Kransekage
I morgen er det nytår, og det betyder, at det er tid til at lave din helt egen kransekage. Det er nemt, og det smager så meget bedre end de færdigkøbte – og så er det også billigere. Win/win!

Og når du nu har chancen, så kan du jo lade kreativiteten tage over og lave en hjertekransekage eller noget andet sjovt!

Herunder giver jeg dig verdens bedste opskrift. Du får billeder fra forrige års nytår, for jeg har ikke fået bagt dette års endnu. Jeg smækker billeder op så snart den står klar!

OBS: Pynt af kransekagen er selvfølgelig valgfri, du kan gøre det (som jeg plejer) traditionelt med glasur, men et drys med mandelflager er også gudesmukt ligesom det også tager sig godt ud med mønster af smeltet, mørk chokolade.

Kransekage (10-12 pers.)
100 gr smuttede mandler
100 gr sukker
1,5 stk. past. æggehvider
500 gr ren rå marcipan

Glasur
200 gr flormelis
0,5 stk past. æggehvide
+ evt. mørk chokolade som “klister” mellem ringene

 • Blend de smuttede mandler sammen med sukkeret. Derefter æltes det sammen med æggehviderne og marcipanen.
 • Stil massen koldt et par timer. Dette er vigtigt for at den bliver mere og fast og dermed nemmere at have med at gøre senere.

 • Tag en del af massen og tril det til en fingertyk pølse og skær et stykke på 5 cm af. Tril endnu et stykke på 7,5 cm og fortsæt med at gøre hvert stykke 2,5 cm længere end det forrige.
 • Sæt hvert stykke sammen til en ring (eller hjerte eller hvad du har lyst til).

 • Ringene bages ved 190 °C i 10-12 minutter.
 • Pisk flormelis og æggehvide sammen til glasur og dekorer ringene når de er afkølet. Du kan, hvis du vil, pensle ringenes bunde med smeltet chokolade inden du sætter ringene ovenpå hinanden. Det holder ringene sammen og smager kanon godt.

Så er der kun tilbage at ønske alle et rigtig godt nytår!
Jeg er så glad for den interesse I har vist for bloggen, og jeg glæder mig til at fortsætte kagebagningen i det nye år. Tak for alle de positive og inspirerende kommentarer jeg har fået på siden – jeg bliver så glad over Jeres respons. Jeg håber I alle må få en skøn aften og så ses vi igen på den anden side med masser af nye opskrifter – jeg har allerede en skøn, skøn chokoladedessert på vej til Jer!

copenhagencakes

Jeg hedder Cecilia, er 29 år, madelsker, bosiddende i København og Kandidat i Islamiske Studier. Arbejder med PR og marketing, og derudover får jeg også tid til kreere madopskrifter for diverse medier, magasiner og virksomheder, hvor jeg rigtig får lov til at gå i dybden med mit kagenørderi.

VISSKJUL Kommentarer (10)

Læg en kommentar

Din email-adresse vil ikke blive publiceret.

 1. Jeg vénder altid tilbage til din opskrift 🙂
  Kan man fryse den? Tænker og lave den i dag eller i morgen.
  Tak for altid dejlig inspiration!

  1. Hej Janni
   Det kan du tro, man kan! Det plejer jeg nemlig også selv at gøre 😉 Men frys den uden glasur på – vent med at dekorere med glasur den til den er tøet op 🙂
   Ønsker dig et rigtig godt nytår!

  1. Hej Heidi. Jeg har ikke prøvet at bage kransekagen på andre måder, så du må prøve dig frem 🙂 Rigtig godt nytår <3

 2. Den BEDSTE opskrift på kransekage. Lavede den et nytår og lige siden er der kommet bestillinger når vi når nytår og nu til mine forældre kobberbryllup. Min mor nægter at spise en anden kransekage end denne nu. Hehe.

 3. Hej (:

  Jeg lavede min egen kransekage sammen med min søster (:
  og det er den grimmeste kransekage i verden, men den smager hvist godt alligevel (:
  Men det er en super god opskrift !!
  Tak !!(:

Jeg hedder Cecilia, er 29 år, madelsker, bosiddende i København og Kandidat i Islamiske Studier. Arbejder med PR og marketing, og derudover får jeg også tid til kreere madopskrifter for diverse medier, magasiner og virksomheder, hvor jeg rigtig får lov til at gå i dybden med mit kagenørderi.